Вратите се свързват в частна къща

Изливането на замазката е една от основните етапи на подреждането на качествен и надежден етаж в частна къща. Относно колко професионално ще се изпълняват работите по производството на замазки, зависи много от тях, включително колко скъпо и отнемащо време ще бъде поставянето на подовата настилка след това.

Вратите се свързват в частна къща

Вратите се свързват в частна къща

Насипвайте, напълнете всички правила и с плоска повърхност без дефекти, позволява да поставите подови плочки, ламинати и други материали без досадни подготвителни етапи. Ето защо подреждането на замазките трябва да се извършва с особено внимание и да се изпълнява работа съгласно всички правила.

Вратите се свързват в частна къща. Вътрешен дизайн с бетонен под

Вратите се свързват в частна къща. Вътрешен дизайн с бетонен под

Инструменти, необходими за подреждане на замазки

Инструменти, необходими за подреждане на замазки

Инструменти, необходими за подреждане на замазки

Преди да започнете работа по подреждането на замазката, трябва предварително да подготвите всички необходими инструменти. Работата ще се нуждае от:

  • ниво сграда;
  • лопата;
  • мистрия (мистрия);
  • като цяло;
  • контейнер за смесване на разтвора.

хидроизолация

Хидроизолация на пода

Хидроизолация на пода

При изливане на замазки в помещения с висока влажност, като кухня или баня, не забравяйте за толкова важна точка като хидроизолация, която ще помогне на пода да продължи по-дълго. Хидроизолационният материал се полага точно преди поставянето на маркери. Като хидроизолационен материал може да изпъкне дори обикновен полиетиленов филм. Запечатва се с лента и се поставя върху повърхността на първия слой замазка, но е по-добре да се използват специални материали, чието качество и здравина са без съмнение.

Подова хидроизолация с ролкови материали

Подова хидроизолация с ролкови материали

NameDescriptionDescriptionPrice, rub.
Hyperdesmo ClassicСтоманобетон, 6 кгПри употреба е удобно, се прилага с помощта на флейта или четка. Това е маса, разработена за запечатване на фуги, шевове, пукнатини при изпълнението на външни, както и вътрешни ремонтни и строителни работи. 2 660.00
GLIMS WaterStop Пластмасова кофа, 4 кгТова е маса, създадена за хидроизолация на шевове, фуги, пукнатини по време на изпълнението на вътрешни, както и външни строителни и ремонтни работи.238,00
Мастичен битум еднокомпонентен W / w, 20 литраБитуменът мастик за хидроизолация се нанася с четка или ролка. Резултатът е монолитна мембрана, без шевове и стави.604,00
Хидроизолация проникваща водно-спираща хидротек-ВПластмасова кофа, 8 кгОсигурява отлична адхезия към по-голямата част от строителните повърхности, като дърво, керемиди, тухли, PVC (PVC) и бетон.659,00
Хидроизолационна печалба бариера 25 кгЗа хидроизолация на непропускливи за влага строителни конструкции и конструкции, изработени от тухли или бетон498,00
Хидроизолационна маса Ceresit CR65 25 кгОбхват: за външна и вътрешна хидроизолация на погребани и подземни съоръжения827,00
Хидроизолация на Херкулес Аква-Стоп 25 кгЦел: хидроизолация на плувни басейни, душове, бани, резервоари за вода (в монолитен дизайн), мазета. Основен материал: бетон, тухла, цимент-пясък и каменни повърхности.515,00
Полиетиленов опакован филм, 10x3 m, 150 микрона-Може да се използва за хидроизолация. Филмът се приляга с припокриване и се закрепва с лепяща лента.432,00

Инсталиране на фар

Инсталирани маяци под подовата замазка

Инсталирани маяци под подовата замазка

Работите по подреждането на замазката винаги се състоят от няколко етапа. На първо място е необходимо правилно да настроите маяците - от този момент до крайния резултат на работата до голяма степен зависи. В края на краищата, ако пренебрегнете този момент, то етажът ще се окаже неравен и качеството му сериозно ще пострада.

Най-добре е да използвате водно ниво или лазерно ниво, за да инсталирате маяци, въпреки че ще е достатъчно, за да работите върху малки площи на ниво балон, което обикновено се използва от строители.

Фарове

Фарове

Като маяци в подреждането на замазки често се използват профили, които са предназначени за монтаж на гипсокартон. Разбира се, за тази цел е възможно да се вземат специални маяци, направени в завода, обаче, според тези, които се специализират в подреждането на етажите, те не са толкова надеждни и за тяхното инсталиране изисква повече точки на подкрепа.

След смесването на циментовата замазка трябва внимателно да се поставят в ред от купчини по една от стените, докато разстоянието между стената и купчината разтвор трябва да бъде около 200-300 мм. След това сигналът трябва да бъде притиснат в разтвора по такъв начин, че профилът да е разположен на височина от 30 до 50 mm от съществуващата подова повърхност.

Инсталиране на фар

Инсталиране на фар

Монтирането на втория маяк може да изглежда по-трудоемко, тъй като задължително трябва да бъде поставено на същото ниво като първото. Инсталацията трябва да се извършва на разстояние, което е малко по-малко от дължината на правилото, използвано в произведението. Например, ако дължината на правилото е 2 метра, разстоянието между маяците не трябва да надвишава 1,8 метра. Всички други фарове трябва да бъдат инсталирани по подобен начин.

Трябва да се помни, че с подреждането на замазки фарове след края на работата не се отстраняват. Има обаче мнение, че оставянето на профилите, започвайки с ръжда, може да намали качеството на замазката. За да се избегне този проблем, е необходимо да се използват профили с антикорозионно покритие или от неръждаема стомана.

Укрепване: Важен етап на подреждане на замазката

На втория етап от работата се извършва армиране. За укрепване на замазката трябва да се постави специална метална решетка между фаровете. Въпреки това, по-често строителите поставят подсилващата мрежа върху слоя хидроизолация, използвайки носещите скоби, а вече отгоре на решетката са монтирани маяци за подово покритие.

Укрепване на подовата замазка със стоманена мрежа

Укрепване на подовата замазка със стоманена мрежа

Бетонът е изключително издръжлив и надежден строителен материал, но в процеса на опъване или със значително динамично натоварване, той става крехък, поради което замазката често е покрита с мрежа от пукнатини. За да се избегнат подобни проблеми, подсилването се извършва с материали, които имат по-високи характеристики на якост, отколкото бетон.

Как да настроите правилно маяците

Как да настроите правилно маяците

Благодарение на армировката, замазката не е деформирана и не е покрита с пукнатини, освен това такава замазка е в състояние да издържи значителни товари. В допълнение, армировката може значително да намали необходимата дебелина, т.е. подсилената замазка може да бъде по-тънка от конвенционалната.

Материали за армиране на замазки

Понастоящем следните видове мрежи се използват за подсилване на подовата замазка в частни къщи:

  • Заварени, състоящи се от метални пръти;
  • композитни (изработени от фибростъкло);
  • Полипропилен.
Полипропиленова мрежа

Полипропиленова мрежа

Ако говорим за качеството на тези материали, композитната мрежа значително надвишава заварената мрежа поради характеристиките й на работа, защото е устойчива на корозия и, за разлика от заварената мрежа, не е податлива на влага.

Важно е да запомните, че подсилващият материал трябва да бъде чист и трябва да има добра адхезия към циментовия разтвор. За да направите това, във всеки случай не трябва да се допуска контакт с мазни вещества или бои.



Размерът на клетката на подсилващата се мрежа може да бъде различен и е необходимо да се избере мрежата, така че развалините в циментовата каша да могат свободно да преминават през клетките.

За дебелината на замазката

Определете дебелината на замазката

Определете дебелината на замазката

Въпреки че има много разновидности и методи на замазка, най-популярните при подреждането на пода в частни къщи все още използват циментов пясък.

Дебелината на замазката обикновено се определя, като се вземат предвид следните точки:

  • интензитетът на поетите натоварвания на новия етаж;
  • има някакви разлики в повърхността на пода.

При подови настилки в частна къща, дебелината на замазката може да варира от четири до десет сантиметра. Ако дебелината на замазката надвиши 8 см, тя трябва да бъде подсилена, за да се предотврати деформация и напукване на повърхността.

Как правилно да се подготви разтвор за замазка

Таблица за изчисляване на цимента за подова замазка

Таблица за изчисляване на цимента за подова замазка

Смес за подова настилка в частна къща може да бъде закупена в готов вид (сега има широк спектър от такива продукти в строителните магазини), или да се подготвите. Разбира се, готовата смес ви позволява да спестите много време, но финансово, самообработеното решение е по-икономичен вариант.

За приготвянето на хоросан в къщи обикновено се използва цимент М400 или М500. За смесване съставките се взимат в следните съотношения: 2 части цимент, 4 части чист речен пясък, 8 части развалини и 1 част вода. Всички компоненти се смесват добре, докато се получи гъста, равномерна маса.

Как да издърпате по подходящ начин подложката

Посоката на движение на правилото

Посоката на движение на правилото

След като подготвите основата за замазката, можете да започнете процеса на пълнене. Първо трябва да се налива между приготвения разтвор на маяците и с помощта на лопата за лопата, за да се разпредели равномерно и точно разпределението на сместа върху повърхността. Нивото на разпределеното решение трябва да бъде малко над нивото на инсталираните маяци. За да извършите качествено разтягане, трябва да приемете правилото, да го почивате на два маяка наведнъж и да го издърпате отдясно с активни движения надясно и наляво. За пълно и висококачествено разтягане на целия излишен разтвор се изисква да се извършат поне два или три подхода в една област.

Изрежете с правилото за излишния разтвор

Изрежете с правилото за излишния разтвор

След като разтегнете първата част от разтвора, трябва да подготвите следващия и да го напълните по същия начин. Цикълът на работа трябва да бъде точно това: пълнене - разтягане, запълване - следващото разтягане. Този цикъл продължава до пълното запълване на пода с равномерно покритие.

Изтриване на местоположение

След около 10-15 минути можете да започнете да премествате водачите. За това, бавно завъртане на водачите, те трябва да бъдат извадени от замазката. Получените празнини след изсъхване на замазката се запълват с хоросан и се изравняват с мистрия.

Циментова замазка ще придобие присъщите си свойства, т.е. ще стане твърда и надеждна около три седмици след изливането. За да се държи равномерно, повърхността на дъската трябва периодично да се навлажнява с вода и да се покрива с пластмасова обвивка. Филмът ще задържа течност върху повърхността, забавяйки нейното изпаряване. Този прост метод ще избегне напукване на повърхността.

Глинена подова замазка в частна къща

Claydite, използван за подреждане на подова замазка в частна къща, ви позволява да подтоплите пода. Технологията на подреждане на замазка с разширена глина е в много отношения подобна на процеса на изливане на циментово-пясъчна замазка.

На плочата е необходимо да се постави хидроизолационен филм.

Дебелината на слоя от експандирана глина трябва да бъде най-малко 30 см на земята и най-малко 20 см над подовите плочи, само в този случай подът ще бъде изолиран. Вещите трябва да се излеят на малки порции, внимателно да се подравнят с правилото, за да се избегне образуването на кухини. За надеждността, най-добре внимателно се манипулира с глина. Това може да се направи по достатъчно прост начин: Разходете се около слоя от експандирана глина, удряйки го с краката си. Когато хапче, изработено от експандирана глина, е готово, можете да продължите да изливате.

Правилно покрити с разширена глина преди фиксиращата замазка

Правилно покрити с разширена глина преди фиксиращата замазка

За изливане трябва да използвате решение, което изглежда като мляко в последователност. Това решение трябва да се полива с възглавница от експандирана глина, запълвайки всички съществуващи кухини. Напълнената гниеща глина в един ден трябва да бъде покрита със слой от бетонов разтвор с плътна консистенция върху подсилващата се мрежа. Решетката ще увеличи якостта на замазката и ще намали риска от нейното унищожаване до минимум.

Арматура и фарове нагоре от разширена глина

Арматура и фарове нагоре от разширена глина

Крайното изравняване на глината се извършва по обичайния начин - с помощта на циментов разтвор и правилото. Обикновено окончателното втвърдяване на тази замазка се извършва около месец.

Подова настилка с експандирана глина

Подова настилка с експандирана глина

Подова настилка с експандирана глина

Подова настилка с експандирана глина

Готовността на замазката може да се провери с обикновен стъклен буркан. За да направите това, поставете буркана на повърхността на замазките. Ако след известно време стъклото започне да замъглява, тогава замазката още не е готова и трябва да й дадете време да изсъхне напълно.

Подова замазка от експандирана глина

Подова замазка от експандирана глина

Доста често при утаяването на пода в частни къщи се използва комбиниран дъб. В този случай, за окончателното изравняване на пода над замазката и подсилващите материали, се излива специална саморазливна смес.

Видео - Замазка с разширена глина

Видео - Как да направите подова настилка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите плоска и гладка повърхност?Как да направите плоска и гладка повърхност?
Изливане на пода в частна къщаИзливане на пода в частна къща
Как да направите бетонен етаж в частна къщаКак да направите бетонен етаж в частна къща
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
Топло подово отоплениеТопло подово отопление
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Избор на интериорни врати на вратата на пазараИзбор на интериорни врати на вратата на пазара
» » Вратите се свързват в частна къща
© 2021 BggeHat.com