Ние изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен под

Полимерно покритие

Производителите на съвременни строителни материали произвеждат подови настилки, които условно могат да бъдат разделени на две големи групи. Първите се използват за декориране на жилищни помещения, докато последните се използват за подови настилки върху нежилищни помещения. Но често декораторите правят заместване. Така например, много често в обикновени малки апартаменти можете да видите течни полимерни подове. Те изглеждат страхотно в такива условия, създавайки оригинален интериор.

Модерни полимерни самонивелиращи се подови покрития имат изключителни технически характеристики. Те са издръжливи, много издръжливи и практични. С помощта на тях е лесно да се създаде идеално равна повърхност, с която да продължите да експериментирате.

Каква е модерната саморазливна полимерна настилка? Какви видове полимерни настилки днес съществуват? Какви проективни решения могат да бъдат реализирани с описания материал? Прочетете повече за това в статията.

Съставът на полимерното покритие

Какво представляват съвременните самонивелиращи се подове? Това са покрития, които се състоят от един или три слоя:

  • Първият слой е специална импрегнация, която създава основата за прилагането на следващите слоеве.
  • Вторият слой е един от двата състава на двукомпонентен под, който има висока адхезия и еластичност.
  • Третият слой е защитно покритие, което осигурява висока стабилност на покритието до механични товари.

В зависимост от броя на слоевете, полиуретановите саморазливни подове са разделени на еднокомпонентни, двукомпонентни и високо напълнени подове. Еднокомпонентните подове са тънкослойни покрития с дебелина не повече от 1 мм. Използват се, когато трафикът на пешеходци е минимален. Такова покритие може лесно да издържа на работното натоварване на жилищни помещения, така че често се използва за украса на такъв интериор.

Етаж с шаблон

Декоративен модел

Двукомпонентните подове са предназначени за тежки товари. Дебелината им може да бъде повече от 1 мм. Покритието устойчиво издържа на големи температурни промени, не се страхува от влага, има висока износоустойчивост и издръжливост.

Високо напълнените състави имат най-голяма дебелина - до 2,5 мм. Често, в допълнение към полимерите, кварцовият пясък е включен в състава на такъв под, за да се увеличат експлоатационните свойства. Други добавки увеличават списъка на техническите характеристики на материала. Например чрез добавяне на антистатичен агент е лесно да се направят антистатични самонивелиращи се твърди полимерни подове или да се образува противоплъзгаща се повърхност.

Как се създават декоративните покрития?

Не само дневните стаи се нуждаят от специален интериор. Офис сгради, всякакви търговски недвижими имоти, складове и промишлени обекти - всичко това изисква специален дизайн, което прави всяка стая по-привлекателна и подходяща за работа.

Простият полимерен твърд под е характерен с ниски декоративни способности. Основата е безцветна, но е доста лесно да я украсите. Има няколко решения:

Приложение на основния материал

Базово разпределение

  • В средния слой можете да добавите конвенционален пигмент и да образувате едноцветно декоративно покритие. Най-лесният начин да направите пода многоцветен - е да поставите между главния и защитен слой от чипове от замразените плочи с цветни бои.
  • Все пак е възможно да се вземе основен бял цвят на основата и върху нея ръчно или чрез шаблон за изготвяне на йероглифи, цветни мотиви или етнически орнаменти.
  • Между основния и защитния слой можете да поставите винил филм. На него с помощта на модерно оборудване за печат, опитни художници нарисували всякакви снимки и поставят различни изображения. Такива рисунки изглеждат добре на пода. Често, като ги използват, дизайнерите създават изключителен интериор, който учудва най-развитото въображение.

Покритият матиращ лак ви позволява да създавате специални ефекти за печат. Изображението е малко размазано, ярките цветове са сенчести, а пода изглежда като голяма бледи снимка.

Необичайни 3D подове

Техническият прогрес помага да се реализират оригиналните проекти. Типичният полимерен практичен под може да изглежда много привлекателен, когато използва декоративна лента с 3D изображение.



Необичаен дизайн

Снимката може да бъде:

  • личен портрет
  • фантастичен пейзаж
  • космос,
  • небето на Вселената
  • морска бездна
  • красива тъкан
  • камъчета и черупки
  • гмуркане делфини

В хола има красиви картини. В търговски сгради, търговски и офис помещения, по-голямата част от полимерното насипно състояние често се използва за поставяне на търговска марка или търговска марка.

Обърнете внимание! На върха на виниловото фолио лежи защитен слой, който не се страхува от чипове, драскотини, директна слънчева светлина или внезапни температурни промени. Това е полиуретановото покритие, което идеално "работи" с триизмерното изображение. Полимерът създава тънка прозрачна защита, която не влияе на яркостта на боите. Това са нуждите на професионалните декоратори. Епоксидният под ще се превърне в жълт с времето, така че 3D изображението няма да изглежда много привлекателно.

Плюсове и минуси на подове

Изборът в полза на насипните етажи има много оперативни предимства:

Подът в кухнята

Морето в кухнята

  • Първо, винаги можете да изберете индивидуален чертеж. Ексклузивността днес е оценена преди всичко, а пълнежният практичен полимерен под ви позволява да реализирате най-необичайните решения.
  • На второ място, покритието се образува без шевове, така че картината изглежда още по-реалистична.
  • На трето място, такива подове не горят, те не отделят токсични вещества, което означава, че те са безопасни от екологична гледна точка.

Въпреки това, си струва да се проучат и недостатъците на 3D подове. Горният защитен слой изсъхва дълго. Следователно е необходимо да изчакате 5-6 дни, преди да започнете да работите с ново покритие.

Триизмерното изображение изисква специални грижи. За да се избегне образуването на драскотини и чипове, за почистване на пода е необходимо да се използва специално оборудване - автоматична перална машина, както и специални почистващи препарати. Само по този начин можете да запазите прозрачността и блясъка на лъскавата повърхност на модела на звука.

Запълването на 3D етажи е скъпо. Но декоративният ефект преодолява това обстоятелство.

Как работи 3D подовата настилка?

  1. Първо, първият слой самонивелиращи се подове се излива върху подготвения субстрат. Необходимо е да се постигне пълно изсъхване.
  2. След това се прикрепва към сухия субстрат винилов филм със структура или ленено платно. Това е най-трудната работа, тъй като е необходимо да се постигне идеалният резултат - липсата на въздушни мехурчета под филма. Ако вместо филм се използва тъкан, е необходимо да се изчака, докато лепилото й напълно изсъхне.
  3. На върха на чертежа се излива още един слой от полимерен под.
  4. След това нанесете специален полимерен лак. На един квадратен метър отнема почти 3 кг от този материал.

Как да изберем чертеж за триизмерен етаж?

Цветя на пода

Пътека от цветя

Чертежът за насипни подове трябва да бъде избран много внимателно. В края на краищата, с такова покритие ще трябва да живеят много дълго време, и изображението не трябва да бъде досадно и досадно. За да избегнете това, си струва да обърнете внимание на следните полезни съвети:

  • Експертите препоръчват да направите 3D в стаи, където животът е "най-малко важен". Оставете изненада за гости и познати, а след това от ярка рисунка няма да се уморите.
  • Изображенията с отрицателни теми са полезни само за фотосесии. Живей там, където има акула на пода, разкъсвайки трупа на пломбата, е трудно. Забелязва се, че с такъв декор домакинствата често имат лоши мечти, затова е необходимо да се обърне внимание на това.
  • В детските стаи е по-добре да не използвате 3D подове изобщо. Това е силен стимул за неспокойна психика.
  • Много хубаво изглеждащи изображения с малки части от снимката. Бързото фактури бързо причинява умора. Експертите съветват сравняването на функционалността на стаята и изображението на пода. Повярвайте ми, едно легло, стоящо на завоя на водопад, не е по-добро решение за декориране на спалня.
  • Друго важно правило - в стаята, която е украсена с полимерни 3D течни подове, е по-добре да изберете просто обзавеждане лаконичен дизайн и декор. В този случай стените и текстилните изделия задължително трябва да бъдат монофонични.
Дните под полимерното покритие

Изливане на монети и сметки

Като обобщим всичко това, можем да направим следното заключение. В жилищните помещения е по-добре да се използват полимерни подове с обемна структура, където домакинството е най-малко вероятно. И това са бани и бани. По-подходящо е да се използва образа на делфините, мидите, морския пясък или плуващата риба. Динамиката е добре дошла. Във всички други стаи снимките трябва да бъдат по-спокойни по отношение на изображенията. Важно е да изберете такъв модел, за да усетите хармония във всичко - в цвят, текстура, перспектива и интериорно положение.

Обърнете внимание! Не осветявайте 3D етажа. В края на краищата, заменете изгаряната крушка, след което не успеете.

Обобщение по темата

Модерните настилки се характеризират с високи технически характеристики. Те имат отлична устойчивост на абразия и устойчивост на удар, могат да издържат без загуба на атрактивен външен вид в продължение на 40 години. Всеки материал има своя сфера на употреба. Така например, течни полимерни подове се избират, когато е необходимо да се извърши висококачествено запечатване на бетонната основа или да се направи триизмерен обемен декор в жилищно или търговско пространство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни полиуретанови самонивелиращи се подове и приложенияМодерни полиуретанови самонивелиращи се подове и приложения
Попълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3dПопълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3d
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Видове подови настилкиВидове подови настилки
» » Ние изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен под
© 2021 BggeHat.com