Съвет за професионалист как да направите 3d етажа със собствените си ръце

Как да направите 3d етаж със собствените си ръце

Модерните строителни технологии позволяват не само да извършвате висококачествени ремонти в собствената си къща, но и да реализирате оригинални дизайнерски идеи. Що се отнася до сексуалната основа, разбираме, че днес не е проблем да създаваме твърдо и надеждно покритие на пода и не е твърде трудно да го украсим. В края на краищата, пазарът предлага доста широка гама от материали за подови настилки. Нека да разгледаме как да направите 3D етажа със собствените си ръце, без да привличате майсторите отстрани. Прочетете информацията и не забравяйте да гледате видеоклипа - това ще ви помогне да направите свои собствени планове.

Производствена технология за насипни 3D етажи

Не всички все още разбират какви възможности се отварят за тях, ако говорим за финала на пода. Разбира се, ламинат, линолеум, керамични плочки и други подови настилки могат да осигурят разнообразие от цветове и шарки, но не могат да създадат триизмерна рисунка. Но 3d етажът е опция, която решава подобен проблем. В допълнение, в арсенала на такъв етаж огромен брой цветове, нюанси и рисунки. Така че в това отношение изборът е огромен и той харесва дизайнерите, които наскоро предпочетоха този вид покритие.

Технологията за производство на 3d етажи се основава на яснотата и дълбочината на използваните материали. И колкото по-дебел е горният шарени слой, толкова по-добре е триизмерното изображение.

Между другото, течните подове се състоят от два слоя:

  1. Долната е основата. Тази двукомпонентна полимерна смес, която се основава на прозрачен материал и втвърдител, трябва да бъде смесена.
  2. Горни - декоративни материали, които могат да служат като снимки, рисунки, модели, естествени материали и така нататък. Това е всичко, което ще създаде необходимата рисунка на пода.

Подготвителна работа

Направете триизмерни саморазливни подове не е толкова трудно. И ако сте решили да извършите процеса сам, тогава трябва да сте упорити, упорити, упорити и да имате известно време на авантюризъм. Защо се фокусираме върху последните критерии? Може да се случи, че няма да получите 3D етаж, но не се разстрои.

Сега, по отношение на подготвителната работа. При какви условия може да се извърши инсталационният процес?

  • Първо, вентилацията в стаята трябва да бъде добре организирана. По-добре е, ако е принуден. Факт е, че полимерните материали, използвани в 3d етажите, са много токсични и респираторът не може да ги спаси от техните ефекти.
  • На второ място, възможно е да се запълва такъв етаж само при температура не по-ниска от + 10С. Ето защо, ако отоплението още не работи в къщата ви и зимата е в двора, не си струва да се налива - няма да доведе до нищо добро.

Подгответе снимка или снимка

Неутрално рисуване

Художествена илюстрация

Преди всичко, вие сами трябва да решите какво лично искате да видите под краката си. Този въпрос решавате сами или потърсете помощ от професионален дизайнер. Но имайте предвид, че всички елементи на стаята трябва да бъдат подредени според цветовото съдържание. Няма да опишем какви опции могат да бъдат предложени, тъй като тази информация е на нашия уебсайт. Тук решаваме само технически въпроси. Между другото, можете да намерите подходящи снимки в интернет.

След като разбрахте и измислихте рисунката, можете да я пренесете в компания, която се занимава с външна реклама. От вас зависи да поръчате платно, което се нарича банер. Във всяка такава компания има дизайнер и портфолио от снимки и рисунки, които можете да изберете там. Това ще ви спести време.

Моля, обърнете внимание! Преди да поръчате банер, трябва да попитате за характеристиките на принтера, върху който ще бъде отпечатана снимката. Техниката трябва да има разделителна способност от най-малко 1440 пиксела. И за банер е по-добре да изберете матиран сатен.

Експерти твърдят, че най-скъпият елемент в строителството на насипни подове ще бъде банерът. Неговата цена е по-висока от всички други материали за 3d етаж.

Подготовка на субстрата

Изравняване на сместа

Приложение на разтвор

Всеки субстрат, независимо от материала на производство, трябва да се почисти от отломки и да се обезмасли, ако върху ремонта има останали петна боя или масло. Между другото, металните повърхности се обезмасляват задължително и напълно. След това всички съществуващи земни дефекти - и това са пукнатини, канали и чипове - трябва да бъдат ремонтирани. За тази цел се използват мазилки или уплътнители на основата на епоксидна смола, а по-големи дефекти трябва да се напълнят с материал с кварц-епоксиден състав.

Моля, обърнете внимание, че триизмерният под напълване може да се излива само на суха повърхност. Допустимият индекс на влажност не трябва да надвишава 4.

Трябва да обърнете внимание и на структурата на горния слой на пода. Ако открие големи примеси и импрегнации, тогава можете да се отървете от тях само чрез взривяване. Незначителните недостатъци са просто полирани. Следващият етап от подготовката на основата е филе. Състои се в създаването на малък плинт от полимерен материал около периметъра на помещението. След това подложката е без прах и грундирана.



Като грунд се използва специален мастик за насипни полимерни 3d етажи, който се нанася върху повърхността с конвенционален валяк. Материалът създава висока степен на сцепление на пода, затваря малките си дефекти и укрепва горния слой на основата, прониквайки в дебелината му. Този вид подготовка ще осигури възможно най-доброто свързване на основата с основния слой.

Прилагане на основния слой

Изчистване на цветя

Цветя в стаята

Този етап може да започне не по-рано от 4 часа след нанасянето на грунда. В този случай основният слой може да бъде или замазка, или полимерна саморазливна подова настилка. И вторият вариант е за предпочитане. Полимерните състави имат отлични характеристики, така че те са оптимални за 3D подове.

Но разгледайте един важен фактор. Ако естествените материали се използват като декорация на пода, тогава ще трябва да вземете предвид комбинацията от техния цвят със сянката на основния слой. Понастоящем ползотворните полимерни подове се предлагат на пазара в голям цветен асортимент.

Саморазливните подове се поставят върху подготвената основа за теглене. В същото време те се разпространяват по равнината и заемат хоризонтално положение. Важно е материалът да се разпределя равномерно върху повърхността на основата. Освен това има един нюанс, касаещ качеството на новата фондация. В процеса на подготовка и изливане на полимерни подове, въздухът непременно ще проникне в неговата дебелина. Трябва да се изхвърли с помощта на специална ролка за игла. И не забравяйте да контролирате нивото на пълнене през цялото време.

Изчертаване на картина

Чертежът може да бъде направен под формата на банер, който трябва да бъде залепен към основния слой. Но има и друг вариант - по-ефективен и в същото време по-скъп. Този чертеж на рисунка от бои. В този случай се използват полимерни акрилни бои, устойчиви на вредните ефекти на ултравиолетовите лъчи, и следователно те са скъпи. Но това не е толкова голям недостатък, тъй като разходите за услугите на професионален художник ще бъдат много по-значителни. И ако решите да използвате тази опция и да приложите рисунката с помощта на бои, тогава не бива да записвате. В края на краищата, качеството на приложението му ще определи външния вид на вашия етаж.

Изящно изображение

Такава рисунка няма да се отегчи

Използването на банер е обществена опция, така че често се използва. Въпреки че днес производителите на плочки от винил се предлагат композиции, които са идеално подходящи за 3D етажи.

Как е стикерът на материалите?

  • Първо основният слой е грундиран. За тази цел се използва специална смес от прозрачен полимер и разтворител в съотношение 2: 1. Материалът се нанася с валяк или четка, а неговата консумация е 300 грама на квадратен метър повърхност.
  • След изсушаване на грунда, който обикновено отнема най-малко 24 часа, банерът се нанася или се облицовя. Като лепилен състав може да се използва завършващ полимерен слой. Важно е правилно и точно да поставите филма и изтласквайте въздушните мехурчета отдолу. За да направите това, най-добре е да използвате чиста ролка, с която листът се търкаля от центъра към краищата.
  • Днес производителите предлагат готови самозалепващи се банери. Отзад, отстранете защитното фолио, разстилайте го върху подготвения под и го завъртете с ролка, като го фиксирате към основата. Изборът тук е страхотен, но вашето въображение е изключено.

Нанасяне на прозрачно покритие

Преди да преминете към следващата стъпка, трябва точно да изчислите количеството полимерно прозрачно покритие на подовите настилки. Тук всичко ще зависи от запълнената площ на помещението и от дебелината на прозрачния слой. Обикновено пълнежният слой трябва да бъде най-малко три милиметра. И колкото по-дебел е, толкова по-дълго ще бъдете поднесени от подовете. Обикновено майсторите вземат потока в размер на 4.0-4.5 килограма материал на 1 квадратен метър от повърхността.

Как да нанесете правилно слоя за довършителни работи?

Място за почивка

Диван на плажа

  • Първо, е изготвено решение. За това два компонента се смесват в чист контейнер с помощта на свредло със специална дюза.
  • Сместа се излива в необходимата площ и се изравнява с правилото. Въздушните мехурчета се отстраняват от дебелината на материала с иглена ролка. И трябва да направите това, докато пода бъде напълно закален, което се случва в рамките на половин час.
  • Ходенето на полимерно напълнената повърхност може да се извърши само в специални обувки, които имат тръни по подметката.
  • До 3d етаж е станал устойчив и устойчив на износване, препоръчва се да се покрие с пластмасова обвивка или фолио и в такова състояние да се държи в продължение на няколко дни. След колко време може да работи подът зависи от дебелината на напълнения слой.
  • И последният етап - прилагането на защитен лак. Този материал ще увеличи живота на повърхността и ще я предпази от механични и химични повреди. Между другото, има разнообразие от лакове, които осигуряват ефекта на нехлъзгащи се.

Как да се грижим правилно за 3d етаж

Няма нищо сложно в това. Представете си секс без никакви недостатъци. Няма пукнатини, няма ями, няма издутини - всичко е гладко, така че няма къде да скриете праха и мръсотията. В допълнение, това е доста силно покритие. Ето защо, поставяйки тежък диван или саксия за цветя върху нея или пускате обект, вие не правите нищо за насипния под, което да ви разстрои.

Но в процеса на експлоатация дори такива подове започват да избледняват и се появяват драскотини по повърхността им. Така че, ще трябва да се грижите за тази корица, за да запазите първоначалния си вид възможно най-дълго.

Какво трябва да обърна внимание?

Изкуство живопис

Работата на художника

  • На повърхността на пода трябва периодично да се прилага мастика. Веднъж на шест месеца ще бъде достатъчно.
  • Ако след няколко години решите да направите козметични ремонти, боядисвайте стените и тавана, не забравяйте да покриете пода със защитен материал.
  • Препоръчваме да поставите филцови подложки под краката на масата, столове, диван и други мебели.
  • За да се мият такива подове е по-добре от водата с малко количество препарат, а след това отново ходи по тях, но с чиста вода. В никакъв случай не трябва да използвате детергенти, които съдържат хлор, сода каустик, всички видове киселини или амоняк. Оптималната възможност за почистване е използването на прахосмукачка.

Моля, обърнете внимание! Ако по някаква причина малък недостатък се развие на пода, може да бъде елиминиран. Ремонтирайте или поставете самия дефект или целия сайт.

Заключение по темата

Както можете да видите, правенето на 3D подове и изливането им със собствените си ръце е реална възможност. Тук е важно да се вземат предвид някои точки, свързани с изработката на материала, както и с компетентното му приложение върху субстрата. Технологията за зареждане не е толкова сложна. Много по-трудно е да се установи декоративен фон. Такива подове се правят на ръка, поради което опитът е много важен тук. Но, както казват те, "боговете не горят саксии".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете кой етаж е най-добре в коридораИзберете кой етаж е най-добре в коридора
Какво може да бъде дизайна на шестия оригинален вариантКакво може да бъде дизайна на шестия оригинален вариант
Ние разглобяваме стъпка по стъпка как да направим етаж в апартаментНие разглобяваме стъпка по стъпка как да направим етаж в апартамент
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
» » Съвет за професионалист как да направите 3d етажа със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com