Ние изучаваме технологията и инсталацията за производство на подова настилка

Съвременният ремонт в къщата или апартамента винаги е придружен от избор от интересни по отношение на дизайна на довършителни материали. Всеки иска вътрешността на къщата си да удивлява въображението и да не бъде тривиално. И тук можем идеално да подхождаме на три етажа, технологията, която ще разгледаме.

Какво е 3d етаж?

Делфините в стаята

Такъв етаж ще изненада много

За пръв път такива покрития със сила на звука се появяват на италиански улици, а по-късно преминават към къщи и други помещения. С развитието на индустрията и създаването на нови полимерни материали стана възможно да се оформят вътрешните пространства на стаите с оригинални картини и рисунки, използвайки технологията на обемния ефект.

Тези покрития са на основата на полиуретан или епоксидна смола. Освен това технологията включва цветен полимер, чийто цветови спектър се представя от 12 различни нюанса и цветовете. За по-добра адхезия към субстрата е необходим грунд и изравняващо съединение, състоящо се от полимерен материал. Специалният лак се използва за защита на 3d етаж.

Същността на технологията се крие във факта, че върху основата се нанася триизмерен рисунък и се напълва с прозрачен полимер. Колкото по-голяма е нейната дебелина, толкова по-красива и естествена изглежда тя под нея. Тя прилича повече на кехлибар, когато в дебелината му има различни насекоми или растителни останки.

Като рисунка може да се използва и естествени материали - сушени цветя, миди и др. Можете да правите снимки или филми с готовия чертеж.

Подготовка за 3D подови устройства

Преди да се пристъпите към технологията за производство на 3-етажен под, препоръчваме да гледате видеоклип, където се показват всички етапи от работата. След това можете да поръчате картина във всяка компания, която има на разположение подходящите принтери. Експертите препоръчват да направите снимка на сатен матиран панел, напомнящ на този за опънати тавани. Също така можете да купите готови три етажа, ползата сега е голямото им число.

Получавайки цветна основа, трябва да се погрижите за инструментите. За производството на самонивелиращи се подове от собствените си ръце според технологията ще са необходими:

Зелена трева в банята

Едно от най-красивите решения

  • Един набор от ролки и четки за основен слой и полимерната маса изравняване етаж, иглени и острието лекар на за равномерно разпределение на същия полимер маса.
  • Електрическа бормашина с дюза "смесител" за смесване на различни видове полимери и други компоненти.
  • Надуйте пистолет, с който получавате различни елементи от декоративния дизайн на пода.
  • Обувки, в които можете да се движите на прясно нарязан под, без да рискувате да го повредите.

Професионалистите съветват при производството на подови настилки със собствени ръце, за да осигурят задължителна вентилация на стаята. В края на краищата, полимерите, които са в триизмерния под, са много токсични и могат да раздразнят дихателните органи на трудещите се и тяхното здраве като цяло.

Подготвяме базата

Що се отнася до всяко подово покритие, основата за насипния под трябва да е твърда, здрава, суха и чиста. Неговата влажност не трябва да надвишава 4. Ако има места за мазнини, те трябва да се отстранят и мястото да се обезмасли. Ако основата е метална, тя се обезмаслява със специални грижи.

Като основа, бетонова плоча или пясъчно-циментова замазка са идеално пригодени. Тези повърхности са подравнени с всички възможни методи и инструменти. Големи вдлъбнатини или пукнатини се елиминират, като се използват формулировки на базата на епоксидна смола и кварцов пясък или уплътнител.



След това те се грундират със специално съединение, използвайки ролка или широка четка. Роля грунд е проникнала във всички порите на бетона, за да се гарантира по-добро сцепление на полимерни материали с основа. Препоръчва се да се поставят 2 слоя. След известно време, като последното изсъхне, но не по-късно от 24 часа, можете да продължите към следващия етап от работата. Обикновено сушенето на праймера отнема около 4-5 часа.

Разпределение на пода

Пълна технология за пода

След като праймерът изсъхне, първият основен слой на полимерния състав се нанася върху основата. Ако планирате да създадете панел на пода от растения, пясък, мраморни чипове или други подобни материали, трябва внимателно да изберете цвета на първия слой. Това ще бъде фон, който ще осигури цялата красота на изложената картина. Ако на основата се предполага, че трябва да поставите банер с фотопечат, цветът вече не играе никаква роля.

Положи полимер маса се разпространява с помощта на ролки или подзаконови тогава иглен валяк се разточва цялата повърхност, за да се случи възможно повече въздушни мехурчета.

Декоративно покритие

Основната характеристика в 3D технологията е моделът, който ще блести през завършващия прозрачен слой. Ето защо този етап трябва да се извършва със специална грижа и задълбоченост. В края на краищата ще бъде невъзможно да се коригират недостатъците.

Декорът може да бъде направен чрез залепване на филм с завършен шаблон или използване на бои върху акрилна основа. Но боите трябва да са устойчиви на ултравиолетова радиация. Ако нямате талант за рисуване, по-добре е да поканите професионален художник, въпреки че това ще бъде много скъпо. Цената ще включва работата на майстора и самите бои, които също не са евтини, ако, разбира се, те са качествени.

След като боите са напълно сухи, можете да започнете да ги наливате. Ако придържате филм с модел, трябва да сте сигурни, че няма под него въздух. Най-добрият начин да научите как да направите триизмерен етаж е да гледате видеоклип, показващ цялата технология на произведението.

Моля, имайте предвид, че всички работи върху производството на 3D подове със собствените си ръце върху тази технология се провеждат при температура в стаята не по-ниска от +10 градуса.

Предполагаемият етап е изливането на финала

Четири дизайни

Етажни опции

Тук е необходима електрическа бормашина със специална дюза за смесване на компонентите на прозрачния състав. Трябва да се помни, че един квадратен метър от субстрата ще се нуждае от поне 4-5 кг полимерна маса, ако направите дебелина на слоя 3 мм. От това изчисление се избира смесителният резервоар.

Готовата смес се излива върху основата с шаблон и се изравнява в стаята. И тук има нужда от иглена ролка, за да се премахне въздухът от масата. Преобръщането се извършва, докато сместа започне да се уплътнява. С течение на времето това може да отнеме от 15 до 30 минути, в зависимост от избраната марка полимерна композиция. За движение по наводнения етаж те се движат, като имат на краката си специални обувки, на чиято подметка има високи шипове.

Подът ще придобие сила за два дни, но времето може да се увеличи или намали в зависимост от температурата и влажността на стаята. Експертите препоръчват затваряне на пода с фолио или полиетиленово фолио, за да се ускори процесът на втвърдяване на пода на 3D.

И като завършваща стъпка върху завършената основа с обемна шарка, нанесете специален лак. Тя ще защити вашата красота колкото е възможно повече от всички въздействия - механични и влага. Подът ще бъде гладък и хлъзгав, така че има смисъл да се използва лак с противоплъзгащ ефект.

Подова грижи 3D се почиства с мека влажна кърпа или въже, където дюзата е изработена от порест тъкан.

заключение

Както можете да видите, можете да направите 3D със собствените си ръце, ако следвате цялата технология. Основното тук е да подготвим една чиста и солидна основа, да избираме картината на бъдещия шедьовър, да спазваме всички препоръки на специалистите и да гледаме видеоклипове по този въпрос, които са много в интернет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Универсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиранеУниверсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиране
Какви са индустриалните етажи?Какви са индустриалните етажи?
Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертежМодерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж
Какво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритиятаКакво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритията
Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказкаКак да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръцеКак да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
Какво представляват триетажните етажи?Какво представляват триетажните етажи?
Попълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3dПопълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3d
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Проектирани самонивелиращи се подове 3dПроектирани самонивелиращи се подове 3d
» » Ние изучаваме технологията и инсталацията за производство на подова настилка
© 2021 BggeHat.com