Монтаж на маяци за подови замазки

Технологията за инсталиране на подови покрития включва редица важни предишни дейности, чиято основна цел е да се премахнат пукнатини, изпъкналости и други нередности. В противен случай завършването няма да изглежда просто грозно, но също така много бързо губи своята производителност и служи по-малко, отколкото би трябвало.

Монтаж на маяци за подови замазки

Монтаж на маяци за подови замазки

За изравняване на подовата повърхност традиционно се използва замазка - специална композиция, разпределена на повърхността с еднакъв слой. В този случай изливането се извършва стриктно на едно ниво. Спазвайте горното изискване, като се съсредоточавате изключително върху "окото" е невъзможно. За да се реши този проблем, се използват специални устройства - маяци.

Пример за връзки към маяците

Пример за връзки към маяците

С характеристиките на съществуващите версии на фарове, както и препоръки и инструкции за тяхното използване, вие сте поканени да прочетете допълнително.

Подготовка за инсталиране на маяци

Монтажът на всички съществуващи сортове фарове се предшества от няколко подготвителни етапа, а именно:

  • подът се почиства от съществуващото покритие и следи от неговото присъствие,

    Старият под трябва да бъде демонтиран

    Старият под трябва да бъде демонтиран

  • от повърхността се отстраняват всички видове петна, мръсотия, прах;
  • наличните издатини

    Ремонт на стара подова замазка

    Ремонт на стара подова замазка

  • запечатани вдлъбнатини, пукнатини и т.н. -

    Ремонт на замазката. Пукнатини разширяват, подсилват, shpaklyuyut

    Ремонт на замазката. Пукнатини разширяват, подсилват, shpaklyuyut

  • основата е покрита с грунд-

    Покритие с грунд

    Покритие с грунд

  • хидроизолационен материал-

    Хидроизолацията е необходима във всяка стая, т.е. двойки от долните етажи и мазета проникват през стоманобетонни подове

    Хидроизолацията е необходима във всяка стая, т.е. двойки от долните етажи и мазета проникват през стоманобетонни подове

  • нулевото ниво се определя, маркерите се поставят, започва основната фаза на работа.

Определяне на нулевото ниво

За да могат маяците да бъдат инсталирани равномерно, преди да започнете да работите, трябва да определите нулевото ниво и да извършите маркирането. Лазерното или конвенционалното хидравлично ниво ще ви помогне с това. Първият вариант е за предпочитане - с него работата ще бъде по-бърза и по-лесна.

Маркирането е по-удобно за използване, като се използва лазерното ниво

Маркирането е по-удобно за използване, като се използва лазерното ниво

Спускайки се на пода от 1 м нагоре, поставете изходната точка на стената. Отдръпване на подобно разстояние от основата, поставете точките на височина на метър, вървете по всяка стена на стаята.

Подравнете маркировката до най-високата точка и свържете етикетите с твърда права линия, като по този начин зададете базовото ниво. Назад от създадената линия 1 м надолу и приложете нова непрекъсната линия по нея по цялата дължина на периметъра. Така че ще получите нулево ниво. За да зададете желаната дебелина на замазката, просто стъпнете назад от нулевото ниво до желаната височина (обикновено от 3 см) и изчертайте нова линия.

Определяне на нулевото ниво

Определяне на нулевото ниво

На последната от създадените линии ще поставите маяци - горната част на тези забележителности трябва да бъде на една и съща височина с маркировките на стената.

Монтиране на фарове за подреждане на сухи замазки

Монтиране на фарове за подреждане на сухи замазки

Монтиране на фарове за подреждане на сухи замазки

Общи препоръки

Сухата замазка се прави с помощта на насипни материали и техните смеси, сред които признатият лидер е разширената глина. С функциите на маяците за подреждането на такива запълващи метални профили най-добре могат да се справят. Ако желаете, можете да използвате продукти от всякаква форма. Заедно с това е важно да се разбере, че след подреждането на замазката, профилите няма да бъдат демонтирани, така че височината на ориентирите трябва да бъде избрана в зависимост от дебелината на запълването - в този случай от 30 mm.

Суха подова настилка

Суха подова настилка

За да се организират маяци, трябва да се използва достатъчно силен профил, така че в бъдеще да не се огъва под тежестта на запълването - заради това равномерността на замазката ще бъде нарушена. Когато се използват тънки профили, е необходимо да се отказва, когато е възможно; за правилното изпълнение на замазката, те трябва да бъдат фиксирани на повърхността, което ще изисква редица подготвителни мерки, използващи допълнителни материали. Просто закрепете тънък профил с винтове, не можете - такова закрепване ще наруши целостта на влагоустойчивия слой, което няма да има положителен ефект върху издръжливостта и ключовите характеристики на пода.

Ботуши за сухи връзки

Ботуши за сухи връзки

Маяци от U-образния профил

При подреждане на сухата мазилка фаровете са най-добре направени от U-образен профил. Използвайте водачи с височина на стената 27 мм. Работата се извършва в следния ред:

  • Профилите са поставени на основата с остри ръбове нагоре. Стъпката на поставяне на ориентирите трябва да бъде избрана така, че да не надвишава продължителността на правилото, което прилагате. Най-често следва стъпка от 100 сантиметра;
  • запълнете празнините между краищата и маяците директно с избраната строителна смес;
  • изпълнете правилото по профили, премахнете излишните пълнежи и едновременно с това нагласите слоя на замазката.
U-образен профил за фарове, снимка

U-образен профил за фарове, снимка

В резултат на това маяците ще влязат в контакт с листовия материал, поставен отгоре само с техните ръбове, което ще позволи да се запазят звукоизолираните и други значими характеристики на основата.

Избор и монтаж на маяци за полусухи и мокри замазки

Мокри и полусухи замазки могат да бъдат изливани, използвайки различни типове маяци. След това, вие сте поканени да се запознаете с подреждането на най-популярните от тях.

Профил на разтвора

Профил на разтвора

Профил на разтвора



Като фарове можете да използвате обикновени стоманени тръби или профили от гипсокартон. Вторият вариант е по-предпочитан. Препоръчителният размер на профила е подобен на размерите, посочени в ръководството за подреждане на маяци за суха замазка.

Използване на профили за гипсокартон като маяци

Използване на профили за гипсокартон като маяци

Профилът се завърта и се подрежда върху предварително фиксирания върху основата на носачите, необходим за изравняване на разликите във височината. Традиционно тухли, барове и хълмове на циментова замазка се използват като опори.

За закрепване на профили (тръби) с опори можете да използвате циментов варов разтвор или гипс (алабастър). Първият вариант е по-малко предпочитан, защото за да изсъхне тези смеси отнема 2-3 дни и работата може да продължи само след втвърдяването на фиксатора.

Профил на самонарезни винтове

Профил на самонарезни винтове

Профил на самонарезни винтове

По-ефективен и бърз начин за подреждане на маяци за изливане на подови замазки в сравнение с предишния метод. Последователността на действията е показана в таблицата.

Таблица. Редът за монтаж на профили за местоположение на самонарязващи се винтове

EtapOpisanie
Подреждане на дюбелиПодготвителната мярка, чиято същност е да задвижва дюбели в повърхността с стъпка около 200-300 мм.
Профилирането на профилитеПродуктът, избран за подреждане на маяци, се полага върху кокилните дюбели.
Фиксиране на маяцитеВодачите се фиксират чрез завинтване на винтовете в дюбелите. Самонарезните винтове се регулират без никакви проблеми, което позволява на изпълнителя да настрои водачите до желаното ниво.

При инсталиране на изливане на земята, можете да използвате различен метод, преди това прикован към основата на дървените ленти. Подходящи продукти с размери около 140 x 15 x 15 мм. Винтовете се завинтват в дървени подпори на дадено ниво. Работата започва от крайните точки, постепенно се премества в средата.

Комбинирана версия на фарове

Комбинирана версия на фарове

Комбинирана версия на фарове

Направете следното:

  • пробийте дупки в основата с стъпка от 100 см и ги закачете в дюзите;
  • завийте дюбелите в дюбелите на необходимото ниво;
  • в средата между завинтваните винтове поставете хълм от цимент-пясъчен разтвор, който е малко по-висок от нивото на самонарязващите се винтове;
  • регулирайте или изравнете нивото на хаванчето, като го натиснете до желаната височина.

Фарове от разтвор

Купища разтвор като маяци

Купища разтвор като маяци

Последователността на подреждане на такива фарове се състои от следните етапи:

  • На пода се монтират винтове. Разстоянието се избира в зависимост от дължината на водещата релса;
  • между установените ориентировъчни проводници се простира на няколко реда;
  • по протежение на опънатата тел спретнато положен циментово-варов разтвор. Задачата се свежда до образуването на структура, наподобяваща стена. Учителят разтяга дълъг прът, перпендикулярен на жицата, докосвайки едновременно винтовете. В резултат на това ще бъде създадена хоризонтална платформа. Тя ще поеме функциите на фара.

Важно! Преди да запълнете настилката, като маяците, трябва да дадете 2-3 дни, за да изсъхне и да поставите сила. Времето за изчакване е напълно компенсирано от удобството на работа: не трябва да се демонтират забележителности след поставянето на основите.

Фарове за полусухи връзки

Фарове за полусухи връзки

Фарове за полусухи връзки

Полусухия замазка може да се направи практически без използването на маяци. След приготвяне на повърхността в зависимост от споменатите по-горе инструкции, поръсете в помещенията ъглите 2, и хълм варов разтвор sformuyte един обект в съответствие с нивото на запълване. Платформите се поставят със стъпка, която не надвишава продължителността на прилаганото правило.

След изсушаване на маяците, запълнете оставащите пролуки между тях с избраното разтвор за фугиране и го подравнете според нивото, в зависимост от височината на подготвените забележителности.

Фарове за подреждане на плаващи подове

Фарове за подреждане на плаващи подове

Фарове за подреждане на плаващи подове

Технологията на основата на основата се свежда до полагането на циментово-пясъчен разтвор върху горния слой пяна. В допълнение към основната функция, този дизайн допълнително ще увеличи топлоизолационните свойства на пода. С функциите на забележителности в този случай винтовете, завити в пода, най-добре ще се справят.

Един ден след изливането на замазки могат да бъдат демонтирани забележителности (времето може да варира в зависимост от свойствата на използваното решение, но средното е точно това). Запълнете останалите отвори с хоросана, използвана за образуване на основния слой.

Последната позиция важи и за други разновидности на маяци, които се използват за обновяване на мокри строителни смеси: приблизително един ден, след като се замазки ориентири се снемат и останалият разтвор нишата леко триене наравно с основната повърхност.

Избор и монтаж на маяци за запълване на подове

Често, изпълнители, Tutor подреждане на саморазливна етаж, да се откажат от използването на маяци, вярвайки, че самата изпълва ще запълни една повърхност, без промени в надморската височина и други дефекти. Наред с това, квалифицирани майстори препоръчват все още не се откаже от използването на фарове, особено в комбинация с саморазливни подове се използват забележителности с опростена конструкция и не изискват инсталиране отнема много време и последващото му разглобяване.

еталони

еталони

еталони

Професионален фар, идеално подходящ за регулиране на пода за пълнене. Дизайнът е направен под формата на статив с подвижен централен прът. Това е последният елемент и ви позволява да зададете желаното ниво на замазка.

Преди да започнете работа, подът трябва да бъде грундиран, да изчакате около 5-6 часа и само след това да напълните избрания материал. Препоръчителната стъпка на монтаж е 1 м.

След като създаде пейка върху основата, изпълнителят, като завърти централния прът, поставя продукта на желаната височина в съответствие с предварително направените маркировки. След като сместа се излива и изравнява, водещите маяци се демонтират.

Морски къщи от самобръснати винтове

По желание подът може да бъде направен с помощта на домашен аналог на по-рано разгледаната референция. За да направите това, вземете винтовете, завити в дюбела, закрепете ги с парче пробита лента и задайте получената структура на определеното ниво. Домакинските забележителности, както и еталонните показатели, се разглобяват преди втвърдяване на изливането.

Маси за насипни подове

Маси за насипни подове

Инсталирането на маяци за оборудване на подови замазки е много важен и отнема време. Въпреки това, както показва практиката, не си заслужава да бързаме в ущърб на качеството на изпълнението, защото това е изпълнено с изключително неблагоприятни последици: покритието, покрито върху неравномерната замазка, няма да има най-изявения вид и ще служи много по-малко, отколкото се предполага.

Когато настройвате маяци, проверявайте последователността на тяхното разполагане с помощта на ниво в двете посоки, т.е. навсякъде и отвъд, и само при липса на отклонения отидете директно на етапа на изливане на замазка.

Изравняване на маяците с ниво

Изравняване на маяците с ниво

Успешна работа!

Видео - Монтиране на маяци за подова настилка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фарове за стени на гипс, с които работата е по-удобна?Фарове за стени на гипс, с които работата е по-удобна?
Вратите се свързват в частна къщаВратите се свързват в частна къща
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Монтиране на маяци на подаМонтиране на маяци на пода
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
Подаване на подаПодаване на пода
» » Монтаж на маяци за подови замазки
© 2021 BggeHat.com