3D самонивелиращи се подове в интериорния дизайн

Изтичащи от дълбините на морето делфини и акули, които се разпадат под краката на пода, паралелна реалност и обемни живи обекти - всичко това и много повече се подчинява на технологията на течни 3D подове. В тази статия ще разгледаме дали е възможно да се създаде 3D илюзия с 3D ефекти върху вашия собствен под, последователността на работата и необходимите материали.

Произходът на произхода на 3D технологията в интериора

Първите опити за създаване на триизмерна реалност в интериорния дизайн се появяват през Средновековието, когато един граф решил да се шегува с гостите и поискал от художника да изобрази изкуствени стени на стената, прозорци с пердета и мебели. Картините бяха илюстрирани колко вярно е, че гостите бяха объркани и се опитваха да намерят изход от стаята, опитвайки се да отворят несъществуващи врати и да изтеглят завеси по прозорците.

Самонивелиращи 3D подове със собствените си ръце - триизмерна илюзия в интериорния дизайн

Така в дизайна се появи Маннеризмът, който по-късно бе вдигнат от улични художници, създавайки собствен стил на Madonnari или Street Painting. Идеята за рисунки върху асфалта е да се създаде триизмерна действителност, така че при определен ъгъл на наблюдение, отдалеченост от обекта, изображението изглеждаше "жива" и реална. Но при максимално сближаване тази картина изглежда неудобна и прекалено удължена, но това е начина, по който постигате същия ефект на дълбочина и потапяне в боядисаната атмосфера. Гладко 3D графити от улицата се преместиха в интериорния дизайн на обществени, развлекателни и жилищни пространства, печелят популярност всяка година и попълват техниката с нови форми.

Предимства и клопки за полагане на епоксиден пълнежен под

Първото и основно предимство на полимерните самонивелиращи се подове е епоксидната смола - разнообразие от модели и теми. Избирайки цветове (багрила) в каталога RAL, за да създадете основен слой и 3D изображение в печатницата, можете да изберете подходящия дизайн, който да не се ограничава до стандартния набор от оформления от доставчика. Лого и корпоративна идентичност за офиса, анимационни герои за детската стая, пейзажи и градски мотиви за спалнята, всекидневната, морска тема за банята. Тук можете да използвате всяка дръзка идея.

Самонивелиращи 3D подове със собствените си ръце - триизмерна илюзия в интериорния дизайн

Втората и не по-малко важна характеристика е хигиената и лесната поддръжка. След полагането, подът за пълнене образува монолитно, равномерно покритие без изпъкналости и празнини, така че няма никакво натрупване на мръсотия и прах в шевовете, както при много други подови настилки. За да поддържате подовата повърхност чиста, е достатъчно да изтриете капака с топла вода и препарат за миене.

Третото предимство е голямото въздействие и мощността. Падащи от височината на вазата, купчина книги и други тежки предмети, повърхността се изправя стабилно благодарение на здравата кристална решетка от полимерни материали. Не се страхува от насипни и големи товари. На него можете спокойно да поставите дъбов шкаф, велико пиано и други мебели от тежко обзавеждане. Крайната фигура на степента на натоварване и устойчивостта на механични повреди зависи от дебелината на полимерния слой, правилното опаковане и условията на съхранение на материала.

Самонивелиращи се 3D подове могат да бъдат монтирани на всяка база, помещения с висока влажност и в комбинация с подово отопление.

Въпреки това, заедно с ползите има в този "мед" и няколко "лъжици от катран"

  • големи разходи за монтаж / демонтаж на трудови и финансови разходи;
  • появата с времето на драскотини върху гланцовото покритие;
  • закупуване на специализирани материали, скъпо печатане в печатницата.

Изисквания към изображението - разширение и изключване

Повече от половината от бюджета за полагане на течни триизмерни подове отива към разпечатката на изображението. За да създадете точно илюзията за триизмерна действителност, обичайната рисунка няма да работи. За да създадете обикновена двуизмерна картина на триизмерна графика, ще ви е необходим фоторедактор Adobe Photoshop, Illustrator. Подходящи триизмерни рисунки могат да се намерят и в складови изображения, да се използват готови произведения от каталога на специализирани фирми за инсталиране на насипни етажи с триизмерна графика или печат.

При избора на правилната картина е важно да се разшири - най-малко 1440 dpi. Следователно при избора на изображения в търсачката препоръчваме да зададете параметри с максимално разширение, така че след отпечатването на картината да не избледнява и да запазва оригиналното качество.

Подходящ дизайн за декорация се избира индивидуално за интериора и темите, но има изображения, които трябва да се избягват:

  • Преместване на предмети и ужасни изображения от филми на ужасите;
  • графики с изобилие от червени и други ярки цветове, особено не се препоръчва за спалнята;
  • Малки предмети се простираха върху голямо платно като гигантски мандарин в кухнята.

Поставяне на картина в бъдещ проект и печат

Стъпка # 1. Изберете 3d тапет, който ви харесва, и ги запазете. След това фотографираме стаята от прага в такава перспектива, че ще бъде възможно да се вземе предвид ефектът на максимална дълбочина след прилагане.

Самонивелиращи 3D подове със собствените си ръце - триизмерна илюзия в интериорния дизайн

Стъпка номер 2. Влизаме в фоторедактора на Adobe Photoshop, добавяме и двете изображения. Използвайте инструмента "Бърза селекция", за да изберете областта на пода. Изображението за наслагване върху пода се избира напълно с помощта на комбинация от горещи клавиши "Ctrl A" и натиснете "Ctrl C". Изберете "Фиксирайте перспектива" (Alt Ctrl V), изберете областта от точките на пода, така че резултантният трапец да се окаже. Поставяме изображението "Ctrl V" и го преместваме около избраната област, като приспособяваме снимката по наше усмотрение.



Самонивелиращи 3D подове със собствените си ръце - триизмерна илюзия в интериорния дизайн

Стъпка # 3. Кликнете върху OK и запазете изображението във формат png. По този начин можете да прецените няколко опции и да видите кой ще се хареса повече, ще бъде по-успешно да се комбинира с украсата на стените и стила на стаята.

Самонивелиращи 3D подове със собствените си ръце - триизмерна илюзия в интериорния дизайн

След като сами сте подготвили рисунката или сте я поръчали от специалист, отпечатайте го. Можете да направите това в компания, която се занимава с външно отпечатване на банери. Чертежът трябва да бъде направен върху негорима хартия, устойчива на ултравиолетова радиация и влага. Като основа ние избираме лист на основата на винил със самозалепващ се филм, матиран сатен.

Последователност на работа и подготовка на материали

Технологията за полагане на течни 3D подове се състои от 5 последователни етапа:

  • груба работа (демонтиране на старо покритие, отстраняване на неравности, полагане, грундиране);
  • основен полимерен слой с цвят;
  • залепване или рисуване на картина;
  • изливане на прозрачен полимер;
  • завършващо покритие (защитен лак).

Крайната дълбочина на чертежа ще зависи от дебелината на крайния слой. Между другото, вместо картина, можете да използвате други елементи за създаване на 3D ефекти: монети, камъчета, сухи листа, цветя, клонки, блясъци, камъчета и т.н.

Самонивелиращи 3D подове със собствените си ръце - триизмерна илюзия в интериорния дизайн

За основната работа ще са необходими следните инструменти и материали:

  • грунд за проникване в дълбочина;
  • основен полимер (епоксидна смола) с желания цвят с втвърдител;
  • изготвяне на банерна хартия;
  • прозрачен полимер за покритието;
  • защитен гланц лак;
  • чистачка с дръжка или иглена ролка;
  • специални обувки (mokrostupy);
  • помощно оборудване (лента за боядисване, четки, гумени валяци за изглаждане на шаблона, нанасяне на грунд).

Работна схема стъпка по стъпка - грундиране, база, рисуване и завършване

Стъпка # 1. Всички неравности и грапавост се отстраняват чрез мелница, почистваме основата, премахваме петна от мазнини и т.н. Ние събираме боклука и пристъпваме към грундирането на пода. В зависимост от вида на основата ние избираме подходящия грунд или универсален състав с дълбоко проникване. За по-лесна употреба ние използваме ролка с дълга дръжка. За по-добра адхезия на материалите, нанасяме грунд в 2 слоя, чакайки сушенето на първия. В един ден преминаваме към втория етап.

Преди да започнете работа, уверете се, че температурата и влажността в помещението съответстват на нормите. Температурата трябва да бъде най-малко 10 ° C, влажността на въздуха - не повече от 50, а на пода - 4. При ниска температура и висока влажност, адхезията и кристализацията на пълнежния материал ще бъдат нарушени. Ако преди това сте подравнявали пода със замазка, оставете сместа да изсъхне напълно - 30 дни, така че излишната влага да се изпари напълно.

Стъпка номер 2. Вторият слой е основният. Той създава фон на основната картина. В зависимост от състава се избира епоксидната смола с желания цвят и се приготвя сместа. Изсипете компонент "В" (втвърдител) в "А" (основата), смесете всичко с миксер за 5 минути. Сложихме краката на мокропедия, така че на повърхността няма останали следи. Изсипете получената смес на пода и я нагласете с чистачка или иглена ролка. Крайното втвърдяване ще настъпи след 5-7 дни, но в един ден на земята вече можете да ходите без обувки.

Стъпка # 3. Поставяме картината. Ако изображението е отпечатано върху самозалепващо фолио, изгладете платното, леко го завъртете с гумена ролка без мехурчета и завои, отстранете защитното фолио.

Стъпка # 4. Предполагаемият етап е прозрачен полимер. Той е този, който ще запечата нашия рисунък и ще създаде този ефект на триизмерен обем. В зависимост от желаната дълбочина, регулирайте дебелината на слоя с чистачка. Както при основния слой, смесваме прозрачната епоксидна смола със втвърдителя със строителния смесител, докато се получи хомогенна смес. Изсипете композицията и я нагласете с чистачка, иглена ролка. Ние работим в wettails. Очакваме още един ден.

Стъпка # 5. За да се предпазим от износване върху покритието, използваме специален лак. За насипна 3D база препоръчваме полиуретанов лак тип PUR Aqua Top. Можете да изберете матирано (M) или лаково покритие (SG) лак. Във всеки случай препоръчваме да давате предимство на чужди марки. Такива лакове са по-стабилни, когато са изложени на външни фактори, запазвайки по-дълго време оригиналния им вид.

видео: https://youtube.com/embed/xmAraHD7Ots

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готически стил в интериораГотически стил в интериора
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Кухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухниКухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухни
Интериор на дървени къщиИнтериор на дървени къщи
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Класически стил на ландшафтен дизайнКласически стил на ландшафтен дизайн
Самонивелиращи се подове идеално плоска повърхностСамонивелиращи се подове идеално плоска повърхност
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
Как да изберем пердета, за да създадем правилното настроениеКак да изберем пердета, за да създадем правилното настроение
» » 3D самонивелиращи се подове в интериорния дизайн
© 2021 BggeHat.com