Фарове за подравняване на пода

Има много причини, поради които подовите настилки в къщи и апартаменти могат да станат неравномерни. Основната причина за тази деформация на абсолютно точно поставени настилки може да се нарече топлоизолация и шумоизолация с лошо качество. Под влиянието на постоянните товари в зони на повишена пропускливост е заседнала изолационен слой, плоча има тенденция да се огънат и подовата настилка става неравномерно и скърцащ, отколкото със сигурност досадно неговия собственик. Такива грешки трябва да бъдат премахнати, което на практика е невъзможно без използването на безброй пропуски. Ето защо процесът на инсталиране на маяци за подравняване на пода е особено важен.

Необходима подготовка на основата

Този процес се извършва в следната последователност:

  • Премахване на боклука от повърхността
  • Корекция на нередности и пукнатини
  • Основен грунд
  • Полагане на хидроизолационния слой
  • Полагане на топлоизолация и шумоизолация.

Много важна стъпка е цялостното почистване на повърхността от прах, стари шпакловки и прилепнали груби мазилки. Преди да пристъпите към другите слоеве всички отломки трябва да бъдат отстранени от повърхността, тъй като в противен случай има шанс, че в процеса на експлоатация изравняване замазка започва да се деформира и да се премести, и като резултат, пукнатина. От само себе си се разбира, че покритието няма да се промени по-добре след такава деформация на замазката. За да предотвратите това, е по-добре да използвате специална промишлена прахосмукачка. 

Също така е необходимо внимателно да се затворят всички неравности и пукнатини, тъй като те ще протекат през разтвора, влагата от които лесно изпадат в по-долните стаи, които, разбира се, много разтревожени съседи, живеещи под.

Пълненето на слотовете може да се извърши с помощта на лепило за лепило или лепило за плочки. След като лепилото е напълно сухо, е необходимо да се нанесе грунд върху повърхността. За постигане на най-добър резултат, грундът трябва да проникне дълбоко в основата. По този начин грундът ще подобри адхезията (адхезията) към следващия и предишния слой и ще събира остатъка от прах след почистване. Освен това, грунд ще помогне Полистирол бетоннивелираща смес за пода е по-добре разпространена. Висококачествен праймер може да бъде получен чрез използване на акрилен водно-дисперсионен състав.

След известно време (виж инструкциите), когато грундът е напълно подсилен и прониква в основата, можете да продължите с полагането на хидроизолационния слой. Ако вече имате този слой под стария праймер, това действие може да бъде пропуснато. Това се отнася за слоевете шумоизолация и топлоизолация.

Новостта на пазара на строителни материали е полистирол бетон. Този отличен материал съчетава всички полезни качества:

  • Той е достатъчно силен
  • еластичен
  • огнеупорен
  • Има високи топлоизолационни и шумоизолационни качества
  • Тя има малко специфично тегло (възможно е да се регулира)
  • Лесно се подготвя и опакова
  • Неговата повърхност не се деформира по време на работа и сушене
  • Животът на услугата е не по-малко от сто години

Осъществяване на маяци

Фарове за изравняване на пода са хоризонтална повърхност, чиято широчина е приблизително 30 mm. Те са инсталирани по целия периметър на помещението, за да се осигури възможност за поставяне на капака от изходната врата към задната част на помещението.Метални маяци

Материали за производство на маяци са специални стелажи от метал. Ако липсват металните ламели, можете да използвате обичайните дървени пръти с размери 30x30 мм. Предварителните тухли трябва да бъдат напълно мокри. В този случай те няма да повлияят на фиксирането на циментовата каша. Възможно е също така да се използват гипсокартонени профили с размер 27х28 мм. Най-добре е да ги използвате, като ги вмъкнете един в друг, тъй като полученото квадратно напречно сечение няма да се огъне толкова много. Съответно, при него е необходима по-малка подкрепа.

Като маяци за изравняване на пода, могат да се използват и половин инчови тръби. Стойността на коефициента на триене на ламелите за изравняване на разтвора (правилото) е малка, затова е удобно да се работи с тях. След отстраняване на тръбите те могат да бъдат използвани за първоначалната им цел.

Ако никой от горепосочените материали не е на ръка, можете просто да смесите цимента с вар 1: 1 и да изградите фар от сместа. Въпреки това, в този случай е необходимо да изчакате, докато маяците изсъхне напълно. Но в края на работата няма да има нужда да извличате допълнителни структури и да запечатате останалите слотове след тях.

Как да определим горното ниво на замазката?

Има случаи, когато дебелината на горното ниво на замазката може да бъде значително различна, дори в помещения, разположени на същия етаж. Тази разлика се дължи на различните дебелини на покритието (паркет, плочки или линолеум), както и различен дизайн на грубия под тях. За да определите разликата в нивата, ще трябва да прибягвате до точни математически изчисления. Ако не направите това, ще трябва да скочите от горе на долу, когато се движите от стая в стая.

За да настроите нивото на всяка замазка колкото е възможно по-точно, първо трябва да определите проекцията на хоризонталната повърхност по стените. Ниво на водатаЗа тази цел е необходимо да се вземе точка (която е по-висока от най-високата точка на основата) в един от ъглите на стаята. Използвайки нивото на водата, маркирайте останалите ъгли на стаята с още една точка, така че всички точки да са в една хоризонтална равнина. За да бъдем сигурни, поставяме точки в средата на стените.

След това, като използвате кабел, маркирайте линиите по стените. Така че при нас нивото в цялата област на помещението ще се окаже. Тогава един от краищата на въжето трябва да бъде фиксиран в средата на стената, а вторият му край трябва да бъде изтеглен по линиите на останалите стени. По това време вашият асистент може да използва рулетката, за да открие най-високата точка в стаята. Полагането на циментово-пясъчна замазка е необходимо с 3 см по-висока от тази точка. Получената височина се прехвърля на стената, предварителното ниво се прилага успоредно на първите линии. Този много труден процес може да бъде значително опростен, като се използва специално компактно лазерно устройство за прехвърляне и определяне на нивата. След като направите корекции от изчисленията, дебелината на горния слой дава окончателните нива на всяка стая.

Монтиране на маяк

След нивото на пода в помещението с точност е определено в мястото на най-високата точка на местоположението на пробити диаметри дупка от 6 мм до 1 см. Освен това, тя е настроена Chopik от дърво и завинтва самонарезни винта, така че височината на капачката му съответства получава окончателното равнище на стените , Обикновено най-малкото винтове се завинтват.

После на линиите за подреждане на пода, по които ще бъдат инсталирани маяци. Те трябва да са успоредни и да се простират от входните врати до далечната стена на стаята. Разстоянието между линиите трябва да бъде по-малко от дължината на правилото с 10-20 см.



Например между стените, които се движат успоредно на бъдещата линия, разстоянието е 6 м и 45 см. Дължината на правилото е 150 см. Последните редове трябва да са на 0.3-0.4 м от стената.

Редове, които ги следват (при условие, че правилото задължително трябва да докосне стената и дължината му трябва да бъде 15 см), трябва да изминат един метър от първия.

По този начин имаме: 3, 75 m (6.45-1.35x2)

Разстоянието между отделените маяци не трябва да е по-голямо от 120 см.

По този начин броят на пролуките ще бъде 3,125 (3, 75m: 1,2m)

Ето защо в тази стая ще трябва да инсталирате още два маяка.

Да изчислим разстоянието между средните линии на нашите фарове:

1,15м = (6,45м - 0,7м): 5

0.7 е разстоянието от стените, умножено по 2

5 е броят на празнините, които се образуват между 4 маяка

След това, в края на линиите, трябва да поставите 2 винта за самозатягане, чиито капачки ще бъдат хоризонтални с първия винт и един с друг.

За тази цел в края на линиите се пробиват отвори с диаметър от 6-8 mm и в тях се вмъкват парчета. Под главите на всички винтове издърпайте и закрепете кабела. Под него се довеждат и върховите винтове се усукват, докато се получат хоризонтални линии. В същата последователност кабелът е опънат по всяка от линиите между винтовете в краищата.

С помощта на масата, използвана за полагане на замазката, пързалките са разположени по протежение на линията на фарове. В получените слайдове са монтирани летви (ламели, тръби, профили) по такъв начин, че горната им част да докосва разтегнатото въже.

Между винтовете можете също да издърпате няколко реда жица, подсилвайки бъдещия маяк, и да поставите смес от вар и цимент върху тел. С помощта на дълги, прави релси, ние се движим с винтове на винтове, за да получите хоризонтална платформа на необходимото ниво. Когато разтворът най-накрая се втвърди, маяците ще бъдат напълно готови.

Полагане на замазки

Подова настилкаПърво, ние подготвяме решението. След това го поставете внимателно между маяците. Изправяме решението с помощта на правилото, като го преместваме напред-назад по стените на маяците, без да откъсваме съседните две релси от повърхността. Остатъците от разтвора са изложени по-долу, в посока на продължаване на замазката, т.е. на мястото, където следващата част от решението ще бъде положена в бъдеще. След изсушаването на замазката се премахват маяците, а каналът, който след тях остава, се напълва със същото решение, което се използва за замазката. Освен това, съгласно технологията, цимент-пясъчната замазка на пода е покрита с полиетилен за 10-12 дни и всеки ден е намокрена с вода. Максималната здравина на замазката ще бъде закупена след един месец. Покритието от полистирол и бетон изсъхва много по-бързо и не изисква специални процедури.

Обобщавайки горепосочения материал, може да се каже със сигурност, че правилно инсталираните маяци за изравняване на пода ще ви помогнат да получите перфектно ниво и точна подова настилка на правилното ниво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Груба подова замазкаГруба подова замазка
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Кнауф подът е със собствени ръцеКнауф подът е със собствени ръце
Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
Как да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начиниКак да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начини
Изравняване на пода с експандирана глинаИзравняване на пода с експандирана глина
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
Звукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материалиЗвукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материали
Как да използваме маяци за подравняване на пода за различни видове замазкиКак да използваме маяци за подравняване на пода за различни видове замазки
» » Фарове за подравняване на пода
© 2021 BggeHat.com