Подравняване на стените в банята под методите за подготовка на плочките

Обликът на "мокри" площи с керамични плочки е най-правилният начин за довършване на банята. На пазара има огромен асортимент от керемиди, поради което собственикът на апартамент може да създаде уникален, оригинален интериор, който изцяло отговаря на индивидуалните му изисквания и възможности. Но за правилното извършване на ремонтите е необходимо предварително да се подготвят стените на стаята за окончателното завършване, както ще бъде разгледано по-долу.

Изисквания за стени за облицовки

Предвид предимствата на плочките, професионалистите трябва да отбележат минималните изисквания за състоянието на повърхността, която да бъде облицована. Привеждането в съответствие на стените в банята под плочката може да се изисква само в два случая: ако повърхността не е много хомогенна и има много дефекти, както и в случаите на използване на плочки за декорация на помещения, което поставя високи изисквания за равномерност на умъртвяване с камъни основания.

За да се провери необходимостта от изравняване на преградите под плочката преди ремонт, е необходимо предварително да се провери вертикалността на стените. Керамичната плочка е инсталирана изключително на идеални вертикални повърхности. Когато се опитвате да се монтирате на повърхност със значителни неравности и други недостатъци, може да е необходимо предварително да изрежете облицовката, което ще се отрази отрицателно на привлекателността на интериора.

Ако стените на банята не са еднакви и имат много дефекти, ще е необходимо да се изравнят плочките

Ако стените на банята не са еднакви и имат много дефекти, ще е необходимо да се изравнят плочките

За да проверите стената за вертикална употреба, използвайте стандартен плот. За това гвоздеят се фиксира в горната част на стената, след което се проверява позицията на нишката близо до пода. Ако разстоянието от нишката до стената на нивото на пода е точно същото като в близост до фиксирания гвоздей, стената се смята за плоска и вертикална. Подравняването на стените под плочките се изисква, ако вертикалният наклон е повече от 1 см.

След като проверите вертикалното положение, уверете се, че няма неравномерни стени. Можете да направите това от дълго шкаф или правило: необходимо е да се приложи инструмента до повърхността и да се прецени наличието на нейните депресии и изпъкналости материал. Проверката трябва да се извършва многократно, на различни части на стената, колкото повече се проверява повърхността, толкова по-точно можете да определите нейното състояние. Големият брой дефекти води до необходимостта от изравняване на повърхността с помощта на гипсови плоскости. Типът фиксиране на GKL се избира, като се вземат предвид размерите на издатините на стената. Ако те са по-голяма от 2 см, листовете трябва да бъдат закрепени на щайга, за да се елиминира по-малки недостатъци могат да бъдат изравнени повърхност гипскартон, фиксиране на панели с винтове или лепило директно върху стената.

Ако на стената има значителни вдлъбнатини и дупки, трябва първо да бъдат измазани. Във всеки отделен случай се изисква индивидуален набор от подготвителни работи преди окончателното декориране с плочки. За да разберете как да изравнявате стените в банята, трябва да вземете предвид всички открити недостатъци на повърхността. Подравняването изисква само големи изпъкналости и долини, както и вертикални отклонения. При наличието на малки дефекти и пукнатини, стената може да бъде покрита без предварителна подготовка.

Подравняване на стените в "мокри" зони с циментова замазка

Методът на изравняване на повърхностите с циментов разтвор е подходящ за елиминиране на практически всякакви недостатъци. Преди да започнете ремонта, трябва да закупите необходимото количество цимент и пясък. Не се страхувайте да купите малко по-голяма смес, отколкото се изисква, един добър цимент във фермата сигурно ще дойде по-удобен повече от веднъж, особено, тъй като може да поддържа техническите си характеристики за дълго време.

За ремонт, мазилка, въже, рулетка, овес, нивелир и летви за фарове също ще са необходими. Като разполагате с всички необходими инструменти, можете да се справите с най-значителните недостатъци на стените, които се считат за вертикални отклонения. Ако стената е не само наклонена, но също така има значителни дупки и вдлъбнатини, ремонтът ще бъде още по-сложен.

Така че, за да стените на стените в банята, трябва първо да прецените повърхността за наличие на разпадащи се зони. Ако се намерят, те внимателно се отстраняват с чук за строителството. Сега трябва да подготвите малка циментова замазка съгласно инструкциите на производителя и да ги монтирате по стените на фаровете. Първият маяк е монтиран на разстояние 300 мм от ъгъла, разстоянието между няколко сигнала трябва да е по-малко от общата дължина на използваното правило.

За да инсталирате фар, трябва да начертаете вертикална лента от циментова замазка до цялата височина на стената. В това решение загрявайте рамката на маяците и проверявайте вертикалното ниво. Ако първоначално багажникът не е вертикален, той се коригира чрез натискане на правилните места. Вторият маяк е инсталиран по същия начин на разстояние от първия, малко по-малък от дължината на съществуващото правило. След като инсталирате маяците, трябва да им дадете малко време, за да ги втвърдите напълно, обикновено не повече от 3-4 часа.



Подравнете стените в банята под плочката с циментова каша, която може да се поръси само на стената. Ако сместа просто се разпространи на повърхността, нейната адхезия ще бъде незадоволителна, което е много важно, като се имат предвид големите цели керамични плочки.

За да разпръснете хоросана, можете да използвате мистрия или лъжичка. Много е важно да се излива циментовата смес по такъв начин, че да пада плоска върху повърхността, която да се обработва без припокриване. В процеса на запълване на разстоянието между маяците с решение, със сигурност ще се научите да правите такава проста работа, която просто изглежда сложна.

С помощта на гипсови стени можете да отстраните почти всички недостатъци

С помощта на гипсови стени можете да отстраните почти всички недостатъци

Масата на повърхността се хвърля в посока отдолу нагоре, опитвайки се да издържи на дебелината на слоя не повече от 1-2 сантиметра от дебелината на гредите, използвани за маяците. След всеки 50-60 сантиметра излишен цимент, покрит със стенен разтвор, е необходимо да се премахне правилото, като се опира на маяците и се извежда отдолу нагоре. Оставащият излишък по правилото може просто да бъде върнат обратно в кофата с разтвора.

Когато една част от стената е затворена с решение, можете да преминете към следващата секция. Не се страхувайте да изхвърляте твърде много бетон, дори и да изсъхне леко след изсъхване, това няма да повлияе неблагоприятно върху адхезията на крайния слой на облицовката към обработваната повърхност.

Подравняване на стената в банята с гипсокартон - характеристики и сложност

Вторият метод за подготовка на облицована с плочки повърхност за ремонт включва инсталирането на влагоустойчиви листове от гипсокартон по цялата площ на стената. Този метод ви позволява ефективно да подреждате стената, дори ако има много сериозни дефекти и изпъкналости. Първо трябва да маркирате стената за монтаж на хоризонтални метални профили. Те трябва да се разполагат на разстояние 60 см един от друг при използване на гипсокартонени плоскости със стандартен размер. Професионалистите препоръчват и инсталирането на вертикални профили. Те нямат нужда от фиксиране на гипсокартон, основното е, че те няма да позволят листовете да бъдат монтирани, за да се огънат към стената. За подготовката на метални профили, подходящи за дължината и височината на помещението, те са предварително нарязани с метални ножици.

Гипсокартон за баня трябва да бъде устойчив на влага

Гипсокартон за баня трябва да бъде устойчив на влага

На пода подхлъзващият профил се фиксира с дюбели, а на стената - окачвания на разстояние до 60 см един от друг. Много е важно всички окачвания, които се инсталират, да са разположени на една и съща вертикална линия. Сега са настроени крайните профили, чието изравняване трябва да се контролира от нивото. След настройването на профилите те се закрепват с винтове за самозатягане и дългите перфорирани ленти се огъват, така че да не пречат на монтажа на хипосалон.

Между външните профили дърпайте въжето, за да монтирате вертикални профили. При инсталиране на стандартен размер GCR на 1,2 m, линията на осите на вертикалните профили трябва да се намира на ръба на листа. Разстоянието между отделните профили в средата на GCR може да бъде различно в зависимост от конфигурацията на стената и дебелината на използвания материал.

Когато цялата предварителна работа приключи, ще бъде необходимо само да фиксирате GCR към профилите с винтове. Завийте болтовете за самозатягане бавно и внимателно. Гипсокартонът е крехък материал, а при висок въртящ момент винтът за самочувствие може да прокара пластината през и през нея. Сглобките на всички плочи трябва да бъдат разположени по осите на профилите, докато на профилите трябва да има достатъчно място, за да монтират втория, третия и всички други закупени гипсокартон на стената.

Решете как да изравнявате стените в банята под плочката, дори не обмисляйте възможността за предварителна обработка на повърхността с гипс. Този материал не е достатъчно силен и просто не може да издържи на теглото на плочките, монтирани върху него. Ако инсталацията на FCL върху кашона изглежда твърде сложно, и стената все още няма издатини по-големи от 2 см, сухото строителство може да се инсталира директно върху стената, фиксиране на панели с винтове или специално лепило.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Ремонт в банятаРемонт в банята
Баня за баняБаня за баня
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Облицовка на стениОблицовка на стени
Ремонт в банятаРемонт в банята
Стените в банятаСтените в банята
» » Подравняване на стените в банята под методите за подготовка на плочките
© 2021 BggeHat.com