Какви са индустриалните етажи?

Секс в супермаркета

Промишлени подови настилки се характеризират с висока якост, без пукнатини, прах и други характеристики, които трябва да имат тежки покрития. Особено строги изисквания за такива подове се правят в складове, където се използват високоповдигачи с ниска пропускливост и максимална височина на повдигане до 8 метра.

Предимствата на самонивелиращите се подове

Днес полимерните подове са един от малкото видове покрития, свързани с безшевни. Пълнежните материали имат висока степен на устойчивост на абразия, което е характерно за различните складови или производствени помещения поради тяхната функционалност.

На първо място, проблемите са причинени от зрънца от прах и мръсотия, падащи на пода от колелата на инженерните или работнически обувки. Многобройни тестове показаха, че пода може да продължи дълго време.

В същото време, експлоатационният живот зависи от степента на въздействие върху повърхността:

  • С ниско износване в производството - до 140 години.
  • Средна степен на абразия от механични товари - до 80 години.
  • При тежко износване покритието може да се използва до 50 години.

Оперативни характеристики

Положителните качества на насипния етаж са както следва:

  • Няма шевове в готовата форма.
  • Не изхвърля разпространението на бактерии и вредители. Затова се използва в медицински заведения или магазини.
  • Подовете са абсолютно херметични и могат да бъдат измити с вода, изливайки ги на повърхността в каквото и да е количество, което не може да се каже за други видове покрития.

Оперативни качества

Зелен етаж

съхранение

Техническите характеристики на такова покритие включват:

  • устойчивост на удар;
  • еластичност;
  • устойчивост на топлинни ефекти;
  • пожарна безопасност;
  • екологосъобразност.

Устойчивост на удар

Промишленият под полимер има висока устойчивост на натоварване при удар. Те се появяват на повърхността, когато тежки предмети падат, машини вибрират и друго промишлено оборудване, както и чрез срязване на силите при преместване на количките на пластмасови или гумени колела.

Като поразителен пример можем да цитираме помещенията на модерна печатница, където има изброените видове въздействие. И трябва да се каже, че индустриалните подове са устойчиви на такива тестове.

еластичност

Технологията на саморазливните подове позволява покриване на малки пукнатини с широчина до 1 мм в основата. В допълнение, такива подове перфектно "работят" в режим на вибрации.

В по-голяма степен такива свойства се притежават от епокси-уретанови или полиуретанови материали.

Устойчивост на топлинен удар

Подземен паркинг

Паркинг място

Какво може да се каже за тази характеристика на насипания етаж? Например, те напълно се "чувстват" в фризери, където отрицателната температура постоянно се поддържа. Те абсолютно не се страхуват от изсипена вряла вода или почистване с помощта на топла вода.

Намират широко приложение не само в складовете. Много често те се използват за полагане върху производствени и автомобилни обекти, в лечебни заведения и офиси. Полимерният под може да бъде направен в почти всеки цветен разтвор. И абсолютната гладкост на повърхността му дава допълнителни декоративни качества.

Екологично покритие

Самонивелиращите се подове са абсолютно безобидни в готовата форма. Те могат да се поставят в детски заведения и складове с хранителни продукти. По правило на такива места има много чести въпроси за бързо почистване със специални перални машини. И тук такава подова настилка просто няма равен, поради своята абсолютна гладкост. Почистването е бързо и качествено.

В допълнение, високата устойчивост на химични съединения позволява използването на разтворители и активни вещества за отстраняване на силни замърсители от повърхността на пода.

Пожарна безопасност

Експертите разпознават тази характеристика поради липсата на искри от възможни удари от метални обекти един срещу друг. Поради това такива подове могат безопасно да се използват в експлозивни отрасли, например депа за нефт, лаборатории за изпитване и др.

Индустриална инсталация

Сексът в завода

В готовото състояние индустриалният под е повърхност с много слаба възможност за разпространяване на огън. Също така има умерена токсичност при горене, поради което често се използва като покритие по начините за евакуация на пожар - в промишлени и жилищни сгради, подземни паркинги и други места.

Днес индустриалният етаж е представен на пазара с разнообразие от възможности. Това са широко използвани епоксидни, полиуретанови, акрилни подове, както и покрития на основата на полиестерна смола.

Всички материали без изключение имат отлична производителност и представящ се външен вид. По правило, след инсталирането, те не изискват допълнителна обработка. В края на краищата, благодарение на технологията на устройството си, повърхността е гладка и гладка.

Видове покрития за пълнене

В зависимост от степента на пълнене покритията са разделени на три вида.

Тънък филм

Това са нискоетажни подове с дебелина в завършената форма до 0,5 милиметра. Те могат да имат както безцветен, така и безцветен състав. Използва се под формата на покритие, което максимално защитава повърхността от натрупване на прах и я придава декоративен външен вид. Освен това тънкослойният подов пълнеж е добра защита на бетон и други основи от разрушителните ефекти на агресивната среда.



Това е сравнително евтин материал поради своята малка дебелина. Следователно, не е полезно да разчитате на продължителната продължителна употреба на такива покрития. Но отново, поради ниската цена, те могат да се актуализират периодично.

Саморазливна

Попълване на пода

Хранителна промишленост

Работната им дебелина варира от 1 до 4 мм. Степента на пълнене може да бъде различна и в зависимост от количеството на смолата и пълнежните фракции е до 30-50 от общата маса.

Такива покрития са направени от пигментирана смес от смоли и ненаселени пълнители. След изливането те образуват гладка или матова повърхност.

Тези състави се различават по следните свойства:

  • продължителна употреба
  • декоративен, за да се даде пълнене слой, поръсени с цветен кварцов пясък

В зависимост от дебелината на такива самонивелиращи се покрития може напълно да се скрие цялата неравномерност на субстрата.

силно с пълнеж

Дебелината на такива покрития в готовата форма е от 4 до 8 мм. Степента на пълнене по тегло е около 50. Тези подове са изработени от смес от пигментирани смоли и цветен пясък. Изглаждането на повърхността се извършва със специални шпатули или мистрия.

Такива подове са най-устойчиви на механични повреди и абразия. След полагането им, те надеждно скриват цялата грапавост на грубия под. Използват се в зали с висок трафик, преминаване на мотокари и товарни колички.

Подравняване на пода

съхранение

При избора на оптимален тип покритие, първо, те се ръководят от очаквания начин на работа в помещението. Най-важното условие за избор е създаването на висококачествено покритие, което отговаря на всички стандарти за експлоатация.

Положителните характеристики на всички горепосочени покрития, разбира се, имат значение. Но за да се постигне пълно съответствие с изискваните стандарти, е необходима задълбочена подготовка на основата преди полагането на индустриални полимерни подове. Това също така изисква съответствие с технологията на полагане.

Ето защо е много важно да поверим този въпрос на специалисти. Само в този случай можете да очаквате да запазите всички параметри, декларирани от производителя.

Характеристики на смесите по състав

епоксидна

Материалите с присъствието на смоли в състава са добре известни и се използват широко при полагане в различни помещения. Те са химически стабилни, имат висока адхезия към повърхностите и също така се различават по специалната твърдост на готовия субстрат. Но те са нискоеластични, следователно при постоянни натоварвания от удар, тяхната повърхност може да се разцепи. Също така някои епоксидни покрития не издържат много добре на нискотемпературните ефекти.

Въпреки малките недостатъци, те ще защитават идеално повърхността от умерен механичен удар, движение на товарните механизми, излагане на повърхността на разлятото масло или бензин. Примесите от специални компоненти в епоксидни формулировки им дават допълнителна антистатична или киселинна устойчивост.

полиуретан

Довършителни стъпала

Завършва самоизравняващо регулиране

Такива подове са изработени от течност с нисък вискозитет, който им осигурява лесна употреба и повишена степен на импрегниране на минерални повърхности. След изливането се извършва втвърдяване поради естествения ефект на въздуха. Комбинацията от характеристики като хигиена, еластичност, износоустойчивост и разнообразие от декори позволява използването на полиуретанови покрития в широк диапазон.

Технологиите, използвани при тяхното производство, дават възможност за извършване на операции по слагане в най-кратки срокове. Качеството на приложението се осигурява чрез цялостно визуално управление на покритието. Работите по полагане могат да се извършват дори при температури под -20 градуса.

Грижа за покритие

Тъй като най-експлоатираната част от етажа на стаите изискват постоянна грижа. Изборът на необходимите процедури зависи от вида на подредения материал и степента на натоварване върху него. Тук трябва да забравите за стария начин "кофи и парцали". В случай на такива покрития, няма да даде специален резултат и те бързо ще избледнеят, губят декоративни качества.

Подобни подове изискват специални грижи. Интензитетът и честотата на прибиране на реколтата се определя от степента на замърсяване. В този случай, особено внимание се отделя на местата с най-интензивно натоварване.

Допълнителна поддръжка ще бъде организирането на дренажната система и канализацията. Такава работа се извършва на етапа на планиране на етажа. За най-добра защита на декоративния слой основната грижа ще бъде особено важна. Това включва отлагане на тънки защитни филми, които предотвратяват появата на драскотини по повърхността.

Индустриален бетон

Покритие за подове с високи механични натоварвания

Но в процеса на експлоатация тя може да изчезне и ще трябва да бъде възстановена. Такава работа се извършва само след отстраняване на стария слой и подготовката на основата. Ако е необходимо, тези процедури се извършват на всеки 6 месеца. Но това е възможно и по-често.

За да премахнете слоя, използвайте разтвор на мощен почистващ препарат. След като се нанесе върху повърхността и се държи за 10 минути, старият слой лесно се отстранява с четка или конвенционален моп. След това почистете повърхността с чиста вода. След това, когато основата е напълно суха, върху нея се нанася ново покритие.

Мазнините петна и петата марки могат да бъдат отстранени с това средство за защита. Само в този случай не може да се остави повече от 3 минути, за да се предотврати абсорбцията.

Отличните резултати за цялостно и междинно почистване осигуряват използването на шайби с двойна четка. За почистване на полимерни покрития се препоръчва периодично мокро почистване. За да се запази гланцовата повърхност е полирана със специални четки.

заключение

По принцип индустриалната настилка е идеална възможност за монтаж в промишлени сгради. Правилният избор на материала и неговата инсталация в съответствие с всички технологични стандарти позволява да се поддържа такъв етаж за дълго време без поправка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производствени характеристики и устройство на течни подовеПроизводствени характеристики и устройство на течни подове
Какво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритиятаКакво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритията
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Бетонни подове и стилистични елементиБетонни подове и стилистични елементи
Подходящи ли са полиуретанови подови настилки за жилищна сграда?Подходящи ли са полиуретанови подови настилки за жилищна сграда?
Какво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхватаКакво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхвата
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
» » Какви са индустриалните етажи?
© 2021 BggeHat.com