Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!

Въпросът, който през последните години става все по-важен - "Как да направите течни подове?". Всъщност, пода е един от най-популярните видове подови настилки. Преди това саморазливните подове се използват само в промишлени помещения (с изключение на коридори и коридори на жилищни сгради). Съвременната технология обаче ви позволява да произвеждате подови настилки, които могат да бъдат, без да се страхувате да ги инсталирате в хола или кухнята.

Основните предимства на самонивелиращите се подове са: поразителна износоустойчивост и здравина, екологосъобразност, безопасност, както и възможността за използване на такива подове в дизайна на дадена стая.

Това се дължи на факта, че полиуретанови подове имат различни цветови варианти, така че винаги можете да изберете комбинация от цветове, които ще се впишат хармонично в интериора на къщата или апартамента.

Също така, като се има предвид потенциалът за проектиране на течни полиуретанови покрития, струва си да се обърне внимание на този вид, като полимерни Попълване на "3d етажи">насипни етажи 3d. Тези подове формират в стаята ефекта на триизмерен, триизмерен етаж, чийто външен вид е просто зашеметяващ.

Подът е нов материал на вътрешния строителен пазар, но технологията на неговото инсталиране не създава никакви затруднения.

Ако сте снабдявали с необходимите материали и инструменти, както и сте проучили необходимите препоръки, е възможно да подготвите този етаж сами, без никаква помощ от специалисти.

Особености при полагане на подложката

Технологията на "полагане на течни подове">Пълнене на подложка за пълнене, трябва да се извършва само на равна повърхност. Максималното отклонение на хоризонталата, когато се проверява с двуметрово ниво на рейка, не трябва да бъде повече от 4 мм.

В противен случай ще е необходимо да подравнявате пода с шлифовъчна машина (с бетонна основа) или с регулиране Лагери "за секс">подов лаг (ако е поставена Грубият "под">груб под).

Възможно е също да се извърши замазка Самонивелиращ "запълващ под">от самонивелиращо се съединение. В този случай ще се получи умишлено равна повърхност на грубия под.

Подготовка на бетонна основа

Всеки тип фундамент за полагане на подовата настилка изисква подготвителни мерки.



Ако възнамерявате да монтирате подложката директно върху основата на бетона:

  • Първо, премахваме притока на бетон и други неравности от повърхността на основата. За тази цел се използва перфоратор, машина за взривяване или, ако има малки неравности, длето
  • Повърхността на бетона трябва да се почисти от прах и отломки, като се използва индустриална прахосмукачка.
  • Пукнатините се разширяват с шлифовъчна машина и се пълнят с ремонтен състав. Можете да бягате Ремонт на "бетонни подове">ремонт на бетонен под при условие, че времето ще ви бъде разрешено. За тази цел състав, на базата на цимент, и ако няма такъв състав, че е необходимо да се приложи епоксидна смес с кварцов пясък (фракция 0.1-0.6 mm) като пълнител.
  • Съществуващите петна от петна от бои и масла се отстраняват с помощта на разтворител. Ако маслото е проникнала дълбоко, необходимо е да се свърже повърхността с помощта на газовата горелка.

Ако подът е планиран да бъде положен върху основа от дърво, се изискват следните видове работа:

  • Подложките се отстраняват и скрепителните им елементи се отстраняват от стените.
  • Необходимо е да се изпълни цикълът на пода (най-добрият вариант е да използвате съединителна машина). Ако стаята е малка, тогава ръчният цикъл ще направи.
  • Всички пукнатини се отварят с шлифовъчна машина. Слотовете, пукнатините и други отвори се запълват с шпакловка.
  • След като замазката е изсъхнала, подът трябва да се смила, като се използва груба шкурка, за да се осигури най-добра адхезия.
  • Повърхността на пода трябва да се почиства от прах с помощта на промишлена прахосмукачка.
  • Повърхността на пода трябва да бъде обезмаслена преди грундирането.

Основен грунд

Процесът на грундиране на основата преди полагането Как да "направим полимерни саморазливни 3d етажи със собствените си ръце">самонивелиращи се подове със собствени ръце се извършва, за да се увеличи адхезионната якост на полиуретановия състав и основния материал (бетон или дърво). В противен случай съществува висок риск от размазване на пода от самата основа, което с времето ще доведе до значителна загуба на якост на пода.

Също така, полимерният състав на използвания пълнежен под ще бъде по-добре разпръснат върху вече залепената повърхност. По този начин основата значително спестява енергия при монтажа на покритието.

подреждане Полимерни "саморазливни подове в апартамента">полимерен под директно върху пореста стена е необходимо да се приложи праймер с висок вискозитет (например, ILMAX 4120 уплътнител), преди праймер или бетон процес използва засилване импрегниране запечатващо фолио (например, IVSIL, или негов аналог).

Грундът се нанася с валяк или четка. За насипен под, най-добрият вариант е или валяк с къса купчина, или плоска четка, изработена от изкуствени или естествени влакна.

Подложката трябва да бъде грундирана на две стъпки. Първият е нанасянето на основния слой на грунда, вторият (след като основният изсъхва) - нанасянето на още един слой.

Възможно е да се използват фини частици с кварцов пясък като пълнител в грунда. Това ще гарантира най-надеждната адхезия на полимерния под и основата.

Съвет: Необходимо е да се осигури постоянна температура в помещението при прилагане на грунд и неприемливо покачване на температурата, за да се ускори полимеризацията и сушенето на грунда!

Прилагането на грунд трябва да отнеме почивка от 4 часа на ден, но не повече. След това можете да продължите да инсталирате насипания етаж на къщата или апартамента.

Подготовка на сместа за пълнене

Изготвяне на композиция

  • За да се приготви полимерния състав за монтажа на подложката за пълнене, е необходимо стриктно да се следват указанията и препоръките на производителя, посочени на опаковката.
  • Сместа за изливане се смесва в чисти, дълбоки (минимален обем от 25 литра) контейнери. В нея изливаме вода, а след това, непрекъснато смесваме, заспиваме сухо вещество.
  • Трябва да се използва точно обемът на водата, посочен от производителя, в противен случай е възможно да се постигне стратификация на разтвора, което в бъдеще ще доведе до намаляване на якостта на бъдещата подова настилка
  • Приготвената смес се омесва с бормашина със специална дюза (за смесване се използва ниска скорост). За да получите по-хомогенен състав, трябва да направите двойно разбъркване, като направите почивка между тях в рамките на 10-15 минути.
  • Не забравяйте, че полимерният състав запазва своите адхезионни свойства само за определено време. Поради това поставянето на такъв подов пълнеж трябва да се извърши веднага след приготвянето на състава.
Съвет: Ако всичко е направено обратното, т.е. първо запълнете сухия състав и след това добавете вода, съществува риск от получаване на нехомогенен състав с формиращи се бучки с различна големина.

Инсталиране на насипен под

  • След като съставът е приготвен, ние го изливаме на части върху вече залепената повърхност. Разливането се извършва от ленти и се произвежда успоредно на най-дългата стена на стаята.
  • След като разляхме част от съществуващия полиуретанов състав, ние го правим на нивото с гумена чистачка или шпатула. 
  • След изливането на полиуретановия състав на цялата повърхност, продължете да я равномерно разпределение. Този процес се извършва от Rackley, след като е зададена необходимата дебелина на подложката за пълнене.
  • След като приключи обработката на повърхността на ракела, е необходимо да се отстранят всички въздушни мехурчета от полиуретановия слой. Това ще помогне на иглата ролка, която разтърсва цялата повърхност на пода на пълнежа.
  • Задвижването започва веднага след изливането на полиуретановия състав на пода и продължава преди да има признаци за удебеляване на полимера (обикновено след 20-40 минути).
  • За да увеличите характеристиките за ефективност на полученото покритие, след втвърдяване покрийте пода (2-3 дни) с фолио или полимерно фолио.
  • При полагане на насипни декоративни подове - Саморазливни подове "3d">самонивелиращи се подове 3d, върху основния слой на полимера, след като е изсъхнал, е необходимо да се приложи декорът, т.е. прикрепете декоративни предмети или поставете изображение. След това, по същия начин, на върха на декора, трябва да нанесете прозрачен полимер, дебелината на слоя, която често е 3 мм.
  • Ако беше решено да се монтира еднослоен полимерен под, след това, след изчакване за завършване на неговата полимеризация, върху него се нанася слой от полиуретанов лак. В зависимост от това кой лак е избран, подът може да получи не само защита от повреда, но и противоплъзгащи и други свойства.

И още едно важно предимство на този тип самонивелиращи се подове е значително спестяване на време. Самонивелиращи се подове, които се полагат на тази технология (конвенционални монохромни или декоративни Как да "направим полимерни саморазливни 3d етажи със собствените си ръце">самонивелиращи се 3d етажи), след 3-5 дни от завършването на работата може да се използва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Колко е пода сухКолко е пода сух
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Предимства и недостатъци на подове от коркПредимства и недостатъци на подове от корк
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
Предимства и недостатъци на подовото отоплениеПредимства и недостатъци на подовото отопление
Самонивелиращи се подове идеално плоска повърхностСамонивелиращи се подове идеално плоска повърхност
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
ПодовеПодове
» » Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
© 2021 BggeHat.com