Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса

Модерен ремонт е трудно да си представим без качествено подово покритие. Особено, когато искате да допринесете за нещо ново и творческо в ситуацията. Ето защо е време да помислите как да направите собствени ръце на 3 етаж, а видео с поетапно описание на работата може да се види в интернет.

За предимствата

Благодарение на иновативни строителни материали и модерни технологии, можете да направите своя собствена пълнител етаж, който е не само надежден и функционален, но също така и привлекателна, извънреден и съответства на стила на вътрешна украса.

Сред характеристиките и предимствата на 3-тия етаж са:

  • привлекателност и оригиналност;
  • възможността да прехвърлите много фантазии и идеи на пода;
  • устойчивост на пода до механични повреди;
  • хигиенно покритие;
  • Способността да се изпълнява технология за пълнене на всяка основа;
  • устойчивостта на пода към влага и химически агенти;
  • простота на работа;
  • възможността да го направите сами.

За разнообразието

Технологията на изливане на пода 3 d ви позволява да направите оригинален капак, който да изглежда красив както в офиса, така и в дневната.

Декоративни самонивелиращи се покрития могат да изпълняват всеки дизайн, модел, в различни цветове, което дава възможност на собственика на помещения за изпълнение на най-нетрадиционни, смели и разнообразни идеи.

Например:

Подравняване на пода

Запълване на основата

  • В хола подът може да бъде декориран под формата на снимка на цветна поляна или голям град.
  • В стаята за деца можете да поставите любимите си герои в карикатурата или приказките на детето си на 3 етаж.
  • В спалнята се препоръчва декорирането на пода с добре позната боя, ненатрапчив образ и др.
  • Банята или тоалетната могат да бъдат украсени с пълнеж с снимка на делфини, миди или други елементи на морската тема.
  • Подът в офис пространството може да бъде допълнен с фирменото лого или друго търговско име.

Днес технологиите за зареждане предлагат невероятен брой дизайнерски решения, с които можете да създадете три етажа в различни версии и без ограничения. В края на краищата модерните материали осигуряват широка гама от цветове и нюанси, които не ограничават въображението.

Монтаж на подове

Ако решите да извършите инсталирането на 3d етажи със собствените си ръце, то въпреки увереността ви, ще трябва да гледате повторно снимката, или дори по-добре, видео, показващо етапното изпълнение на запълването.

Процесът се състои от следните видове работа:

  1. Предварителна подготовка на повърхността.
  2. Създаване на основата - запълване на полимерния слой. Както се прави със собствените си ръце, можете да разгледате видеото в Интернет.
  3. Стикерна снимка или снимка.
  4. Покрийте изображението с прозрачен компонент.
  5. Последният етап е използването на специален слой, устойчив на износване и удароустойчивост.
Рибата ужилва като истинска

Иновационни технологии

Спазването на всички изброени етапи позволява създаването на ефекта от триизмерното изображение. В този случай дълбочината на 3d ефекта ще зависи от височината на нанасяне на последния слой.

Дизайнът на 3d етаж е изключително индивидуално създание, което позволява извършването на голямо разнообразие от експерименти. Например, вместо снимка или картина, можете да използвате сушени цветя и листа, камъчета, цветни кристали, цветен пясък и други декоративни елементи.

Много експерти твърдят, че правенето на три етажа със собствени ръце е твърде трудно и почти невъзможно. Тъй като най-малкото неспазване на технологията значително намалява живота на покритието.

Поради тази причина е възможно самостоятелно изравняване на триизмерното покритие само в случаите, когато се спазват всички детайли на инсталацията и етапите на технологията.

Използвани материали

За да се извърши самостоятелно сглобяване на 3d етажи, трябва да се използват следните материали:

  • Полимерна двукомпонентна смес, състояща се от втвърдител и прозрачна основа, които се смесват преди употреба.
  • Декоративни елементи - снимки, рисунки, разнообразие от естествени материали, които ще определят външния вид на половете и ще създадат желания ефект 3D.

Подготовка на повърхността

Разбъркване на разтвора в кофа

Приготвяне на разтвора

Този етап от технологията за създаване на 3-дневен насипни етажи е да извърши следните действия:

  • демонтиране на первази и стари настилки;
  • монтаж на хидроизолация - това важи за помещения с висока влажност;
  • изравняване на повърхността с помощта на бетонна замазка или пясъчно-циментова смес;
  • Повърхностно шлайфане с помощта на мелница или мелница с диамантно колело;
  • Отстраняване на пукнатини, стърготини, дупки и други дефекти с циментов разтвор или епоксидна смола.

След като повърхността стане гладка и гладка, е необходимо да се отстранят остатъците с отломки и да се отстрани прахта чрез прахосмукачка. Влажността в помещението не трябва да надвишава 50.

Основен грунд

Подравняване на синята смес

Разпределение на специално вещество

Бетонната основа трябва задължително да бъде обработена с грунд, така че основният слой на подложката с триизмерно изображение да е по-добре свързан с него.

За да нанесете грунда, използвайте шпатули, четки или валяци с малка купчина. Разтворът се прилага най-малко в 2 слоя.

Нанасяне на полимерния слой

Хората, които правят на 3 етажа със собствените си ръце, трябва да знаят, че прилагането на полимерния слой трябва да започне не по-късно от 20 часа след грундирането. Основният слой е полимерен слой, който е идеално подходящ за прилагане на модел.

Специални съединения се нанасят върху подовата замазка. Но преди това те се смесват с разтворител в съотношение 2: 1 със специален миксер, тъй като е строго забранено да се направи това с ръце.

Сместа трябва да се приготви на малки порции, тъй като след 30 минути композицията ще се втвърди. Продуктът се излива върху повърхността, след което основата се подравнява внимателно със специална ролка за игла и се регулира с отстраняване на всички въздушни мехурчета.

Изчертаване на картина

Така че рисунката се прилага

Това е нов безшевен дизайнерски под

След като изчакате да изсъхне основата, можете да продължите с декорирането на повърхността. Днес има два начина за изчертаване на изображение за 3 дни на течни подове:

  1. Изчертаване на модел с акрилни бои. Само човек с определени умения в рисуването може да направи това.
  2. Поставяне на готовото изображение или снимка.

Първият метод е доста ефективен и надежден, но относително скъп. Тъй като за да създадете картина, трябва да имате скъпи материали, които са устойчиви на ултравиолетова радиация.

Вторият вариант е по-често срещан. За да направите това, вземете подходящ стил за интериора на чертежите или снимките. Те се обработват в графичен редактор, тяхната яркост и цвят се настройват, след това те се разтягат до желания размер и се отпечатват върху гъста среда.

Най-популярните варианти за днес са рисунките на винилово фолио или банер хартия с термопечат. Когато поставяте изображението върху субстрата, трябва да гледате, че въздушните мехурчета не попадат под филма.

Изливане на полимерния компонент

Пясъчен плаж

Препоръчва се да изберете неутрални чертежи

Полимерният състав се излива директно върху изображението чрез слой от най-малко 3 mm. Съставът се смесва в чист контейнер с бормашина със специална дюза. Разтворът се излива на пода в отделни части и се изравнява с помощта на иглена ролка. Подвижването се извършва, докато съставът започне да се сгъстява.

Последната стъпка е прилагането на защитен слой.

заключение

Завършването на самонивелиращи се подове с триизмерно изображение не е толкова трудно и дълго, както изглежда на пръв поглед. Основното е да се работи внимателно и да се наблюдават всички етапи на технологичния процес, както и да се използват материали с добро качество. Самоинсталацията на такова покритие значително ще спести пари, тъй като услугите на специалистите са доста скъпи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бързо втвърдяващ се подБързо втвърдяващ се под
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Как и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорацияКак и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорация
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
» » Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
© 2021 BggeHat.com