Какво е добро за наводнената равнина

Попълване на пода

Много разработчици наскоро в домовете си използват желиран под. Благодарение на силните си характеристики, това сравнително ново покритие се използва не само в производствени зали и обществени сгради, но и в апартаменти.

Предимства на течните покрития

Стремейки се да направим жилищните помещения удобни и красиви, ние използваме довършителни материали. Благодарение на тях интериорът и стилът се променят. И изливането на пода със саморазливна смес води до желание и прави къщата още по-уютна и привлекателна. В допълнение към факта, че се чувствате под краката си с твърда и надеждна повърхност, ще имате възможност да преведете мечтите си в реалност. Подовите настилки на полимер с триизмерно 3D изображение могат да създадат илюзията за морски бряг или цъфтяща морава.

Оценката на това покритие е възможно чрез следните характеристики:

  • Дълготрайност. Всеки производител гарантира дълъг живот на материала, достигащ 45-50 години.
  • Устойчивост на влага. На повърхността няма шевове, а влагата изобщо не навреди на този етаж. Следователно, тя може да се излива в бани, бани и на открити тераси.
  • Пожарна безопасност. Това покритие не гори и не отделя токсични вещества.
  • Устойчивост на химични съединения и агресивни среди. Възможно е покритието да се нанесе в кухнята, в гаража или в санитарната зала.
  • Лесно запълване. Нуждаете се от смес и инструменти за работа. Всеки може да направи пода със собствените си ръце, дори без опит от такава работа.
  • Естетика. С тази технология можете да поставите подове, съответстващи на статуса на собственика и интериора на стаята. Ценовата политика също е различна, така че всеки потребител да избира състава според неговите възможности.
  • На бъдещия етаж могат да се дадат специални характеристики - антистатична или подобрена химическа устойчивост, като се използват специални добавки за това.
  • Добра адхезия към съществуващата основа - дърво, бетон, цимент, камък или керемиди.
  • Хигиена. Лесно и лесно е да се грижиш за такъв пол. Понякога само достатъчно чиста вода и салфетки.

Недостатъци на материала

Недостатъкът на този вид покрития трябва да включват риска, че в рамките на няколко години, може да искате да промените интериора, а на пода няма да бъде годен за избраната концепция. В този случай е необходимо да го демонтирате и да поставите ново покритие. Освен това е необходима задълбочена подготовка на основата, която трябва да бъде равномерна и без дефекти.

По време на работа температурата и влажността в помещението трябва да се спазват. В етапа на сушене на пода слънчевите лъчи не трябва да се появяват на повърхността. Освен това има някои видове смеси, които не защитават вече завършената повърхност от ултравиолетово лъчение. За да се постигнат допълнителни параметри на пода, е необходимо да се въведат химикали в състава, което не оказва много благоприятен ефект върху екологосъобразността на крайния продукт.

Видове наводнени подове

Пълна технология

Попълнете пода до банята

Подът е повърхност, която е подложена на по-голямо натоварване, отколкото други структурни елементи на сградата, например стени или тавани. На пода слагаме мебели, ходим на нея или мокро почистване.

Следователно, необходимите изисквания за това са:

  • сила;
  • трайност;
  • красив външен вид.

Пълненето на подове има всички тези характеристики. И за да изберете правилния състав за баня, кухня, всекидневна или спалня, трябва да знаете видовете материали, които производителят предлага.

По вид на свързващите вещества

На тази база подовете са:

  • Епоксидна. Основата на такава смес е епоксидна смола. Той идеално се комбинира с различни бази. Покритието е издръжливо и устойчиво на химикали. Не оставя никакви следи от тежко оборудване или мебели. Ако желаете, можете да добавите към състава на специални компоненти, от които подът ще стане антистатичен или киселинно устойчив. Недостатъкът е, че такива повърхности се страхуват от отрицателни температури. Такъв етаж може да се излива в котелно помещение или в техническо помещение вкъщи.
  • Полиуретан. За разлика от първия, такива подове са еластични. Ето защо, ако имате оборудване с постоянна вибрация в сервиза, можете безопасно да купите такъв състав. Освен това тези подови настилки имат висока механична якост и не се страхуват от абразивни и абразивни товари. Острите промени в температурата също не развалят повърхността. Недостатъците включват ниска химическа защита. Подът може да се излива в частна, алея, в гараж, работилница или на открита тераса.
  • На базата на метил метакрилатни смоли. Това е най-често срещаният материал. Вярно е, че е много по-скъпо от другите покрития, но има универсални свойства. В рамките на 2 часа подът е готов за употреба. Той не се страхува от отрицателни температури и ултравиолетови лъчи. Той е водоустойчив, неплъзгащ и красив. От недостатъците е важно да се отбележи ниската устойчивост на абразивни вещества. За този вид покритие са подходящи изби, битови блокове и други помещения в къщата.

Съгласно степента на пълнене

Твърд под

Масивен подов пълнител

На тази база подовете на полимерите са:

  • Тънък филм. В този случай специалният състав само импрегнира съществуващия бетонен под или циментова замазка. За работа се нанася полиуретанов лак, който дава сила и удължава живота на пода няколко пъти.
  • Саморазливна. Някои от тях се наричат ​​и самоизравняване. Те са подходящи за помещения, където се изисква повишена устойчивост на химикали и абразия, както и антистатична защита. Но такива покрития губят качеството си с рязка и значителна разлика в температурата. Освен това те не понасят високи механични натоварвания.
  • Силно напълнена. Такива наводнени подове са проектирани за работа при условия на повишено механично и топлинно натоварване. Те включват синтетична смола и пълнители - пясък, гранит, корунд или графит.
  • Такива подове са подходящи за детски или спортни площадки или места за отдих на открито. Подовете са устойчиви на температурни промени и ултравиолетови лъчи.

Поетапна технология за запълване на подове

Сега, когато сте се запознали с характеристиките и свойствата на този строителен материал, е време да се научите как правилно да подреждате наводнените етажи със собствените си ръце. Процесът се състои от няколко етапа.

Предварително е необходимо да се подготви повърхността. Тази работа трябва да се направи внимателно и внимателно, защото бъдещата съдба на паважа зависи от резултата. Неправилното изпълнение на определени изисквания ще доведе до унищожаване на повърхността в бъдеще.

Подравнете основата

Изливане на пода

Най-често се използва като основа база от бетон или цимент. Циментовата замазка има висока абсорбция, така че тази повърхност не е силна и нейната адхезия е ниска. За да се определи това, чистата замазка трябва да се обработва със специално импрегниране. Ако основата трябва да е стара плочка, уверете се, че е здрава и обезмаслете повърхността. Ако zhezalivnye подове ще бъдат поставени на върха на дървени покрития, то трябва да бъде земята. В резултат на това тя ще стане чиста и няма да има следи от масла, мазнини или лакове.

След като сте извадили най-горния слой на основата или сте го поставили в съответствие съгласно препоръките, е необходимо да почистите повърхността и да обработите шевовете и пролуките по нея. Най-добре е да ги намажете с подсилващ грунд за бетон, а след това да ги напълните с уплътнителна замазка.

Ако пукнатините са големи, използвайте змия. Това е материал, който предотвратява по-нататъшното нарастване на дефектите. Или лепене на областта с фибростъкло плат, а след това се поръсва с кварцов пясък, които могат да бъдат отстранени в един ден.

Наводненият под е идеален

Сексът в делфините

Сега идва последният етап от подготовката на основата за нанасяне на полимерния под. Необходимо е да се приложи грунд. За тази цел Betonokontakt е най-добрият избор. Съдържа фин кварцов пясък, който подобрява адхезията. Повърхността под пода трябва да е груба. Ако основата е гладка, адхезията ще бъде нестандартна. Времето за сушене на формулировката е посочено на опаковката, но обикновено отнема около 24 часа.

Напълнете работи poverhnost.Vylituyu суха смес се разпределя в кръгови движения с назъбена маламашка, като се започне от най-отдалечения ъгъл и тръгна към изхода. Можете да ходите на такива подове след 5-10 дни.

заключение

Напоследък, джуджетата е станала изискана подова настилка. Той не само украсява вътрешността на къщата, но и служи като надеждна и издръжлива база. И знаейки цялата необходима информация, можете да направите приличен избор и да си направите това покритие сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Snip ii-3-79 строителна топлинна техникаSnip ii-3-79 строителна топлинна техника
Модерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертежМодерно приложение на 3-ри етаж и характеристики на избора на чертеж
Производствени характеристики и устройство на течни подовеПроизводствени характеристики и устройство на течни подове
Защо да изберете самонивелиращ се подЗащо да изберете самонивелиращ се под
Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказкаКак да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
Технология на полагане на линолеум на дървения подТехнология на полагане на линолеум на дървения под
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
» » Какво е добро за наводнената равнина
© 2021 BggeHat.com