3D самонивелиращи се подове

Класическите видове подове постепенно заменят безшевните полимерни покрития с моделите - надеждни, издръжливи и много декоративни. И въпреки че технологията за поставяне на 3d етаж не може да бъде наречена проста, много майстори на дома са много успешни с това. Обикновено изливането се извършва на цялата площ, като се демонтира старото покритие или се нанася директно върху него полимерна смес. Отнема много пари за материали и отнема много време. Но има и по-икономичен начин - да направите 3d саморазливни подове със собствените си ръце на индивидуални малки парцели.

3d саморазливни подове

Изборът на място за насипен под

Вариантът на много необичаен 3-ти етаж

Вариантът на много необичаен 3-ти етаж

Ако няма нужда да подмените пода, но искате да промените нещо в интериорния дизайн, този метод е най-доброто решение. Площта, където трябва да се запълва пода, трябва да бъде в изгледа, за предпочитане в центъра на стаята, така че картината да може ясно да се види от прага. Най-хубавото е, ако основният под е облицован с плочки, тогава процесът на изливане няма да доведе до затруднения. Покриването от ламинат или паркет ще изисква допълнителна обработка и защита в местата на свързване с полимера.

Снимка на насипен етаж с лайка

Ако стаята е голяма и просторна, на пода може да има няколко такива декоративни зони. Те могат да бъдат разклонени, по права линия в цялата стая, диагонално. Преди да започнете да работите, трябва да изчертаете грубо очертание и да оцените естествения му вид. Ако стените имат контраст или голям декор, изобилието от ярки модели на пода е излишно. Но ако стените и таванът са украсени в спокойни цветове, подът с триизмерно изображение ще даде на интериора специален акцент.

Това 3D трансформира интериора. Прозорец в подводното царство се отваря буквално

Това 3D трансформира интериора. Прозорец в подводното царство се отваря буквално

Подът с триизмерния печат

Подът с триизмерния печат

Условия за полагане на 3d етажи

За да се гарантира, че подовото покритие е от най-високо качество, не е достатъчно да се наблюдават пропорциите на компонентите и интервалите от време за прилагането на слоевете. Важна роля играят условията на закрито - температура, влажност, вентилация. На етапа на нанасяне на грунд се препоръчва температурата да не се поддържа по-ниска от 16 градуса, тъй като вече при + 15 ° С грундът е по-малко прилепен към субстрата. В този случай помещението трябва да бъде вентилирано, тъй като двойките праймери са токсични.

При пълнене на основния слой, всички въздушни потоци са силно нежелателни. За да изсъхне равномерно пода, въздухът в стаята трябва да е неподвижен, така че вратите и прозорците трябва да бъдат затворени. Освен това, не позволявайте температурни промени, пряка слънчева светлина върху повърхността на сушенето и влажност. Максималната допустима влажност в помещението е 80, ако тази цифра е по-висока, на повърхността се образува кондензация.

Постъпването на прах също намалява адхезията между слоевете и следователно преди всяко пълнене повърхността се почиства с прахосмукачка. За да изключите разсейването на малки частици и прах от стените, преди началото на работата всички вертикални повърхности са покрити с филм и след завършване на пълненето с филм покрийте пода и изсушете напълно.

Видове покрития за пълнене Дебелина, мм Описание Приложение
Тънкослойна или боядисващаДо 1Тънкослойните покрития трябва да се използват за помещения със средно механично натоварване, да се предпазват бетонните подове от агресивна среда и прах и да се придаде декоративен вид на пода.Складове.
Терминали.
Autoparking.
Промишлени магазини.
1. Бетон.
2. Грундиране.
3. Завършващ слой (цвят).
Самонивелиращи се или самонивелиращи се1.5 - 3Самонивелиращите се самонивелиращи се покрития имат гладка, гланцова повърхност. Те имат свойства против замърсяване, лесно се почистват и хигиенизират.Всеки тип стая, независимо от механичните товари, тъй като подът е доста издръжлив и издръжлив.1. Бетон.
2. Грундиране.
3. Основният слой.
4. Завършващ слой.
Високо запълнени или запълнени с квадрат4 - 8Високо напълнените покрития са изключително устойчиви на ударни натоварвания и износване. Сравнително голяма дебелина, около 4 - 8 мм., Позволява ви да се отървете от неравностите. За пълнежа на такива подове се използва кварцов пясък. Ако подът трябва да има други свойства, използвайте други пълнители.Промишлени помещения с високи механични товари.1. Бетон.
2. Грундиране.
3. Основният слой.
4. Кварцов пясък.
5. Завършващ слой.
Запълване на 3D етажи1.5 - 33D самонивелиране етаж - това е обикновен самонивелиране етаж, само на предварително приготвен основа първоначално определени лист с изображението, и след това се излива в прозрачен полимер върху нея.Всеки тип стая.-

Подготовка на повърхността върху плочки

Стъпка 1. Демонтирайте покритието

След като определиха размера и конфигурацията на обекта, те се очертаха на пода с тебешир. След това всички плочки, които са в кръга, трябва да бъдат демонтирани с помощта на перфоратор. Вътре в ъглите на външните плочки не е необходимо да се подрязват: първо, тя ще опрости работата, и второ, цялата плочка изглежда по-естетически.

Метод за премахване на плочки

Метод за премахване на плочки

След като всички елементи бъдат отстранени, повърхността се почиства от остатъци и се изравнява. Сега трябва да се изчисли дебелината на пода на пълнежа. Например, основният слой има дебелина 4 мм, завършващ - 3 мм, слой защитен лак - 1 мм. Като декор се използват бутони с дебелина 4 мм. Общата дължина е 12 мм. Ако разстоянието от повърхността на плочката до бетонния субстрат е по-малко от 12 мм, извадете излишния с мелница с дюза. Ако има повече, тогава основата се излива с тънка циментова замазка. След изравняване площадката се полира, проверява се за хоризонталното й положение и се почиства във вакуум.

Стъпка 2. Подготовка

Земята е важна част от технологичния процес

Земята е важна част от технологичния процес

Сух, чист субстрат трябва да се грундира с грунд. Тъй като мястото е малко, е възможно да се нанесе грунд с обикновена четка за боя. Не забравяйте да вземете ръбовете на плочките, защото полимерната смес трябва надеждно да се залепва не само към бетонната основа, но и към стените по периметъра. Когато първият слой изсъхне, приложете втора.

Подготовка на основата

Подготовка на основата

Производство на декоративен под

По време на процеса на пълнене ще ви трябва:

 • Пробийте с дюза за смесване на компоненти;
 • кофа;
 • широка шпатула;
 • Иглени ролки;
 • декоративни материали;
 • полимерна глина;
 • полиетиленово фолио;
 • компоненти за пълнене.

Стъпка 1. Прилагане на основната рамка

Полимерът за основния слой се смесва механично с втвърдителя. Сместа трябва да бъде хомогенна, не прекалено плътна, но не течна. Съотношението на компонентите винаги е посочено върху опаковката на сухата смес, така че не е трудно да се приготви правилно разтвора. Готовата маса се излива в центъра на грундираната област и шпатулата се разпространява по цялата площ. По краищата е по-добре да разпределяте сместа с тясна шпатула, така че да не се петна повърхността на плочката, и в същото време е добре да се запълнят всички ъгли. Накрая полимерът внимателно се валцува с иглена ролка, като се премахват въздушните мехурчета.

Прилагане на слой като основа

Прилагане на слой като основа

NazvanieOpisanieTsena
Ceresit CN 175Сместа е самоунищожаваща се универсална. Основен материал: хоризонтални основи на бетон, цимент-пясък, анхидрит и гипс.340 рубли. / 20 кг
Бергауф Боден ГросПодът е в насипно състояние. Материал на подложката: бетон-бетон, стоманобетонна плоча, подова настилка, под, GVL, плочи от дървесни частици, експандирана глина. 293 рубли. / 25 кг
Херкулес. Сибирски майсторПодът е самонивелиращ се. Субстрат материал: Бетон, камък и други основи с якост от поне 20 MPa.344 рубли. / 25 кг
Печалба от хоризонтПодът е самонивелиращ се. Субстратен материал: циментов пясък и бетонни замазки. 334 рубли. / 25 кг
Кнауф ТрибънУниверсалният самонивелиращ се под на Tribon, произведен от марката Knauf, се основава на смес от цимент и гипс с добавяне на пясък от кварц. Основен материал: минерална основа, е допустимо да се излее върху дървена основа, като се използва система на разделящия слой. 288 рубли. / 20 кг
AxtonПодложката Axton се използва за изравняване на бетонни подове, монолитен бетон, груб замазки, за ремонт, изграждане на икономически, търговски и жилищни помещения. Тя се използва и за създаване на плоски, гладки и хоризонтални повърхности, като независим, както и за по-нататъшното полагане балатум, паркет, ламинат, керамични плочки, порцелан, гранитогрес, използвани като основа за "топло" етаж. 278 триене. / 20 кг

Стъпка 2. Декорация

Когато подложката изсъхне добре, можете да започнете декорирането. Той трябва да съответства на общия интериора, така че банята е по-подходящи камъчета, цветен пясък и миди в хола изглежда добре бутони или монети декор в коридора можете да поставите мозайка от стъкло, керамика или парчета дърво. Всичко зависи от вашето въображение и наличието на материали. Можете да комбинирате отпечатването на снимки с естествени материали: например, поставете филм с изображение на гъста трева и на върха за фиксиране на полимерни калинки, парчета дърво, цветя. Или на изображението на пясъчен плаж, изложени красиви миди.

Декорът може да служи като монети

Декорът може да служи като монети

За да се фиксират малки предмети, основният слой се грундира с течна полимерна смес и след това се разстила декора според идеята. Най-важното - дебелината на всеки елемент не трябва да надвишава изчисленото, в противен случай в най-високите точки завършващият слой ще бъде прекалено тънък и ще се спука с времето. Ако материалите са поставени в плътен образец, всички кухини между тях се изтриват с полимерна глина.

Острови, пясък, звезда - перфектни за декор

Острови, пясък, звезда - перфектни за декор

Стъпка 3. Нанесете прозрачен слой

Прозрачно двукомпонентно епоксидно съединение. Прилага се като завършващ слой в подове с изображения (3D подове)

Прозрачно двукомпонентно епоксидно съединение. Прилага се като завършващ слой в подове с изображения (3D подове)

Изливащият се под с монети е закрепен в прозрачен слой

Изливащият се под с монети е закрепен в прозрачен слой

Довършителното безцветно съединение се омесва по същия начин като основния. Изсипете декора, разпределете равномерно в целия сайт, като се уверите, че продуктът не пада върху плочката. Също така е необходимо ролката да се разтопи, тъй като въздухът остава в сместа. Половин час след изравняването се извършва пълна полимеризация на повърхността, което означава, че тя може да бъде покрита със защитен лак. Слоят от лак трябва задължително да бъде на нивото с повърхността на плочката, така че да не образува депресия.

Декор покрит с прозрачен слой и лакиран

Декор покрит с прозрачен слой и лакиран

Често срещани грешки при изливането на 3d етаж

Изпълнявайки всичко за първи път, е много трудно да се избегнат грешки, така че след ремонта внезапно се намират неразбираеми петна по повърхността, драскотини и деламинации, други дефекти. Повечето от тях се елиминират с помощта на импровизирани инструменти и не изискват разглобяване на покритието, но има и такива, които не могат да бъдат ремонтирани без големи ремонти.

Пукнатини на повърхността

Причините за формирането на пукнатини могат да бъдат следните:

 • изливането се извършва върху влажна, слабо подсилена или напукана замазка;
 • дебелината на изливащия слой е повече от 7 mm;
 • когато се смесва полимерът, количеството вода се превишава;
 • Използвана е просрочена или нискокачествена смес за насипни подове.

Ако пукнатините са малки и малко, можете лесно да го оправите. За да се постигне това, те се разширяват по дължина, вакуумират, грундират и изсушават. След това разредете полимерния пълнеж, внимателно запълнете всяка пукнатина, изравнете повърхността. За да сте сигурни, че дефектите не се виждат на цветното изображение, можете да боядите тези зони с акрилни бои с подходящ цвят. В края на краищата целият етаж се почиства и покрива с бистър лак.

Неравномерност на пода

Това се случва така: слоевете се изравняват равномерно, много внимателно се изравняват и след изсъхване на пода се появяват забележими вдлъбнатини или изкривявания. Има две основни причини:

 • неравномерна основа;
 • нарушаване на пропорциите по време на дозиране.

За да премахнете нередностите, ви трябват мелници и шпакловки на епоксидна основа. Всички открити туберкули са смляни чрез смилане, изкопни работи са заземени и смлени с шпакловка, ако е необходимо, оцветени под цвета на 3D изображение. Накрая, подът се почиства от прах, напълнен с прозрачна полимерна смес.

3-ти етаж с реалистичен цветен модел

Наличието на откъсвания и блистери на повърхността

Често на пода се образуват отоци, чиято повърхност се свива при натискане. Това означава, че общото покритие е обелвало субстрата в резултат на ниска адхезия. Причините за откъсванията могат да бъдат много:

 • прах, петна от мазнини или кондензация на бетонна основа;
 • лошо качество на миксовата смес;
 • нарушаване на интервалите от време между пълнежите;
 • слабо смесени компоненти при приготвянето на разтвора;
 • Повърхността след леене не е достатъчно валцувана;
 • несъответствие на влажността и температурата по време на работа.

За да се отстранят дефектите, отокът се остъргва със шпатула или шлайфане, отделената област се отстранява напълно и повърхността се вакуумира. След това повредените места са грундирани, напълнени с полимерни замазки или саморазливна смес. След това, маскирайте дефекти с бои, стикери или малък декор, след това излейте целия етаж с нов завършващ слой.

Самонивелиращи подове 3d

Самонивелиращи подове 3d с изображение на костенурка

Видео - 3d саморазливни подове

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подови полимерни саморазливни подове в апартаментаПодови полимерни саморазливни подове в апартамента
Защо да изберете самонивелиращ се подЗащо да изберете самонивелиращ се под
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръцеКак да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
Настилката на пода със собствените си ръцеНастилката на пода със собствените си ръце
3D подови настилки в банята3D подови настилки в банята
Смесване на подаСмесване на пода
Проектирани самонивелиращи се подове 3dПроектирани самонивелиращи се подове 3d
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
» » 3D самонивелиращи се подове
© 2021 BggeHat.com