Цимент-пясъчна мазилка

гипсДнес строителният пазар е изпълнен с различни смеси за мазилка и изравняване на различни повърхности. Но, разбира се, циментово-пясъчна мазилка удря всички записи за популярност.

Този резултат е съвсем разбираем, тази смес е използвана от много години, като се е доказала от позитивната страна. Всеки знае своята гъвкавост, здравина и издръжливост. Разбира се, основният аспект е наличието и икономичността на материала за голямо количество работа.

Състав и консумация на цименто-пясъчна мазилка

За малки кадри можете да закупите готов микс в магазин за сгради. При големи обеми е по-разумно да поръчате цимент и пясък, за да си смесите самата хаванка. Основното нещо, което трябва да изберете, е марката цимент. Зависимост на силата и периода на нейната валидност. В края на краищата, колкото по-дълъг е периодът на съхранение, толкова по-добре.

Прахът трябва да е сух. Пясъкът трябва да бъде избран за определена фракция и без чужди примеси. Придържайки се към тези правила, качеството на мазилката ще бъде отлично.

Избор на марка цимент:

  • за вътрешни работи е подходящ M150 или M200:
  • за завършване на фасадата, M300 ще бъде оптимален;
  • ако сградата е изложена на риск от агресивна експозиция, се препоръчва използването на по-висока степен M400 или M500.

Пясъкът също е важен компонент, поради което най-добрият пълнител ще бъде реката или кариерата. Пясъкът трябва да бъде чист, без глина и глинени примеси. Финото зърно от пясък ще стимулира пукнатини. Голяма фракция няма да позволи на разтвора да се изглади и ще трябва да премине сместа за замазка след изсушаване на стените.

Процент на пясъка и цимента

За да се смеси сместа, обикновено се вземат една част цимент и 3-4 часа пясък. Флуктуацията може да бъде от марката цимент и изискваната сила на разтвора. При това съотношение консумацията на цимент ще бъде 1,5 kg / m3 с дебелина на гипса 10 mm.

За да се направи пластмасата по-пластична и в същото време да се увеличи адхезията на сместа (адхезия на мазилката към повърхността), към разтвора се добавят полимери. Поради ниската цена и наличност се използва лепило PVA.

Мазилка от стени с циментово-пясъчен разтвор



мазилка с цименто-пясъчен разтворПърво трябва да проверите стената за всякакви смущения, които могат да предотвратят мазилката. Ако стените са много неравномерни, трябва да настроите маяците.

След това се препоръчва да подготвите всички повърхности, на които ще трябва да скицирате разтвора. След изсушаване можете да продължите.

Но първо смесим решението. За това водата се излива в съдовете и се излива цимент в нея. След това се получава циментно мляко, в което постепенно се изхвърля пясък. Решението трябва да се окаже като гъста сметана. Това е най-бързият и лесен начин за ръчно месене.

Начертаване на хоросан върху стената

Важно е да научите как да хвърлите мазилката на стената. Ако това се случи лошо, то може да падне веднага или след известно време. Можете да го хвърлите с кофа или мистрия. С малко преживяване е по-добре да опитате втория вариант, тъй като първият вече е за професионалисти.

Като вземеш мистрия с дясната ръка и същата страна, трябва да се изправиш срещу стената, за да е по-удобно да хвърлиш. Работата започва от долу нагоре.

Работа с правило и семарак

Правило, плъзгайки се покрай фаровете, се взема решение отдолу нагоре. В този случай леко колебателни движения, инструментът ще се види наляво-надясно. Тази техника ще спомогне за равномерното разпределяне на мазилката върху стената. Когато стените са готови, трябва да изчакате малко, за да можете да минете през рендера и да изгладите цялата грапавост и грапавост. Пръстът проверява степента на втвърдяване. Ако от него няма оставена следа, можете да го презапишете.

Писма цимент-пясък мазилка с ренде или poluterki, които се продават в магазина строителни материали. Ако стената е доста суха, след това леко навлажнена с вода. Циркулярните движения се движат върху влажна, измазана повърхност, като се премахват малки драскотини и дефекти. Ако се образува черупка по време на работа, възможно е да се напълни хоросана и да се шлайфа отново.

Напомняне! В стаята, където се извършва мазилката на стените, не трябва да е прекалено горещо. В противен случай могат да се образуват пукнатини по цялата стена. За да избегнете това, препоръчваме да намокрите повърхността на пистолета. След като приключите, трябва да изплакнете цялото оборудване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
От какво и как да се подготви циментово-пясъчен разтворОт какво и как да се подготви циментово-пясъчен разтвор
Проучваме сместа за изравняване на подаПроучваме сместа за изравняване на пода
Разходите за замазка от цвекло на 1 m2 на това, което зависи и как да се изчислиРазходите за замазка от цвекло на 1 m2 на това, което зависи и как да се изчисли
За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещиЗа да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Сухи смесиСухи смеси
» » Цимент-пясъчна мазилка
© 2021 BggeHat.com