Намажете пода с топла вода

Подреждането на замазка на топъл под е със свои собствени характеристики. При извършване на работа трябва да се има предвид, че качеството на замазката зависи от трайността, привлекателността, характеристиките на подовото покритие. Материалът няма да се износва бързо на равна повърхност, но ако основата е покрита с хълмове и кухини, пода бързо ще се влоши. Основата трябва да бъде перфектно равномерна, без дефекти.

Намажете пода с топла вода

Намажете пода с топла вода

Списък на инструментите за замазка

Инструменти за подова настилка

Инструменти за подова настилка

Работата за създаване на дъска ще бъде бърза и организирана, ако работниците разполагат с набор от необходими инструменти. Необходимо е да се погрижите за всичко, което е необходимо, за да създадете предварително замазка. В процеса на работа ще са необходими следните инструменти:

  • обикновено,
  • ниво на сградата,
  • клещи,
  • Издърпайте кабела,
  • нож остър,
  • Проводникът, който ще бъде необходим за фиксиране на маяци,
  • електрически перфоратор,
  • мистрия,
  • резервоар за разтвор,
  • отвертка,
  • ренде,
  • Съветска лопата.

Подови материали

Настилката ще отговаря на изискванията и ще изпълнява функциите си добре, ако е правилно смесена с циментов разтвор. Но първо трябва да закупите необходимите материали за това. Също така можете да закупите готови сухи смеси и да ги разреждате с вода в съответствие с инструкциите, които са прикрепени към тях от производителя. Но има замазка, направена от сухи смеси, по-скъпа от бетона.

Готов микс за замазка

Готов микс за замазка

Ако трябва да направите сами циментов разтвор:

  • 50 кг цимент от М400 и по-горе;
  • 200 кг пясъчна фракция 0,8 мм;
  • вода 5 кофи от 10 литра, можете да излеете малко по-малко, така че решението да не се окаже много течно и ако е необходимо, добавете точното количество течност;
  • пластификатор (течен сапун) за еластичността на замазката, се препоръчва добавяне на пластификатор от 150 грама;
  • пенополистиронови плочи за създаване на топлоизолационен слой;
  • метален профил 20х40 се използва като маяци.

Когато правим класически циментово-пясъчен разтвор, първо изсипваме вода в бетоновия смесител. Неговото количество се изчислява по количеството цимент. Ако се използват 3 кофи цимент, добавете 3 кофи вода. За да не получите течен разтвор, остава малко вода. Изсипете останалата част от водата, след като излеем всички съставки в бетоновия смесител.

За подовата отоплителна система експертите препоръчват използването на плаваща замазка. Оборудван е с топлоизолационен слой.

Изведете хоризонта

Измерваме по стените 1,5 м и нарисуваме хоризонтална линия по периметъра. За точността на измерванията използваме нивото на сградата. Ние намираме най-ниската етаж, а най-високото място по следния начин: отвес разстоянието от основната линия и прекарайте хоризонтална линия, която обозначава по-горното ниво на пода.

Определяне на нивото на пода

Определяне на нивото на пода

Основните етапи на създаването на замазка за система за подово отопление

Бетонът замазки значителни разходи не изисква следователно е популярен както с професионалисти, така и частни лица. Но на работното място е необходимо да се вземат под внимание някои нюанси. Разтворът трябва да се използва в рамките на 1,5 часа. Не запълвайте половината стая и оставете решението на следващия ден, за да запълнете втората половина на основата. Целият под трябва да бъде грундиран незабавно. Работата по образуването на замазка е необходима при температура на въздуха в помещението от +5 до +25 градуса.

Формиране на замазки в тази последователност.

1. Подготвяме базата. Ние внимателно почистваме помещенията. На повърхността на основата поставяме хидроизолационен филм. Можете да си купите специално решение за хидроизолация. Разполагаме с топлоизолационни плоскости от експандиран полистирол. На топлоизолационния слой поставяме подсилващата се мрежа. Под схемата поставяме тръбите на системата с топъл под.

Подготовка на пода

Подготовка на пода

Филмът е разположен на повърхността на пода с фиксиране в ъглите с двустранна лента

Филмът е разположен на повърхността на пода с фиксиране в ъглите с двустранна лента

Накланяне на експандиран полистирол

Накланяне на експандиран полистирол

На снимката подсилващата мрежа и поставените тръби на топъл под

На снимката подсилващата мрежа и поставените тръби на топъл под

2. На стените фиксирайте дюбелите по линията.

3. Издърпваме кабела.

4. Задайте маяците, необходими за изравняване на повърхността. Металният профил се поставя с дървени клинове. Горното ниво на сигнала трябва да съвпада с кабела. Морските къщи са разположени на разстояние 0.5 м от стените. Разстоянието между маяците трябва да е по-малко от дължината на правилото. Сигналите са фиксирани на земята. Профилът е здраво установен между скрепителните елементи, ако се удря, добавят се допълнителни опори. До него завинтваме винтове и ги фиксираме с жици.

Вариант на фиксиране на фар

Вариант на фиксиране на фар

На снимката е даден пример за изложените маяци

На снимката е даден пример за изложените маяци

5. Почистващата лента се полага по периметъра. Предотвратява термичната деформация на замазката.

Касетата се поставя върху периметъра на стаята

Касетата се поставя върху периметъра на стаята

6. Омесете разтвора. Последният компонент в него се добавя течен сапун. Ние добавяме пластификатора много внимателно, за да предотвратим прекомерното му изливане, в противен случай това ще доведе до бавно втвърдяване на бетонната маса.

Смесване на разтвора

Смесване на разтвора

Пластификатор за подови замазки

Пластификатор за подови замазки

7. Изсипете разтвора върху основата. Започваме да го слагаме от далечен ъгъл, разпределяйки го равномерно в маяците. Разтворът трябва да бъде консистенция като полутечна тесто или плътна заквасена сметана, но не се разпространява в основата.

Изливане на топъл под

Изливане на топъл под

8. Разтворът се изравнява с лопата. Прехвърляме излишъка по правилото. Започваме да работим от отсрещната стена към себе си, като изравняваме потапянето по този начин.



9. Особено внимание трябва да се обърне на кухините. В разтвора се образуват въздушни кухини, които намаляват качеството на замазката. За да се отървете от тях, трябва да издърпате подсилващия слой. Направете това преди изравняване на замазката.

10. Подравнете замазката след втвърдяване. Когато замазката се полага върху основата, тя остава в продължение на две седмици да се втвърди. През цялото това време тя се навлажнява с вода. Втвърдено, замазката се изравнява, като се премахва горният слой на скрепера, докато се появи повърхността на маяците.

Намокряне на замазката с вода

Намокряне на замазката с вода

Залепете лента

Залепете лента

11. Извличаме маяци от бетон. Това се прави по следния начин:

  • слоят циментова замазка се нарязва със шпатула. Направете това внимателно, за да не повредите отоплителните тръби;
  • с чук, лесно извадете металния профил и внимателно извадете маяците;
  • Образуваните кухини се навлажняват с вода, напълват се с разтвор и се изравняват. Като използвате правилото, премахнете излишния разтвор.
Отстраняване на маяците

Отстраняване на маяците

Извадете маяка от подложката Извадете фар от дъската

Извадете маркера от дъската

Фрезова фугираща смес

Фрезова фугираща смес

12. Когато всички излишъци от разтвора се отстраняват от закалената повърхност, бетона се обработва с поплавък.

13. Тапата на амортисьора над дъската се отстранява с нож.

Възглавницата на барабана

Възглавницата на барабана

препоръки

Дебелината на пода на задоволително основа без значителни дефекти направи 5-10 см. За база разпадащата, замазка правят повече от 10 см дебелина, а понякога дори до 20 см. Подсилване мрежа използва метал или траен fibrovolokno с полипропиленови влакна. За фино замазка е идеално за подсилване.

Препоръчва се полистиренови пластини с плътност не повече от 35 kg / m3. Плочки с по-ниска плътност не издържат натоварвания и се унищожават.

изолационни плочи са предвидени в долната част и долната стена е фиксирана лента rantovoy компенсиране на термично разширение. Армираща мрежа замазка се използва с напречно сечение 3 mm и с отвор 10x10 см. Армиращ слой (fibrovolokno или меша), поставен на изолацията и върху него е фиксиран пластмасов монтажната плоча с канали. В каналите се поставят и фиксират отоплителните тръби. Еластичният материал е разположен по линиите на разкъсване в разширяващите фуги. След това системата преминава през топъл под и преминава към бетонни работи.

Проверете дали работата на отоплителната система може да бъде след пълното втвърдяване на разтвора, като окончателното втвърдяване на замазката ще отнеме един месец. Температурата в системата се увеличава постепенно, за да се предотврати напукване на бетона.

Под какви подови настилки е необходима замазката

Порцелановите плочки са идеални за подово отопление

Порцелановите плочки са идеални за подово отопление

За система за подово отопление използвайте всякакви подови покрития, които имат добра топлопроводимост. Идеалният вариант е керамичната или гранитната керемида, която има най-висок топлообмен. В допълнение, този материал има високи характеристики, има издръжливост и издръжливост. С всички тези безспорни предимства керамичните, порцеланови плочки ще бъдат удобни за краката само през отоплителния сезон. През лятото подът ще бъде студен. Не се препоръчва да поставите пластмасова плочка върху замазката, тъй като при нагряване се разкъсва.

Най-често в жилищните помещения се поставя ламинат върху замазката. Сега много производители, например, Parador, Wineo, Tarkett произвеждат категории ламинат, предназначени специално за подгряване на подове.

Подово отопление под ламинат

Подово отопление под ламинат

Линолеумът може да се положи върху топъл под, ако е изработен от естествени суровини. Ако подовата настилка има нетъкана основа, при загряване този линолеум ще освободи канцерогените.

Тези органични покрития като корков паркет, могат да бъдат комбинирани с водни пола, ако са сертифицирани продукти и OEM позволява подреждане на тези покрития върху замазки подово отопление.

Насипвайте "полусухи" с използване на строителни смеси

Сега има сухи смеси за замазка, които се използват с добавяне на малко количество вода. "Полусухи" замазка има по-добри свойства от конвенционалния цимент.

Предимствата на замазката, направени от готови смеси, могат да бъдат наименовани:

  • пореста структура на замазката с високи топло и звукоизолационни свойства;
  • без свиване, сушене не образува детрит и пукнатини,
  • по-голяма сила;
  • по-малко време за сушене.
Наситайте с полусуха смес

Наситайте с полусуха смес

Нанесете "полусухи" замазки с модификатори и подсилен слой.

Базата се приготвя както следва.

  1. Основата се почиства от отломки, от пилинг фрагменти. Със специални грижи прахосмукачката премахва праха.
  2. Слотовете се пълнят с циментов разтвор.
  3. Подът е положен със слой хидроизолация (гъст полиетиленов филм), който ще предпази замазката от влага. В допълнение, хидроизолацията подобрява звукоизолационните и топлоизолационните свойства.
  4. Дъното на стените е залепено с амортисьор. Краищата на хидроизолацията трябва да излязат по стените на 15 см.
  5. Размерът на височината се измерва.
  6. Пригответе и опаковайте разтвора в съответствие с инструкциите.
Смес за полусух замазка с полипропиленово влакно

Смес за полусух замазка с полипропиленово влакно

Не е трудно да се приготви разтвор от суха смес. Производителят прилага точните инструкции към своите продукти, обяснявайки как да подготвим решение за "полусух замазка". Степента на готовност проверени, както следва: ръка и да се шепа силно свиваем, ако изтичане вода, след това излишната влага в разтвора. Правилно подготвената смес след пресоване се превръща в гъста буца.

Полу-суха замазка с влакна. Процесът на полагане

Полу-суха замазка с влакна. Процесът на полагане

Преди полагането на "полусухия" замазка подът е разделен на зони. Полу-сухото решение се вписва в тези зони и е равно на правилото. Дебелината на замазката, направена от полусух разтвор, не трябва да надвишава 40 мм. След полагането на хоросан, замазката се оставя да изсъхне за 20 минути и започва да се смила и смила с мистрия. Тази техника не само прави равна повърхност на замазката, но също така компресира сместа. Покритието е качествено и трайно.

Видео - Покрийте подовете с топла вода

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Намажете пода за банятаНамажете пода за банята
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Топъл под с ръцеТопъл под с ръце
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Ремонт на подова настилка със собствените си ръцеРемонт на подова настилка със собствените си ръце
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
» » Намажете пода с топла вода
© 2021 BggeHat.com