Лампи за подравняване на пода

Подравняването на пода се използва главно за полагане на керамични плочки или в случай на монтиране на топъл под. За изглаждане може да се използва полусух или течен цименто-пясъчен разтвор. Има няколко вида маяци за изравняване на пода, някои от които могат да се използват само под полусух замазка, докато други са универсални или само за течни. Ще говорим за най-често използваните опции, ще опишем универсалната технология на готварските маяци. Всеки господар в него прави собствени промени, като избира опцията, че е по-удобно за него.

Нивелирайте подовете до маяците

Нивелирайте подовете до маяците

Задачата на всички маяци без изключение е да изпълняват функцията на надеждни ръководства за правилото, за да осигурят плоската хоризонтална равнина на замазката възможно най-плоска. Майсторите самостоятелно избират метода на подравняване, като вземат предвид не само физичните свойства на материалите, но и специфичните условия: размерите на помещенията, материала на базовото производство, наличието на различни специални и импровизирани материали.

Използване на маяци

Използване на маяци

Циментова замазка - характеристики на ефективността

Циментова замазка - характеристики на ефективността

Маяци от самобръчкови винтове

Те се използват предимно от опитни майстори, те могат да се използват както на бетон, така и на дървени подове. Представете си, че са закрепени на един хоризонт.

Стъпка 1. С помощта на електронно ниво или водомер удряйте хоризонталната линия на нивото на нулевата точка.

Определяне на нулевото ниво

Определяне на нулевото ниво

Стъпка 2. Предвид дължината на правилото, маркирайте разстоянието между линиите на самонарязващите се винтове. Имайте предвид, че правилото трябва да е голямо с 10-15 сантиметра, отколкото разстоянието между линиите на маяците.

Стъпка 3. Завийте винтовете в ъглите на стаята, затегнете конеца между тях.

Самонарезни винтове

Самонарезни винтове

Точкови светлинни сигнали

Точкови светлинни сигнали

Стъпка 4. По протежение на нишката на разстояние ≈ 20-30 см, пробийте дупките за дюбелите, вкарайте хардуера. Дължината на винтовете е 30-40 мм. Колкото по-голяма е разликата във височината на основата, толкова по-дълга е необходимостта от ноктите.

Дюбел-пирон

Дюбел-пирон

Стъпка 5. Завийте дюбелите в дюбелите и постепенно изравнете височината им с тесен въже. Можете да използвате и да изравнявате, но първият начин е по-надежден и по-бърз.

Точкови светлинни сигнали

Точкови светлинни сигнали

Това е важно. Въжето трябва да бъде издърпано с достатъчна сила, не трябва да се удря. Ако не следвате това правило, тогава в средата на стаята ще има отклонение, ще трябва да подредите пода втори път. В резултат на това всички винтове трябва да са строго хоризонтални на едно и също ниво.

Практически съвети. Имайте предвид, че по време на нулиране, трябва да знаете дебелината на металния профил или дървената лента, която ще лежи върху винтовете на винтовете. Ако това не се вземе предвид, нивото на замазката ще бъде по-високо от планираното.

Стъпка 6. На шапките се намира рейкът или профилът и можете да започнете да правите потапяне. Ако стаята е по-дълга от решетките, след като работата напредва от единия край на стаята до следващата, греблото се движи леко покрай винтовете.

Учреден маяк

Учреден маяк

Профилиран профил и подравняване на пода

Профилиран профил и подравняване на пода

При неопитни строители грабежът може спонтанно да падне от главите на самонарязващите се винтове. За да избегнете такъв неприятен феномен на някои места, фиксирайте позицията на ламелите с решение. За да може разтворът да замръзне и да се остави да работи, пръскайте го няколко пъти със сух цимент, той ще извлича вода и ще ускори настройката. Един прост метод ви позволява да спестите няколко часа.

Недостатъците на този тип маяци включват необходимостта от пробиване на дупки в пода.

Ако сте професионално ангажирани в строителни работи, има смисъл да правите многофазни маяци, които могат да се използват в повечето случаи. Те са изработени от дървени или метални ламели. За производството се нуждаете от плоски дървени летви с размери ≈ 20 × 30 mm и самозаряди с дължина 80-100 mm. Дължината на релсите няма значение. На разстояние от около 20-30 cm се пробиват дупки и се завинтват болтове на гайките от двете страни или винтове. Желателно е хардуерът да има галванизирани повърхности или да е изработен от неръждаеми сплави. Дължината на хардуера е не по-малка от десет сантиметра.

Съединители за маяци

Съединители за маяци

Има такива маяци на същия принцип като регулираните сексуални изоставания. Първо трябва да определите минималната дебелина на замазката, тъй като това е най-високото място и от нея на разстояние от около 1-2 сантиметра с помощта на маркировки на нивото се поставят на противоположните стени. Освен това се определя разстоянието между маяците, то трябва да бъде по-малко от дължината на правилото. Опитните строители могат да работят с правило по-дълго от 1,5 метра, за начинаещи трябва да има по-къси барове.

Алуминиеви правила за мазилки и замазки

Алуминиеви правила за мазилки и замазки

правило

правило

Това е важно. Трябва да се разбере една зависимост. Дължината на правилото засяга не само производителността на произведението, но и тяхното качество. Зависимостта е обратно пропорционална на дължината. Колкото по-кратко е правилото, толкова по-лесно е да работите с него, но качеството може да се влоши.

Факт е, че неопитни майстори най-често позволяват разликата във височината в местата на ставите на замазката между маяците. Повече линии с фарове - по-скоро ще се набият строителите. Дългото правило е по-трудно за работа, но подът става по-гладък. Това правило важи за абсолютно всички видове джобове и материали за изравняване на пода.

Подова замазка от фарове

Подова замазка от фарове

Дебелината на замазката се регулира от SNiP 2.03.13-88. Файл за изтегляне

SNiP 2.03.13-88

Фарове от разтвор

Най-старата, надеждна, универсална и бърза технология. По време на производството на маяци, в същото време част от пода е изравнена - процесът на замазка се ускорява. Има много видове маяци решение, тъй като горните водачи могат да се използват дървени летви или метални профили, майстори още няма релси и подредени линейни маяци по самолета с помощта на нивелир. Тази технология премахва необходимостта от уплътняване на следи от ламелите, оставащи след като замазката се втвърди и ги издърпа.

Фарове от разтвор

Фарове от разтвор

Какъв метод на производство да изберете е да решите за всеки самостоятелно, като вземете предвид трудовия опит и практическите умения. Ще опишем най-лесния начин за инсталиране на маяци - с помощта на дървен или метален водач. По-добре е да използвате метал, той може да бъде оставен в бетон. Дървен материал понякога е необходимо да издърпате и след това да затворите канал.

С помощта на фарове от разтвора е възможно да се направи замазка върху хидроизолацията, без да се повреди. Макар че те изискват малко повече време, изпълнението на замазката не страда, самите маяци вече са част от замазката, а не малки. Ако натоварването на замазката не е прекалено голямо, то маяците могат да бъдат направени с помощта на алабастър, замръзва много по-бързо, не отнема достатъчно време. Но с алабастър, само опитни строители могат да работят, е необходимо да изложите водачите много бързо, в противен случай гипсът ще се охлади и втвърди, всичко ще трябва да се направи първо. И това е загуба не само на времето, но и на парите.

Морски къщи от алабастър

Морски къщи от алабастър

Практически съвети. Качеството на маяците от едно решение зависи от неговия състав и последователност. За да могат те да се хванат по-бързо, се препоръчва увеличаване на количеството цимент. Ако три части пясък са подготвени за изравняване пропорционално на една част цимент, а след това за маяци е необходимо да се приготви хоросан за една част цимент, една част от пясъка. Водата трябва да е толкова голяма, че когато сместа се компресира в ръката, влагата не се показва през пръстите.

Препоръка относно състава на сместа за местоположение

Препоръка относно състава на сместа за местоположение

Стъпка 1. На нивото на лазера или на хидравличното ниво откриете нулево ниво, маркирайте стената.

Стъпка 2. Предвид широчината на правилото, маркирайте позицията на маяците, те трябва да се извършват по линия по цялата дължина на помещенията.

Стъпка 3. Подгответе циментово-пясъчен разтвор, не трябва да е прекалено течна и да поддържате формата. Поставете първия ред на фар.

Пригответе разтвора

Пригответе разтвора

Проверка на разтвора

Проверка на разтвора

Стъпка 4. Поставете в горната равнина дървена релса или метален профил.

Видове маяци за замазки

Видове маяци за замазки

Използвайки нивото, поставете го хоризонтално по цялата дължина, за това леко натиснете релсата в разтвора, постоянно следете позицията на нивото. Ако върху листовете се появи смес, то трябва да бъде внимателно отрязана, равнината на водача трябва да е чиста и гладка.

Монтиране на маяци за кални легла

Монтиране на маяци за кални легла

Фарът е вдлъбнат в разтвора

Фарът е вдлъбнат в разтвора

Проверка на хоризонталността на маяците

Проверка на хоризонталността на маяците

Практически съвети. Много по-лесно е да поставите водача на въжето. Издърпайте го между краищата на точките, обвийте краищата на въжето с винтове или карамфили, забити в стените с маркировката на хоризонталата.

Стъпка 5. Изчакайте, докато разтворът бъде леко изпънат и започнете да направите замазка. Ако имате опит, не можете да чакате за пълно охлаждане, но правилото ще трябва да работи много внимателно, не го натискайте твърде много на стелажите. Няма опит - по-добре е да изчакате до сутринта.

По-нататъшната работа с изравняващата замазка се извършва чрез обикновен алгоритъм.

Пример за запълване на замазка

Пример за запълване на замазка

Премахване на фара

Премахване на фара

Фарове за насипни подове

В повечето случаи самонивелиращите се подове не изискват маяци, а самото течно решение замръзва в хоризонтално положение. Но това се случва само когато работата се извършва от професионални строители. Необходимо е само леко да разруши технологията за приготвяне на течен разтвор, тъй като това неизбежно ще се отрази отрицателно върху качеството на замазката. Той ще има депресия (ако решението е твърде тънка и охлаждане даде най-неравномерно свиване) или изпъкналост (ако разтворът е много дебела и не е в състояние да се приведе в съответствие).

пейка марка

пейка марка

Независимо дали са необходими маяци по време на производството на течна замазка, опитен занаятчия трябва да вземе на място, като вземе предвид максималния брой фактори. Някои от тях предпочитат да не поемат рискове по време на производството на много важни работни места и да използват специални маяци, т.нар. С тяхна помощ е възможно хоризонталната равнина да се поддържа с точност от ± 1-2 mm. Столът е метален статив, винтът е завинтен в центъра на конеца, долната му равнина контролира височината на пода на пълнежа. Можете да закупите тези устройства в специализирани строителни магазини.

Професионален маяк за насипни подове

Професионален маяк за насипни подове

Как се инсталират?

Стъпка 1. Намерете най-високото място в стаята. Можете да направите това по различни начини, най-лесно - използвайте обикновено дълго ниво.

Стъпка 2. В този момент поставете пейката и използвайте централния винт, за да настроите необходимата минимална дебелина на замазката. В повечето случаи е достатъчен един сантиметър, но тази цифра може да варира в зависимост от натоварването на замазката и началното състояние на припокриването.

Стъпка 3. Задайте следващия показател на противоположната стена, с помощта на вода или лазерно ниво, поставете централния винт в една хоризонтална с първата.

Стъпка 4. С помощта на ниво или опънати между крайните рамки на въжето поставете останалите маяци, горните глави на централните регулиращи винтове трябва да са на една и съща линия. Разстоянието между рамките е около 40-50 сантиметра.

Подложката на фаровете на рапърите

Подложката на фаровете на рапърите

Стъпка 5. Започнете запълването на замазката, докато разтворът докосне долната равнина на централните регулиращи винтове. Докато замазката не е замръзнала, един по един, внимателно да се вземат показателите нагоре. Дупките от краката ще се плъзгат сами.

Практически съвети. Купуването на пълен набор от такива маяци невинаги е възможно. Това не е проблем, устройствата могат да се извършват сами. За да създадете една рамка, се нуждаете от четири дълги винта, парче шперплат, ламинат или дъска.

Пълнене на подложката за пълнене

Пълнене на подложката за пълнене

Как да си направите маяци за течна подова настилка

Цялата работа ще отнеме не повече от час, но винаги ще имате на пръстите си устройствата за производство на замазка във всички помещения.

Маси за насипни подове

Маси за насипни подове

Стъпка 1. Изрежете равностранен триъгълник със страна от 10 см от всички сегменти. Не обръщайте много внимание на точността, няма значение.

Стъпка 2. В ъглите на триъгълника и в центъра, пробийте през отворите, диаметърът на отворите трябва да бъде 1-2 мм по-малко от диаметъра на винтовете. Поради разликата в диаметрите, хардуерът ще бъде здраво завинтен в триъгълника.

Стъпка 3. Първо, трябва да завиете три винта в ъглите, уверете се, че техните шапки са приблизително на същото ниво.

Стъпка 4. В центъра, завийте регулиращия винт, той ще контролира хоризонталността на замазката.

Препоръчително е да вземете дълъг хардуер на около 10 см, което ще направи замазката дори и на много неравномерни повърхности.

Широкото разнообразие от маяци позволява да се избере най-добрата опция във всеки отделен случай. Не винаги използвайте същия метод, капитанът трябва да избере най-удобните за него решения.

Видео - инсталиране на фар

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полусухи подова настилка със собствени ръцеПолусухи подова настилка със собствени ръце
Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?
Полусухи подова настилка и технология на складиранеПолусухи подова настилка и технология на складиране
Намажете пода с топла водаНамажете пода с топла вода
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Изливане на пода със собствените си ръцеИзливане на пода със собствените си ръце
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
» » Лампи за подравняване на пода
© 2021 BggeHat.com