Самонивелираща технология 3d с шаблон

Тези, които искат да направят дизайнерски ремонт в своята къща или апартамент, трябва да обърнат специално внимание на такъв елемент като етажа. Настилката на 3D формат ще бъде отличен атрибут на вашите помещения. Тези декоративни елементи се използват само в нощни клубове, ресторанти, търговски зали и днес те се инсталират успешно в жилищни сгради.

История на насипни 3D подове

Тази технология се основава на един вид изкуство, като Street Painting, съживявано в Италия през 1972 г. Тогава художниците, с помощта на креда, създават обемни рисунки на асфалта. Тази технология се харесва от дизайнерите и те започнаха да я прилагат за декорация на помещения, включително за 3D подове.

Основа за създаването на 3D подови настилки

Технологията на тези подове се състои в нанасяне на композицията от полиуретан върху завършената основа, като върху нея вече е поставена двуизмерна графика. Дебелината на този под е 3-4 см.

Най-сложна технология е наслояване структурата на епоксида: първо, чрез такъв цвят формулировка е общ фон, и след това залепени на фоновото изображение или логото, и след това, цялата област е покрита с прозрачен състав епоксидна смола.

Това покритие също може да бъде релефно, може да включва камъчета, монети или други предмети.

3D подова настилка

Тези подове нямат шевове, което създава дълбока илюзия, обемната фигура изглежда е еднаква от всеки ъгъл.

Указания за употреба:

  • В помещенията, използващи тези подове, централното пространство трябва да бъде без мебели;
  • Такива подове се препоръчва да се инсталира в хола, банята, коридора, кухнята, но не и в дневната или спалнята,натоварване на пода 3d
  • Ако моделът е поставен по дължината на най-дългата стена на някоя стая, тогава ефектът от обемното възприятие ще се увеличи;
  • В детската стая те използват ярки цветове, различни смешни рисунки;
  • Ако решите да инсталирате пода в спалнята, то трябва да има спокоен тон, например зелена трева или облаци;
  • За бани и басейни тези подове се използват с аквариум дизайн и неговите елементи;
  • В офисите тези подове обикновено могат да бъдат представени под формата на фирмено лого;
  • В различни места за забавление, 3D подовете се представят под формата на ярки рисунки, с различни искри, светодиоди;
  • В големите стаи изображенията се поставят в центъра, а самият зрител избира гледната точка, удобна за него, от която изображението ще се вижда по-добре.

Баня под

Предимства на насипни 3D подове:

  • илюзията за изображение в обемна форма -Банята е в банята
  • разнообразие от модели, цветове и орнаменти;
  • визуално разширяване на стаята;
  • разнообразие от изключителни опции;
  • използването на декоративни материали;
  • поставяне на топъл под в банята или друга стая;
  • висока степен на издръжливост и износоустойчивост;
  • устойчивост на влага и химикали;
  • хигиена и практичност;
  • екологична безопасност.

недостатъци:

  • почистването на помещенията се извършва с помощта на специална химия и пералня;
  • висока цена.

Преди да инсталирате самонивелиращия се етаж със собствените си ръце, в този случай трябва да придобиете известен опит и умения.

Етапи на инсталиране на 3D подове



След като сте решили за дизайна на стаята, можете да изберете изображението, което ще се приложи към тази корица. Фигура 3D формат е приложен към субстрата, който се представя като винил филм или банер плат. Също така, рисунката може да се нанесе с помощта на полимерни или акрилни бои веднага на основния под.

След като инструментите и материалите са готови, можете да продължите към следните етапи на работа:

  • Необходимо е да се определи нивото на подложката и неговата маркировка. Ако покритието има минимално ниво, този етаж се изчислява от най-високата точка на основата плюс 5 мм. Ако слоят има 400 мм, то нивото се изчислява от нулевия знак. Маркирането се определя с помощта на лазер.
  • След това се полага амортисьор. Тази лента е изработена от пенополиетилен и се използва за компенсиране на линейни разширения, които се образуват на местата на свързване на стените към пода за пълнене. В зависимост от дебелината на бъдещия етаж се определя ширината на тази лента. Тази лента е инсталирана около периметъра на стаята.

Указание: Като се има предвид високата цена на готовата лента, тя може да бъде направена самостоятелно с помощта на полипропилен или друга изолация, като се нарязва на ленти и се фиксира с лепило на стената.

  • Процесът на подготовка на фондацията. С помощта на метла или четка, почистете основата на технологичните отпадъци, премахнете нестабилните материали. Слотовете, дупките и пукнатините са покрити с циментова замазка, след което повърхността се почиства от прах и се грундира. Основата трябва да има висока степен на хидроизолация, устойчивост на влага, сила и равномерност.
  • Настройване на основния слой за подравняване. За да бъде перфектно равномерно подовият етаж, е необходимо да се използват специални нивелиращи смеси за пода.

Много специалисти предпочитат материала на водещата марка ECON, която е основният насипен етаж. Съгласно инструкциите, сухата смес се разрежда с вода, след това се поставя и изравнява, като се използват обичайните инструменти за монтиране на замазки. Времето за сушене на този етаж е 24 часа.

  • Процесът на залепване на изображение на основния под. Чертежът може да има сегменти, които са точно закрепени и залепени към основата, но могат да бъдат безпроблемно.

Съвет: Ако картината първо се отпечата на хартия, трябва да проверите как тя реагира на този състав от полимера. Ако със стикер върху такова покритие шаблона променя цвета и се разпространява, то той трябва да бъде покрит с PVA лепило отгоре. Филмът от това лепило ще защити модела от абсорбирането на епоксидния състав.

  • Монтаж на главния прозрачен слой полимер. Получената смес се излива равни ленти спазват изображение и след това се изравни, при спазване на маркираната линия - ниво, а след това валцувани с помощта на валяк игла. Това е слой от т. Нар. Прозрачен обектив, който прави обекта обемен.
  • Процесът на нанасяне на довършителното покритие. В завършващия слой се нанася гланц или мат лак, което ще даде вид на завършеност, здравина и издръжливост на пода.

Моля, обърнете внимание! Всички работи, свързани с полимерни състави, трябва да се извършват само с ръкавици и очила. За да не се оставят следи по пода разлято смес използва специални обувки - единствен за саморазливна етаж шпайкове височина игла от 2.5 см, които са здраво прикрепени към крака.

Целият процес на производство на самонивелиращ се под с триизмерен формат със собствени ръце продължава 5-7 дни. Използването на тази технология без участието на специалисти е много сложно начинание. Препоръчваме ви да се свържете с подходящата компания, която предоставя подобни услуги.

Колко струва поддръжката на 3d етаж?

етаж в банятаТрябва да се отбележи, че високата цена на тези подове попада върху нейните декоративни елементи: рисуване, блясък, фотопечат и т.н.

Днес цената за 1 кв. М от такова покритие е от 4000 рубли. Горната граница на цените за това покритие не е така, защото за човешкото въображение и дизайнерското изкуство няма ограничения.

Такива подове предизвикват силен интерес сред купувачите, но до момента малко от тях са готови да ги инсталират вкъщи, поради причината липсата на специалисти в тази област.

Към днешна дата тази технология постепенно заменя традиционните подове, придобивайки силен импулс.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Универсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиранеУниверсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиране
Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертежМодерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж
3D самонивелиращи се подове в интериорния дизайн3D самонивелиращи се подове в интериорния дизайн
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Какво представляват триетажните етажи?Какво представляват триетажните етажи?
Проектирани самонивелиращи се подове 3dПроектирани самонивелиращи се подове 3d
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
» » Самонивелираща технология 3d с шаблон
© 2021 BggeHat.com