Защо да изберете самонивелиращ се под

Попълване на пода

За качествено поставяне на всякакви подови покрития е необходим дори груб под. Ако повърхността му не се подготви достатъчно добре, скоро ще се спука плочката, линолеумът ще се разкъса и всички други материали ще бъдат деформирани. За да се предотврати това, най-добре е да използвате самонивелиращ се под.

Това е смес, която лесно се разпространява, за да формира гладка хоризонтална равнина. Ако се интересувате от този тип подови настилки, разберете по-полезна информация за него.

За какво е думата?

Трябва да знаете, че това е не само изравняваща смес, но и невероятен материал, който не изисква особен опит, никакви големи усилия. Тя ви позволява да създадете трайна и трайна подова настилка, която ще можете да използвате за няколко десетилетия. Друг такъв етаж е добър, тъй като се използва в жилищни, промишлени и обществени сгради.

Смес, базирана на полимери, позволява:

  • Премахнете съществуващите дефекти на бетонни или циментови основи.
  • Придобийте доста равна повърхност.
  • Не се притеснявайте, че плочките или ламинатите скоро ще трябва да бъдат сменени.
  • Получете силен под, най-устойчив на механични и химични влияния.

Понастоящем самонивелиращите се саморазливни подове заемат едно от най-уважаваните места в строителната индустрия.

Предимствата на саморазливния насипен под

Някои го наричат ​​течен линолеум и изглежда като истината. Само в нея няма фуги и шевове и се опира на повърхността с твърд килим.

В допълнение към тези предимства, на пода има и редица други предимства:

Права замазка

Саморазливна замазка

  • Има красива гледка и лъскаво покритие.
  • Масата е достатъчно гъвкава и се разпространява върху повърхността. Това значително намалява разходите за труд, тъй като не изисква инсталирането на рафтове за местоположение.
  • Дълъг живот - производителите гарантират 50 години безупречно покритие.
  • Повишена устойчивост на химически и абразивни ефекти, както и на влажна среда.
  • Лесно почистване с чиста вода без специални инструменти.
  • Отлично захващане при наливане със съществуващата основа.
  • Няма шевове и стави.
  • Пожароустойчивост и нетоксичност в случай на пожар.
  • Простота на инсталацията, която може да се извърши независимо, дори и без специален опит.

Недостатъци на саморазливния насипен под

Докато строителната индустрия предлага на потребителя не много богат избор от цветови схеми за самонивелиращи се подове. Като цяло, самонивелиращият се под е сив, светло кафяв, бежов и някои други нюанси - само около 12. И това е един от недостатъците на материала.

Да речем още няколко:

Пукнатини на пода

Ако температурата не се спазва, може да има пукнатини

  • Някои смеси не понасят ултравиолетовите лъчи и се превръщат в жълто.
  • Някои добавки в състава правят материала не екологичен.
  • Този етаж има дълъг експлоатационен живот. Ето защо, ако искате да промените интериора, ще трябва да обновите капака или да го демонтирате.
  • Подготвителната работа изисква специални грижи и точност, въпреки че това не може да се нарече липса на материал. Такива изисквания се прилагат към всички подови покрития на етапа на тяхната подготовка.
  • По време на изливането трябва да спазвате специален температурен режим и определена влажност в помещението.

Видове самонивелиращи се подове

Това специално полимерно покритие може да бъде от няколко типа:

  • Полиуретан - на базата на специални компоненти.
  • Метил метакрилат - съдържа смола със същото име.
  • Епоксид - се състои от идентичен компонент.
  • Цимент-акрил - на суха смес.

В модерното строителство подът се използва в помещенията, където са наложени строги изисквания - антистатична защита, устойчивост на абразия, водонепроницаемост, абразивна и химическа устойчивост. В производствени цехове, гаражи, лаборатории, изложбени зали, магазини, както и в кухни или в бани на жилищни сгради, това е просто незаменима.

Полиуретаново покритие

Полимерна основа

Приложение на полимерна основа

Този вид материал изисква специално внимание. В края на краищата, с него не можете просто да направите солидна основа, но дори напълно да трансформирате интериора. Това се отнася до полимерния под, направен от 3D технология.

Нейната същност се крие във факта, че прозрачна маса е подредена с разнообразие от малки обекти или фотографии. Те могат да създадат визуално крайбрежен плаж в къщата, ако чрез полимера черупката е прозрачна. Печатът на всяко изображение, поставено под полимерната маса, дава наистина изключителен обхват. Тук всичко зависи само от вашето въображение.

В допълнение към красотата, такъв етаж има всички свойства на самонивелиращи се подове - няма да избледнее с времето и картината му няма да избледнее от слънцето или детергентите. В края на краищата той ще бъде надеждно запечатан в полимерна маса. Този вид етаж не е ужасен за тънките токчета на жените, точно както краката на тежките мебели. Чисто и измиване може да бъде всякакви формулировки, включително тези, които съдържат хлор.

Обхват на приложение

3D подовете могат да се подреждат във всякакви помещения - офиси, гари, обществени и търговски центрове, спортни зали, апартаменти и селски къщи. Няма ограничения за използването му. Благодарение на уникалността и естетиката на технологиите, дизайнерите могат да я използват, за да реализират най-сложните проекти във фантазията.

Етаж от къща

Интериорът на стаята

Малките по размер стаи могат да се увеличат визуално, и просторни и студени на външен вид, залите ще придобият домашен уют. Интериорът на всяка стая може да бъде решен в различни стилни направления - от традиционния класицизъм до модерното изкуство деко и високите технологии.

В офис сградите собствениците поставят лога, рекламни лозунги и картини на такъв етаж, което засяга посетителите с очарование.

В домовете си всеки може да направи етаж с лични снимки и с право да се гордее с такова покритие.

Какъв е съставът на течните подове?

Ако се сблъскате с трудния избор, какъв състав да използвате при изливането на пода, тогава трябва да имате предвид следните показатели:

  • Директна цел на стаята, нейната температура и влажност.
  • Типът на съществуващата фондация е бетонен под, циментова замазка, дървен под, или нещо друго.
  • Необходимите параметри на бъдещия етаж - устойчивост на химикали, механични и статични натоварвания, устойчивост на влага и други.

Понякога в процеса на изливане на пода трябва да използвате няколко различни смеси в комплекса. Да предположим, че един тип се използва за основния слой, а другият за последния слой.

Разпределение на полиуретановото покритие

Приложение на материала

Смесите от самонивелиращи се самонивелиращи се подове предлагат циментова или гипсова основа. Те включват пълнители - смлян варовик или кварцов пясък, както и модифициращи добавки под формата на пластификатори. Съотношението и фракцията им влияят върху качеството на готовата смес - нейната устойчивост на влага, адхезия, течливост, якост, скорост на сушене и т.н.

Как да запълнете пода самостоятелно

Преди да запълнете саморазливния под, трябва да направите подготвителната работа. Те трябва да се извършват с най-голяма грижа, тъй като дълготрайността на покритието зависи от този процес.

Подготовка на

Необходимо е да се почисти повърхността на съществуващото покритие до бетонната или циментова основа. Отстранете отломки и прах с сграда или обикновена прахосмукачка. Това се прави, за да се гарантира, че дефектите на пода са ясно видими. Трябва да се отърват от тях.

Гнездата или пукнатините са циментирани с циментова замазка, шпакловки или шпакловъчни материали. Използвайки нивото на сградата, проверете повърхността за разлики в надморската височина и хоризонталата. Ниските точки се повишават, а високата отсечена. Колкото по-гладко е замазката, толкова по-ниска е консумацията на сместа.

Подготвяне на пода

Подготовка на субстрата

Когато повърхността е изсъхнала, трябва да се грундира. Този етап подобрява надеждността на закрепването на пода към основата.

Решението за работата се изготвя в строго съответствие с препоръките на производителя. Сухите смеси обикновено се опаковат в торбички с тегло 25 кг. Те имат подробни указания за употребата на състава.

запълни

Ще ви е необходим капацитет от около 30 литра и сонда, която има специална дюза под формата на миксер. Но трябва да помним, че сместа започва да изсъхва след половин час след разреждането й с вода. Ако не сте много квалифициран специалист, тогава е по-добре да се напълни изливането заедно - едно излива, а друго - люспи. Работата се извършва в помещение, където температурата трябва да бъде в границите от + 10 ° C до + 25 ° C. По време на сушенето температурният режим не трябва да се променя.

Големи площи се изсипват на части, което означава, че трябва да разредете сместа въз основа на един етап от работата.

Етаж в офиса

Офис пространство

Готовият разтвор се излива в няколко ленти, успоредни на най-дългата стена от другата страна на вратата. Ширината на групата трябва да бъде не повече от 40-50 см. С широка шпатула в кръгови движения гладка смес от стената и се стигне до вратата. След това с помощта на иглена ролка се търкаля излятата повърхност, така че масата да се разпределя равномерно и въздухът да излезе от нея. По този начин всяка секция се излива във вратата.

Обикновено разтворът изсъхва около 4-8 часа. В този случай той не трябва да излъчва слънчева светлина или вода. Възможно е да стъпите на повърхността след 12 часа и да завършите работата по-добре след няколко дни. Като правило, обикновено отнема 3-4 дни.

заключение

Когато решавате да поставите самостоятелен етаж в дома или в бизнеса си, не забравяйте да кажете на консултанта какви характеристики ви трябва при покупката на магазин. Надяваме се, че нашите съвети и експертни съвети ще ви помогнат да направите правилния избор и да получите перфектната настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращ се самонивелиращ се подСамонивелиращ се самонивелиращ се под
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Как да направите самонивелиращ се под на дървена основаКак да направите самонивелиращ се под на дървена основа
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Смес за подова настилка за какво да търсите при избораСмес за подова настилка за какво да търсите при избора
Как да се самонивелира етажа със собствените си ръцеКак да се самонивелира етажа със собствените си ръце
Разширена глинена замазкаРазширена глинена замазка
» » Защо да изберете самонивелиращ се под
© 2021 BggeHat.com