Проектиране на плочки в банята разнообразие от оферти

Баня със златно листо

В момента можете да донесете огромен брой възможности за завършване на стените и пода в банята. Животът обаче показва, че по-голямата част от потребителите предпочитат керамичните плочки. Това е разбираемо, защото производителите все още не са намерили най-добрата замяна на плочки. Освен това плочките отговарят на всички строги изисквания на мокри помещения. Но ние в тази статия не се интересуваме от положителните характеристики на материала, въпреки че това е най-важният компонент. Тук ще разгледаме още един въпрос - проектирането на плочки в банята.

Работата е, че растежа на благосъстоянието на хората доведе до факта, че нашите сънародници искат да живеят красиво и удобно. И всичко това изисква много пари. Ето защо голям брой потребители търсят варианти, при които оптималното съотношение на цената на материала и неговите качествени характеристики се е сближило. И в това отношение керамичните плочки са идеален избор. Освен това разговорът е за банята.

Производителите керамични плочки, следвайки примера на постулата: търсенето създава доставки, се обърнаха и започнаха да предлагат огромно разнообразие от продукти от гледна точка на дизайн регистрация на предната страна на плочката. Най-невероятното нещо е, че разнообразието от цветове и дизайн, толкова големи, че той дойде в DIY магазините, ние се заблуди в търсене на модела, който по наше мнение трябва да бъде точно се вписват в интериора на банята.

Нюанси на декорация

Какво трябва да имате предвид при декорирането на банята с керамични плочки.

Скромно и с вкус

Виолетови нюанси

  • Вие трябва да се справят с маркировката на плочки, защото производителите произвеждат два основни типа: стени и подови плочки. Първата по дебелина е по-малка от втората. В допълнение, опаковката често е маркирана с икона. Ако е крак, плочката е предназначена за поставяне на пода. Ако е длан, после на стената. Това е толкова просто. Ако не намерите иконите, прочетете сертификата или се консултирайте с продавача.
  • Съвременните тенденции в дизайнерското изкуство изискват многостранно полагане на плочки по стените и на пода. Това означава, че тяхната цветова схема не трябва да съвпада един с друг. Дизайнерите смятат, че това е просто лош вкус.
  • Освен това, подовите плочки трябва да са здрави, трябва да издържат на удара от падащи предмети върху него.
  • Плочките за пода не трябва да имат гладка и гланцова повърхност. То трябва да е релефно или грубо, това е гаранция, че няма да се изплъзнеш върху него и да се нараниш.
  • Не забравяйте да обърнете внимание на размера на плочките за пода и за стените. Трябва да има някаква пълнота и двата размера трябва да бъдат комбинирани. Разбира се, не можете да инсталирате големи плочки по стените, но на пода на малки. Това е много поразително.
  • За да завършите рамката на банята, трябва да мислите през дизайна докрай, включително допълнителни елементи. Например, огледало, рафтове, лампи и така нататък.

Между другото, чрез цветовия дизайн на плочките можете да откриете характера на собственика на къщата или апартамента. Например, ако банята е завършена с керамични плочки с ярки изразителни цветове, можем да кажем, че собственикът е екстравагантен човек. Красивите пастелни цветове в завършванията показват, че човекът е собственик на спокоен характер. Разбира се, не е възможно да се каже, че такова разделение е категорично. Все пак, дизайна на стаята, и още по-интимен, като банята, определя вътрешния свят на човека.

Плочки и ъгли в интериора

Тухлена керемида



Бих искал да кажа няколко думи за разнообразието от керамични плочки. Всъщност изборът днес е огромен. Има и красиви плочки на бюджетния план, има изключителни скъпи копия. Между другото, италианците и испанците винаги са били лидери на производството на плочки. Така че производителите от тези страни предлагат нови колекции два пъти годишно. Където толкова въображение от местните дизайнери? Но изненадващо, понякога дизайнерите на помещения не определят тон в модните насоки на дизайна на банята, а именно дизайнерите на производителя.

Какво е популярно днес, какво предпочитат професионалните дизайнери? Всички връща, така че в интериора на баните все повече се намират имитации на естествени материали. Това е камък, дърво, различни метали (злато, сребро, бронз, мед и стомана). Не оставайте незабелязани от нов подход, който имитира повърхността на тъканите или кожата (змия, крокодила), дори кожи от някои животни (много популярна днес зебра).

Варианти на формуляри

С формуляри производителите ни поглезят, в това отношение и изборът е огромен. И изглежда, че е необходимо да се радваме, но отново потребителят се опира в невежеството на дизайнерските закони и правила.

  • За класици формата на правоъгълника или квадрата е най-добра.
  • За любителите на оригиналните опции е най-добре да използвате плочки с вълнообразни ръбове, неправилни форми или комбинация от големи и малки форми.

Как да изберем правилната плочка

Ярък зелен

Блестящи цветове

Нека не твърдят, декоративен дизайн на керамични плочки за баня - сериозен и много важен въпрос. Но нека не забравяме качеството на продукта. Ето защо, при покупка трябва да обърнете специално внимание:

  • Яснота на картината.
  • Точните размери на самата плочка.
  • Повърхностна грапавост. Трябва да е много равномерно.
  • Силата на разрушаване.

Моля, обърнете внимание! Уверете се, че сте проверили грешната страна на плочката. Трябва да има картина, трябва да има марка материал и името му. Всичко това трябва да е ясно.

Що се отнася до силата, трудно е да се определи със собствените си ръце. Но има една опция, тя също така се занимава с грешната страна. Първо, рециклираната керемида на обратната страна ще бъде лъскава. На второ място, цветът на цвета ще бъде неравен. Трето, можете да го надраскате с някакъв остър предмет. Ако следа почти не е останало, то това не е много висококачествен материал.

И още един съвет от дизайнерите. Всички знаем, че в баните температурният режим не е същият, той се променя (скокове) от къпане до следващата процедура на водата. Ето защо е по-добре да не използвате големи плочки тук. Той няма да се задържи бързо.

Заключение по темата

Малко изключителност

Необичаен дизайн

Говорете за дизайна на банята, използвайки керамични плочки, може да е дълго време. Опциите, които днешните дизайнери предлагат огромна сума. Има милиони снимки в интернет, а това не е лимитът. Човешката фантазия не се ограничава до нищо, така че има възможност да се намери изключителен дизайн, който никога не е бил използван никъде. Можете да комбинирате материала по цвят, форма, можете да си купите цял панел, направен по поръчка. И всичко ще бъде в едно копие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да се има предвид при избора на керамични плочки в банятаКакво да се има предвид при избора на керамични плочки в банята
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Баня за баняБаня за баня
Керамични плочкиКерамични плочки
Стените в банятаСтените в банята
Opoczno е най-добрата керамика в светаOpoczno е най-добрата керамика в света
Керамични плочки или метални нюанси по изборКерамични плочки или метални нюанси по избор
» » Проектиране на плочки в банята разнообразие от оферти
© 2021 BggeHat.com