3D подови настилки в банята

Ако искате да придадете на интериора на банята ярък и оригинален акцент, изберете за покритие с 3D ефект. 3d етаж в банята изглежда много свеж и необичайно правилно подбран образ харесва външния вид и създава подходящата атмосфера. Възможно е да се създаде такъв етаж самостоятелно, но за това е необходимо внимателно да се проучи технологията. Работният процес има много нюанси, ако пропорциите или интервалите от време не се спазват, резултатът може да е далеч от очакваното.

3d етаж в банята

Предимства на 3d етажи

Самонивелиращите се подове с триизмерно изображение имат следните характеристики:

  • висока декоративна;
  • абсолютна устойчивост на влага;
  • хигиена;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • антистатична;
  • отсъствие на шевове;
  • устойчивост на изгаряне.

3d етаж в банята

Освен това, такива покрития не отделят вредни вещества, които не са изложени на различни масла, киселини и основи, са огнеупорни. пълнители баня етаж са най-малко 10 години, без да се губи качеството им. Единственият недостатък може да се нарече високата цена на производство на покритието, но има малко начин за намаляване на разходите, ако вместо плат с модел за използване на фини декор, винилови стикери, или да си направите модел акрили.

3d етаж в банята

Подложката 3D се състои от основен слой, филм или тъкан с изображение и слой от прозрачен слой. Колкото по-дебел е горният слой, толкова по-просторна изглежда картината. Като малък интериор ще излязат всички материали: бутони и камъни, цветни пясъци и черупки, монети, парчета дърво, ненужни компактдискове. Най-важното е да изберете правилните елементи и да комбинирате елементите, така че завършеният чертеж да изглежда естетически приятен.

3d етаж в банята

Таблица 1. Прогнозна стойност на строителните работи по инсталирането на 3d етаж на една от строителните фирми

MetrazhTsena
1-3 кв.м.40 000 рубли.
4-5 кв.м.50 000 рубли.
6-8 кв.м.70 000 рубли.
9-10 кв.м.95 000 рубли.
11-14 кв.м.120 000 рубли.
15-17 кв.м.130 000 рубли.
18-19 кв.м.135 000 рубли.
от 20 кв.м.7,5 хил. Рубли. / 1 кв.м.
от 50 кв.м.7 000 рубли. / 1 кв.м.
от 100 кв.м.6,5 хил. Рубли. / 1 кв.м.
Материали за насипни подове

Материали за насипни подове

Самонивелиращи 3D подове със собствени ръце

Самонивелиращи 3D подове със собствени ръце

Подготвителна работа

Първо трябва да подготвите инструменти и материали:

  • голяма бормашина и смесителна дюза;
  • удар;
  • мелница с диамантен диск или мелница;
  • ниво сграда;
  • шпатула и четки за боядисване;
  • Иглени ролки;
  • специални обувки - kraskostupy;
  • прахосмукачка;
  • смес от праймери;
  • филм със структура или декоративни елементи;
  • смес за пода.

Грундът трябва да бъде избран с добро качество, предназначен за саморазливни подове. Използването на евтини смеси няма да даде необходимата адхезия на подовото покритие към основата, в резултат на което повърхността може да се деформира. Тъй като в банята основата е най-често бетонна, акрилният или полимерният грунд е идеално подходящ за неговата обработка.

Ceresit грунд

Ceresit грунд

Чукове могат да бъдат закупени във всеки строителен магазин - такива обувки ще ви позволят да се движите по повърхността, без да оставяте следи върху вискозната смес.

Kraskostupy

Kraskostupy

И още един нюанс: дължината на иглите върху ролката трябва да съответства на дебелината на слоя от течни подове, в противен случай няма да е възможно напълно да се отстранят въздушните мехурчета от разтвора за разпръскване. Ако всичко необходимо за работата е там, можете да започнете подготовката на повърхността.

Стъпка 1. Демонтирайте пода

Демонтиране на пода

Демонтиране на пода



Първо, с баня премахнете всички ненужни, премахване на первази и демонтаж на плочките. Ако възнамерявате да подмените комуникациите, старите тръби се изрязват на височина от няколко сантиметра от пода, ги почистват от ръжда и ги покриват със запушалки, за да се предотврати навлизането на отпадъци. Сега повърхността е добре почистена, най-малките частици се почистват с прахосмукачка.

Стъпка 2. Хидроизолация и премахване на дефектите

Обикновено подът в банята вече има слой хидроизолация под старата замазка. Ако замазката е в добро състояние, големи пукнатини и каналите не е необходимо да се провери етаж е хоризонтална, с помощта на пистолет за премахване на стърчащи части и печат решаването на дребни дефекти. Накрая повърхността трябва да се полира и прахът да се отстрани.

хидроизолация

хидроизолация

Ако дъската е силно повредена или подът е постоянно влажен, е необходимо да направите хидроизолация и нова замазка. Полиетиленовият филм за хидроизолация в банята не се препоръчва, защото под въздействието на цимента се унищожава след 2-3 години. По-добре е подовете и стените да бъдат третирани на височина 15 см с битумна мастика или специална гума, като се нанася на няколко слоя. Мястото, където тръбите излизат от пода, също внимателно и внимателно се покрива. Когато хидроизолационният слой изсъхне, се приготвя разтвор за замазка и основата се излива. След няколко дни повърхността на пода трябва да се обработва с шлайфаща дюза, почистена от прах и оставена да изсъхне напълно - поне 4 седмици.

Производство на декоративен под

Декоративни самонивелиращи се 3D подове

Декоративни самонивелиращи се 3D подове

Стъпка 1. Грундиране

Грундът се излива върху пода и се разстила върху цялата повърхност с помощта на ролка. Недопустимо е да оставите нелекувани участъци или съсиреци на сместа: грундът трябва да покрива основата с равномерен слой. След изсъхване на първия слой се препоръчва да се постави втора слой и след това да се остави да изсъхне напълно. Това ще отнеме около 4-5 часа при стайна температура.

подложка

подложка

Стъпка 2. Запълване на основния слой

В резервоара полимерният състав се разрежда, следвайки указанията на опаковката. Не смесвайте компоненти "по око" - в зависимост от правилните пропорции зависи не само точката на изливане и якостта на покритието, но и неговият вид. За дозиране ще бъде необходима мощна бормашина с миксер-смесител, тъй като няма да е възможно да се смеси ръчно вискозната маса до хомогенност. В допълнение, не забравяйте, че готовият състав бързо се втвърдява. Тъй като банята има малка площ, можете да подготвите запълването наведнъж, вместо да ги разпределяте, както при големите помещения.

Как да направите самонивелиращи 3 D етажа със собствените си ръце

Как да направите самонивелиращи 3 D етажа със собствените си ръце

Полимерната смес се излива на пода в ъгъла, далеч от вратите, вдига иглата и започва бързо да преобръща масата по повърхността. Необходимо е да се гарантира, че леещият слой е еднакъв по дебелина по цялата площ и в него няма останали въздушни мехурчета. Не забравяйте да проверите ъглите и шевовете по стените, където най-често се образуват кухини.

Напълнете основния слой

Напълнете основния слой

Стъпка 3. Декориране или боядисване

Ако са избрани малки предмети за декорация, започнете да ги поставяте преди полимерът да изсъхне напълно. На стъпалата, поставени на кракчество, вземете декоративния материал и започнете да го разпространявате на повърхността в хаотичен или определен ред. Не натискайте декора, за да не деформирате покритието. За да приложите отпечатания модел, ще трябва да изчакате около седмица - през това време основният слой ще изсъхне колкото е възможно повече. Платът или филмът с изображението трябва да бъде малко по-голям от пода в банята.

Начини за създаване на чертеж за поставяне под подложката за пълнене

Начини за създаване на чертеж за поставяне под подложката за пълнене

Снимката върху виниловото фолио е разположена на пода в желаната позиция и след това внимателно огънете слоя защитна хартия от грешната страна и лепене на филма върху субстрата. След това внимателно гладка и гладка с ролка, изстискване на въздушни мехурчета. Тъканната тъкан трябва да бъде залепена за крайния полимерен състав. Омесва се, излива се върху пода, разстила се върху повърхността на ролката, след което платното се полага отгоре. Този етап е най-отговорен и отнема време, всяко безгрижно движение може да развали всичко.

Самонивелиращи 3D подове със собствени ръце

Самонивелиращи 3D подове със собствени ръце

Тъканта се подравнява и натиска на пода, като изважда ролка. Действията се извършват от центъра до краищата, в противен случай въздухът ще се събере под платното и ще се издуха на пода. Разхождането с това може да бъде само в боята, в противен случай полимерът остава следа. В местата за излизане на комуникациите тъканта е много внимателно нарязана и ръбовете са изправени. Когато материалът е напълно разширен, полимерният разтвор отново се омесва и работната площ се излива в него. По същия начин, сместа се валцува с ролка с шипове, внимателно изхвърля въздуха - след завършване на изливането оставя пода да изсъхне. Това може да отнеме около три седмици, в зависимост от състава на подложката.

Добре изсушената повърхност се полира и се избърсва от прах. Възможно е допълнително покриване на пода с защитен, безцветен лак. Сега остава само инсталирането на водопроводни инсталации, поставянето на аксесоарите на местата им и насладата от красивия изглед към новия 3d етаж.

Етаж 3d

Етаж 3d

Видео - 3d етаж в банята

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производствени характеристики и устройство на течни подовеПроизводствени характеристики и устройство на течни подове
Какъв секс да прави в кухнятаКакъв секс да прави в кухнята
Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказкаКак да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
Какво е добро за наводнената равнинаКакво е добро за наводнената равнина
Какво представляват триетажните етажи?Какво представляват триетажните етажи?
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Самонивелираща технология 3d с шаблонСамонивелираща технология 3d с шаблон
Как и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорацияКак и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорация
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Оформлението на двуетажната баня и нейните характеристикиОформлението на двуетажната баня и нейните характеристики
» » 3D подови настилки в банята
© 2021 BggeHat.com