Полусухи подова настилка и технология на складиране

Настилка за пода

Всеки строителен процес изисква внимателен подход, познаване на технологиите и правилния избор на материали. Това е тръст, но в него се полага успехът на всички произведения. Всеки, който е успял да се справи с проблема с ремонта в собствената си къща или апартамент, знае, че е възможно идеално да се полагат подовите настилки, ако настилката отговаря на два критерия - максимална плоскост и висока якост. И качеството на основата се оценява от начина, по който е положена на пода.

Няколко думи за видовете връзки

Съвременното разнообразие от ремонтни технологии и материали позволява използването на различни начини за създаване на замазка.

Класическият метод е мокър замазка под формата на бетон или цимент-пясъчен разтвор, както и самонивелиращи се циментови или полимерни подове. Този метод се счита за традиционен, тъй като е бил използван дълго време. Тя е проста в изпълнение, но твърде мръсна. И това отнема много време, за да го изпълни. В края на краищата, тази дъска трябва да изсъхне добре, преди да бъде поставена с подови настилки.

Вторият вариант е, че замазката е суха. Ясно е, че когато се създават, не се използват мокри операции, включващи вода. Тази технология е известна и от дълго време. Като изравняващ материал се използват плочки от различни материали. Най-често използваните шперплат, ПДЧ, дървесни влакна, OSB и други. Но днес те започнаха да отказват. Това е, първо, твърде скъпо, а второ, не много надеждно. Съпротивлението на някои материали не е достатъчно, което води до увеличаване на натрупаните слоеве и това се отразява върху цената на целия процес.

Към категорията на сухи замазка днес се присъедини gipsovoloknistye листове. Това е нов подход към решаването на проблема - той е абсолютно уникален, евтин и бърз. Особено тук трябва да се отбележи сухи суперфони от Кнауф.

Какво представлява полусухия замазка

Полусухи връзки - това е друга опция, с която можете да подредите и подсилите пода. Имаше такава технология, поради желанието на строителите да ускорят процеса без да намалят качеството на резултата. За всички индикатори този вид замазки не е по-нисък от останалите, но има един малък недостатък - трябва да използвате специално оборудване. Въпреки че майсторите и ръчно го изпълняват, без да се намалява качеството.

Какво представлява полу-сухата замазка? Като цяло няма нищо ново в тази технология. Това е същият циментов пясък, само водата в него е минимална. Обикновено, консистенцията на сместа е такава, че тя може да смачкват в юмрук, но водния поток от разтвор не трябва. И ако говорим за създаването на глинеста основа, е необходимо покритието да се покрие и да не се напълва. И още една важна точка. За да се увеличат силните характеристики на сместа, е необходимо да се добавят полипропиленови влакна, които са подсилени скелетни влакна.

Има няколко начина за полагане на полусух замазка. Всичко зависи от разликата в земната равнина и от това дали е необходимо да се поставят комуникационни мрежи на пода. В този случай дебелината на слоя за замазка трябва да бъде достатъчно голяма.

достойнство

Подравняване на пода

Завършване на подова настилка

Всички предимства на материала се основават на факта, че практически няма вода в разтвора за замазка:

  1. Няма риск от изтичане през дефектите на пода, така че да не можете да наводните съседите от дъното.
  2. Тъй като разтворът не тече, няма нужда от хидроизолация на пода. Разбира се, това не е толкова голям разход, но все пак. Между другото, водата в разтвора ще бъде около 25 - това е достатъчно, за да мине през процеса на хидратация на цимента. Освен това, по време на работа не е необходимо да се използват специални гумени обувки и защитни ръкавици.
  3. Намалено време за съхнене. Това е много важен момент, който засяга времето на целия ремонт. Експерти твърдят, че след 4-5 дни може да се положи подово покритие върху такава замазка.
  4. Полусухия замазка е 100% плоска основа. Ако в процеса на създаването му се използва мистрия, тогава качеството на повърхността се подобрява значително. И по този начин няма пукнатини и пустота. Влакната от полимерни влакна създават толкова здрава и надеждна основа, че можете да създадете замазка с малка дебелина. И това е допълнително спестяване на вече демократичната цена на материала.
  5. Полу-сухата замазка, дължаща се на влакното, има малко специфично тегло в сравнение с циментово-пясъчната смес. Така че натоварването върху плочата се припокрива рязко. Но по отношение на силните му характеристики, този слой няма да се докаже до никого. Такова подсилване може да издържи доста сериозни товари.
  6. Хроматът може да се полага както извън сградата, така и отвътре, дори на наклонена равнина. Работата се извършва при температура от -50 ° С до + 40 ° С при околна влажност 60-95 ° С.

недостатъци

Инсталиране на фар

Рамка и фарове

За голям брой предимства на полусухата замазка трябва да се добавят няколко недостатъка:

  • Първо, трудно е да се смеси едно много течно решение. Ръчно е трудно да се направи, така че без конкретен миксер не е достатъчно.
  • На второ място, не всички строители знаят точно колко вода трябва да се добави към сместа. Това е особено вярно, когато има проблем с изравняване и изстъргване. За да не страдат, господарите просто излеят вода "на място", без да осъзнават, че нейните излишъци ще развалят всичко - няма хидроизолация.

Но това не е смисълът. Положената замазка не трябва да се излага на влага. Ако процесът на хидратация на цимента не е завършен и водата отново се изсипва, циментните кристали ще растат. Последствията са пукнатини и деформация на повърхността.

И последното. Това не е недостатък, а предупреждение. Тази дъска трябва да бъде добре подправена. И ако не го направите, подът ще се разпадне и дори ще викне на някои места.

Полу-суха технология за замазки

Устройството на полусух замазка е разделено на няколко етапа. Всеки от тях трябва да се извършва строго по технология, като се вземат предвид техническите нюанси.

Подготовка на субстрата

Ниво на работа

Проверка на хоризонталата

На първо място, се определя нулево ниво, по което ще бъде запълнено полусухово решение. Това е важен фактор, който влияе върху височината на гениталната основа. Тук можете да използвате различни измервателни уреди, но ако искате висока точност, изберете лазерно ниво.

Сега базата се почистват от прах, и неговите дефекти са затворени шпакловка или мазилка решение - прави задължително. Мнозина смятат, че самият разклонител ще запълни тези недостатъци в пода. Ако беше течност, нямаше да възникнат проблеми. Но полусухи дефекти затваря, които биха могли тогава да доведат до разрушаване на пода е на мястото на дефекта.

Разтвор за готвене

Най-простият вариант е да купите готова суха смес и да я разредете с вода, както е посочено в инструкциите на опаковката. В допълнение, готовият материал е 100% гаранция, че всички компоненти са поставени стриктно според рецептата.

Но ако не можете да си купите готов микс, можете да го приготвите сами. Това ще изисква портланд цимент, речен пясък, влакнести влакна и пластификатор, които се смесват в бетонен смесител и тук се добавя вода. Към въпроса за количеството течност. Невъзможно е предварително да се определи точния размер, изисква се опит. Ето защо съветът е да вземете готовото решение в ръката си и да го изцедите. Водата трябва леко да изпъква, но не се капе, а самата смес формира бучка едновременно. Ако водата е повече от необходимо, добавете сухи съставки, а ако е по-малко - добавете вода.

Изолация и монтаж на маяци

Основата на пода за такава замазка не е необходимо да бъде водоустойчива, но стените от хоросана трябва да бъдат защитени. Това се прави, за да се предпази замазката от възможността за разширение или компресия от стените. Това е много важен момент, който не може да бъде пропуснат чрез извършването на такава операция.

Нанасяне на хоросан с шпатула

Нанасяне на циментова замазка върху бетонен под

С фаровете всичко е ясно - без тях няма да получите равномерна повърхност. Тези ръководни елементи - стомана, алуминий или дърво - ще насочат строителя, така че да може да издържи на дебелината на слоя. За тях горната равнина на бъдещия пол ще бъде ориентирана.

Моля, обърнете внимание! Най-важната точка в този раздел е прецизното изравняване на водачите в една хоризонтална равнина. Не винаги е лесно да направите това.

Разположението на фаровете е както следва:

  • На две противоположни стени е монтиран фар на гипсовите пързалки. Те са изложени на предишен нулев контур. На същите слайдове са монтирани междинни водещи елементи. Те са подравнени с нишки, простиращи се на няколко редици между двата първите маяци. Монтирайте по различен начин, с изключение на гипс, фарове не са необходими. Те все още трябва да бъдат почистени и това трябва да е лесно и удобно.
  • Разстоянието между водачите се определя от дължината на правилото. Ако се използва двуметров инструмент, това разстояние трябва да бъде 180-190 сантиметра. Тоест правилото с краищата си ще лежи върху водачите.
  • Надеждността на закрепващите маяци се обръща особено внимание. Не им позволявайте да се преместват в процеса на изравняване на разтвора.

Бетониране на пода

Техника за полагане на замазки

Механизиран метод

Така че всичко е готово и можете да напълните полу-сухо решение между водачите. След това правилото трябва да бъде изравняване на замазката. Това става чрез поставяне на инструмента върху маяците и изтегляне на материала към вас. По този начин трябва да правите вълнообразни движения от една страна на друга. Това е, което улеснява изместването на излишната смес от едно място в друго.

И сега помнете - докато разтворът е сух, е необходимо да го компактирате и да го избършете. В момента се нуждаете от мистрия. С неговата помощ подовата повърхност ще стане гладка и равна, а горният слой - плътен и издръжлив. Което се опитваме да постигнем.

Но има още една точка в този процес. За да се избегне рискът от свиване на пукнатини, е необходимо да се изрежат специални свивания на пода. С тяхна помощ можете да избегнете появата на грешки. Обикновено съветникът за създаване на бримки използва същото правило. Единственото нещо, което трябва да се обърне внимание, е дълбочината на шева. Такъв индикатор трябва да бъде равен на 1/3 от дебелината на слоя от замазката.

Как правилно да се грижи за полу-сухата замазка

Има две възможности:

Ремонтът свърши

проверка за безопасност

  1. Затваряйте пода с полиетиленово фолио, като по този начин създавате специфичен микроклимат под него, необходим за равномерно изсушаване на разтвора.
  2. Нанесете водата върху повърхността с вода, за да намалите преждевременното отделяне на влага.

И двата варианта са приложени, а изборът зависи от удобството по един или друг начин. Между другото, за 12 часа такъв етаж ще издържи на теглото на възрастен, а след 94 часа можете да извършите довършителни работи. Важно е непрекъснато да се следи качеството на повърхността по време на настройката на хоросана. Не допускайте образуването на пукнатини и други дефекти.

Заключение по темата

Монтажът на полусуха връзка практически не се различава от изливането на течна бетонна суспензия. Тоест технологията е идентична. Но възможността да се отдалечите от голямото количество течност, използвана в решението, прави тази опция толкова популярна. Намаляването на слоя от замазки допринася за привлекателността на този метод за изравняване на основите. Освен това можете сами да направите всичко. И това е още едно плюс.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начиниКак да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начини
Как да запълните пода на видео, инструкции стъпка по стъпка и полезни препоръкиКак да запълните пода на видео, инструкции стъпка по стъпка и полезни препоръки
Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе сиВсичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
» » Полусухи подова настилка и технология на складиране
© 2021 BggeHat.com