Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка

Технологията на устройството на 3d етажи позволява да се създаде триизмерно изображение у дома, а дизайнът за него е избран чисто индивидуално. Тя може да бъде цветна поляна или морски пейзаж, очарователен украшение или герои от любимите ви карикатури. На практика няма ограничения за възможностите за проектиране на триизмерен етаж. Под прозрачно покритие са поставени не само рисунки и фотографии, но и сушени цветя, плодове, есенни листа, кафяви зърна и черупки, кристали, мраморни чипове и цветен пясък. Много експерти смятат, че производството на 3d етажи от собствените си ръце не е възможно, тъй като технологията на изливане има тънкостите и нюансите си и най-малкото отклонение от нея няма да даде очаквания ефект.

Какво трябва да знаете за три етажа

Технологията за изпълнение на подове с триизмерно изображение се състои от няколко етапа:

  1. Пълна подготовка на субстрата.
  2. Нанасяне на основен слой, който изглажда повърхността.
  3. Поставяне на художествен състав или стикер на рисунка.
  4. Изливане на прозрачен полиуретанов слой, чиято дебелина зависи до голяма степен от обема и ефективността на изображението.
  5. Довършително устройство с висока износоустойчивост.

Прилагането на полиуретановия състав за насипния под е малко по-различно от технологията за пълнене на пълнежа. Разликата е само в подреждането на декоративния слой.

Външно, три етажа не приличат на никоя от подовите настилки. Те имат своите особености и предимства:

  • възможност за нанасяне върху почти всички субстрати;
  • грандиозен вид;
  • неограничени възможности за дизайнерски решения и въплъщение на всяка фантазия;
  • хигиена, липса на секреция и натрупване на прах;
  • висока устойчивост на износване и устойчивост на механични и химични въздействия;
  • простота на грижите и дълъг експлоатационен живот.

Етажи с триизмерно изображение се намират не само в жилищните помещения. Те се вписват безпроблемно в интериора на офиси и развлекателни центрове, търговски и изложбени зали. Монолитно покритие от полиуретан не се страхува от теглото на масивните мебели, не се страхува от влага, прах или мръсотия, тъй като на повърхността му няма празнини, пукнатини и фуги. Производителите дават четиридесетгодишна гаранция за безпроблемна работа, която 3d етаж може да издържи, без да губи цвета си и да променя структурата. Ако подовата настилка, независимо от всичко, е повредена, тя може лесно да бъде ремонтирана от самия вас.

Преди да работите с декоративни подове, трябва да организирате принудителна вентилация. В края на краищата, двукомпонентна смес за три етажа по време на нейното нанасяне отделя силно токсични вещества, и респиратор в този случай е малко вероятно да помогне.

Температурата в стаята трябва да е над 10 градуса, така че през зимата да запълни не си заслужава.

Как да подготвим базата правилно

За да не се получат зрителни дефекти, за да се подготви основата за 3d етаж, трябва да се подхожда с пълна отговорност. В края на краищата, поради малката си дебелина, всички нередности под него непременно ще се проявяват в различна степен. Това е една от тънкостите, осигурена от технологията за нанасяне на пълнеж, която трябва да се подхожда много внимателно. Можете да подготвите базата сами, без да набирате специалисти.

Започнете подготвителната работа с демонтиране на первази, старото покритие, ако е необходимо, както и отстраняване на вратите. В баните и другите мокри помещения е необходимо да поставите хидроизолационния слой.

Довършения етаж не е разочарован, неговата основа трябва да бъде изравнена с бетонна замазка или саморазливна смес. След като дъската е напълно изсъхнала и придобива необходимата якост, повърхността й е добре почистена с помощта на мелница.

Ако основата не изисква устройство за замазка, повърхността му се проверява за стружки, пукнатини и изпъкналости и след това се отървава от тях. Ненужното се отстранява с перфоратор и каналите се затварят със собствени ръце с циментов разтвор или смеси, съдържащи епоксидна смола. След втвърдяването на ремонтираните площи повърхността се смила. В резултат на това трябва да се появи перфектно плоска основа, която ще подчертае красотата на триизмерното изображение.

От основата се отстраняват отломки, прах и петна от мазнини, така че подложката за пълнене да е добре прикрепена към основата. Сега остава само да се нанесе двустранно грундиране на повърхността. Това може да се извърши със собствените ви ръце, като се използва валяк с къса купчина, което ще спести значителни разходи за време, усилия и материали.

Напълнете основния слой

Основа за пода

Подложка за пода



След 3-4 часа, но не по-късно от деня след завършването на заземяването, се създава долният слой, който ще бъде фона на бъдещото 3D изображение или декоративния състав. По отношение на сянката и качеството на приложението трябва да се подхожда много внимателно.

За основния слой се използват полимерни съединения, чиито компоненти се месят от строителния миксер на малки порции непосредствено преди изливането. Половин час по-късно сместа ще започне да се втвърдява.

Готовият състав се излива върху основата и се изравнява по повърхността с правило. За да се гарантира, че в нанесения слой няма останали мехурчета, което със сигурност ще разваля външния вид на покритието, върху него се търкаля иглена ролка. По същия начин, основният слой се прилага върху цялата площ на стаята. Преди пълната полимеризация, която продължава поне един ден, подът трябва да бъде оставен сам. След 24 часа е позволено да се проверява гладкостта на покритието и е по-добре да се стартира обработката на изображението само след една седмица, въпреки че декорът на малки елементи може да бъде стартиран по-рано - вече 2-3 дни.

За съжаление, не всеки местен майстор е в състояние да изпълни сами висококачествено напълване, особено ако никога не е направил саморазливни подове. В този случай е много по-разумно да се поканят специалисти, а употребените материални средства ще се изплатят с външната привлекателност на подовата настилка.

Начини за създаване на триизмерно изображение

Подовете с обемна структура са създадени от:

  • рисуване на изображението чрез специални бои;
  • залепване на компютърно обработена и печатна рисунка, шаблон или снимка.

Първият метод изглежда по-впечатляващ, но цената му е много по-висока. Това включва не само работата на художника, но и скъпи бои, устойчиви на действието на ултравиолетовите лъчи. Можете да спестите пари, само ако собственикът или някой от домакинството може да начертае обемна снимка на пода със собствените си ръце.

Най-често срещаният е вторият начин за създаване на 3D изображение. За тази цел чертежът е избран или създаден индивидуално в графичната програма, настроен за цвят и контраст, и след това отпечатан върху гъста среда, която е поставена върху основния слой на подовата настилка. Можете да поръчате печатане във всяка частна печатница. И размерът на изображението трябва да осигури малко по-голяма площ от самия под - е по-добре тогава да отсече излишъка.

Най-популярните превозвачи за рисунки или снимки са:

  • самозалепващ се винилов филм;
  • материал за производство на банери.

Не всяка компания може наистина да направи 3D изображение. Ще трябва да се разгледат възможностите и да не се обсъжда едно предложение.

Завършеното изображение трябва да бъде внимателно залепено към основния слой, така че да не се появяват гънки и въздушните мехурчета да не се появяват между двете повърхности. Експертите препоръчват полимерната основа да бъде леко навлажнена. Банер плат е залепен върху тънък слой от състава "довършителни".

Приложение на основния полиуретанов и защитен слой

Запълване на 3-D етажа - това е нещо оригинално изключителен

Запълване на 3-етажни етажи - стълби

Над декоративния състав или изображение дебелината на прозрачното покритие трябва да бъде най-малко 3 mm. В съответствие с това изискване се изчислява необходимия обем на полиуретановия състав. Смесването и нанасянето на сместа се извършва в съответствие с технологията, както и при полагане на основния слой. Единствената разлика е, че е необходимо да го завъртите с иглена ролка, докато съставът започне да се сгъстява. В зависимост от производителя и марката, сместа може да поддържа плавност от 15-40, а в редки случаи - 60 минути. За увеличаване на якостните характеристики, подът е покрит с полиетилен или фолио.

Сушенето и втвърдяване на прозрачния слой на 3d етаж ще бъде средно от 7 до 20 дни. Това зависи от неговата дебелина и влажност-температурен режим на помещението. След това ще бъде възможно да се пристъпи към крайния етап на работа - нанасяне на защитно покритие.

За да се удължи експлоатационният срок на подложката, защитният слой лак помага за предпазването на новия под от всякакви повреди. Има удароустойчиви свойства, не се плъзга и не се страхува от действието на химикалите. От широка гама от продукти можете да изберете лак, който има точно характеристиките, които се изискват за дадена стая.

заключение

Устройството на 3d саморазливни подове не е толкова сложен процес, който никой не може да го овладее. Основното нещо е да не се отклоняваме от технологичния процес, да използваме само висококачествени материали, да третираме внимателно и точно работата. Резултатът в този случай ще бъде невероятно!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
3D самонивелиращи се подове3D самонивелиращи се подове
Универсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиранеУниверсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиране
Как да направите 3d етаж със собствените си ръце подробни инструкцииКак да направите 3d етаж със собствените си ръце подробни инструкции
Съвет за професионалист как да направите 3d етажа със собствените си ръцеСъвет за професионалист как да направите 3d етажа със собствените си ръце
Технологии 3d саморазливни подовеТехнологии 3d саморазливни подове
Полиуретанови подове със собствени ръцеПолиуретанови подове със собствени ръце
Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертежМодерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж
3D самонивелиращи се подове в интериорния дизайн3D самонивелиращи се подове в интериорния дизайн
Ние изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен подНие изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен под
3D подове със собствени ръце3D подове със собствени ръце
» » Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
© 2021 BggeHat.com