Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж

Пазарът на строителни технологии непрекъснато се обновява с интересни новости, които значително разширяват възможностите за проектиране. Като пример за последното ноу-хау е възможно да се категоризират насипни 3d етажи. Те се използват за създаване на декоративни покрития, подходящи за жилищни апартаменти, офиси, търговски центрове, ресторанти и развлекателни комплекси. Това е, когато естетиката на пода е важна.

Нека да поговорим за свойствата на 3d етажа, как да изберем предмета на снимката, да изброим най-популярните изображения и да обозначим основните типове обемисти подове.

Самонивелиращи се подове в интериора

В нашата страна описаната технология се появи сравнително наскоро. Тя дойде при нас от Европа, където такива довършителни материали са били използвани повече от 50 години. Дизайнерите непрекъснато търсят нови начини за украса на интериора по оригинален начин и доброволно експериментират, въвеждайки уличното изкуство в декорирането на едно жизнено пространство. Само си представете, че сте под краката работи на морски вълни, или изсипва пясъчни дюни изток, украсена чужда снимка или директно от аква скокове делфин труп.

Всичко това стана възможно само благодарение на появата на самонивелиращи се подове - многопластова структура, под горния слой на който можете да скриете триизмерни рисунки. Създаването на перспектива и обем се подпомага от специална живописна технология. Можете да ги видите само от определена точка, но в противен случай 3-ия етаж е обикновен рисунък, който можете да се възхищавате от много години.

Свойства на насипни покрития

Описаната технология дава възможност за получаване на много силно и устойчиво на абразия подово покритие, нетоксично, гладко, безшевно и монолитно. Той има противоплъзгащи свойства и не поддържа пожар. Лесно се грижи, защото гладката повърхност не привлича прах, отблъсква мръсотията и гарантира добра хидроизолация. В допълнение, светлият под не се страхува от слънчева светлина, така че не избледнява с времето, и цветовете не избледняват, не се разпространява в облачна мъгла.

Безспорното предимство на този избор е безупречно от практична гледна точка, придавайки жив сорт в интериора. Проектирането и технологичното изпълнение на замислените до голяма степен зависи от финансовите възможности на собственика. Подът е най-добрият избор за тези, които по някаква причина не могат да поставят традиционни покрития под формата на керамични плочки или линолеум.

Зелена трева

Този модел е подходящ за банята

Описаният материал превъзхожда всички модерни подови настилки в характеристиките му за изпълнение, така че високата цена на технологията е лесно компенсирана от издръжливостта, оригиналността на варианта и възможността за създаване на изключителен завършек.

Няма практически недостатъци за двата пола. Единственият недостатък е сложността на инсталацията и високата цена на консумативите. При изливането трябва да се спазва стриктно температурния режим и да се вземе предвид нивото на влажност на субстрата, което може да се направи само от професионален капитан, чиято цена на услугите също не е ниска.

Как да изберем чертеж

Първата стъпка по пътя към създаването на насипен под е да изберете подходящ модел. Голямото изображение, което е точно под краката ви, винаги ще привлича вниманието на всички без изключение. Ето защо е необходимо да се уверите, че чертежите и цветовете не са досадни.

Самите картини могат да бъдат всякакви, но е необходимо да изберете история, която отдавна няма да излезе от модата. Специалистите не препоръчват портрети на филмова звезда или новаторски писател като изображение. Интересът към тях много бързо избледнява и имиджа им става без значение.

Бляскав секс

Неутрален модел оптимален за дома

За онези, които нямат художествен вкус, опитни дизайнери съветват да видите колекциите от вече извършени произведения. Големият им брой е публикуван в Интернет на страниците на специализирани уеб сайтове. Подобна работа е и професионално портфолио от опитни дизайнери, които имат образователно изкуство, за да можете безопасно да възприемете някоя от предложените опции.

Добре изглеждащи в нормален апартамент, великолепни мраморни мозайки, стилни рисунки с 3d ефект, въздушни шарки от облаци и изображения на морето. Но във всичко трябва да има чувство за пропорция, така че си заслужава да се покаже добър вкус. И още едно важно обстоятелство е, че за да може избраното изображение да изглежда грандиозно, е необходимо да се направят качествени триетажни етажа.

Обърнете внимание! Естествените елементи помагат да се скрият "пропастите". Празнотата в чертежа може да бъде украсена с скални фрагменти, морски черупки, монети или изкуствени искри. В този случай всички текстурирани материали ще бъдат добри. Благодарение на тях всяко изображение става реалистично. И със сигурност никой гост няма да остане безразличен към този вид предмети на изкуството. Между другото, подът може да се използва и за стълбищни стъпала. Но това е обект на специален разговор.

Най-популярни изображения



Чрез анализ на заявките за търсене, експертите са заключили, че най-популярните образи за 3d етаж са картини на природни пейзажи, от карти, които изобразяват Островът на съкровищата, конвенционални плътен цвят мрежести вложки в бяло мляко.

Вариации на бездната

Бедствията не са подходящи за всички и не винаги

За да украсите детските стаи, изберете теми от любимите си анимационни филми, а за хола се използват сложни снимки с ефект на блясък или блясък. Делфините и друг морски живот често се появяват на пода в технически помещения - бани или тоалетни.

Има общи насоки за избора на тези или други чертежи:

  1. В малките стаи с ниски тавани, изображения с малки детайли са подходящи.
  2. За стая, която е силно обзаведена, можете да изберете чертежи, които показват минималния брой обекти. Най-подходящи са монотонните изображения.
  3. Големи детайли на триизмерната картина са подходящи само за големи помещения с много високи тавани.
  4. Извън модата винаги има рисунки, които показват изпъкнали геометрични фигури или снимки на природата.

Обърнете внимание! Модерните 3d етажи не са непременно тематични изображения. С помощта на описаната технология е възможно да се създадат доста правдоподобни симулации на естествен камък, класически паркет, керамични плочки и други обичайни подови настилки. Подходящо е използването на дърво или естествен камък да не е оправдано от оперативна гледна точка, но не позволява да се откажат от избрания стил.

приложения

Гладки камъни

Мокри камъни

Днес технологията на обемисти подове може да се използва почти навсякъде - на обществени места, социални и жилищни помещения. Подът се използва активно за проектиране на библиотеки, изложбени комплекси, големи магазини, хотели, бизнес центрове и нощни клубове.

Освен това течните насипни етажи са добри в закритите плувни басейни, казина и танцови зали. Този избор е отлично решение за помещения, където има постоянно силен механичен и химически стрес. Използването на самонивелиращи се подове също е възможно, когато има значителни санитарни и хигиенни изисквания.

Такова покритие постоянно издържа значителни температурни колебания. Той запазва техническите си свойства при температура под -30 градуса, не отделя токсични вещества и когато температурата се повишава до +70 градуса. До неотдавна технологията за течни подове беше използвана изключително за проектиране на нежилищни помещения. Днес тя се използва активно в градски апартаменти и селски къщи.

Специалният полимерен състав ви позволява да украсите не само подовете, но и первазите на прозорците, повърхността на бар броячите, плотовете на кухненските маси. Във всяка хоризонтална равнина можете да прилагате 3D модели и да предпазите предната им страна от полимерна композиция. 

Такъв интересен декоративен ход лесно се превръща в отличителен белег на изключителен интериор. Днес това е последният писък на модата, което прави лесно превръщането на банална стандартна стая в рай.

Видове подове

Забавно изображение

Изчертаване на надигащо настроение

Методът за производство на 3d етаж е подобен на метода за създаване на пълнежни покрития. И двете технологии са почти идентични и се различават един от друг само с една - под последния завършващ слой се отпечатва върху печатното оборудване с определен образ. Той е отговорен за естетичната страна на проблема, а полимерната композиция "знае" практическата страна.

Този избор е предназначен за публичност, а изпълнението на опциите за изпълнение зависи от избрания състав на течни подове. За да ги създадете, се използват различни материали. В продажба можете да намерите:

  • Цимент-акрилни смеси.
  • Епоксидни формулировки, направени на базата на смоли.
  • Метил метакрилни подове.
  • Комплексни полимерни състави.

Въз основа на тези материали се създават два типа самонивелиращи се подове: еднокомпонентни и многокомпонентни. За да създадете подове с 3D ефект, се използва вторият вид. Състои се от два компонента - смола и втвърдител. За да се увеличи здравината на покритието, смолата се добавя с пречистен пречистен пясък, както и различни декоративни добавки. Разтворът се омесва до еднаква консистенция, като всички пропорции се посочват върху опаковката на състава.

На добре подготвената основа се излива първият слой от готовата смес и времето чака до пълното й втвърдяване. След това филмът с изображението се фиксира на подготвената основа. Наново се излива слой полимер. Декоративният под изсъхва в рамките на 5-6 дни. И за всичко това - практично, удобно, трайно и оригинално подово покритие е готово за по-нататъшна работа.

Обобщение по темата

Дизайн на трапезария

Ефектът на ресторанта

Днес описаната технология стана много популярна. Много мечтаят да видят под краката си големи обемни картини, които съживяват интериора и го правят оригинален. "Живите" реалистични образи на мнозина се влюбиха. И всичко, защото 3d етажи имат много предимства, почти без недостатъци. И това обстоятелство ни позволява да заявим, че за много дълго време те ще останат релевантни. Описаната подова настилка е екологична и безопасна за здравето, не привлича прах, повърхността й е гладка и без шевове, не изгаря или се плъзга. И всичко това напълно се плаща за високата цена на такова довършване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен подНие изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен под
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Какво представляват триетажните етажи?Какво представляват триетажните етажи?
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Пазарът на недвижими имоти на голям градПазарът на недвижими имоти на голям град
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Основните предимства на полимерните и самонивелиращи се подовеОсновните предимства на полимерните и самонивелиращи се подове
» » Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж
© 2021 BggeHat.com