Попълване на пода за 3d технология

Едно отлично дизайнерско решение за декориране на стаята е новостта на пазара на строителни материали - товарен под 3D. Чрез метода на изливане и композиция той се разделя на еднокомпонентни и двукомпонентни.

3D технологии във вашия дом

Списък на RALВ строителството на домакинствата най-често се използват еднокомпонентни полимерни субстрати за технически и спомагателни помещения, тъй като техният набор от цветове е много ограничен. За разлика от това, двукомпонентните системи се използват много по-широко и тяхната цветова гама включва целия списък с RAL. Тяхната структура може да бъде прозрачна или непрозрачна.

Проектният потенциал на двукомпонентните полимерни настилки е впечатляващ. Обикновено във вътрешността те се използват в комбинация от прозрачни и непрозрачни слоеве или като прозрачен слой на декоративна основа.

3D изображенията се поставят върху специален филм, който задължително е залепен на специална основа от подложката за почистване. След това, за да създадете 3D ефект, шаблонът е покрит със специален обектив. Използвайки пигменти, които се разпределят равномерно между слоевете и се фиксират с бистър лак, съставът получава желания цвят.

По този начин можете да пресъздадете разнообразие от текстури, да отпечатате изображения и да направите включения от различни материали.Подове с шаблон

Трябва да се помни, че минималното време за работа на прозрачния под е най-малко десет години, така че рисунката трябва да бъде избрана със специално предчувствие.

Класическият дизайн на помещенията може да бъде допълнен с триизмерен под, с мозаечен модел, както и имитация на каменната текстура.

Комплексните модели с изпъкнал 3D ефект са по-подходящи за рококо и ренесансов стил. Реалистичните, живи снимки отлично допълват помещенията в стила на постмодернизма или хай-тек.

Инструменти и материали

И накрая, сте решени, че основното подово покритие във вашата къща ще бъде насипно ниво 3D. Технологията на декорацията му позволява три основни опции:

  • шаблонен шаблон върху бетон;
  • декоративни малки части в прозрачни смоли;
  • триизмерна рисунка;

В първия случай ще ви е необходим специален самозалепващ се шаблон, върху който са изчертани контурите на картината. Тя може да бъде поръчана в специална шаблон върху бетонмагазин.

Когато използвате втория вариант, ще трябва да изберете декоративните елементи - различни черупки, мъниста, оцветен пясък, парчета метал и т.н.

В третия случай, за помощ, ще трябва да се свържете с специализирана фирма, която ще ви помогне да намерите и изпълните картина.

Един от основните компоненти на покритието е прозрачен полимер, направен от смола и вещество, което му позволява да се втвърди. С неговата помощ картината е фиксирана.

Съставът за насипния под може да се различава в зависимост от производителя, така че трябва внимателно да спазвате съотношението на материала, описано в инструкциите за употреба. За грундиране може да е необходимо лепило PVA и разтворител.

Инструментите за полагане на насипен 3D етаж са подобни на тези, използвани за изравняване на подове.

За такива работи ще ви трябва:

  • машини за шлайфане на бетон;
  • прахосмукачка промишлена;
  • мощна тренировка с миксер или строителна миксер;
  • Зъбчати и обикновени шпатули, оптималната дължина на първото острие не трябва да бъде повече от 80 см;
  • специална игла и обикновен ролков валяк, плоска четка;
  • специално облекло, определено ще се нуждаете от респиратор;

Подготовка на субстрата

Изравняване на подовеПокритие - подложката 3D трябва да се излива върху абсолютно плоска основа. Поради това предварителното изравняване е необходима стъпка в подготовката на основата.

Ако бетонната основа е достатъчно нова, тогава трябва да й дадете време да се втвърди напълно. По правило това се случва в рамките на 28 дни. Преди изливането съдържанието на влага в основата не трябва да надвишава 4.

Основният стар етаж трябва да бъде изпитан внимателно за слаби и повредени райони. Ако има такива места, те трябва да се смилат и пукнатините трябва да се разширят до 10 мм. След това всички чипове, пукнатини и неравности трябва внимателно да се смилат, а след това да се полира повърхността, специално проектирана за тази машина. В този случай се премахват петна от мазнини и мазнини, замърсявания и люлки.

За да свържете бетонната основа и подовата настилка максимално, прахът и малките частици, образувани по време на смилането, трябва да се отстранят с промишлена прахосмукачка.

В помещения с високо ниво на влажност ще бъде необходимо да се направи кантиране (триене) около периметъра на помещението, което ще предпази стените от възможни петна. За да направите това, направете композицията по-вискозна и добавете чист кварцов пясък към разтвора.



Следващата стъпка е залепването на повърхността с PVA лепило, разредено с вода. Това може да се направи с валяк за кожи. Трябва да се извърши грунд, за да се запълнят порите на основата.Лепило PVA

На места, където не можете да използвате ролката, можете да поставите четка. Разтворът на грунда се приготвя в следните съотношения: 10 литра вода - 1 литър PVA лепило.

Ако трябва да се подготви конкретен субстрат за прилагане на шаблонен образ и бетонната текстура трябва да бъде възможно най-точно, тогава може да се използва грунд от полимери.

Повърхността на покритието ще изсъхне напълно през деня, след което трябва да се изсуши напълно.

Ако преди това е бил боядисан бетоновият под, е необходимо да се отстрани слоят боя и да се обезмасли повърхността с помощта на разтворители P60, P40, P5 или ксилен. Можете също така да използвате смес от бутанол и толуен.

3D графиките трябва да са гъсто залепени към основата, което не позволява появата на въздушни мехурчета. Преди да започнете работа, филмът трябва да бъде обезмаслен с технически алкохол.

Ако говорим за модел върху бетон, след като налепите шаблона върху основата, пропуските трябва да бъдат боядисани с акрилна боя с помощта на гъба.

Пълненето не трябва да е идеално, защото малките области, които остават небоядисани, ще изглеждат по-естествени.

Ако покритието се нанася чрез шаблон върху някакъв фон, тогава първият слой ще бъде непрозрачен полимер. След като се втвърди, моделът се полага отгоре с избран шаблон, като се използва акрилна боя и след като боята е напълно изсъхнала, се нанася последният слой - прозрачна смола.

Много интересен 3D ефект може да се получи при нанасяне на оцветени стъклени картини върху светъл прозрачен субстрат. Техните контури са нарисувани с паста от акрил и самите те са боядисани с непрозрачни акрилни бои.

Завършващ слой - прозрачен лак, който се нанася след изсъхване на чертежа.

Как се правят саморазливни подове?

Попълване на подаСъставът за насипни подове се приготвя, както следва. Втвърдителят и полимерното свързващо вещество се смесват добре в кофата.

Ако компонентите са закупени отделно един от друг, тогава е необходимо стриктно да се следват пропорциите: една част от втвърдителя на две части от полимерното вещество. Кофата трябва да е достатъчно голяма, за да може сместа да се разбърква добре. Приготвеният разтвор трябва да бъде хомогенен, а върху стените на контейнера не трябва да има бучки. След това приготвената смес се излива по повърхността и равномерно се изравнява с дълга назъбена шпатула.

За да се отстранят образуваните въздушни мехурчета и най-накрая да се изравни повърхността, върху покритието трябва да се търкаля иглена ролка. Работата с ролката трябва да бъде спряна при първите признаци на увеличаване на вискозитета и удебеляване на полимера. Дебелината на полученото покритие трябва да бъде около 2 mm. За да се втвърди напълно горния слой, това ще отнеме около 48 часа, през което време може да се премести покритието. Въпреки това, до максимално допустимите товари подът ще бъде готов само след 7 дни.

Броят на слоевете за проектиране на този тип подови настилки не е ограничен. Обикновено в няколко слоя се създава декор, използващ малки детайли.

Първо, изложени са декоративни елементи, които са покрити със следващите слоеве, докато повърхността на пода е напълно плоска.

За да бъде покритието идеално, преди да започнете работа по запълването на пълнежния многослоен под, е необходимо да спрете всички прашни процеси в съседните помещения. Преди да попълните следващия слой, трябва винаги да вадите предишния.

Самоподготовка на основни материали

Приготвяне на праймераПриготвяне на полимерния праймер: в хомогенен състав от една част на втвърдителя и две части от полимерното вещество, трябва да се добави една част от разтворителя.

Приготвяне на полимерна замазка за фринг: смолата се смесва добре със строителния миксер. В нея за плътността се добавя чист и сух кварцов пясък с размер на фракцията от 0.2-0.5 mm. И отново, всичко е напълно смесено. 

За да се предотврати преждевременно удеждане, неизползваната част от полимерния състав трябва постоянно да се смесва. Крайният състав трябва да се използва в рамките на 40 минути.

При изливането и сушенето на подове не трябва да се излага на пряка слънчева светлина, тъй като това може да доведе до неравномерно втвърдяване и напукване на покритието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен подНие изучаваме дизайнерски новости в полимерния насипен под
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Боя за подова на сорта и техните характеристикиБоя за подова на сорта и техните характеристики
Прозрачен бетонПрозрачен бетон
Проектирайте прозореца сиПроектирайте прозореца си
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
Как да изберем лепилото за пода?Как да изберем лепилото за пода?
» » Попълване на пода за 3d технология
© 2021 BggeHat.com