3D подове със собствени ръце

Подовите настилки с ефект на 3D се използват все по-често при проектирането на интериора на къщи и апартаменти. Стойностите на 3 етажа са не само за декоративност, но и за висока надеждност и здравина, които не се притежават от други видове подове. Разбира се, цената на такова покритие е много по-висока от ламинат или керемида, а технологията за пълнене е доста сложна. И все пак, всеки, който има поне малък опит в строителството, ще може да направи три етажа със собствени ръце, ако желае.

3d етажи със собствени ръце

От какво се състои насипният триъгълник?

От какво се състои насипният триъгълник?

От какво се състои насипният триъгълник?

Преди да започнете работата, трябва внимателно да проучите процеса на изливане на пода, да научите за многобройните нюанси, да вземете изображението. На първо място, необходимо е да знаете какво е покритието. Декоративният под на пълнежа се състои от три слоя: основният слой, слоят на изображението и покриващият слой. Много често завършващият слой е допълнително покрит със специален безцветен лак, след което няма да има механични ефекти от следите върху покритието.

От какво се състои насипният триъгълник?

От какво се състои насипният триъгълник?

Двукомпонентна полимерна смес, състояща се от втвърдител и прозрачна основа, се използва за направата на основата и довършителните слоеве. При смесване на полимера е много важно да се наблюдават пропорциите, в противен случай сместа ще се окаже твърде течна или твърде вискозна. И в двата случая качеството на пълнежа ще бъде намалено, което ще повлияе неблагоприятно върху здравината и издръжливостта на пода.

Пример за широкоформатен печат. Банер за саморазливен декоративен под

Пример за широкоформатен печат. Банер за саморазливен декоративен под

Декоративният слой може да се състои от плат с банер, винилен самозалепващ се филм, устойчива акрилна боя и различни малки елементи - камъчета, черупки, монети, парчета дърво. Ако използвате фин декор, ще ви трябва и полимерна глина или гипс за фугиране, тъй като между елементите задължително се образуват кухини. Завършеното изготвяне на филм или плат от фирмата ще струва повече от всичко, защото отпечатва изображение, което увеличава цената на пода. Използването на естествени материали значително ще намали цената на процеса, но ще изисква много повече време за полагане. Ако имате достатъчно време и търпение, тази опция е оптимална. Можете сами да нарисувате картина или да наемете художник, както и да използвате готови шаблони и стикери.

Как да направите и отпечатате картина

Ако решите да направите 3d етаж с фотопечат, можете да опитате да изберете и обработвате изображението сами. Това ще отнеме известно време, но ще спестите пари за ремонт. За работа, определено ще ви трябва графична програма (Photoshop) и камера.

Стъпка 1. Избиране на снимка

3d етажи с изображение на акула - една от творческите опции

За 3D етаж подредите разнообразни изображения: цветя в тревата, морски вълни или пясък на плажа, абстракции, листа камъни, орнаменти. Важно е да изберете картина, която най-добре съответства на интериора, приятна за очите, тихи цветове. Не избирайте агресивни или страховити изображения, снимки с джакузи, бездни, твърде контрастиращи картини. Снимката, която харесвате, трябва да има висока разделителна способност от минимум 300 dpi.

Стъпка 2. Направете снимка на стаята

Трябва да снимате пода на стаята, където ще се напълни. За да направите това, се препоръчва да стане така, че цялата област да удари лещата, най-добре е да се отстрани от вратата. Снимката трябва да е достатъчно ясна, без светлинни петна и затъмнения.

Стъпка 3: Прочетете снимките на компютъра си

Една от необичайните снимки, подходяща за насипни 3 етажа

Една от необичайните снимки, подходяща за насипни 3 етажа

След като изтеглите снимката на стаята в графичната програма, наслагвайте избраното изображение отгоре. Внимателно изравнявайте границите на изображенията, защитете и премахнете с помощта на програмата всичко, което е излишно, за да остане само пода с картинката. В резултат на това изображението ще се разшири в дъното и ще се стесни до върха. Подравнете границата на картината в правоъгълник, редактирайте яркостта на картината и копирайте снимката на USB флаш устройството.

Стъпка 4. Отпечатване на снимка върху плат

За да прехвърлите снимката на тъкан с подходящ размер, трябва да се свържете с фирма, която се занимава с външен печат. Цената на услугите им е много по-ниска от завършеното платно за декоративния под. Първо, поръчайте черно-бяло изображение с желания размер на обикновена хартия. Разстилайте хартията на пода и проверете дали е реалистична картината. Ако всичко е наред, можете да поръчате цветно отпечатване на снимка на платнена лента.

Технология на полагане на 3d етаж от собствени ръце

Видео - Как да направите 3d етаж. Съвет на специалистите

След като чертожът бъде отпечатан, можете да започнете подготовката за изливане на пода. Моля, имайте предвид, че целият процес ще отнеме много време и няма да можете да използвате стаята в продължение на поне три седмици.

Първо, подгответе всичко, което трябва да работите:

  • прахосмукачка;
  • шпакловка;
  • игла и обикновен валяк -

    мънисто

    мънисто

  • kraskostupy-

    Kraskostupy



    Kraskostupy

  • защитни ръкавици и респиратори;
  • сонда с дюза;
  • равнище;
  • контейнер за сместа;
  • полимерен състав;
  • безцветен лак.

За да изчислите правилно количеството материали, които трябва да попълните, трябва да знаете приблизителния им разход на квадратен метър.

Подови материали Консумация на 1 m2 / kg
Праймерна смес0.35
Състав за основния слой2.2
Прозрачен слой2.0

Стъпка 1. Подготовка на повърхността

Подготовка на помещението за подреждане на 3d етаж

Подготовка на помещението за подреждане на 3d етаж

Старият под е демонтиран към замазката, боклукът и прахът са отстранени. Внимателно проверявайте повърхността и залепете всички дефекти, открити с циментовия разтвор. След изсъхване на разтвора се препоръчва да се залепва основата, за да се отстранят всички неравности и малки неравности. Уверете се, че сте проверили хоризонталната повърхност, защото дори леко пристрастие ще усложни пълненето на полимера и ще увеличи потреблението му. И накрая, замазката трябва да бъде напълно вакуумирана.

Стъпка 2. Прилагане на грунда

Приложение на грунд

Приложение на грунд

Преди да нанесете основния слой, основата трябва да бъде покрита с два слоя грунд. Излива се върху пода и се простира по цялата повърхност с обикновен валяк или широка четка (ако помещението е с малки размери). Грундът трябва да бъде разпределен в еднакъв, равномерен слой, който изпълва ставите добре между пода и стените. Вторият слой се полага не по-рано от първия, след което се оставя да остане за един ден.

Стъпка 3. Изсипете долния слой

Процес на смесване

Процес на смесване

Компонентите за основния слой се изсипват в контейнер и се смесват със строителни смесители или с мощна сеялка с дюза. Не е възможно да се подготви качествено решение ръчно: първо, се образуват много фини бучки, които трудно се счупват и второ, смесването отнема твърде много време и полимерът започва да се втвърдява. Готовата смес има хомогенна структура и цвят, протича гладко от дюзата.

Напълнете процеса на долния слой

Напълнете процеса на долния слой

Разтворът на полимера се излива върху основата в ъгъл, далече от вратите и се валцува върху повърхността с иглена ролка. Ако площта е твърде голяма, запълнете пода с ивици, внимателно изглаждайте границите на ивиците с широка шпатула. Тъй като работното парче замръзва бързо, съседните площи трябва да се запълнят в рамките на 10 минути. По време на валцоването на сместа трябва да се внимава слоят да бъде възможно най-равномерно и да не останат вътре въздушни мехурчета.

Стъпка 4. Накланяне на декоративния слой

Полагане на декоративни слоеве

Полагане на декоративни слоеве

За да лепирате кърпата вземете същият полимерен състав, както и за долния слой, разредете го два пъти с органичен разтворител и нанесете тънък слой върху пода. След това вземете платното с изображението, изправете го върху работната повърхност, подравнете ръбовете. С помощта на суха ролка натиснете уплътнението към основата и внимателно го извадете от центъра на стаята. Много е важно да изтласкате целия въздух от под платното, в противен случай ще се образуват издутини върху покритието, което в крайна сметка може да се счупи. Краищата на материала трябва да изпъкват леко отвъд периметъра на пода и да отидат до стените, те са спретнато нарязани след фиксиране на декоративния слой.

Полагане на декоративни слоеве

Полагане на декоративния слой трябва да се направи внимателно, за да се избегне появата на мехурчета под банера

Пример за изравняване на декоративния слой

Пример за изравняване на декоративния слой

Ако използвате малки декоративни елементи вместо фотопечат, първо трябва да помислите за тяхното местоположение на повърхността. Най-лесният начин да подредете материала в хаотичен ред, като поставите елементите близо една до друга. Всички те трябва да имат еднаква дебелина, а не много, за да се издигнат над основата. Площта на пода е смляна с разреден полимерен състав, след което започва да се разпространява декора. Този процес изисква голяма упоритост, точност и търпение, в противен случай красивото покритие няма да работи. Когато цялата площ се напълни, кухините се разтриват с полимерна глина и се оставят да изсъхнат.

Стъпка 5. Завършете козината

Приложение на прозрачен полимер. Последният етап на работа

Приложение на прозрачен полимер. Последният етап на работа

Прозрачният полимер за завършване на пълнежа се смесва точно по същия начин, както базовия състав. Повърхността е предварително почистена от останалата част от фугиращия разтвор и прах, излейте сместа, извадете ролката. За да бъде триизмерният ефект по-изразен, прозрачният слой трябва да има дебелина 3-4 mm. Половин час след нанасянето се извършва полимеризация и повърхността може да бъде покрита със защитен лак. Използването на пода ще бъде готово, когато горният слой напълно изсъхне, преди това всички натоварвания върху покритието трябва да бъдат елиминирани.

Готов резултат. 3-ти етаж с музикална тема в тоалетната

Готов резултат. 3-ти етаж с музикална тема в тоалетната

Морската тема е много популярна и подходяща за всяка стая

Морската тема е много популярна и подходяща за всяка стая

Видео - 3 етажа със собствени ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите 3d етаж със собствените си ръце подробни инструкцииКак да направите 3d етаж със собствените си ръце подробни инструкции
Технологии 3d саморазливни подовеТехнологии 3d саморазливни подове
Насипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНасипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказкаКак да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръцеКак да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
3D подови настилки в банята3D подови настилки в банята
Смесване на подаСмесване на пода
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Самонивелираща технология 3d с шаблонСамонивелираща технология 3d с шаблон
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
» » 3D подове със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com