Монтиране на маяци на пода

Саморазливните подове са широко разпространени. При условие, че структурата е правилно подредена, като се вземат предвид и спазват разпоредбите на технологията, такива строителни смеси позволяват да се получат идеално гладки повърхности с високи експлоатационни характеристики и впечатляващ експлоатационен живот.

Монтиране на маяци на пода

Монтиране на маяци на пода

Подреждането на пода е неразривно свързано с използването на маяци - устройства, които ви позволяват да контролирате нивото на пълнене, което не позволява появата на височинни разлики и други свързани дефекти.

След като прочетете информацията по-долу, ще научите за характеристиките на приложението на най-популярните разновидности на тези помощни структури и ще получите всички необходими препоръки за самостоятелна работа по инсталирането на професионални маяци.

Защо да използваме маяци?

Защо да използвате маяци

Защо да използвате маяци

Дори при откриването на визуални инспекции не са били открити нарушения на повърхността, фактът, че това всъщност не е така. Визуално плоската основа може да има разлики по отношение на земята. Ако това не е забележимо, изливането на пода, без да се вземе предвид този нюанс, може да доведе до много неудобства и сериозни проблеми в бъдеще.

Ето защо експертите препоръчват подовите настилки да бъдат завършени със задължително използване на маяци - специални ориентири, с които можете да зададете правилно нивото на бъдещия дизайн. Обикновените продукти за тяхното използване ви позволяват да настроите желаната дебелина на пълнежа върху цялата площ, която е оборудвана, и да изпълните работата възможно най-високо.

Лайтхаус - маркер

Лайтхаус - маркер

Основните разновидности на маяците за пълнене на подове

Изливането може да се извърши с помощта на няколко вида продукти. Препоръчваме ви да се запознаете с особеностите на тяхното използване в следващата таблица.

Таблица. Видове маяци за пода и характеристиките на тяхното използване

Тип продуктФункции
Профил на мазилкатаЕдин от най-популярните и бюджетни опции. Подходящ за използване в малки помещения. Има ограничения върху дебелината на пълнежа - до 30 мм.
Работата се извършва в проста последователност. Първо, винтовете за самозатягане се завинтват в пода и се определя нулево ниво. Между усукани продукти разтегната линия. С навиването и отвиването на винтовете се осигурява хоризонтално положение на всяка част от линията.
Накрая, самонивелиращото се съединение или обичайната циментова суспензия бързо се разлага в получените "квадрати". На туберкулите на разтвора се прилага профил на метална мазилка и се пресова в разтвора, докато се достигне пълно съответствие с предварително разтегнатата линия. След това избраната смес се излива директно.
Стоманени тръбни сепараториТе се използват за запълване на големи помещения. Подът трябва да има дебелина най-малко 20 мм, в противен случай тръбите ще бъдат видими.
На цялата повърхност, покрита със смес, се монтират маяци. За да регулирате височината на тръбата, натиснете в саморазливната смес. След маркирането на нивото, маяците се покриват с разтвор. След изсъхване на замазките тръбите се отстраняват. Остатъците от сместа, използвани по-рано, се използват за уплътняване на неравностите.
Алуминиев профилПопулярен и доста ефективен вариант. Първо, винтовете с самонарязващи се болтове се завинтват в основата с стъпка около 0,5 м. Поради това се извършва означаването на нивото на нулата. Между винтовете здрава резба или въдица. Чрез завъртане на винтовете изпълнителят осигурява същото разстояние до основата.
Над винтовете има алуминиев профил, който традиционно се използва за монтаж на гипсови плоскости.
От всяка страна на профилите и под тях се очертава решение. След като се втвърди, пространството между профилите се запълва с основната част на пълнежа.
Професионални маяциТе са бележки. Оставете колкото е възможно по-бързо да определите необходимата дебелина на пълнежа, като осигурите същото ниво на бъдещия дизайн. Сигналите се демонтират бързо след монтирането на подложката, без да оставят следи. Това е рапърите, които понастоящем са най-предпочитани.

Повече за професионалните маяци

Професионален маяк за насипни подове

Професионален маяк за насипни подове

Рамката е направена под формата на метален статив с регулируем вертикален щифт в средата. Принципът на използване е изключително прост: изпълнителят настройва централния елемент на продукта, задавайки желаната височина на точката, разположена под пейката, и по този начин определя нивото на подвижния под.

Професионалните маяци се монтират в шахматна дъска на стъпки от 100 см. Базата се обработва предварително с грунд. Повтарянията се задават след 5-6 часа.

Инструкция за използване на референтни точки

Монтирането на професионални маяци за монтаж на подовата настилка се състои само от 2 основни стъпки: първо се извършва маркировката, а след това маяците се поставят директно върху основата.

Маркиране

На този етап ще ви трябва лазерно ниво. При липса на такъв инструмент, можете да направите с просто хидравлично ниво.

Лазерно ниво

Лазерно ниво

Извършете маркиране

Извършете маркиране

Работата с лазерното ниво е по-удобна, по-бърза и по-лесна: определя се най-високата точка на основата и се извършва маркиране. Работата с хидравличен аналог ще изисква малко повече усилия. Ако желаете, нивото на водата може да се извърши и от вас: прозрачна капронова или силиконова тръба се напълва с вода, краищата на продукта се усукват или заглушат и домашният инструмент се използва по предназначение. За да напълнете епруветката с течност, поставете единия край на продукта в контейнер с вода и направете прибиращо движение от другата страна.

Видео - хидро ниво. Принцип на действие

Полезни съвети! Докато напълвате епруветката, уверете се, че в резервоара не попада въздух - това ще повлияе отрицателно върху резултатите от допълнителната работа.

Водата трябва да бъде толкова, че приблизително 30 см от дължината на тръбата от всяка страна да остане незапълнена. Запълнете тръбата, я огънете или временно я спрете. Използването на хидравлично ниво изисква задължително присъствие на асистент.

Принципът на маркиране с хидравлично ниво

Принципът на маркиране с хидравлично ниво

Направете начална отметка върху една от стените на стаята, като изберете желаната височина. Един от изпълнителите проверява нивото на водата в нивото с марката, а вторият майстор в този момент поставя края на инструмента в друга част на стената, поддържайки същото ниво. След като изравните нивото на течността в инструмента с началната точка, маркирайте от другата страна на устройството, съответстващо на местоположението на водата. Маркерите ще бъдат разположени на нивото по отношение на основата и един към друг.

Използвайки нивото, поставете маркери по целия периметър на стаята. Свържете завършените ориентири с хоризонтална линия. В резултат на това получавате плоска равнина по отношение на земята. Ако е необходимо, линиите могат да бъдат спуснати или повдигнати до желаното ниво с помощта на измервателна лента.

След като завършите маркирането, намерете най-високата точка на основата. За да направите това, спускайте линиите по стените до желаната височина, фокусирайки се върху избраната дебелина на насипната структура на монтажа. В резултат на това можете да откриете визуално най-високата точка. Ако разликите не са толкова силни, погледнете повърхността с помощта на строителна резба, силна линия или друго подходящо устройство. За да направите това, нарисувайте конец между стените на стаята. Така че сте задали повърхността на бъдещата база и може да определите дебелината на пълнежа по цялата площ.

Настройване на маяците

Инсталиране на фар

Инсталиране на фар

Маските се монтират в съответствие с марките, направени на предишния етап. За да можете правилно да свържете продуктите помежду си, можете да използвате или ниво на сграда с подходяща дължина, или обикновена линия - достатъчно е да го опънете между стените на помещението с маркировките. Вторият метод гарантира по-голяма точност на работата.

Подготвяне на пода

Подготвяне на пода

Не се изисква специална предварителна подготовка на субстрата, с изключение на гореспоменатия грунд. Основното е, че маяците стоят стабилно на повърхността. Завъртайки централния щифт, съветникът настройва горната част на всеки фар до желаната височина. В този случай - до плътна линия. След това можете да започнете да изливате избраната смес.

След инсталирането на маяците можете да смесвате и да напълвате сместа

След инсталирането на маяците можете да смесвате и да напълвате сместа

Успешна работа!

Видео - Монтиране на маяци на пода

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Подравняването на стените на маяците създава идеална повърхност на стенатаПодравняването на стените на маяците създава идеална повърхност на стената
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
Подаване на подаПодаване на пода
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
» » Монтиране на маяци на пода
© 2021 BggeHat.com