Монтаж на маяци за подови замазки

Каквато и да е качеството на покритието, инсталирането на маяци за подови замазки без съмнение ще удължи живота му. Полагайки покритието върху плоска равнина, можете да сте сигурни, че пукнатините или сълзите няма да се появят дълго време. Основата под покритието ще бъде много по-надеждна и дори ако следвате простите правила при извършване на ремонти.

Обобщени характеристики на монтажа на водачите

Преди да излеете пода върху релсите, те трябва да бъдат монтирани правилно. Обикновено те са успоредни един на друг. Разстоянието от тях до стената не трябва да надвишава средно 30 см. Също така е важно да ги обезопасите безопасно, за да избегнете изместване, което ще повлияе върху резултата от всяка работа. Тези нюанси ще спомогнат за по-качествено и без излишни проблеми.

Изложената първа забележителност трябва да покрива най-високата точка на базата. Втората е разположена от другата страна, успоредна на първата. Тези действия правят възможно повърхността да бъде гладка и права. Но преди да настроите първия маяк за подовата замазка, ще трябва да определите нивото на нулевата база.

Първоначална настройка на линията

Използвайки кабел, контролен прът и маркер, като се вземе предвид дебелината на основата под покритието, се изчертава хоризонтална линия. Разбира се, лазерното ниво е по-удобно за тези цели.

Основното ниво може да бъде определено съгласно плана:

  • началната точка е маркирана на метър над плочата;
  • хоризонтално по целия периметър се прави права линия;
  • след като определи разстоянията от дъното до изтеглената линия по цялата площ на стаята, трябва да се намерят най-ниските и най-високите точки;
  • линията, изтеглена по-горе, най-високата точка на 3 см е нулевото ниво.

Може да се заключи, че е открит най-високият хоризонтален ъгъл, дебелината на замазката е средно 3 см.

Материал за производство на ориентировъчни структури

Повечето фарове са изработени от метал или разтвор. Гладките метални пръти имат ширина около 25-35 мм, понякога дървени ламели, подходящи за такива цели на тръбите. Но дървото под влиянието на влага, подлежащи на деформация. И да намерите идеално гладки тръби е много трудно.

В днешно време добрите ръководства за фабрики, изработени от трайни метали, лесно се купуват на пазара на много достъпна цена.

Видове и методи за монтиране на ориентири с различни типове подравняване

Почти е невъзможно подовата повърхност да бъде идеално гладка, без да се спазват строителните технологии. Задръжте инсталирането на маяци за подова настилка на нулево ниво.

В случай, че се използват различни видове изолационни материали, те трябва да бъдат опаковани предварително.

За да започнете работа с инструмент:

  • шпатули с различни размери;
  • разтвор резервоар;
  • чук, строителна миксер с бормашина;
  • ниво - това може да бъде водно ниво, лазер, а за малки помещения ниво ще се приближи;
  • специална микс за водачи;
  • самобръчкови винтове;
  • коприна или найлон, нишка;
  • избрани маяци.

Технологията на самата инсталация

От нулевата точка границата на замазката е очертана. По отношение на всяка стена са изложени 3 точки. И като водеха курс по тях, те победиха необходимите линии. На нулевата точка направете дупка и поставете щепсела. Винтовият винт се завинтва в него. От другата страна направете същото процедура. Шапките на двата винта трябва да са на една и съща височина, което може да се провери с правилото. Линия или тел се привличат към хардуера, под който дупките се правят на интервали от 55-60 см. Успоредно, получената линия образува друг ред. Във всички отвори се завинтва хардуер, чиито шапки са поставени на една и съща височина.

Като използвате месене на цимент или лепило, винтовете се поставят върху винтовете. Преди полагането те са предварително нарязани. Закрепете ламелите и се придвижете до стената срещу входа на стаята. Оставяйки между тях интервали, е необходимо да се ръководи от дължината на правилото, с което се изтегля решението. Пропуските трябва да са по-малки от дължината му с 15 см. Напълнената смес се изравнява, премествайки правилото по водачите.

За метода на решение процесът е почти подобен на предишния. Вместо нишка е желателно да се използва проводник, който ще бъде опънат и вдлъбнат в купчина хаван. Тези купчини се полагат, като се ръководят от самобръчкови винтове. В този случай ще трябва да изчакате сместа да изсъхне напълно и след това да се излее.

Има няколко типа подравняване на долния етаж на лагера:

  • Мокър метод с използване на бетон и циментови смеси;
  • полу-сух тип, включва възможността за използване на различни изолационни материали;
  • Сухият метод е подравняването на насипни материали. Най-често се използва глинеста чакъл за такива цели;
  • както и достатъчно нови високотехнологични самонивелиращи се смеси.

За различните видове замазки изберете конкретни типове водачи и специални видове монтаж. За начинаещи в строителната индустрия, които се интересуват от подовата замазка на видео сигнала с инструкции стъпка по стъпка на този процес, това ще помогне да се избегнат най-честите грешки.



Видеоклип на минутата: инсталиране на маяк


Монтаж със сухо подравняване

Индикативното устройство за сухо запълване може да бъде от всякакъв вид. Височината на запълването е 3 см, ако е необходимо, тази стойност може да се увеличи.

Използвайки профил на буквата "P"

Доста често се използва профил под формата на буквата "P". Тя се фиксира с остри ръбове нагоре. За да ви даде сила, можете да поставите един елемент в друг. Височината на такъв монтаж трябва да бъде равна на височината на самата замазка, тъй като тя ще остане вътре в нея.

Материалът на ориентирите трябва да е силен. Не използвайте огъващи ленти, за да не нарушавате гладкостта на повърхността.

Ръководства за профили от гипсокартон

Добър вариант е профилът от гипсокартон за таван. Този тип монтаж на маяци за подово покритие, издържа на по-мощни товари. Устройствата, изработени от този материал, се поставят с по-голяма честота, приблизително на всеки 50 см, средно на 1 м 2-3 броя.

Ръководства, използвани за полусухо и мокро строителство

За този вид са избрани различни модели. Изливането се извършва на базата на бетонни или цименто-пясъчни смеси. Тънките метални продукти не са подходящи. Те ще се огънат под тежестта, което означава, че бъдещото покритие няма да бъде директно.

Профилно закрепване на винтове за самобръсначка

В основата, при средна честота от 25-30 см, дюбелите се закрепват и самите прицели са прикрепени към тях с хардуер. Много е лесно да зададете желаната граница, защото винтовете се настройват лесно.

Ако долното припокриване е монтирано директно върху земята, тогава дървените блокове с дължина обикновено 15 см, в която са завинтени всички болтове за самонарезване, са добри.

Комбиниран метод

В долното припокриване дюбелите се задвижват в предварително пробити отвори. Отворите се правят с интервал от 1 м. Винтовете се затягат. Между винтовете в централната купчина купчини на строителната смес, всяка тръба трябва да е по-висока от хардуера. Тогава тези слайдове се изравняват с правилото, като се натискат нагоре до установената линия.

Ретро режим

С тази опция, ще служи като бар от дърво. Ретро - методът може да бъде приложен, ако има инсталация на маяци за подови настилки цимент-пясъчни видове. В този случай баровете трябва да бъдат предварително напоени. Те трябва да бъдат добре хидратирани. Дебелината на дървените ламели е приблизително 25-30 мм.

Водачи от хоросан

Този метод изисква наличието на специален хардуер. Те се завинтват в плочите, като се запазват интервали, равни на дължината на самия фар. Винтовете се затягат с гъста въдица или силна жица. Разстилайте линията по линията с твърда стена. По правило или с удължен прът, тези прегради се удрят. По време на работа планираните граници трябва да се наблюдават, движейки линиите по протежение на линията на опъване, леко докосвайки винтовете. В резултат на манипулациите се оформят ориентирани области.

Плаваща основа

Плаваща или циментова пясъчна конструкция, обикновено нанесена върху пяна. Подобен метод е добра възможност да изолирате основата на стаята. С този вид монтаж върху вече завитите винтове поставете слой пяна. Необходимо е да пробиете пяната върху участъците на фиксиращите винтове. След изсипване и пълно изсушаване на разтвора етикетът трябва да се развие. Останалите отвори от винтовете трябва да се излеят и внимателно да се избършат. При всякакъв вид влажна конструкция, провеждайте подобни действия.

Саморазливни разтвори

Независимо от факта, че покритията за пълнене перфектно се разпространяват и образуват гладка повърхност, все още е необходимо да се поставят марките. Професионалисти, които знаят как правилно да създават маяци за подова настилка, никога не пренебрегват това действие.

За този метод съществуват специални указания за специални стативи - рапъри. Стативите имат по средата на конструкцията си пръчка, способна да се спуска, и ако е необходимо да се изкачи на необходимата линия. Изложете показателите с интервал от 1 м. С помощта на статив няма никакви проблеми. Основата в този случай е първоначално подготвена.

Вместо професионални продукти, понякога се използват винтове, които преди това са били завъртени в дюбели. Водачите са разположени по маркираната линия, перфорирана метална лента е прикрепена към винтовете, което помага да се проследят границите на долния етаж. След изливането витите незабавно се усукват. Не изчакайте разтворът да изсъхне.

Дървени трупи за дървени облицовки

Дървени трупи - Дълги дървени пръти, поставени на желаната височина, като се има предвид нулевата линия. За монтажа им, винтовете с резба са резбовани по цялата площ на основата по хоризонталната линия. В резултат на тези действия трябва да се формира решетка, чиито клетки са с размери 30 х 30 см. Те се съсредоточават върху самоизрязването, те изостават. С помощта на пръти или шперплат, височината на тези водачи се регулира.

Независимо от избора на материала, вида и методите на монтаж, е необходимо да се измерват референтните точки с конструктивно влакно, да се вземат предвид както надлъжната, така и страничната посока. Необходимо е да се обърне внимание не само на местоположението на отделните водачи, но и на местоположението им един към друг. Нивото фиксирано плоска равнина - отличен резултат. И така, усилията са оправдани. Монтирането на фарове е много сложен и труден процес. Но от резултата зависи от това какво ще бъде бъдещият етаж в стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Вратите се свързват в частна къщаВратите се свързват в частна къща
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Дебелина на подовата замазкаДебелина на подовата замазка
Как да попълните подаКак да попълните пода
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Полусухи подова настилка и технология на складиранеПолусухи подова настилка и технология на складиране
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Как правилно се прави подова настилка?Как правилно се прави подова настилка?
» » Монтаж на маяци за подови замазки
© 2021 BggeHat.com