Самонивелиращи се подове с 3D ефект

Днес пълнещите етажи на 3D ефекта с триизмерни изображения правят интериора на помещението още по-ефективен, обемен и атрактивен.

Ако решите да инсталирате такива подове у дома, тогава те ще украсят и ще направят вашето огнище уникално. Изливането на такъв под, практически не се различава от обичайния под. Как работи този 3D етаж? Ще ви разкажем стъпка по стъпка за попълване на този етаж.

Процес на подготовка на субстрата

Качествено подготвената основа играе важна роля при монтажа на подложката. От задълбочеността на тази работа зависи степента на сцепление на основата от полиуретан за даден под на бетон.

Подготовката на субстрата е, както следва:

  • Процесът на подготовка на основата на пода с ефект 3dАко трябва да поправите подовата замазка, направете я. Почистете основата от прах и отломки. Използвайки машина за бластиране или шлайфане, премахнете всички повърхностни неравности. След това, с помощта на промишлена прахосмукачка, премахваме целия прах.
  • Ако има петна от боя, те се отстраняват, като се използва вода и емулгатор. Маслени петна, които проникват дълбоко в повърхността, могат да бъдат отстранени чрез изпичане или фрезоване.

Моля, обърнете внимание! Ако сте използвали емулгиращ агент, това място трябва да бъде покрито с покритие от полимерно покритие, за да се контролира адхезията.

 Пукнатините се разширяват и почистват от фрагменти от черупки и бетонни дупки. Кухините се пълнят - с ремонт на епоксиди.

  • Ако има големи кухини, те се пълнят от пресован кварцов пясък 0,1-0,6 mm и маса за залепване.
  • Основа с грунд - епоксиден грунд. Съставът се нанася с помощта на ролка, шпатула, обвита с филц или четка. Грундът се извършва два пъти с очаквания от 4-18 часа, понякога до 24 часа преди следващата работа.

Пълнене на основата за изстъргване

Сега нека се пристъпим директно към инсталирането на най-самонивелиращия се 3D етаж. Действайки стриктно според инструкциите, можете сами да монтирате този под вкъщи. Много компании предлагат своите услуги за монтиране на това покритие, тъй като е несравнимо с никой от другите видове.

Смесване на компонентите

Основата се излива по следния начин:

  • смесване на компоненти за създаване на етажи с 3D ефектКомпонентите на полиуретановия под се смесват в чист контейнер с бормашина със специализирана дюза.
  • Тази смес се излива в стаята, където ще инсталираме пода.
  • Този състав трябва да бъде равномерно разпределен по цялата повърхност на помещението, като се използва каучуков моп, след това се изравнява с отломки, които предварително установяват необходимата за нас дебелина на слоя.
  • Базисната основа е оставена до крайната полимеризация.

Изравняване на полимерния състав на базата на Rakli

Прилагат се три метода за прилагане на изображението за инсталиране на 3d етаж.

  • Изравняване на полимерния състав на базата на RakliПо-скъп начин е да приложите чертеж. Той плаща не само бои, които са устойчиви на излагане на ултравиолетови лъчи, но и самата работа на самия художник.
  • Отпечатване на снимка на винилов филм. Този метод е по-икономичен, но силата на такъв материал оставя много да се желае. Този метод е популярен поради лекотата на изтегляне на модела, поради самозалепващото се винилово фолио, което лесно се закрепва на полиуретановата грунгова повърхност.
  • Следващият метод е термичният печат върху платнена лента. Цената е висока, но моделът е много издръжлив. С помощта на малко прозрачно покритие от полиуретаново покритие банерната тъкан е залепена към черна основа.

Етап на прилагане на довършителния прозрачен слой



Етап на прилагане на довършителния прозрачен слой.Завършващият слой на прозрачния полимер, например Glass Floor, Unis или други съединения, се прилага по същия начин като грубия, който е основата на чертежа. Основната разлика е само при спазване на идеалната чистота в работата. Най-малкото замърсяване на прозрачния слой от полиуретан веднага ще удари окото.

След като повърхността е наводнена и изравнена с помощта на правило или ракета, е необходимо да се подготви. За тази цел се използва ролка с игла-образна гумена дюза. Моделът може да бъде повреден с помощта на игла-оформена метална дюза.

Моля, обърнете внимание! Преместването на тази повърхност не трябва да бъде дори в боята, така че трябва да получите ролка с дълга дръжка.

След като крайният слой преминава крайната полимеризация, ние го покриваме със защитен лак слой.

Антистатичен под

Антистатичен подОтделен тип подови настилки е течен антистатичен под. Това покритие се използва в помещения с нежелано натрупване на статично електричество, което може да доведе до сериозни последствия.

Такива помещения са тези, в които има огромно количество електроника и компютърно оборудване и помещения с висок риск от пожар. Изграждането на този етаж е просто.

Покритието се състои от следните слоеве:

  • Настилки от бетон.
  • Епоксиден проникващ грунд.
  • Медна самозалепваща се лента.
  • Проводим епоксиден слой.
  • Декоративен защитен слой.

По-добре е да поверите тази инсталация на специалисти в този бизнес, но няма нищо сложно в технологиите.

Ето защо можете сами да инсталирате антистатичния под:

  • Първо, е необходимо да се подготви бетонна основа, тъй като за монтаж на полимерни под: премахване на отломки и маслени петна, премахване на прах. Използването на ремонтни смеси запълва пукнатините и дупките с пукнатини, след което се смила на пода.
  • След това се нанася епоксидно грундово покритие, ако е необходимо, се смесва с кварцов пясък. Грундът се нанася с възглавница от руно с къса купчина или с шпатула.
  • Използване на самозалепващи медни ленти с площ от най-малко 20 cm² и най-малко една лента на 50 m2. Лентите са директно свързани към заземен електрически кабел.
  • Полага се полимерно проводимо покритие, което се излива от контейнера и се изравнява с помощта на резачка. Това покритие се валцува с иглена ролка, за да се отстранят въздушните мехурчета. 
  • Ако е необходимо, се прилага защитен слой, който играе декоративна роля.

Антистатичен подАко спазвате горепосочените препоръки, Вие ще можете сами да запълвате полимерните антистатични подове, както и обикновени самонивелиращи се подове с изображението. Тази работа ще ви позволи да придобиете известен опит в този случай, който ще имате през целия си живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
3D подови настилки в банята3D подови настилки в банята
3D самонивелиращи се подове3D самонивелиращи се подове
Грунд за самонивелиращ се подГрунд за самонивелиращ се под
Подови полимерни саморазливни подове в апартаментаПодови полимерни саморазливни подове в апартамента
Попълване на пода за 3d технологияПопълване на пода за 3d технология
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръцеКак да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
Настилката на пода със собствените си ръцеНастилката на пода със собствените си ръце
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Какво представляват триетажните етажи?Какво представляват триетажните етажи?
» » Самонивелиращи се подове с 3D ефект
© 2021 BggeHat.com