Как да направите 3d етаж със собствените си ръце подробни инструкции

На пазара се появяват постоянно нови технологии за изграждане и ремонт, които се подобряват и доразвиват. Като потвърждение на този факт, можете да доведете до саморазливни подове. Те се появяват сравнително наскоро, така че не всички потребители биха могли да се запознаят с техните оперативни характеристики. Но дизайнерите вече предлагат, когато те се изливат в допълнение към използването на обемни чертежи. Те ви позволяват да създавате интересни интериори и да прилагате различни стилистични концепции. Такава идея може да се приложи самостоятелно, тъй като създаването на 3d етаж с вашите ръце не е толкова трудно. За да направите това, достатъчно е да проучите подробно подробните инструкции и да видите видео, което ясно илюстрира всички етапи на технологията.

На вашето внимание се предлага подробно ръководство, което ще ви помогне да извършите инсталирането на триизмерни полиуретанови подове. Съвременната 3D технология на пода се основава на създаването на триизмерен ефект, който има дълбочина и мащаб на изображението.

Можете да поставите такъв етаж навсякъде, а не само в кухнята или в тоалетната. Това ще е подходящо както за дневната, детската стая, така и за спалнята. Ако изберете правилната чертожна и цветова палитра, съчетана с цветовете на интериора, ще получите интересна обща картина, която е същата природа.

Етапи на създаване на триизмерни етажа

За да разберете как да действате, откъде да започнете и на какво да обърнете специално внимание по време на работа, е необходимо да изготвите ясен план, който отразява основните етапи на инсталацията. Описаната технология се състои от няколко стъпки:

  1. Подготвителна работа.
  2. Избор и подготовка на снимки за 3d етаж.
  3. Пълна подготовка на субстрата.
  4. Прилагане на основния основен слой.
  5. Поставяне на картината.
  6. Нанасяне на защитно покритие.
  7. Покритие с лак.

Да пребиваваме на всеки етап по-подробно.

Подготвителна работа

Специалистите предупреждават - за да направят трите етажа на себе си, трябва да имате определени умения и знания, както и да сте склонни към авантюризъм. В края на краищата не всичко може да излезе за първи път. За успешното изпълнение на целта е необходимо първо да се осигури принудителна вентилация. Той ще ви предпази от токсични изпарения, които при поливането образуват полиуретанов под. Един обикновен респиратор без принудителна вентилация ще бъде безполезен.

Обърнете внимание! Не можете да започнете работа по изливането на пода, ако стайната температура е под + 10 градуса по Целзий, а основната влага надвишава 4.

Избор и подготовка на снимки за 3d етаж

Подготовка на субстрата

Процесът на запълване на пода

Най-трудното нещо в процеса на редактиране е да изберете и подготвите изображението правилно. Творческите хора лесно ще се справят с тази задача, тъй като виждат най-изгодните комбинации от цветове и нюанси, могат да направят перспектива и да знаят какво искат. Обикновеният филистим, като правило, често не може дори да формулира желанията си. Поради това основният съвет е да се проучи готовото портфолио от компании, извършващи монтаж на насипни три етажа.

По правило подобни проекти се публикуват на страниците на специализирани уебсайтове. Тук можете да получите безплатни консултации от специалисти. Друга възможност е да поръчате дизайна на опитен дизайнер, работещ дистанционно. Това също е добро решение за тези, които не могат да се самоориентират и да направят правилния избор.

Интернет предоставя мощна информационна подкрепа. Неговите ресурси могат да предоставят както цветни снимки, така и интересно тренировъчно видео, което визуално демонстрира всички етапи на процеса. Като го погледнете, наистина можете да оцените силата си и да отговорите на най-важния въпрос - направете ли трите етажа със собствени ръце или поверете процеса на опитни майстори?

Ако искате сами да научите техниката, изберете изображение, свържете се с всяка компания, специализирана в производството на външна реклама, и я поръчайте за производство на винилов филм, върху който ще бъде отпечатан избраният чертеж. Като правило всяка такава фирма има колекции от готови триизмерни истории и композиции.

Обърнете внимание! Преди да направите поръчка, трябва да попитате какво качество на изображението може да осигури принтерът и на какво основание ще бъде приложена картината. Качествена основа ще бъде получена само ако разделителната способност на принтера е не по-малка от 1440 dpi и изображението е отпечатано върху сатен.

Правенето на чертеж отнема значителен дял от общите разходи по проекта. Цената на един квадратен метър е около $ 100.

Подготвяме базата

Етаж в стаята

Подравняване на пода

След като цялата подготвителна работа е направена и снимката е отпечатана, можете да започнете да подготвяте основата за запълване на триизмерните етажи. Идеалната основа е гладка цименто-пясъчна замазка, добре изсушена и грундирана със специално съединение, което осигурява необходимата адхезия. Ако има стара бетонна повърхност, тя трябва да бъде поправена предварително.

За да направите това, тя се преглежда внимателно и на него се търсят пукнатини, чипове и дупки. Ако има такива, те трябва внимателно да се напълнят с епоксидни или специални уплътнители. Големите ями и дупки са запълнени с бързосъхнещи съединения на базата на кварцо-епоксидни компоненти.

Обърнете внимание! Ако бетонната основа на места започна да се разпада, тя не може да бъде ремонтирана. Полезно е незабавно да се демонтира и запълни нова циментова замазка. В противен случай големите триизмерни етажи не издържат дълго.

След ремонт бетонната основа се полира добре, след това се вакуумира и грундира със специален състав за насипни подове, който се нанася с вискозен валяк. Тази смес ще запълни всички пори на бетон и накрая ще изравни повърхността.



Обърнете внимание! Мнозина се опасяват, че трите етажа ще бъдат студени. Не е така. Повърхността му е доста топла.

Много хора се интересуват от съвместимостта на течните подове и системата от топъл под. Тази комбинация е приемлива и можете да използвате както електрически кабел, така и водна система. Но такава идея би била неоправдано скъпа, така че никой не се занимава с инсталирането на такъв тандем.

Приложете основния слой

Камъни на дъното

Място за отдих

Процесът на създаване на течни подове може да отнеме 3 дни. Подложка за първи ден. На втория ден можете да приложите основния слой. Като майстор се препоръчва да се използва полимерен под или да се направи обикновен самоизравняващ се замазка. И затова.

Това е полимерният състав, който прави възможно създаването на идеална база за рисуване на картина, чийто образ е фиксиран върху винилов филм или сатен. Посявката е добра, когато изображението се формира с помощта на други декоративни материали - черупки, цветен пясък или сухи цветя.

Обърнете внимание! Понякога основният слой действа като основен фон. В този случай експертите препоръчват по-отзивчив избор на цвета.

Основният слой се нанася с дълга шпатула и след това се изравнява с правилото. Иглената ролка се използва за отстраняване на въздушни мехурчета от сместа.

Приложете изображението

Базата изсъхва точно ден, така че на третия ден можете да приложите изображение. Всеки, който знае как да нарисува, може да създаде нещо сам с акрилни бои, като спести прилични пари, за да направи рисунка в работилницата. Но не всеки има този дар, така че за мнозинството има две възможности:

  • Поканете художника да му плати спретнато сума.
  • Прикрепете готово и отпечатано изображение към базата данни, което също струва много.
Водопад в хола

Един от първите и популярни модели

Във всеки случай не можете да запишете на този етап. В крайна сметка, цялостното впечатление от подобно начинание ще зависи от качеството на картината. Виниловият филм и банерът на пода са просто залепени. Същият прозрачен полимер и грунд се използват като лепило. И двата материала се смесват в съотношение 2 х 1 и след това към тях се добавя разтворител. Получената смес се нанася с ролка или широка четка. Освен това валякът е за предпочитане, тъй като вилите могат да останат на повърхността на четката. Консумацията на лепилото е приблизително 300 грама на квадратен метър.

На добре подготвен субстрат е поставен модел. По-добре е тази операция да се извърши в няколко ръце, тъй като е необходимо да се уверите, че въздушните мехурчета не се образуват между основата и филма. На пръв поглед изглежда, че такава работа е достатъчно лесна. Всъщност без определени умения е невъзможно да се придържа филм равномерно и качествено.

Да се ​​действа в подобна ситуация е необходимо, както следва. Две чифта ръце леко притискат банера към повърхността, а другата двойка ръце с гумена шпатула гладка филма. И вие трябва да направите всичко с бързи темпове, тъй като полимерният състав бързо се хваща.

Нанесете завършващия слой

След поставянето на картина изображението трябва да бъде защитено с полимерен слой. Консумацията на сместа зависи от дебелината на последния слой. Като правило експертите препоръчват избор на дебелина най-малко 3 mm. В този случай ще бъдат покрити около 4,5 килограма полимерен състав, за да покрие един кубичен метър.

Не е толкова трудно да завършите финала със собствените си ръце. Технологията на пълненето му е както следва:

Еднородно разпределение на сместа

Важно е подовете да се разпределят равномерно

  1. Полимерният състав се състои от два компонента - течни и сухи. Те се смесват заедно в голям обемен контейнер съгласно инструкциите на опаковката. Смесването се извършва целесъобразно с бормашина и този процес трябва да отнеме поне 20 минути.
  2. Готовата смес се излива директно върху залепения филм. Вашата задача е да разпределите равномерно състава и да формирате същата дебелина. За да направите това, ще помогнете за дълго правило.
  3. По време на процеса на пълнене, за удобство на работата, майсторите са поставени на краката си специална mokrostupy. Това е обикновена дебела стелка, на чиято подметка са завинтени стоманени шипове. Стелчето е прикрепено към краката чрез велкро. При такива обувки е удобно да се движите около изсъхналия под, без да правите следи, а също и да изпълнявате следващия етап на изливане. Това е подвижен под с иглена ролка, която ви позволява да изхвърлите въздушни мехурчета от композицията. Преобръщането на ролките се извършва, докато подът не се втвърди в рамките на 30 минути след изливането.

След няколко часа подът ще се втвърди и ще трябва да се покрие с пластмасова обвивка в продължение на няколко дни. Времето за окончателно втвърдяване зависи от много фактори - дебелината на самия слой, температурата и влажността в помещението.

Покрийте със защитен лак

Полимерният състав е много силен и устойчив на износване, но за да се предпази от механични повреди, препоръчително е да се покрие със специален лак в един слой.

Това значително ще удължи времето за работа, както и ще създаде противоплъзгаща се повърхност.

Как да се грижим за 3d етажи?

Трева в апартамента

Зелена трева в банята

В резултат на правилното внедряване на описаната технология се получава идеално гладко безшевно покритие, при което няма да се образуват пукнатини и стружки. Така че, ще бъде лесно да се грижи за такава повърхност. Съществуват обаче няколко правила, които задължително трябва да бъдат приети от онзи, който реши да направи самостоятелни подове в апартамента си.

За да ги държите привлекателни за дълго време, трябва да следвате няколко препоръки:

  1. Веднъж на всеки шест месеца подът трябва да бъде покрит със специален защитен мастик.
  2. При извършване на ремонтни дейности, свързани с обновяването на стени и тавани, полимерните подове трябва да бъдат по-добре защитени с полиетиленово фолио.
  3. Всички големи мебели, които имат крака, е препоръчително да "обувки" в филц "ботуши".
  4. В процеса на ежедневна грижа можете да използвате топла вода и почистващи продукти, които не съдържат хлор, сода каустик, амоняк и киселина.

Обобщение по темата

Както можете да видите, описаната технология прави възможно реализирането на всякакви, дори и най-смелите дизайнерски фантазии. Подробните инструкции, описани по-горе, ще направят ясно как можете да направите 3D етажа със собствените си ръце, не само в тоалетната, но и във всяка друга стая. Цялата инсталация отнема не повече от четири дни. В същото време технологията за натрупване е достъпна за всички, така че да може да се прилага и от непрофесионалисти. В резултат на това етажът ще изглежда необичаен и изключителен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
3D подове със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка3D подове със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Универсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиранеУниверсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиране
Съвет за професионалист как да направите 3d етажа със собствените си ръцеСъвет за професионалист как да направите 3d етажа със собствените си ръце
Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертежМодерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж
Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръцеКак да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
Свободен софтуер за създаване на чертежиСвободен софтуер за създаване на чертежи
Какво представляват триетажните етажи?Какво представляват триетажните етажи?
Типове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненетоТипове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненето
Суха подова замазка със собствени ръце видео, подробни инструкции, прост алгоритъмСуха подова замазка със собствени ръце видео, подробни инструкции, прост алгоритъм
Как да направите пода на балкона топли подробни инструкцииКак да направите пода на балкона топли подробни инструкции
» » Как да направите 3d етаж със собствените си ръце подробни инструкции
© 2021 BggeHat.com