Как да запълните пода на видео, инструкции стъпка по стъпка и полезни препоръки

Как да запълни пода в апартамента

Модерни декоративни материали за подова украса могат да се полагат само на идеално равна повърхност. Следователно, в процеса на ремонт е необходимо да се премахнат издиганията. Това може да се направи по различни начини. Една от възможностите е самонивелиращи се самонивелиращи се смеси. Нека да разгледаме по-отблизо как да запълним пода с този материал.

Какво трябва да работите?

Преди да започнете процеса на подравняване, трябва да натрупате средства за инструменти и материали. Ще ви трябва:

  1. Капацитет за смесване на компоненти.
  2. Смесител на сгради.
  3. Маяци (метални профили).
  4. Ниво на хидроенергия.
  5. Трапецовидно правило.
  6. Материали за хидроизолация на пода.
  7. Грунд.
  8. Битумен мастик.
  9. Иглена ролка.

След като всички материали и инструменти бъдат закупени, можете да започнете да работите. На някой, който не знае как да запълни течен под, видеоклипът, публикуван на уебсайта ни, ще помогне да се направи основно разбиране за характеристиките на технологията. Състои се от няколко етапа.

Етап # 1 - подготовка на базата

Подготовката на подовата повърхност е важна част от инсталацията. Точността на работата ще зависи от качеството на новата основа. Ремонтът на повърхността започва с демонтирането на старото покритие и диагностицирането на съществуващата база. Ако старата замазка е станала неизползваема, по-добре е да я демонтирате напълно и да почистете пода преди бетон. Големите пукнатини и дупки се почистват внимателно, разширяват се и се пълнят с гипсокартон. Повърхността на плочата се почиства и вакуумира, след което подът е водоустойчив.

По-често за тези цели използвайте ролкови покривни хартии. Лентите са навити (до 14 см), а ставите са запоени с поялник. До стените също се припокриват. След това всички стави се намазват с битуминозен мастик.

Обърнете внимание! Вместо покривен материал може да се използва дебел полиетиленов филм.

След хидроизолацията, те са изложени. Използват алуминиев профил, който се използва за монтаж на гипсови плочи или ъгли, използвани за мазилка на стени.

Предварително етажът се измерва с помощта на водно ниво и се проверява и открива съществуващата разлика в кота. Само след тази операция е монтирано първото направляващо устройство, чиято височина трябва да съвпада с най-високата точка на новата основа.

Сигналите се поставят успоредно на стените паралелно една на друга на стъпки от 60 см и се закрепват върху купчини гъсто смесена цименто-пясъчна смес. Необходимо е да изчакате и да продължите работата само когато сместа се втвърди. Това ще ви помогне да не се страхувате, че маяците могат да се движат.

Етап номер 2 - подова настилка

Преди изливането на пода трябва да се изравнява и изолира с глина. Леко се овлажнява с вода и се разпространява в пространството между маяците, като постепенно запълва всички ниши. Насипният материал се преразпределя по правило с водно ниво, фиксирано отгоре.

Като използвате нивото, можете да избегнете наклон и неравности

Важно е на всички етапи да се наблюдава хоризонталното ниво

След това разширената глина се смила и се оставя да изсъхне напълно. Като правило това отнема само няколко часа. Веднага след като грундът изсъхне, можете да започнете да приготвяте смес от цимент и пясък - 1 порция цимент за 3 порции речен пясък. Съставките се смесват добре със строителния миксер и след това се добавя вода към тях със скорост от 0,5 литра на килограм от сместа.

Необходимо е да се смеси хомогенен състав, в консистенция, подобна на дебелата заквасена сметана. Разтворът се излива върху експандирана глинена възглавница. Трябва да започнете в най-отдалечения ъгъл от входната врата. Сместа се заглажда с изглаждане на конструкцията и след това покрай течната основа преминава трапецовидно правило, лежащо на два съседни фара.



Обърнете внимание! След като дъската е завършена, трябва да се изсуши правилно. За да не се напука, пода се напоява всеки ден. И на втория ден покриват с полиетиленов филм. Но преди това, маяците са извадени. И пропуските, които се формират в този случай, са изпълнени с циментово-пясъчен разтвор.

Полезни съвети

Тези, които ще правят самостоятелно подовата настилка, ще се възползват от няколко много полезни препоръки:

  • Използвайте готови цимент-пясъчни състави, които се продават в опаковани торби. По правило подробни инструкции за това как да се подготви разтвор за замазки са дадени на всяка опаковка.
  • Разреждане на тези смеси може да бъде вода при стайна температура. При смесване експертите препоръчват използването на дълбоки и големи резервоари и строителни смесители.
  • При приготвянето на смеси избягвайте образуването на бучки. В резултат на това трябва да се получи хомогенен разтвор с тъмно сив цвят и консистенция на дебела заквасена сметана.
  • Сместа се омесва в два комплекта с интервал от 5-10 минути. Това е необходимо, за да се разтварят всички компоненти.
  • След смесването разтворът запазва своята подвижност за първите два часа и след това започва да се втвърдява. Ето защо не подгответе голямо количество решение, ако смятате, че нямате време да го използвате в определеното време.
  • Необходимо е да направите замазка в един ден - не можете да оставите незапечатана част от повърхността на втория ден.

Етап номер 3 - създаване на подложка

Правилното запълване е гаранция за липса на пукнатини

Изливането на разтвора на пода е изравнено със специален инструмент

След като напълно изсъхне замазката на третия или четвъртия ден, можете да продължите да излеете течния под. За да направите това, приготвената смес се разрежда с вода в пропорциите, посочени на опаковката, внимателно се смесва със строителния миксер, но сега до консистенцията на течна заквасена сметана. И тогава просто се изля върху плоска основа.

Сместа се разстила върху повърхността с игла шпатула. Той ще изхвърли въздушните мехурчета едновременно. Сушене на насипния етаж по различни начини. Много зависи от температурата в стаята. Колкото по-високо е, толкова по-бързо се изсушава полимерната замазка.

Така например, при температура на въздуха +20 градуса, можете да ходите на пода за 7 часа. Но експертите препоръчват инсталирането на довършителни подови настилки само след една седмица.

Сега знаете как да напълнете течния под. Но преди да се осмелите да приложите тази технология със собствените си ръце, трябва да проучите положителните и отрицателните аспекти на този метод на изравняване.

"За" и "против"

Самонивелиращи се подове

Полимерни безшевни покрития

Течният под е полимерна маса, която може да се нанася само върху конкретен субстрат. След изсушаване сместа образува хомогенно, безшевно покритие, което служи като идеална основа за всеки модерен завършек. Без преувеличение може да се каже, че течният под е универсален материал, подходящ за използване в жилищни, търговски и промишлени помещения.

Той има много положителни качества:

  1. Якост и висока устойчивост на абразия. Самонивелиращите се подове могат да издържат много години, но само ако се наблюдава технологията на полагане. В същото време полимерната замазка не се страхува от външно влияние, поради което запазва техническите и естетическите си характеристики в продължение на много години.
  2. Устойчивост на химикали и механичен стрес. Течният под устойчив на въздействието на киселини, основи и други съединения, които могат да унищожат всякакви други подови настилки. Той никога няма да се счупи, когато тежък предмет падне върху него или с продължителни и тежки вибрации, свързани с работата на всяко оборудване.
  3. Течният под няма шевове, което го отличава от основите, направени от други технологии. Монолитна изключва възможността за натрупване на опасни микроорганизми за човешкото здраве. И това е друг плюс на подобна техника.
Този тип настилка има уникални свойства

Полимерната основа ви позволява да правите 3-етажни етажи

Течните подове са огнеупорни. Когато се излагат на много високи температури, те, разбира се, започват да се топят. Но когато топенето на токсични вещества не се освобождава, така че течните подове са безопасни за околната среда. Абсолютната безвредност на материалите прави възможно използването им в училищата и лечебните заведения.

Но те имат недостатък. Полимерната основа е изкуствен състав, който не може да се конкурира с естествени аналози. От описанието на технологията на нанасяне е ясно, че за полагането на течен под е необходимо да се работи трудно за изравняване на основата. И без тях не може да направи.

По време на прилагането на полимерния състав е необходимо ясно да се контролира нивото на влажност на цименто-пясъчната замазка. И е изключително трудно да се изпълни това изискване на мирянина.

Обобщение по темата

Течният под е композиционно покритие от полимерни материали, което позволява да се получи идеално гладка, безшевна и гладка основа. Може да се използва като завършващо покритие или като идеална повърхност за полагане на декоративен довършител. Преди да изучите как да запълвате пода в апартамента, трябва да сравнявате плюсовете и минусите на течния под и да формирате свои собствени предпочитания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация под пода за пълненеХидроизолация под пода за пълнене
Как да запълни пода в апартаментаКак да запълни пода в апартамента
Попълване на пода със собствени ръцеПопълване на пода със собствени ръце
Как да направите подова настилка в апартамент независимо проверен алгоритъм за действияКак да направите подова настилка в апартамент независимо проверен алгоритъм за действия
Как да подредите пода под плочкатаКак да подредите пода под плочката
3D подови настилки в банята3D подови настилки в банята
Течен под с ръцеТечен под с ръце
Смесване на подаСмесване на пода
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
» » Как да запълните пода на видео, инструкции стъпка по стъпка и полезни препоръки
© 2021 BggeHat.com