Подравняването на стените на маяците създава идеална повърхност на стената

Един от начините за изравняване на стените, който е действителен до този момент, е тяхната мазилка. Но съвременните стандарти за довършителни работи изискват идеална геометрия на работните повърхности, включително стенните повърхности. За да се постигне максимално съответствие на стените с изискванията, преди мазилката им се инсталират маяци - водачи, показващи вертикалната равнина и определяне на оптималната дебелина на довършителния слой.

Когато стените са изравнени чрез мазилка?

Алтернативна мазилка с модерен метод на изравняване на стените е да се създаде повърхност от листови материали, сред които най-използваната е гипсокартон. Те са облицовани със сглобяема рамка от профили или монтирани GKL директно върху стената с помощта на специален лепилен състав. Технологията е удобна, позволява бързо създаване на подходящи повърхности за довършване. Съществуват обаче няколко недостатъци за привеждането в съответствие на стената с помощта на GKL, което поражда недоверие на много потребители към тази технология грубо покритие:

  • Недостатъчна здравина на фалшивата стена, покрита с гипсокартон;
  • значително укриване на полезно пространство при инсталиране на GCR върху щайгата;
  • високата цена на този метод за изравняване на стените.

Като се имат предвид недостатъците на стенните листове с листов материал, много потребители предпочитат мазилката на повърхността на основната стена както при ремонта на стари помещения, така и при довършването на нови сгради. За да завършите повърхността отговаря на съвременните изисквания, използвайте технологията на изравняване на стените на фарове, което ви позволява да получите капитал и на една и съща вертикална и плоска стена.

Морските къщи се използват за постигане на идеална равномерност на стените при мазилките

Морските къщи се използват за постигане на идеална равномерност на стените при мазилките

За измазване на жилищни помещения се използват модерни опаковани смеси на гипс и циментова основа. Първият се използва в помещения с нормална влажност, а вторият - в бани, кухни и бани. В тези помещения, често като завършваща облицовка се използват плочки от порцелан или керамични плочки, който изисква влагоустойчива мазилка на базата на цимент, която има висок афинитет към лепило за плочки.

Много често измаза стените на маяци в технически и полезни помещения, не само отвътре, но и отвън. В такива ситуации, за да се постигне икономичност, като пълнител се използва разтвор на самозалепващ се цимент и пясък. Използването на водачи позволява получаването на висококачествена повърхност дори при използване на циментов пясък или варови смеси, приготвени на ръка. Качеството на измазаната стена обаче, когато изравняваме стените с маяците, зависи не само от вида на използваното решение и от способността му да се използва, но и от това, което се използва като водач.

Какво се използва като водачи - от дядото до ултрамодерни устройства

За качествено изравняване на стената със собствените си ръце е необходимо не само да знаете техниката на мазилката, но и да изберете необходимите устройства, които да служат като маяци. Технологията на изравняване на стените с фарове се появи отдавна. Да се ​​създадат вертикални водачи, когато стените на мазилката са се появили преди няколко поколения, но тогава не са имали толкова разнообразни технологии и устройства, които сега се използват за обозначаване на вертикална равнина.

Тъй като първите маяци използват дървени летви, които буквално са били действително преди началото на този век. Но дървеният материал, особено след намокряне при контакт с хоросана, рядко е напълно плосък, така че повърхността, която е изтеглена по протежение на тези релси, има съответно облекчение. Освен това дебелината на дървените рафтове, които могат да се използват като маяци, е не по-малка от 20 мм, което не позволява мазилка на стената тънък слой разтвор.

Стана много по-добре, когато се появиха първите метални мазилки. С тяхна помощ стана възможна формирането на вертикална равнина с високо качество. Тези поцинковани стоманени продукти приличат в крайния буквата "Т", при което издатината е направляващо устройство по време на мазилка и симетрични полета се използват за стабилно фиксиране мазилка разтвор на сигнала за местоположение. Тези продукти, които се предлагат в дължини 3 и 4 метра, лесен за работа, както и да имат достатъчна здравина, не се деформира дори и с тежък цимент-пясък хоросан.

Неотдавна беше практикуван друг начин да се определи вертикална стена. За тази цел се използва силна стоманена въдица, която се изтегля между специалните платформи, разположени отгоре и отдолу, оборудвани с ексцентрични регулиращи болтове. С помощта на последната можете много точно да зададете разположението на опънатите линии в пространството, което означава идеална вертикална равнина. Без тази технология в недостатъчната якост на стоманените прежди - няма начин да се работи с тежки разтвори, които при формирането на повърхността изискват силен натиск върху маяците. На линиите е удобно да се изравнят стените с леки гипсови смеси.

Общи принципи за инсталиране на маяци за мазилки - как да се направи, какво да търсите



Каквито устройства не се използват като водачи за гипс, при инсталирането им трябва да постигнете следните резултати:

  • Всички фарове за изравняване на стената трябва да са в същата вертикална равнина;
  • ръководствата създават надежден акцент за работа от правилото - не се огъвайте под натиск върху тях, когато ги мазимите;
  • Вертикалните равнини на съседните стени, съгласно които са монтирани водачите, оформят прав ъгъл между тях.
Всички маяци трябва да се поставят в същата вертикална равнина

Всички маяци трябва да се поставят в същата вертикална равнина

Освен това се спазват следните правила за разпространение на маяци на работната стена:

  • Изключителните профили са инсталирани на разстояние не по-малко от 20 см от най-близката съседна стена;
  • в близост до отворите (прозорци, врати) се намират допълнителни водачи на около 10 см от края на склоновете;
  • стъпката на настройване на маяците е с 20-30 см по-малка от продължителността на работното правило (с инструмент от 1,5 метра, разстоянието между стълбовете е най-малко 120 см).

Има много начини да инсталирате фарове, а много занаятчии въвеждат своите собствени поправки в този процес, което го прави удобен за себе си. Тук разглеждаме най-простия метод, с който можете бързо и точно да настроите метални профилни маяци. За да инсталирате водачите за последваща мазилка, ще ви е необходим помощник. Ще бъде трудно да се справим със задачата.

  1. 1. Процесът започва с подготовката на повърхността, през която стената се освобождава от нестабилните части на старата мазилка, излизаща значително над общата повърхност на фрагментите и силните замърсители и след това се заземи.
  2. 2. След изсушаване на грунда, местоположенията на маяците се маркират съгласно изчислената стъпка и правилата, описани по-горе. Появяват се вертикални линии, отразяващи проекцията на профилните стелажи върху стената.
  3. 3. Използвайки нивото и правилото основната повърхност се "сондира", по време на която се определя най-важната част от стената, където слоят от гипс ще бъде минимален.
  4. 4. Последните маяци са изложени. На първо място се образува плъзгач от дебел разтвор на мазилка по протежението на изтеглената линия, в която постепенно се притискат металните профили. В същото време се контролира, че те са вертикални, гладки и на необходимото разстояние от основната повърхност. След като се дават необходимите позиции на излъчвателите, излишъкът от разтвора се отстранява, така че да не пречи на правилото на гърба на направляващата лента.
  5. 5. Когато разтворът за фиксиране на екстремните маяци се хване, между изложените рафтове ориентираните нишки се изтеглят и останалите водачи се монтират върху тях.
За фиксиране на стената на малко количество минерална смес

За фиксиране на стената на малко количество минерална смес

Непосредствено след поставянето на мазилната смес, използвана за инсталиране на маяците, можете да продължите директно към мазилката на стената.

Мазилка върху фарове - проста и ефективна

Техниката на мазилка на повърхността на стената зависи от характеристиките на използвания разтвор. Най-лесният начин да работите с леки и пластмасови гипсови смеси е най-трудно да ги втвърдите с циментово-пясъчни разтвори за самостоятелно готвене. Но като цяло, същността на процеса не е особено различна.

Необходимо е плътно да се запълнят пространствата между маяците, за да се изравнят стените с мазилка, така че слоят да изпъква върху гърба им и след това да се отстрани излишната смес от правилото, като се използват релсите като водач. Наличието на инсталирани маяци опростява работата и прави възможно създаването на равномерна вертикална повърхност. За да направите качеството на гипса, трябва да спазвате няколко правила:

  • ако има значителни вдлъбнатини по отношение на равнината, указана от маяците, те първо се запълват с разтвора и започват да се мазимират цялата повърхност след поставяне на предварителния нос;
  • мазилката започва от дъното, избира една от нишите между съседните фарове, постепенно я запълва с разтвор и образува пластмасов слой на върха, само след това се премества в съседен парцел;
  • Разтворът за мазилка се нарязва твърдо с маяци, така че след мазилката на определена площ, гърбовете на стелажите са видими.

Когато разтворът се утаи върху измазаната стена, маяците се отстраняват внимателно, което води до вертикални жлебове. Те са запечатани със същия хоросан, като се използва измазана повърхност като водач за изравняващия инструмент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?
Каква е разликата между мазилката и мазилката в обектаКаква е разликата между мазилката и мазилката в обекта
Подравняване на стените със собствените си ръцеПодравняване на стените със собствените си ръце
Цимент-пясъчна мазилкаЦимент-пясъчна мазилка
Мазилка за стениМазилка за стени
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Мазилки и материалиМазилки и материали
Как да изолирате ъгъла апартаментКак да изолирате ъгъла апартамент
Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?
» » Подравняването на стените на маяците създава идеална повърхност на стената
© 2021 BggeHat.com