Попълване на пода със собствени ръце

При построяването на нова къща, извършване на довършителни работи в нова сграда и ремонт на стара жилищна сграда, строителството и довършителните работи трябва да започват от пода. Тя трябва да бъде гладка, здрава и да служи като основа за интериора на цялата стая. Осъществяването на желиран под с вашите ръце е доста лесно.

Попълване на пода със собствени ръце

Попълване на пода със собствени ръце

Цел на подовата замазка

Плоча в къщата

Плоча в къщата

Настилката обикновено се намира на бетонни подове. Изпълнението на този етап от ремонтните и довършителните работи има две цели.

  • Привеждане на подовата повърхност до перфектно хоризонтално ниво. Плочките на припокриване, поставени в конструкцията, не винаги имат дори хоризонтално разположение. Разликите могат да достигнат няколко сантиметра.
  • Довеждане на повърхността на пода до равномерно състояние. Бетонната плоча, поставена на пода, може да има ями или хълмове. Тези неравности могат да унищожат подовата настилка.
Табелата може да има неравности

Табелата може да има неравности

За да се постигнат и тези две цели, изливането на пода също предполага два етапа: основен и финал. Но преди да опишем технологията, нека разгледаме използваните материали.

Материали за изграждане на наводнения под

Основният строителен материал за образуването на подложката за пълнене е смес от цимент и пясък или смес от гипс. Сега строителните сухи смеси се продават в супермаркети и онлайн магазини в огромен диапазон. Повечето продукти се произвеждат на базата на непрекъснат цимент и чист пясък. Също така в състава на сместа добавете пластификатори - добавки, за да предотвратите появата на пукнатини при втвърдяване на замазката.

Смеси за подравняване на пода

Смеси за подравняване на пода

Също така смеси за изравняване на пода са разделени на груб и довършителни. Основната разлика се състои в това, че основната (грубо обработване) след поставянето на сместа на тавана трябва да бъдат изравнени, и довършителни сместа са саморазливна - те са превозени над повърхността под въздействието на гравитацията, образувайки перфектно хоризонтална повърхност.

Пластификатор за бетонни смеси

Пластификатор за бетонни смеси

Ако е необходимо, сместа за изравняване и изливане на пода може да бъде направена със собствените си ръце. За тази цел се взема една част от непрекъснатия цимент (основно от клас М-500) и чист пясък. Сместа от пясък и цимент се смесва добре. Ако е необходимо, към него се добавят добавки, които могат да бъдат закупени от магазина за строителни материали. Като добавки към циментово-пясъчната смес могат да се използват и:

  • PVA лепило - което увеличава якостта на крайния продукт, значително ускорява процеса на втвърдяване на замазката;
  • течен сапун - тази добавка служи като пластификатор и дава на циментово-пясъчната смес необходимата пластичност, която помага за запълването на целия обем.

Независимо формиране на наводнения под

Процесът на самополиване на пода се състои от няколко последователни етапа. Те са доста прости и са на разположение за повторение дори за майстори с не много висока квалификация.

Стъпка 1

Ако извършвате ремонт в стара стая, първо, е необходимо да се проведе демонтиране на подови покрития. Естествено, само това, което може да бъде премахнато, е премахнато. Ако на пода вече има бетонна подова замазка, няма смисъл да го демонтирате.

Демонтиране на дървения под

Демонтиране на дървения под

Стъпка 2

Откритите плоски тавани внимателно изчиства, тя дори може да бъде вакуумирана.

Стъпка 3

внимателно проверете състоянието на припокриването, като обърне специално внимание на състоянието на ставите между стените и пода в стаята. На тези места креважите се формират най-често след продължителна работа на сградата или в резултат на грешки по време на строителството.

Стъпка 4

Въпреки факта, че ще положим слой хидроизолация, откритите пукнатини трябва да бъдат внимателно запечатани. Чрез тях, в съседните помещения, влагата може да избяга от наводнения под, което значително ще намали качеството му в тази област. Освен това, пълнене на големи пукнатини с монтажна пяна или пълнене с бетонов разтвор служи като допълнително средство за затопляне на стаята.

Пукнатини между панелите

Пукнатини между панелите

Стъпка 5

На повърхността на стаята простира слой от полиетиленово фолио дебелина 150 микрометра. Ако ширината на фолиото не е достатъчна да покрие цялата стая, нейните ивици трябва да се припокриват помежду си приблизително с 10 сантиметра при полагане. По стените филмът трябва да надвишава горния ръб на бъдещото ниво на замазката.

Филм на пода

Филм на пода

Стъпка 6

На периметъра на стените на стаята е поставена демпферираща или компенсираща лента от разпенен полимерен материал. Височината му трябва да съответства и на височината на бъдещата замазка. Основната му задача е да се предотврати директно натискане на бетонната плоча на бъдещата замазка върху стените на помещението. Когато температурата в стаята се повиши, плочата на замазката започва да се разширява и ако една твърда стена покрива пътя, а не сгъваемата лента, на дъската ще се образуват пукнатини.

Повреден колан

Повреден колан

Стъпка 7

Сега се нуждаем определете дебелината на замазката. За целта е необходимо да се направи оценка на хоризонталната позиция на плочата. Най-добре е да направите такава оценка, като използвате лазерно ниво. Това устройство е инсталирано в центъра на стаята, позицията му се проверява чрез вграденото ниво. След това нивото се включва и лазерен лъч се проектира върху стените на стаята, разположени в абсолютно хоризонтална равнина. Трябва само да направите рисунки с молив по стените на стаята.

Що се отнася до височината на бъдещата замазка, е необходимо да се изчисли това въз основа на двата параметъра им: разликата във височината на плочата на минималната дебелина на замазката.

Използване на лазерното ниво

Използване на лазерното ниво

След поставянето на стената на маркерите ще видите къде е разположена най-високата точка на вашата плоча. На тази височина ще е необходимо да добавите минималната дебелина на замазката, която този тип изравняваща смес осигурява. Обикновено за смеси от цимент и пясък тази цифра е 30 милиметра. След като определите разликите във височината, можете да определите колко смесвате, за да подредите пода.



Стъпка 8

Преди да инсталирате маяците, можете издърпайте силни резби между стените, като ги фиксирате с винтове за самозатягане.

Стъпка 9

Циментово-пясъчно изравняване сместа се побира между светофарите - парчета от перфориран метален профил (има специализирани продукти, но можете също така да използвате прост профил, предназначен за монтаж на гипсокартон). Горният им ръб показва нивото на горната повърхност на бъдещата замазка.

Флагове-профили за замазка

Флагове-профили за замазка

Стъпка 10

Първоначално изрязани секции на профила необходимия размер. Обикновено маяците се монтират в редове, успоредни на късата стена на стаята. Броят на редовете зависи от умението на капитана и от продължителността на правилото, което използва - дългата метална лента, с която се изравнява разтворът. Първият маячен профил се инсталира на разстояние от десет сантиметра от стената и след това в паралелни редове всеки месец и половина.

Маяк с маяк

Маяк с маяк

Стъпка 11

На повърхността на пода, профилите на маяците се закрепват от купчини или от непрекъснат слой от една и съща циментово-пясъчна замазка, само плетени до по-дебела консистенция. при монтаж на маяци Трябва да обърнете специално внимание на нивото на горния им ръб. Това е много трудоемка работа, изискваща голяма точност. За регулиране на височината на местоположението на участък от маячен профил под него се поставят парчета от тънък, неабсорбиращ материал. Това може да бъде например парчета пластмаса. Ако използвате материал, който абсорбира влагата, той може да извади течността от замазката, да промени размера си и да счупи нивото на замазката.

След като сместа, която фиксира маяците по повърхността на припокриването, грабва и надеждно закрепва позициите на профилите, можете да продължите директно към изливането на пода.

Смесител на дюзите за бормашина

Смесител на дюзите за бормашина

Стъпка 12

Освен това е необходимо да се направи смес. У дома е най-лесно да се смесва подовата смес в голям пластмасов контейнер за строителството, като се използва най-често използваният битов миксер (дюзи за електрически бормашини). Смесването на сместа е необходимо при спазване на технологията, описана на опаковката. По този начин значителен брой смеси след смесването изискват определено време за утаяване.

Помнете едно просто правило: напълнете сухата смес във вода с тънък поток, а не обратното. Така че ще избегнете образуването на бучки.

Смесване на сместа

Смесване на сместа

Стъпка 13

Сместа се нанася върху пода в една от лентите, разположени между фаровете. След изливане на сместа на пода изравнени правило, че ръбовете му почива върху горната част на метала фарове профили и смени излишък замазка на места, където тя не съществува. Така че лентата зад лентата, изравняващата смес покрива цялата повърхност на пода.

Наводнение на пода с фарове

Наводнение на пода с фарове

Стъпка 14

Възраждане на вградената подова повърхност може да достигне от няколко дни до няколко седмици. Специфичните условия на втвърдяване обикновено се записват върху опаковката на сухия микс. Също така от време на време може да е необходимо намокряне на повърхността на замазката с вода, за да се предотврати изсъхването. По време на сушенето на сместа помещението обикновено не се вентилира, за да се предотврати дехидратацията на разтвора.

Частично наводнен етаж

Стъпка 15

След втвърдяване на основната груба замазка, ходете по повърхността грунд грунд, така че да подобрите адхезията между слоевете на основната и изравняваща замазка.

Стъпка 16

След това на повърхността на пода изсипва смесена саморазливна смес. Той има по-течна консистенция в сравнение със сместа на основния слой.

Изливане на самонивелиращ се под

Изливане на самонивелиращ се под

Стъпка 17

Веднага след изливането на повърхността на такава смес е необходимо Повърхността се обработва с наклонена ролка, който ще изхвърли въздушните мехурчета, захванати в замазката.

Обработка с наклонена ролка

Обработка с наклонена ролка

Стъпка 18

След като извършите всички тези операции, ще получите идеално плоска подова повърхност, която ще бъде готова за монтаж на всякакъв тип довършителни настилки.

Някои от нюансите на самостоятелно изграждане на водния под могат да бъдат получени и от предоставения видео урок.

Видео - Запълване на пода със собствените си ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Монтиране на плочки на пода със собствените си ръцеМонтиране на плочки на пода със собствените си ръце
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как да направите ремонт в нова сграда без грешкиКак да направите ремонт в нова сграда без грешки
» » Попълване на пода със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com