Проектирани самонивелиращи се подове 3d

Все по-популярни са саморазливните подове, особено за 3D подове с 3D технология. Сега ще ви разкажем за това покритие и начина, по който е поставен.

3D технологията на самонивелиращи се подове не е свързана с 3D телевизор или кино екран. С тази концепция е в съгласие с 3D технология, представена под формата на изображения на различни повърхности.

Това предполага, че от всякакъв ъгъл такава картина представлява илюзията за измереност. Поради това тези покрития се използват в дълги пространства, поради удължения модел.

Дизайнер 3d етаж

Днес, благодарение на дизайнерското развитие, асортиментът на насипни 3D е много голям. Но въпреки това желанието за уникален секс у дома е налице при много потребители. Пример за подобно решение са дизайнерските или ексклузивните самонивелиращи се подове.

След като инсталирате такъв под в къщата, той ще създаде комфорт и възможност за представяне на вашия дом.

Самонивелиращите се подове могат да имат различни цветове, съчетават огромен брой рисунки. В тези покрития можете да реализирате всички семейни идеи.

Горният прозрачен слой на дизайнерския под може да бъде допълнен с цветни свети "чипове".

Също така в тези етажи можете да изграждате в малки малки предмети, например монети, които само ще оформят стила на вашата стая.

дизайнер за пълнене на пода 3dДизайнерският под, благодарение на всички свои характеристики, може да се превърне в декоративен елемент на цялата подова повърхност на вашата къща.

Ако смятате, че не можете да се справите сами с инсталирането на подови настилки, трябва да се обърнете към специалист за помощ. Опитен дизайнер ще направи всичко за вас.

На пръв поглед изглежда, че структурата на полагане на такъв етаж със собствените си ръце е съвсем проста. Но не всичко е толкова просто, колкото изглежда. За да бъде пода красив, издръжлив и издръжлив, е необходимо да се прилага по-сложна технология.

Гладкостта на повърхността на този етаж осигурява висока пластичност на насипния материал, който се разпростира върху цялата повърхност поради силни добавки и пластификатори. Нека да поговорим за това по ред.

Структура на инсталацията на самонивелиращи се подове:

  • Процесът на подготовка на фондацията.
  • Процес на грундиране.
  • Прилагане на черен слой.
  • Завършващо покритие.
  • Рязане на шевовете.

Подготовка на субстрата

подготовка на основата на дизайнерската настилка 3dНа този етап няма нищо трудно, най-важното е да се следват всички правила, така че в края на вашата работа подът да не се спука, тъй като няма да бъде възможно да се възстанови.

Следователно е необходимо да се помни следното въз основа:

  • Подложката трябва да е здрава, чиста и не трябва да съдържа отлепващи елементи, които могат да разрушат сцеплението на сместа с основата на пода.
  • На основата на пода е необходимо да се ремонтират всички пукнатини, шевове и фуги.

Важно! Ако субстратът е замръзнал, тогава сместа не се прилага категорично.

Сега фондацията е готова за по-нататъшна работа. Нека да продължим към инсталирането на пода. Но най-добре е първо да направите бетонна замазка върху завършената основа.

Най-добре е да използвате етаж етаж knauf, който има сортове.

Настройка на сместа за подова настилка

Всички тези смеси са разделени на два вида:

  • Изравняващи смеси, които се използват за базови основи с дебелина от 10 до 45 мм и тяхната инсталация се осъществява с помощта на мазилки.
  • Смесите за саморазливане на пода, които се използват за покривния слой с плътност от 2 до 10 мм, се наслагват върху сухите нивелиращи се състави, за да се премахнат неравностите и да се определи точното ниво на хоризонта.


монтаж на изравняваща смес от дизайнерски настилки 3dВместо тези съединители е подходящ и тънък под. Дебелината на този слой, в зависимост от производителя, варира от 5 до 40 мм. Основното им предимство от кнауф се крие в отсъствието на изливане на замазката след сушене, което трябва да се напълни с довършителната смес.

Ето защо процесът тук се състои от един етап, който ви спестява много време.

Въпреки това и двата вида подови настилки се поставят върху бетон или цимент-пясъчна основа, чиято якост не е по-малка от 150 кг / см2. Но какво ще стане, ако силата е по-малка?

След това ще трябва да помогнете на напълно нов база T-45 skorlayt, който е направен от модифициращи добавки със смесен минерален стягащ и фракциониран пясък.

плюсове:

  • Благодарение на дебелината на слоя от 2 до 100 мм, той се използва като замазка и като довършително подово покритие.
  • Може да се полага върху слаби основи, дори и от гипс.
  • Изсушете напълно за 2 часа.

Поради това възниква въпросът: по-добре ли е да се кнауф тънък или да се основава на скорлета?

Отговорът е логичен. Най-добре е да се консултирате със специалисти, които ще определят какво е точно за вас. Това зависи от финансовите възможности и целта на използването на пода. Но сега нека продължим разговора ни за полимерните подове.

запълни

Нашата база вече е готова, можем да продължим с кастинга. Но първо трябва да знаете точно коя опция ви подхожда повече.

Например:

  • пълнене на дизайнерски насипен етаж 3dТриизмерна рисунка, която се представя под формата на ламинирано изображение, отпечатано върху филма в печатницата.
  • Малки украсени предмети, под формата на чипове, монети, черупки в прозрачни смоли.
  • Изображението е шаблонирано, представено под формата на шаблон с очертанията на картината.

Подготовка на повърхността

залепване на повърхността на дизайнерския насипен под. 3dТози процес се извършва с голям валяк за боядисване и се посочва времето за сушене на грунда, указано в инструкциите на производителя. В резултат на грунда, всички пори в бетона са запушени, което ще попречи на въздуха да напусне повърхността и да създаде мехурчета.

Можете да използвате и домашно PVA лепило, с съотношение от 1 литър PVA към 10 литра вода. Също така се използва за грундиране на полимерни състави, за ясен трансфер на структурата на основата.

Монтаж на декоративни елементи

инсталиране на декоративни елементиСъгласно избрания вариант, всички декоративни елементи се полагат върху повърхността или се залепват към картинката 3d.

Ако приложете шаблона на шаблона директно върху бетонната основа, може да възникнат проблеми. Ето защо е по-добре да ги боя с акрилна боя. С висококачествено засенчване резултатът ще бъде много по-добър.

Ако един шаблон се нанася върху пода с фон, тогава първият слой се представя като непрозрачен полимер. След процеса на сушене, самият шаблон се изтегля директно със същата акрилна боя и след това се втвърдява, излива се прозрачен горен полимерен слой.

На подготвената повърхност се поставя малък детайл или вече отпечатано изображение.

Напълнете слоя за довършителни работи

Монтаж на довършителния слой:

  • запълване на покриващия слойСпазвайки технологията и инструкциите на производителя на пълнежния под, съставът се отглежда в голям контейнер и се смесва с пробивна машина с ниска скорост и смесителна глава.
  • Полученият разтвор се прилага върху декорните елементи.
  • За да се отстранят въздушните мехурчета, излятата маса се търкаля с аерираща ролка.

Важно! Обикновено полимерът се улавя 30-40 минути след като се излее, затова трябва да се засади само количеството, което ще бъде изразходвано през този период.

Друг слой се нанася след 2-3 дни, когато съставът е напълно замразен, но само ако има нужда от допълнителен слой.

Шиене на шевове

шевове конциПолимерната композиция на практика не се свива, но в големи помещения е по-добре да се режат шевовете във вратите и близо до стените. Поради това, при температурни колебания, подът за пълнене ще "ходи" заедно с бетонната основа, поради мъртва борба между тези капаци. Такива температурни ефекти могат да доведат до деформация и напукване на покрития слой.

Технологията на 3D подовата настилка ви позволява да подготвите течни подове за 5-7 дни. Ламинат или линолеум се намират много по-бързо, но външността им не е толкова обикновена и характеристиките са по-ниски от тези на това покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Смесване на подаСмесване на пода
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Колко е пода сухКолко е пода сух
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Технология и характеристики на устройството за саморазливни подовеТехнология и характеристики на устройството за саморазливни подове
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
» » Проектирани самонивелиращи се подове 3d
© 2021 BggeHat.com