Ние разглобяваме стъпка по стъпка как да направим етаж в апартамент

Как да направите пода в апартамент

Този, който започна ремонтите, задължително е изправен пред въпроса как да подреди етажа в апартамента си. Въпросът е сериозен, защото този елемент на помещенията трябва да отговаря на голям брой критерии. И това не е само сила и красота, но също така и износване на подовия материал, степента на повърхностното приплъзване и така нататък. Ето защо такъв етап на ремонт трябва да се третира с пълна отговорност. И на първо място се обръща внимание на избора на подови материали.

Какво да лежи на пода?

Съвременният пазар предлага широка гама от довършителни материали за пода. В този случай всеки потребител избира това, което му харесва и може да си позволи. Всички покрития са разделени на групи и всяка от тях има собствена ниша за цените. Производителите обаче се опитват да вземат предвид желанията на всички потенциални клиенти, така че във всяка група можете да намерите продукти с различни цени.

Нека да разгледаме всичко това от другата страна. Не всеки подов материал може да се използва в тази или тази стая. Вземете например керамични плочки. Това е отлично покритие с разнообразен дизайн, трайно и надеждно. Но не можете да поставите плочките в хола или в спалнята - това е ясно, че няма място. Но във влажни помещения и дори в коридора може да се използва безпроблемно.

Има група универсални материали за подови настилки, които се използват почти навсякъде. Тук можете да включите линолеум и ламинат. С линолеум е ясно, но какво да кажем за ламинат? В края на краищата, тази подова настилка не е приятелска с вода. Точно така, но производителите не стоят неподвижни и инженерите работят неуморно. Ето защо днес съществуват модели на ламинат от групата на водо-отблъскващи. Това е напълно нов подход към подовата настилка, която е в състояние да устои не само на висока влажност, но и на пряко излагане на вода. Вярно е, че такива модели не са евтини, така че не всички са налични.

Не се притеснявайте обаче. На пазара винаги можете да намерите великолепни довършителни материали, които съответстват на оптималното съотношение цена-качество. Необходимо е само да се разбере асортиментът и да се направи правилният избор, а въпросът какво да направим, ще бъде затворен.

Етапи на полагане на пода

Подравняване на повърхността

Подготовка на субстрата

Както всеки строителен процес, ремонтът на пода в апартамента със собствените си ръце е разделен на няколко етапа. И първата е подготовката на основата под подовата настилка. Тук е важно да решите коя основа да изберете. Почти всички жилищни сгради имат бетонни плочи като припокриване. Но не всеки иска да живее на конкретния етаж. Това е особено вярно за жителите на първите етажи, тъй като мазето често не се нагрява. В допълнение, хората днес предпочитат спестяване, което означава, че е по-добре да се изолира апартамент с топлина, включително пода в този процес. За да направите това, има опция за полагане на пода върху дървените трупи.

Нека разгледаме и двата начина.

Ремонт на бетонна основа

Бетонните плочи на припокриване не излъчват равномерност на повърхността. Такива дефекти като самолета, пукнатини, депресии и чипове са често срещано явление. Най-лесният начин да се справите с тях е замазката. За да го направите, не е нужно да имате специални знания и умения. И ако съвсем наскоро беше построен от циментово-пясъчен разтвор с определена част от компонентите, днес всичко е опростено до минимум. Готовите сухи смеси ще направят процеса лесен и бърз.

Моля, обърнете внимание! За да приведете сухата смес в готовност, е необходимо тя да се смеси правилно с вода. Следователно следвайте инструкциите, които производителят е оставил върху опаковката. Не преоткривайте новия мотор.

Полагане на ролков материал

Застъпва се верига

И сега няколко думи за ремонтната схема. Преди всичко, основата трябва да бъде покрита с хидроизолационен материал. Това се прави така, че течният разтвор да не пада върху подовете.

  • Ролковите материали се припокриват с припокриващи се ръбове до 15 сантиметра.
  • На стените е необходимо да оставите вертикална надбавка до 15 сантиметра.
  • Краищата на лентите трябва да бъдат закрепени със самозалепващи се филми по дължината на фугата.
  • Ако е необходимо, можете да поставите ивици в 2 слоя, перпендикулярни един на друг.

Сега можете да запълнете дъската. Ако стаята е голяма, тогава е по-добре да я разчупите на няколко секции и всеки да се излее поотделно. За тази цел използвайте специални метални водачи, които са прикрепени към основата. След изливането на замазката можете да ги извадите, като покриете мястото за монтаж, или можете да оставяте замазката в тялото. Когато базата е готова, можете да продължите с други етапи на ремонт.

И тук е важно правилно да подредите избрания материал за подови настилки. Но първо етажите в апартамента трябва да бъдат изолирани, като изберете подходящ топлоизолатор. Производителите днес го предлагат в широк диапазон, а продуктите се различават помежду си по структура. Например, разширена глина - отлична изолация, която има високи физически и технически и експлоатационни характеристики.

Полагане на линолеум

Линолеумът се припокрива



За да стените е много просто - разпръснете върху повърхността на пода, изравнете и напълнете с още един слой от замазка. За здравината на новата повърхност е необходимо да се положи метална или синтетична армировъчна мрежа върху изолацията. Ако площта на помещението е голяма, тогава, както при замазката, е по-добре да разделите основата на секции, като използвате метални или дървени водачи. Горният ръб на стойката ще определи дебелината на изолацията.

С изолатори за плочки и рула малко по-различно. Те трябва да бъдат покрити с хидроизолационен материал след полагане, така че течността да не прониква в изолирания слой. В противен случай, цената ще бъде стотинка като затопляне, защото материалът под влияние на влагата ще започне да се разпада и губи свойствата си.

По този начин можете да извършвате ремонт на подове със собствените си ръце - видеоклипът, публикуван на тази страница на сайта, ще ви помогне да разберете по-добре технологията. Остава да изчакате, когато горният слой на замазката изсъхне и можете да започнете да довършите работата. Между другото, на всеки етаж е позволено да се полагат подови настилки.

Ремонт на подови настилки

Проверка на нивото

Дневните трябва да са на едно и също ниво

Друг въпрос е как да се направят подове в апартамента закъснение. Височината на таваните ще играе важна роля тук. Ако те са ниски, трябва да се откажете от тази опция и да използвате описаната по-рано технология.

По принцип много експерти считат, че опцията за изоставане е оптимална поради няколко причини:

  • Първо, тя не изисква изливане на замазка.
  • Второ, работата се извършва бързо. Не изчакайте да изсъхне, за да преминете на други етапи, така че времето за ремонт да бъде значително намалено.

Започнете да ремонтирате с дефекти за фиксиране. По-специално, шпакловка или запълване с разтвор пляскане и така нататък. След това, както и в първия случай, се полага хидроизолацията. Но сега можете да отидете на инсталационния лаг. За това обикновено се използва дървен лъч с диаметър до 70 мм. Много важен момент е да зададете закъсненията в една хоризонтална равнина. Обикновено начинаещите с това са много дълги. За да улесните работата, трябва първо да зададете двата крайни лагера, да затегнете силните нишки между тях на няколко места и вече по тях, за да подравните междинните елементи.

Когато този вид щайга е готов, можете да поставите изоставане между закъсненията. Не забравяйте за хидроизолационния материал, който е прикрепен директно към изолаторите. И сега трябва да решите какво да поставите върху тази конструкция. Ако искате да имате подова настилка в апартамента си, просто легнете и закрепете дъските. На това ремонт може да се счита за завършен. Но ако изберете друг подов материал, ще трябва да подготвите здрава основа за него.

Какво е необходимо за това? Има няколко опции:

  • Шперплат.
  • OSB плочи.
  • Board.
Монтаж на дървен под

Закрепване на дъската към трупите

С дъски всичко е ясно, но другите два материала са подредени по една и съща технология. За да направите това, летвата се регулира, така че под всеки лист 3 елемента да паднат - една в средата и две по краищата. Това означава, че е необходима добра подкрепа. И още нещо, на което да обърнем внимание. Полагането на листа от керемиди трябва да се компенсира, за да се разпредели товара равномерно по цялата площ на основата.

Има няколко задължителни условия:

  • Всички дървени елементи трябва да бъдат третирани с антисептични разтвори.
  • Горната страна на шперплата се обработва с горещо ленено масло.
  • Фиксирането се осъществява чрез самоучастие на закъсненията.
  • Съединенията между листовете са запечатани с шпакловъчна или самозалепваща се лента, но също така е възможно да се изгради шотландска лента.

Понякога, за да се увеличи надеждността на основата, шперплатът се полага в 2 слоя, но задължително с отместване. За втория слой трябва да се използват два вида крепежни елементи - самонарезни винтове и лепило за лепило.

Алтернативни опции

Друг вариант

Суха замазка

Но това не е всичко, от което можете да направите подовете в апартамента със собствените си ръце. Съществуват и нови технологии. Едната от тях е сухата замазка. Тя се основава на процеса на полагане на гипсовите влакна. Тя е доста силна и в същото време най-евтиният керемиден материал. Но дори и това покритие има свои собствени изисквания. Първата е плоска повърхност. Втората е полагането на листа на 2 слоя. Вярно е, че днес Кнауф предлага така наречения супер секс.

Това са двойни листа на GVL, които са леко изместени една от друга. Поради това се създава фолио, което е ключалка за свързване на плочи един към друг. Важен момент е, че плочите са съединени в двойна конструкция във фабриката, което гарантира тяхното високо качество.

При листа от гипсови влакна е необходимо да се вземе предвид моментът на хидроизолацията им. То трябва да е най-надеждното. И последният - GVL може да бъде подреден на бетонна основа и на трупи. Така че изборът е ваш.

Заключение по темата

Ремонт на апартамент със собствените си ръце - подове, стени, таван - не винаги е лесно. Дори ако информацията за този процес, която открихте в интернет, е надеждна. Но това не е достатъчно. Нуждаем се от опит и умения в работата с строителни инструменти. Всичко това в комбинация ще помогне за правилно и качествено извършване на ремонти. Разбира се, има прости процеси, които не изискват специални познания, но има и такива, в които е необходим професионализъм.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рамки за басейниРамки за басейни
Подово покритие, което е по-добре да направи пода в стаятаПодово покритие, което е по-добре да направи пода в стаята
Изберете кой етаж е най-добре в коридораИзберете кой етаж е най-добре в коридора
Един апартамент с фино покритие е начин да спестите пари или да харчите пари?Един апартамент с фино покритие е начин да спестите пари или да харчите пари?
Atlas concorde sinua плочки за кухнята и не самоAtlas concorde sinua плочки за кухнята и не само
Топ 5 евтини стълби към втория етаж на икономичната класаТоп 5 евтини стълби към втория етаж на икономичната класа
Как да изберем добри строителни материали в магазинаКак да изберем добри строителни материали в магазина
Септична акваСептична аква
Аксесоари за вратиАксесоари за врати
Как да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешкаКак да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешка
» » Ние разглобяваме стъпка по стъпка как да направим етаж в апартамент
© 2021 BggeHat.com