Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка

Монтаж на маяци за подови замазки

При изграждането и ремонта на помещения един от най-важните фактори е изравняването на подовата повърхност. Без плоска равнина е невъзможно да се поставят качествени плочки, ламинат, паркет и други подови настилки. Както показва практиката, основната причина за деформацията на скъпите покрития е неправилната подготовка и отсъствието на равномерна основа. В този случай най-простият и най-доказан метод за изравняване на повърхността е замазката. Задължително изискване за подова настилка е монтирането на фарове.

Тази операция е възможна дори и за тези, които нямат опит в извършването на строителни работи. Основното нещо е стриктното спазване на препоръките и последващият технологичен процес, който гарантира отличен резултат. Къде трябва да започна? Какво трябва да се обърне специално внимание и какви устройства и материали ще са необходими за висококачествена и бърза работа по монтирането на замазката?

Подготвителни мерки, необходими преди изравняването на повърхността

Преди да инсталирате водачите на настилките и да ги наливате, се нуждаете от цяла гама от дейности, за да подготвите стаята и да закупите необходимите материали и устройства. Ето основните етапи:

  • Подготовка на стаята. Това включва демонтиране на первази и стари подови настилки, ако има такива. Старият дървен под трябва да се отстрани и основата да се почисти от остатъци, лепила и хаван. Ако има твърде изпъкнали части от бетон, армировка и т.н., те трябва да бъдат отстранени.
  • Ако в стаята се образува кухина, не я запълвайте изцяло с дъска. Много по-лесно е да се запълни част от пространството с лек материал - шлака или разширената глина. Не забравяйте да уплътните повърхността.
  • Бетонната основа трябва да бъде внимателно грундирана - затова значително ще подобрите адхезията на материалите.
  • Ако планираната дебелина на хоросана надхвърля знака от 4 см, цялата повърхност трябва да бъде добре напоена преди работа.
  • Ако в стаята все още не са инсталирани врати, трябва да вземете под внимание нивото на вратата, така че замазката да не се окаже по-висока - това ще ви спести ненужна работа.
  • Списъкът с необходимите инструменти, може да варира в зависимост от характеристиките на стаята, но е желателно да се уверете, че имате следното - чук тренировка или чук, миксер или строителство миксер, различно закопчаване - анкери, винтове, винтове, пирони, строителство кабел или жица, мистрия, ниво, някои правила с различни ширини. Ако нещо не е достатъчно, той винаги може да намери подмяна от импровизирани средства.

Общи правила, които не бива да се пренебрегват

Първо, се извършва разбивка на стаята, определя се нейната дължина и ширина. Въз основа на размерите, линиите са показани на повърхността, по протежение на която ще се извърши инсталирането на маяци на пода. След това, използвайки лазерното или течно ниво, се определя най-високата точка в стаята - нивото на замазката ще бъде ориентирано по него. В този момент, дупката е пробита и е изкован пластмасов или дървен винт дюбел корк се завинтва, което капачката и ще бъде отправна точка. Трябва да се помни, че дебелината на замазката трябва да бъде най-малко 3 см.

Ако стаята е голяма, има смисъл да се начертае контролна линия по периметъра на стените - това ще бъде много полезно, ако искате да инсталирате повече от два направляващи. В края на краищата, техният самолет трябва идеално да съвпадне. Морските къщи трябва да се намират на не повече от 30 см от стените, в противен случай подът около тях може да бъде претоварен. Също така е необходимо да се вземе предвид ширината на съществуващото правило - маяците трябва да бъдат разположени на 20-30 см вече, което ще гарантира комфортна и висококачествена работа.



Нивото на фарове се определя от кабел, опънат между винтовете, които се завинтват в дюбелите на пода и се изравняват. Или може да бъде направено на линия, приложена по периметъра на помещението (най-лесно тази операция се извършва с помощта на ниво лазер).

Сортове с маяци

Дървени барове в ролята на маяци

Избор на маяци за пода

Има много варианти на фарове, които смятаме по-долу:

  • Ууд. Най-старият метод, широко използван, дори когато просто нямаше алтернатива на дървото. Днес тя се използва рядко, защото има по-евтина и по-лесна за използване алтернатива. За да се създават маяци, се използват брушки с дебелина най-малко 30 мм. Преди това те са много навлажнени, в противен случай при изливането на замазката дървото ще изтегли влагата от разтвора и ще изсъхне неравномерно, което ще затрудни нивото му.
  • Мазилка. Те са T-образно метално въже, чиито ръбове са перфорирани за по-добро фиксиране в разтвор. Това е най-простото решение. Това инсталиране на фарове на пода няма да причини много трудности, както и изравняване на замазката върху тях. Строго маяците са най-предпочитани за използване в домове и апартаменти, така че ще ги обсъдим по-подробно по-долу.
  • Сигнали от профила за гипсокартон. Като маяци може да се използва проводник за гипсокартон. За по-голяма надеждност можете да вмъкнете два профила един в друг - получавате силен квадратен водач. Профилът е изложен от здрав корпус и стабилно фиксиран с разтвор.
  • Морски къщи от метални тръби или плътни фитинги. Те се използват главно за замазка в големи помещения, където се излива значително количество бетон. Благодарение на здравината на материалите, след като връзката изсъхне, водачите могат да бъдат отстранени и използвани допълнително - или като маяци или за други цели.
  • Ръководства от разтвор. По протежение на напрегнатия корда се полага разтвор, чиято горна част се изравнява. След изсушаване се използва като фар. Много интересна техника - не е нужно да се сдобиете с фарове, след като дъската е изсъхнала.
  • Когато се използват полусухи замазки и саморазливни смеси, се използват специални типове маяци. Но няма да ги докоснем, тъй като много от тях са много специализирани, имат много високи разходи и се използват само от професионалисти.

Машини за замазка

Морски къщи с профил

Инсталиране на маяци за замазки

Това е най-популярният тип наръчник поради множество причини:

  1. Ниска цена и наличност.
  2. Компактен размер - инсталирането на маяци на пода отнема само 6-10 мм пространство, което е много важно в случаите, когато слоят на замазката не е много дебел.
  3. Идеален за полагане на замазки в малки помещения, които са къщи и апартаменти.
  4. Лесно демонтиране, след което е необходимо да се уплътнят каналите с хоросан с шпатула.

Улеснява работата и факта, че мрежата има много видео, което ясно показва всички нюанси на работа с маяци за замазка.

заключение

Правилното разполагане на водачите гарантира, че вашият под ще бъде гладък и надежден. Трябва да се отбележи, че много консултанти препоръчват пускането на маяци на разтвор от алабастър или разтвор с добавка - той изсъхва няколко пъти по-бързо. Практиката показа, че оптималното решение е да се укрепят маяците за същото решение, от което се прави замазката. Въпреки, че изсъхва много по-дълго, но е увеличил надеждността. И алабастърът е много бързо разрушен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начиниКак да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начини
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Подготовка на пода за линолеумПодготовка на пода за линолеум
Как правилно се прави подова настилка?Как правилно се прави подова настилка?
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
Как да използваме маяци за подравняване на пода за различни видове замазкиКак да използваме маяци за подравняване на пода за различни видове замазки
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
» » Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
© 2021 BggeHat.com