Суха подова замазка със собствени ръце видео, подробни инструкции, прост алгоритъм

Суха подова настилка

Подовото покритие е един от най-важните етапи на обновяването, изискващи определени условия. За да сте сигурни, че качеството на подовото покритие е безупречно, важно е да подготвите правилно основата за него. До неотдавна подът можеше да се изравнява само с метода "мокър дъб". Днес имаше суха подова замазка - лесно е да го направите сами, ако познавате алгоритъма на действията.

Принципът на "сухата" техника е, че свободните материали се поставят между изложените маяци, изравнени и покрити с листово покритие. Простотата на изпълнение, скоростта на работа, липсата на "мокри" процеси "привличат вниманието на онези, които мечтаят сами да извършват качествени ремонти. Какви са предимствата на тази технология?

Предимства на сухата замазка

Сухата замазка има редица положителни характеристики:

  1. Инсталацията може да се извърши бързо, в най-кратки срокове, без да се прибягва до помощта на високоплатени професионални майстори. За разлика от полагането на "мокър" циментов пясък, няма нужда от изграждане на умения. Извършването на произведението може да бъде разпокъсано, като се запълни хлабав материал с парцел в обект. Това ви позволява да настроите работата и незабавно да отстраните недостатъците.
  2. След монтирането на "мокрия" замазка трябва да изчакате един месец, когато е напълно сух и ще бъде подходящ за следните довършителни работи. Описаната технология позволява ходене на пода веднага след инсталирането.
  3. Описаният метод осигурява ефективна изолация на подовата плоча, така че няма нужда да се инсталира "топла подова" система.
  4. Материалите в насипно състояние, както и кантовете от пенополиетилен, разположени около периметъра на помещението, са с добра шумоизолация.

Ясен алгоритъм на действията

На всички, които не знаят как да подготвят подовата замазка със собствените си ръце, видеоклипът на нашия сайт ще помогне да се разбере алгоритъмът за редактиране.

Преди да стартирате, трябва да изпълните електрическите работи, да смените тръбите и батериите. Новият етаж няма да оцелее при комунални аварии, така че си заслужава да поемете този момент с цялата отговорност.

Технологията на сухата замазка се състои от няколко етапа.

Покриване на филма

Повърхността на подовата настилка е предварително почистена, старата повърхност е демонтирана, всички строителни отпадъци са извадени, плочата е излята и едва след това полиетиленовото фолио е поставено върху нея. Тя ще играе ролята на слой за бариери срещу пара.

Филмът трябва да има дебелина най-малко 50 μm. Неговата обиколка е 10-15 см припокриване, а ръбовете са фиксирани с помощта на изграждането на шотландски. Вместо полиетилен, можете да използвате високотехнологична пластмасова тъкан, LightFol или Yutafol.

Поставихме сигналите

Схема на подготвителния етап на сухата замазка

Поставихме сигналите

Базата трябва да бъде изравнена, така че използването на маяци е повече от оправдано. Разбира се, можете да правите без тях, но тази работа може да бъде направена само от опитен майстор. Новакът не трябва да изоставя специални ръководства. Като тях, използвайте алуминиев n-образен профил, както за конструкцията на гипсокартонени конструкции.

Полага се по такъв начин, че острите ръбове се обръщат нагоре. Монтирайте профила върху гъст гипсов разтвор, който се разпростира по цялата дължина на маяка.

Заспийте сухата смес

Лесно е да напълните възглавница от насипен материал. За тези цели най-често се използва перлитен пясък, екранирана разширена глина с размер на частиците до 5 мм, кварцов пясък или други неорганични насипни материали.



Дебелината на запълването може да бъде различна. Всичко зависи от качеството на груб строежа. Но има определени ограничения. Минималният праг е 20 мм, максималната дебелина е 120 мм.

Излейте материала на малки порции, като запълнете пространството между сигналите на стената срещу вратата. Подравнете насипния материал с дълго правило. От горе е целесъобразно да се постави веднага нивото на сградата, което ще позволи да се контролира разликата във височините.

Обърнете внимание! Вече не можеш да ходиш на етажа. Но ако е необходимо, можете да хвърлите листовете от частици, където трябва да отидете.

Можете предварително да изчислите колко свободен материал е необходим. Специалистите обръщат внимание на факта, че при дебелина от 5 см на квадратен метър площ се вземат 0,5 кубически метра материал. Ако помещението е с площ от 20 квадратни метра, изчислената формула е: 0,5 × 20 = 10 (m3)

Поставяме листови материали

Материалът е положен на принципа на зидарията

Полагане на листов материал

Като листов материал се използва частици или GLVL. Материалът е положен на принципа на тухлената, започвайки от прага на стаята и постепенно се придвижва към противоположната страна. Продават се вече готови елементи за монтаж във фабриката. Те имат вдлъбнатини, които позволяват здрави стави. Елементите първо се залепват с лепило и след това се закрепват с винтове за самочувствие.

В близост до всяка стена има две-сантиметри топлинна разлика, която може да бъде маскирана като перваза. Шевовете са допълнително shpaklyuyut с помощта на подсилваща змия. Ако не знаете как правилно да направите подова настилка в апартамент, проверете видеоклипа, който е публикуван на сайта. Веднага всичко ще стане ясно.

Обърнете внимание! Всеки, който изпълнява такава работа за първи път, експертите препоръчват избора на листове с размери 1200 × 600 мм. Те са лесни за повдигане и инсталиране. Материалът 2500 × 1500 мм тежи много повече, така че трябва да го стекате с асистент.

Според технически показатели, описаният етаж е няколко пъти по-добър от другите аналози. Той винаги остава топъл, а шумът от съседите отдолу е почти невъзможен. Средната продължителност на стандартната стая е няколко часа. Не забравяйте, че бетонният под може да се използва само след 28 дни.

Въпреки тези положителни точки, има суха замазка и недостатъци. Такъв под е страх от влага! Но този проблем вече е разрешен. След продажбата на съвременните хидроизолационни мастила за изграждане на суха замазка може да бъде в банята, а дори и в сауната. И днес това обстоятелство е станало активно използвано.

Изграждане на сух под

Както можете да видите, събирането на сух под от собствените си ръце не е толкова трудно.

Както можете да видите, събирането на сух под от собствените си ръце не е толкова трудно. Достатъчно е внимателно да прочетете статията, да подчертаете ключовите точки и да реконструирате подробно целия алгоритъм на действията. Днес много ремонти са опростени колкото е възможно повече, а новите материали ви позволяват да откажете помощта на професионалните майстори и да спестите пари за ремонт.

Сега знаете как да направите суха подова настилка. Тя се появи сравнително наскоро и бързо набира популярност. До този момент това е най-удобният и бърз начин да се изравни повърхността и да се подготви за довършване. По време на процеса на полагане не са необходими големи резервоари за разреждане на течния разтвор. Сухата замазка може да се извърши и след завършване на основните довършителни работи и това е друго предимство на технологията.

Обобщение по темата

Сухата замазка е сравнително нова технология за ремонт, която спестява време. На нея е възможно да се покрият почти всички съществуващи довършителни покрития, започвайки от керамични плочки и завършващи с скъп комплект паркет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е сухата замазка и как е инсталирана?Какво е сухата замазка и как е инсталирана?
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Насипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНасипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Подравняване на пода чрез метод на сухата замазкаПодравняване на пода чрез метод на сухата замазка
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Подова настилкаПодова настилка
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Как да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилкаКак да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилка
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
» » Суха подова замазка със собствени ръце видео, подробни инструкции, прост алгоритъм
© 2021 BggeHat.com