Как да използваме маяци за подравняване на пода за различни видове замазки

Лампи за подравняване на пода

Основата на пода във всяка стая никога не е напълно плоска. Поради това изравняването на повърхността остава най-важната задача при извършване на редица ремонтни работи. Това е особено вярно, когато подът е силно повреден или на повърхността му има видими издигания, дупки и пукнатини. За да се създаде гладка основа, се използват замазки от различни типове и техните граници на височина се осигуряват от маяци за изравняване на пода.

Методи за изравняване

Самонивелиране на пода

Маяците са изложени от високата точка на нивото на пода

За изравняване на пода се използват няколко вида замазки:

  • сух
  • полусух
  • мокър
  • Циментова пясък
  • бетон
  • самопроникващ и т.н.

Независимо от вида на използваната замазка, маяците са задължителни, тъй като без тях ще бъде изключително трудно да се контролира резултата от работата и в много случаи е невъзможно. Методът за инсталиране на маяци се избира в зависимост от вида на замазката.

Нулево ниво

Дефинирането на нулевото ниво е първият етап от създаването на маяците. За тази цел маркировките по стените на помещението по целия периметър се правят с помощта на нивото (вода или лазер). По-добре е да ги правите с възможно най-висока честота. Всички получени етикети се свързват с една солидна линия.

Тогава се определя най-високата точка, според която нулевото ниво е зададено. За тази цел от най-високата точка с въже се измерва същото разстояние на периметъра. След присъединяването към точките се получава втората линия, която е най-високото ниво. Относително към това са разположени маяци за изравняване на пода - ясно показва, как нивото на нула се грижи за всички изброени измервания.

Инсталиране на профилни маяци

Разстоянието от стената до профилните маяци трябва да бъде около 20-30 см. За удобство е разположена линия по пода, по протежение на която ще бъдат изложени фаровете. Друг популярен начин за тяхното инсталиране е с винтове, завити в стените на необходимото ниво. Между винтовете, кабелът е опънат, по който е поставено решение за фиксиране на маяците. След като са направени слайдовете на разтвора, профилът е поставен върху тях. В същото време е необходимо да се уверите, че той докосва кабела, опънат между винтовете по цялата му дължина.

Съседните маяци се настройват така, че разстоянието между тях да е с 10-15 см по-малко от продължителността на правилото, използвано в произведението. Това ще му позволи да се плъзга свободно по фаровете и да се придържа към тях. Морските къщи са разположени по протежение на цялата стая успоредно една на друга.

Решението за инсталиране на маяци се препоръчва да бъде направено от изграждането на гипс (алабастър), както бързо се задава. В същото време, по-нататъшната работа може да се извърши след половин час - за един час, докато използването на смес от цимент и пясък удължава времето за наливане на замазката за ден-два.

Профил на гредите

Изборът на профил за маяци зависи от вида на използваната замазка. При мокри и полусухи замазки не можете да използвате материали, които лесно се деформират - шперплат, дървесни частици, ПДЧ, дървени прътове.

Ботуши за сухи връзки

Намаляване на подовата замазка

Използвайки правилото, разпространяваме разширената глина

Като суха подова замазка се използват насипни материали, например, разширена глина, перлит, трохи от поливинилхлорид (пяна). След работа профилът остава в тези материали, така че височината му трябва да съответства на височината на замазката - най-малко 3 см.

Обърнете внимание! Материалът на профила трябва да е достатъчно силен, в противен случай неговата деформация ще доведе до грешки в изравняването.

Експертите препоръчват използването на метален U-образен профил за суха замазка с височина на рафта най-малко 27 мм. Тя е подредена нагоре с рафтове. След натрупването на сухи почва по протежение на фаровете се извършват правилото, като се премахва излишъкът от топлоизолационен материал и се създава равномерен слой.

Ботуши за полусух замазка

Най-често срещаният метод за инсталиране на маяци при използване на полусухи замазки е профилът на дъното.

Като фар, се използва профил, който се използва при работа с гипсокартон, който се монтира върху дървени пръти, тухли или плъзгачи от хоросан. За да фиксирате маяка на подобна импровизирана стойка, можете да използвате строителни мазилки или цименто-варови смеси. Цимент-пясъчни разтвори не се препоръчват, тъй като срокът на тяхното пълно втвърдяване е 2-3 дни, през който е невъзможно да се продължи работата.

Профилните релси могат да се монтират върху самонарезни винтове, завити в основата на пода. Самонарязващите се винтове са много лесни за регулиране по височина, така че настройването на нивото не е сложно. Ако се постави замазка върху земна основа, при която не е възможно да се завинтят винтове за сондиране, дървените пръти, заклани в земята, се използват като основа. В тях се завинтват винтове, а след това се закрепва профил по нивото.

Лампи за самонивелиращи се подове

Подът в стаята

Монтиране на маяци за подравняване на пода

Въпреки факта, че с подреждането на течни подове е възможно да се направи без фарове, тъй като самият разтвор се разпространява върху основата, експертите съветват да не се пренебрегват добрите стари методи за контрол върху изравнената повърхност. Най-често за самонивелиращи се подове използвайте бенчмарк - пинов тип маяци, инсталирани на специални стативи. Морските къщи са изложени на грундиращия слой на разстояние около 1 м един от друг, след което подът се излива.

Вместо сравнителни показатели можете да използвате и обикновени винтове, които преди това са били завъртени в дюбел. Самонарезните винтове се изравняват и към тях се прикрепва ударна лента. Трябва да отвиете маяците, преди разтворът да се втвърди напълно.

заключение

Осветлението е процес, който изисква специално внимание и внимание. Коректността и качеството на този етап пряко влияят върху качеството на повърхността на бъдещия етаж. Следващата работа може да се извърши само след като нивото покаже идеално равна повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лампи за подравняване на подаЛампи за подравняване на пода
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Полусухи подова настилка със собствени ръцеПолусухи подова настилка със собствени ръце
Как да се изравни етаж в апартаментКак да се изравни етаж в апартамент
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Етаж подравняване на балкона със собствените си ръцеЕтаж подравняване на балкона със собствените си ръце
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
» » Как да използваме маяци за подравняване на пода за различни видове замазки
© 2021 BggeHat.com