Течен под с ръце

Как да напълнете течния под с вашите ръце. В тази статия ще ви кажа как правилно да запълвате течния под. Ако се придържате към предложената технология на изливане, тогава ще получите надеждна и гладка повърхност. Тя ще даде на стаята отлична визия и ще продължи дълго време.

Самата технология на течния под е много проста и можете лесно да се справите сами, ако следвате предложените инструкции и препоръки.

Необходими инструменти и материали

Преди да започнете работа, следва да се подготвят следните инструменти и материали:

  • Валяк за боядисване,
  • Специална аерираща ролка с шипове,
  • Paint brush wide,
  • Капацитет за обучение на работниците,
  • Бормашина и специална дюза за смесване на компоненти,
  • Метална шпатула с дължина 2 или 1,5 метра,
  • Изграждането на ниво от 2 метра,
  • Лак на полиуретанова основа,
  • Грунд за дълбоко проникване, 
  • Суха смес за течни подове.

Важно е да се: Грунд и смес трябва непременно да купуват една марка.

Подготовка на основата на пода

  • Предварителната замазка трябва да се почисти от остатъци, замърсявания, прах, възможни мазни петна или мазнини. Също така отстранете евентуалното отделяне на бетон или цимент-пясък.
  • С помощта на нивото на сградата е необходимо да се провери разликата в хоризонталната равнина на пода. Тази разлика не трябва да бъде повече от 3 сантиметра. Това е максималната дебелина, когато се получават течни подове без пукнатини. При големи различия ще има нужда да се излее още един слой.
  • Силно прожектиращите нередности трябва да бъдат свалени с чук и длето. Големите кухини, които се намират в района, трябва да се запълнят с циментов разтвор или обикновен пълнител преди изливането. Заздравените места трябва да могат да изсъхнат.
  • Предварително подготвената основна равнина е добре грундирана. За това се използва стандартен грунд за дълбоко проникване. Този материал се предлага в две версии: готов за употреба или концентриран. Концентратът се разрежда с вода в пропорция съгласно инструкциите на опаковката. Грундът се нанася с четка или валяк, в зависимост от площта на помещението. Грундът осигурява добра адхезия на пълнещия състав с основния субстрат. Тази операция също се извършва, за да се отстрани порьозността на субстрата. Това осигурява по-равномерно втвърдяване на запълнения слой.

Инсталиране на фар

За да се постигне равномерна хоризонтална равнина, се инсталират маяци. При изравняване на разтвора те ще помогнат за поддържането на хоризонталната равнина. За да ги произвеждате, можете да използвате цимент, шпакловка или плътна работна композиция, излят материал.

От тези материали, трябва да направите малки токчета или конуси. За да покажете височината си, използвайте ниво на сграда и шпатула. Препоръчително е да поставите маяците с интервал от около един метър в омаловажен или правоъгълен ред. Можете да направите допълнителни маркировки по стените на стаята, за да запълнете нивото.

Подготовка на работния състав за пълнене

В готовия контейнер се изсипва вода и се налива сух специален състав, в пропорцията, посочена на опаковката. За добро смесване и удобно разпределяне на работния състав е желателно да се използва 10-литрова кофа или подобен контейнер. С помощта на електрическа бормашина и специална спирална дюза внимателно смесете съставни части. Добре смесен състав има хомогенна маса в консистенцията на заквасена сметана.

Важно: Количеството на сместа трябва да се подготви, като се вземе предвид факта, че течните подове губят течливостта си в рамките на 15 до 20 минути след края на смесването. През това време композицията на работата трябва да се излее и да се изравни в равнината.

Видео на минутата: Технологията за изливане на подове с Ivsil


Изливане на пода

Важно: Зареждането трябва да се извършва в помещение с температура от 15 до 25 градуса по Целзий. Тъй като температурата на циментовата основа значително влияе на времето на втвърдяване на запълнения слой. Особено при високи температури циментната основа бързо изсушава разтвора. Това значително ще съкрати работното време, необходимо за изравняването му. Също така, в стаята не трябва да има излишъци, което може да доведе до появата на пукнатини и разрушаване на якост в напълнения състав.

Течна подова замазка може да се извърши по парцели, ако помещението е голямо, например хол или зала в селска къща. Работните зони могат временно да се разделят с помощта на дървени релси. Грубата повърхност на лентите, след тяхното изваждане, ще осигури добра адхезия между площите, които ще се запълнят. Зоните могат да бъдат подредени по различни начини, в зависимост от големината и формата на стаята. Например, първо изсипете ивици по стените, а след това в средата.

Приготвеният разтвор се излива директно от контейнера. Разливайте за предпочитане със змия, равномерно разпределяйки я по наводнения район. Тази опция осигурява най-оптималния процес на разпространение. Разтворът се изравнява с дълга шпатула. Инсталираните маяци ще ви помогнат да устоите на дебелината и хоризонталната равнина. След изравняване е необходимо няколко пъти да се преобърне плоча с шпайкове на кухия под. Това ще премахне въздушните мехурчета от излятия слой. Резултатът е по-гъста и равна равнина. Течният под е готов със собствените си ръце.

Важно: След като завършите пълненето на сместа в стаята, трябва да осигурите постоянна температура от не повече от 25 градуса по Целзий за 2 дни. Това е оптималният температурен режим за втвърдяване без напукване.



След втвърдяване се формира гладка и трайна равнина, която няма шевове, стави, различни различия.

След пълно втвърдяване повърхността е желателно да бъде лакирана на полиуретанова основа. Това ще осигури на повърхността допълнителна устойчивост на износване и ще увеличи експлоатационния си живот.

Освен това можете да видите течни подове със собствените си ръце видео.

Видео на минутата: Тайни за отлични постижения


Преди полагане на довършителни декоративни покритие, е необходимо да се прилага течна изолация за пода, а след това ходене по него ще бъде по-удобно.

Понякога такова покритие се използва като покривна повърхност. Но трябва да се има предвид, че се страхува да получи директни лъчи на слънцето и има ниска устойчивост на износване.

Характеристики на изливане на подове в банята

Банята има постоянна висока влажност. Често водата излиза на пода при къпане. Ето защо, когато ремонта на банята трябва да осигури допълнителна защитна хидроизолация.

Течната хидроизолация на пода на банята се извършва по различни начини. Предлагаме да се извърши хидроизолация с помощта на съвременни материали. Изработен е на основата на полимерен каучук. Този битум-полимерен мастик е на водна основа, поради което е екологичен материал. С помощта на този мастик можете лесно да изпълнявате хидроизолационни работи в банята или банята.

За да направите това, изпълнете няколко прости операции:

  • с основната повърхност за отстраняване на остатъци, прах, мръсотия.
  • Пригответе гумата преди да започнете работа. За да направите това, изсушете специалната смес, изсипана в контейнер и внимателно смесена с вода, като използвате електрическа бормашина със специална спирална дюза. Тъй като гумата се прилага ръчно, така че трябва да бъде консистенция на заквасена сметана.
  • с помощта на четка или шпатула обработваме циментовата основа. Също така, този мастик е покрит със стени до височина от 20 сантиметра. Особено внимателно е необходимо да пропуснете всички ъгли.
  • след пълно изсъхване на мастика, в рамките на 24 часа се създава трайна и надеждна хидроизолация с дебелина няколко сантиметра.

На тази равнина можете да поставите плочката. Можете да използвате и други завършващи елементи.

Затопляне на пода

За да се създадат удобни условия в стаята, често е необходимо да се извършва затоплянето на сексуалната повърхност. Ефективно този проблем може да бъде разрешен, ако се използва подово покритие за нанасяне на течна изолация за пода. Като такъв материал, днес се предлагат специални смеси от корунд или астракстек. Тези нагреватели имат отлични уникални свойства на пластичност, лекота и добра адхезия. Работната смес се приготвя на водна основа, като се използва електрическа бормашина и спирална дюза. С помощта на четка за боядисване или смес от шпатули лесно се нанася върху необходимата повърхност. След изсушаване се образува тънък пластмасов слой с отлични топлоизолационни свойства.

Този нагревател покрива повърхността преди полагане на довършителни декоративни покрития: ламинат, линолеум или други материали. 

Видеоклип на минутата: Течен под с диодно осветление


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Течен линолеумТечен линолеум
Как да запълни пода в апартаментаКак да запълни пода в апартамента
Течен тапет как да прилагате и премахвате модерния завършек?Течен тапет как да прилагате и премахвате модерния завършек?
Как да запълните пода на видео, инструкции стъпка по стъпка и полезни препоръкиКак да запълните пода на видео, инструкции стъпка по стъпка и полезни препоръки
Технология на полагане на течни подовеТехнология на полагане на течни подове
Ние изучаваме технологията и инсталацията за производство на подова настилкаНие изучаваме технологията и инсталацията за производство на подова настилка
Как правилно да запълни тавана с полезни препоръкиКак правилно да запълни тавана с полезни препоръки
Типове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненетоТипове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненето
Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
» » Течен под с ръце
© 2021 BggeHat.com