Технологии 3d саморазливни подове

Ефектът на водопада в спалнята

Желанието на мнозина да донесат в дизайна на дома си нещо ново е разбираемо. Всеки иска апартамента му да има оригинален завършек, който между другото може да стане течен етаж 3d. Това е сравнително нов материал, създаващ наистина уникални стилове на дизайн.

Подът, изработен от тази технология, изглежда еднакво впечатляващ в офиси, жилищни апартаменти и търговски помещения. Декорът на този под, изпълнен във всякакъв цвят и с чертежи на различни чертежи. Това позволява на дизайнерите да внедрят най-невъобразимите решения.

Технология на покритията

Запълващите течни три етажа се монтират на няколко етапа. Те трябва да се извършват в строг ред:

  • В началото, както при всички други варианти за полагане на подовата настилка, повърхността на основата се подготвя.
  • След това върху него се полага основен слой от полимерно самонивелиращ се материал.
  • Третият елемент представлява снимка или декоративна рисунка.
  • След това се излива прозрачен полимер, за да се фиксира декоративният слой.
  • Последният етап е прилагането на защитен филм, устойчив на износване.

Ние ще говорим за всички етапи по-подробно по-долу.

Тази технология на устройството на пода създава ефект на триизмерна рисунка. И дълбочината на цвета ще зависи от дебелината на покриващия слой. Много често, вместо снимки, използват цветни камъчета, пясък, сушени цветни листенца и други материали, които създават уникални композиции. Изборът на дизайн е строго личен, особено след като инсталационната технология не ограничава въображението и ви позволява да експериментирате с различни материали.

Експерти твърдят, че масивните три етажа не могат да бъдат направени самостоятелно. Неспазването на технологията на полагане и лошото качество на материалите, използвани при работа, може да доведе до значително намаляване на експлоатационния живот на покритието и няма да даде очаквания декоративен ефект.

Но това изявление може да бъде унищожено, като се запознаете с правилата за изпълнение на произведенията.

Къде да започнем?

Пенери на пода

Монети под пълнежа

Монтажът на такива подове в съответствие с принципа на работа е сравним с напълването на конвенционалните нивелиращи покрития. Само тук са техните нюанси, които на първо място изискват внимателна подготовка на повърхността. Това трябва да се вземе предвид веднага. Тъй като като цяло структурата на тези покрития се различава в малката дебелина на всички слоеве.

Важен етап от подготовката за работа ще бъде организирането на вентилация в стаята. Това е необходимо, тъй като полимерите, използвани за запълване на декоративния слой, са много токсични и нормалният респиратор няма да помогне тук.

Ако говорим за забрани, е невъзможно да поставим това покритие в ненагрявана стая, когато температурата вътре е под +10 градуса.

Подготовка на повърхността

Това е първият и най-важен етап. Тук, както във всички други варианти на течно подово устройство, основното внимание се обръща на основата, върху която ще бъде положен триизмерният под. Обхватът на работа се определя от местоположението. Основата е почистена от прах и прах, всички стари покрития и цокли са демонтирани. Необходимо е също така да "измъкнем" повърхността за наличието на скрити кухини и ако има такива, отворете ги и ги запечатайте.

Ако поставянето на 3d етажи се извършва в помещение с относително висока влажност, тогава е необходимо да се положи хидроизолацията. След това върху него се изсипва изравняващ слой под формата на бетонна замазка.

Когато субстрата е изсъхнал, трябва да отстраните всички остатъци от повърхността му. Напуканите пукнатини трябва да бъдат запечатани с цимент или смес, която е била използвана за изравняване. Не забравяйте - всички трески или лющене на конкретните връзки в бъдеще ще доведе до напукване на декоративните покрития, както и на всички работи по изливане етаж ще се губи. Ще трябва да разглобим всичко и да започнем отново.

Забележка. Саморазливните подове 3d не обичат много влага. Следователно, подготвеният субстрат трябва да се остави да изсъхне, докато препоръча производителите на сместа.

Делфин в 3d на пода

Най-често срещаната 3D рисунка

Различните материали имат свои собствени термини за втвърдяване. Някои хора имат 3 дни, а други се нуждаят от поне един месец. Те също стоят по различен начин.

Основата е изсъхнала и сега тя трябва да бъде грундирана, за да се осигури по-добра адхезия на полимерния слой към бетона. Нанесете сместа в няколко слоя с ролка или широка четка. След това потапяйте повърхността поне за 2 дни, докато изсъхне напълно.

Попълване на полимер за изравняване

Това е най-важният етап в процеса на полагане на 3D покритие. От правилността на нейното изпълнение зависи качеството на инсталацията на декоративния слой. Като основа се използват полимерни състави, чиито експлоатационни характеристики са най-подходящи за прилагане на декоративен модел към тях. Просто казано, след втвърдяване тези формулировки формират идеално равна повърхност.

Ако естествените материали се използват за създаване на картина, тогава основният слой ще играе ролята на фон. Ето защо трябва да вземете най-внимателно разглеждане на процеса на полагане и да изберете сянка.

Материали, базирани на полимери, се полагат директно върху подовата замазка. За тази цел прозрачният състав се смесва с разтворителя в съотношение 2: 1. Трябва само да използвате конструктивен миксер или същата дюза на свредлото, за да направите маса с еднаква консистенция.

Пълнене за изравняване на пода

Самонивелиращо запълване

Готовият състав се излива върху повърхността и се изравнява с иглена ролка или правило за отстраняване на въздуха от дебелината на покритието. След това трябва да затворите стаята и да изчакате да полимеризира повърхността.

След окончателното изсушаване (не по-рано от 3 дни, ако се използват специализирани смеси), замразеният полимерен слой се смила добре със специална машина. Ако не можете да намерите такова устройство, препоръчително е да използвате шлайф със специални шлифовъчни колела. Но в този случай процесът на смилане ще отнеме много повече време.

Създаването на допълнителен интериор винаги е най-интересният и вълнуващ момент. Ако използвате допълнително декориране с черупки или например сухи листа, трябва да направите това 24 часа след напълването на полимерните съединения. Ако няма такъв план, изчакаме поне една седмица да изсъхне напълно.

Две опции за рисуване на картина

След изсъхване, повърхността е украсена, за да се създаде действително това, което действително е настилката в 3d.

Можете да направите това по два начина:

  • Рисуване на орнаменти с акрилни бои.
  • Използване на снимки или завършени чертежи.
Изчертаване на картина

Прилагане на изображение

Първият вариант е малко по-изгоден по отношение на това, че боята може да продължи на повърхността толкова, колкото и самата обвивка, без да изгаря ултравиолетовия слой. Но такива снимки са скъпи - трябва да закупите материала и да сключите договори с капитана за изпълнението. Не се опитвайте да нарисувате нещо сами, ако нямате такъв опит.

По-често и по-евтино в технологиите за изпълнение е използването на готовото изображение. За да направите това, трябва да изберете подходящ модел, който съответства на общия стил на стаята. След това го редактирайте в графичния редактор, настройвате пикселите на размера на стаята, разтягате размера, настройвате и при необходимост добавяте допълнителна яркост и контраст. След това готовият материал се отпечатва върху специален дебел носач.

За изчертаване на чертежи на декоративен субстрат се използва банер или винилова тъкан днес и изображението се прилага чрез термична технология за печат. А основната разходна сума при изливането на 3D подове е именно производството на модел за декориране на повърхността.

Изчертаване на картина на основния капак

Селски на пода

Големи миди

Ако използвате изображение върху самозалепващо се фолио, внимателно го поставете върху чиста повърхност. Уверете се, че въздушните мехурчета не се образуват под него. Внимателно изглаждайте всеки инч със специална пластмасова шпатула или мека кърпа. Само този метод може да направи картината гладка, без гънки и гънки.

По същия начин се поставя и банерният лист. Но само в този случай повърхността на основата трябва да бъде леко навлажнена с вода. За такава работа е подходяща всяка пръскачка от чистачка или градинска пръскачка за големи площи.

Изливане на прозрачен полимер

Важна точка е, че изливането се извършва на части и върху изображението трябва да се постави слой от полимер с височина най-малко 3 mm. При тази дебелина са необходими около 4 килограма от сместа за обработка на един квадратен метър от субстрата.

След като изчислите необходимото количество на цялата повърхност, подгответе чиста чиния и разбъркайте миксера със смесител или пробийте с дюза към консистенцията на течното лепило.

Излива се полученият състав върху повърхността. Направете го по-добре на малки порции, изравняване с игла или валяк. Трябва да се внимава да не остане въздух в дебелината. Поставете повърхността с ролка, докато полимерът започне да се сгъстява. Флуидността може да продължи от 20 до 40 минути, в зависимост от производителя.

Обърнете внимание, че можете да се движите из стаята, пълна с полимер, в специални обувки с шпайкове върху подметката на подметката - боя. За да увеличите якостта на подложката, покрийте повърхността за времето на поставяне на полимера с полиетиленово фолио. Отнема 3-4 дни, докато сместа се втвърди, след което филмът може да се отстрани.

Времето за пълно втвърдяване на полимера зависи от дебелината на слоя и от марката на използваните компоненти. Този период варира средно от 10 до 30 дни.

Нанасяне на защитен слой

Етаж с пъзел с картинки

Пъзели в офиса

За да се даде на декоративния слой допълнителна защита срещу механични и химически повреди, както и значително да се увеличи живота на прилагането може да бъде чрез прилагане на специални защитни лакове. Днес на пазара можете да намерите такива съединения в широк диапазон, включително и с противоплъзгащи характеристики и устойчивост на удари.

Също така характеристиките на повечето от тези материали позволяват да се използват всички средства, дори и тези, направени на основата на химията, за почистване на повърхността.

Оценка на работата

Ако се интересувате от това колко самостоятелно изравняващи подове с 3D дизайн струват, знайте, че основата за изчислението е вид полимерни материали. Конвенционалните самонивелиращи се покрития изискват отчитане само на разходите за материали и работа. В случай на запълване на декоративния под, се вземат предвид сложността, броят на слоевете и техниката на рисуване.

От цената на конвенционален насипен под, цената на 3D покритие се различава с около 4 000 рубли по голям начин за един квадратен метър.

заключение

В действителност, насипни етажи 3d не са толкова сложно устройство. Ето защо, ако е необходимо, можете сами да ги напълните. Необходимо е само да се следват технологиите на работа, правилното изчисляване на материалите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
3D подове със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка3D подове със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертежМодерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж
Ние изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен подНие изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен под
Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказкаКак да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Самонивелираща технология 3d с шаблонСамонивелираща технология 3d с шаблон
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
» » Технологии 3d саморазливни подове
© 2021 BggeHat.com