Универсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиране

Съвременният ремонт на апартамента не може да се представи без компетентен подов дизайн. Новите технологии спомагат за комбинирането на практичност с дизайнерския компонент. И много идеи са лесни за прилагане независимо без помощта на специалисти. Като последно ноу-хау, строителната индустрия предлага оригинални 3d етажи. Процедурата за подреждане на триизмерна повърхност не отнема много време. И този дизайн изглежда еднакво добре както в жилищното пространство, така и в техническата зала.

Подовата плоча може да бъде украсена с всякакви цветове или изображение. Това е широката гама от възможности, които привличат ценителите на всички необикновени. Необичайната технология за производство на 3-етажни етажа позволява създаването на повърхности, които по техническите характеристики в много отношения надвишават всички съществуващи подови настилки. Основното предимство на 3-ия етаж е, че само те могат да формират триизмерно изображение. И дълбочината му директно зависи от височината на покриващия слой.

Тази технология разчита на използването на два вида материали. Декоративността се получава с чертежи, снимки и някои разхлабени материали, а за якостта на повърхността - двукомпонентна полимерна смес.

История на творението

Идеята за създаване на триизмерна рисунка на пода се появи през 30-те години на миналия век. След това беше, че американският офталмолог Adelbert Elms изградена специална стая и да го напълни с графичните-оптичен атракции, демонстрира възможностите на илюзия. На отсрещната стена на лекаря на стаята рисувани по такъв начин, че обичайната правоъгълника изглеждаше като скосен куб. Човекът, влязъл в стаята, загубил забележителности в космоса. Павел го остави от краката си, завършвайки някъде отстрани и веднага започнаха прозорците.

Италианските художници харесаха тази идея толкова много, че започнаха да рисуват тротоарите по улиците с пастели. Субектите на чертежите бяха много по-сложни, така че външният наблюдател видя триизмерна картина и не разбра как може да се създаде върху плоска равнина. Елмс също не подозира, че започва да развива цялостно артистично направление наречено 3D Street Painting.

С появата на принтери и развитието на възможностите на съвременния печат, обхватът на приложение на триизмерни рисунки на настилките се разшири значително. Дизайнерите, съчетаващи ги с полимерни подове, започнаха да използват новата технология, за да създават оригинален интериор.

Как да създадете обемна илюзия

Триизмерното изображение е измама. Можете да видите очаквания ефект само от един ъгъл. Ако промените позицията, чертежът просто се слива или става нормално плоско изображение. Това явление се нарича "гледна точка от една точка". За такова възприятие е необходимо да бъдете готови, като изберете този или този парцел.

Всъщност се създава перспектива от една точка, използвайки двуизмерен, а не триизмерен образ. Тези 3 палуби се различават от 3-те изображения на екрана на домашното кино. На екрана обемът на събитията за зрителя се запазва във всички точки на самолета. Но за да се създаде такава илюзия, се използва напълно различна технология.

Обикновени 2D изображения се създават в самолет. Ефектът на звука образува бинокулярно виждане на човек. Нашите леви и десни очи виждат това, което е пред нас от различни позиции. Това са тези два сантиметра и достатъчно, за да се създаде обем.

Трябва ли да направя триизмерни етажа?

Риба в морето

морското дъно

Много от тях са запленени от идеята за създаване на необичаен секс, който да изненада и да се наслаждава едновременно. Но перспективата от една точка е толкова добра и подходяща у дома? Да, ако имате нужда да привлечете вниманието на някого и да създадете интересна домашна атракция. В противен случай такъв избор не е много практичен. Психолозите обръщат внимание на факта, че обемните рисунки бързо стават скучни и ярките цветове понякога дразнят. Ето защо е по-добре, особено когато апартаментът е много малък, да се създаде уютна тиха крепост.

На пода в хола има добри обикновени фотографски рисунки. С тяхна помощ можете да зададете желаната тема за общ дизайн или да поддържате вече съществуваща стилистична концепция. В търговските помещения светлите три етажа стават отличителен белег на офиса. Те са призовани да изненадат, да работят върху рекламата, да помнят, да се разбият в паметта. В този случай такъв избор преследва търговска цел.

Как да създадете обемни етажи

Не е толкова трудно самостоятелно да се проектират 3d етажи - технологията на тяхното полагане се състои от пет етапа:

  1. Пълна подготовка на субстрата. Същевременно спазването на всички необходими правила и изисквания ще зависи от работното време на пълнежа.
  2. Запълване на основния слой от специални подсилващи съединения.
  3. Монтиране на виниловото фолио, върху което се отпечатва картината.
  4. Пълнене на полимерния слой.
  5. Покритие със защитен лак, осигуряващо гланцирана или матова повърхност.

В процеса на създаване на такова покритие много нюанси, така че има смисъл да се опише по-подробно всеки етап от редактирането.

Подготовка на субстрата

Полимерни под

Пясъчен плаж

За запълване на подовата настилка може да бъде само бетон, чиято влажност е 4. По принцип тази цифра е много лесно да се постигне, ако се спазват всички правила за изсъхване на бетона. Проверете състоянието на основата с едно изпитване.

Необходимо е да вземете полиетиленово фолио и да го покриете с 1 квадратен метър бетонна основа. По време на периметъра, филмът трябва да се натисне с гофриран картон и да се постави върху него товар или друг тежък баласт. Филмът се оставя за 3 дни. В края на този период се проверява. Ако се натрупа кондензация под филма, бетонът все още е прекалено влажен. Ако филмът не се "поти", можете да продължите с по-нататъшната работа - полиране и нанасяне на специален грунд.

Обърнете внимание! Ако подложката трябва да се излее върху старата основа, експертите препоръчват внимателно да се проверят за дефекти. Всеки чип или пукнатина е по-добре да бъде ремонтиран и изравнен с изравняващи камъни предварително. Ако бетонът по места вече е започнал да се разпада, препоръчително е да го разглобите и да го излеете отново.

Създайте основен слой

След като бетоновата основа е почистена и грундирана, е възможно да се пристъпи към директно производство на 3 етажа. Първо, върху повърхността на плочата се полага основен слой. Тъй като се използва водна дисперсия PVA. Рецептата за неговото приготвяне е проста - 1 кг лепило се разрежда с 15 литра вода. Нанесете сместа с кожуха.



Този грунд запечатва порите на бетона и създава необходимия захват, който ще свърже замазката с полимерния слой.

Обърнете внимание! Преди да нанесете първия слой масова полимерна маса, грундираната и добре изсушената повърхност трябва да се вакуумира и избърсва с мек парцал. Необходимо е да се постигне пълно отсъствие на всякакви, дори и най-незначителни мотиви. Тогава пода ще бъде перфектен.

Прилагане на изображение

Акулата в центъра на стаята

Малко крайност

Най-трудният етап от създаването на триизмерен етаж е прилагането на винилов филм или плат с отпечатан шаблон върху него. Тази работа изисква известен опит, без който процесът на правене на необичаен дизайн може да се окаже непоносим тест. И всичко това, защото трябва да извадите материала много бавно, като се опитате да не дърпате ръбовете. В противен случай може да има кос, и тогава цялата работа ще се обърка.

Как да разбера дали всичко работи правилно? Ако на залепената повърхност няма бръчки или въздушни мехурчета, всичко е наред. По-добре е да вършите тази работа в 4 ръце, като сте проучили предварително тренировъчното видео. Тя ще ви помогне да видите визуално процеса, да покажете какво да търсите, как да действате в такава ситуация и какви инструменти да използвате едновременно.

Мнозина не знаят къде се правят такива декоративни филми. Те са направени по поръчка в рекламни магазини. В процеса на производство на филми се използват различни техники за рисуване. Доброто изображение се създава с акрилни бои. Те помагат да се създадат обемни ефекти.

Пълнене на полимерния слой

Ясен модел отгоре трябва да бъде защитен с друг слой полимерно покритие. Тогава на пода ще бъде възможно да ходите дори и в уличните обувки, и нищо няма да му се случи. Като полимерен слой най-често се използва съединението - специална смола, която започва да се втвърдява при стайна температура и течен полимер.

Преди изливането двукомпонентната смес се оставя за един ден в апартамента. След това внимателно изучете инструкцията, поставена върху опаковката, и върху нея смесете сухите и течните компоненти, като спазвате посочените пропорции.

Попълване на пода

Художествени подове

Готовата смес се просто излива върху пода полето на картината и изравни пластмаса мистрия с малки зъби на дъното. Въздушните мехурчета могат да останат в разливаната смес. Ако те не експулсира специална иглен валяк, след изсушаване, саморазливни подови те остават, а след това на повърхността ще изглежда помия.

Дебелината на завършващия полимерен слой не трябва да бъде повече от 2 мм. Двукомпонентната смес ще се втвърди след два дни. Но за натоварването на персонала, подът ще бъде готов само за една седмица.

Обърнете внимание! Вместо филма, върху който се прилага моделът, можете да използвате алтернативни слоеве - цветни частици, сухи растения, многоцветни мраморни чипове. В този случай технологията за пълнене и производство на 3D етажи ще бъде малко по-различна от описаната по-горе.

В този случай броят на слоевете полимерна смола трябва да се увеличи. Всеки нов слой се прилага със строга поддръжка на технологични прекъсвания. Създайте си сам обемен чертеж, използвайки насипни материали, е доста трудно. Разбира се, можете да прегледате снимки и видеоклипове, но без наличието на артистични таланти за създаване на триизмерни изображения ще бъде изключително проблематично. Затова аматьори за производството на триизмерни етажи е по-добре да се използва винилов филм.

Цената на триизмерен етаж

Доскоро, когато описаната технология се появи само на пазара, това удоволствие беше доста скъпо. Един квадратен метър струва до 300 долара. Много бързо обаче се появиха малки фирми, които започнаха да произвеждат обемни облицовки, използвайки щамповани изображения. Следователно, цената на материала пълзеше надолу и значително.

Но все още днес е 2-2,5 пъти по-висок от разходите за полагане на други модерни подови настилки. И всичко това, защото не можете да намалите основния компонент на технологията - производството на графичен материал.

Предимства и недостатъци

Кубчета под формата на стъпки

Визуални стъпки

Технологията на производство на триизмерни етажи има редица предимства:

  1. Висока здравина.
  2. Добра устойчивост на абразия.
  3. Устойчивост - производствените компании дават 15-годишни гаранции.
  4. Полимерни състави и смола - екологични материали, които са хипоалергенни, нетоксични, което означава, че такова подово покритие няма да навреди на човешкото здраве.
  5. С помощта на полимерната композиция е възможно да се създаде плоска, монолитна безшевна повърхност, която не се страхува от пожар, вода или механични товари.

На плоска полимерна повърхност прахът не седи, освен това такъв под не се подхлъзва. Правилно избраният цвят и образец създават домашен спокойствие и комфорт.

Независимо от масата на отличното представяне, има недостатъци в триизмерните етажи. Основната част е високата цена на консумативите и монтажните работи. В процеса на полагане, е необходимо строго да се спазват определени условия, да се обърне внимание на температурния режим в помещението и влажността на субстрата, а също така да се вземе предвид интензивността на ходенето.

И е трудно да се отървете от такива настилки. Направи го сам няма да успее. И демонтирането е по-скъпо от полагането. И това е друг значителен недостатък, който трябва да се вземе предвид от всеки, който ще се излее в апартамента триизмерни етажи.

Обобщение по темата

Изложба на произведения на 3d майстори

От всичко казано става ясно, че технологията за производство на триизмерни етажи е сложен и отговорен процес. Тя може да се изпълнява самостоятелно, но е полезно да се проучи видеото с подробно описание на всички етапи от редактирането, както и снимки на завършени произведения. Почти всички три етажа увеличават експлоатационния живот на бетона. Те са привлекателни от търговска гледна точка, но е необходимо да се използват къщите им в малки апартаменти внимателно, логично добавяйки ярък образ в стила на общия интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказкаКак да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Проектирани самонивелиращи се подове 3dПроектирани самонивелиращи се подове 3d
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Таван в стила на високите технологии - модерно решениеТаван в стила на високите технологии - модерно решение
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Проектиране на нови подходи в модерните кухниПроектиране на нови подходи в модерните кухни
Италиански мебели луксозен достъпИталиански мебели луксозен достъп
» » Универсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиране
© 2021 BggeHat.com