Ремонт на подова настилка със собствените си ръце

Щом дойде време, когато съединителят, който веднъж беше изпълнен от всички правила, стане негоден. В това - нищо изненадващо, защото това е набор от товари, които тя трябва да издържи. Последиците от неравномерни и разпадащи се замазки могат да бъдат доста неприятни, затова са необходими ремонтни работи, които можете да направите сами.

Ремонт на подовата замазка със собствените си ръцеОпаковка на подовата замазка със собствените си ръце

Ремонт на подова настилка със собствените си ръце

Основните видове повреди на подовата замазка

След като подовата настилка бъде отстранена, няма значение дали е линолеум или нещо друго, няколко вида щети са намерени под него наведнъж:

  • прекалено много прах. Това показва, че старата замазка е изработена от нискокачествен материал или разтворът е бил замесен в окото, а не много професионално;
  • нередности под формата на големи и малки ями, както и кладенци с много различни форми;
  • От основата парчетата от замазката се отлепват или всичко е изчезнало.

Това са тревожни сигнали, че е време да започнете ремонт на замазката внимателно, или в зависимост от състоянието й, напълно да я замените.

Ремонт на подова настилка със собствените си ръце

Ремонт на подова настилка със собствените си ръце

Има няколко вида ремонт на подове:

  • отстраняване на дефекти, които включват пукнатини, ями, шевове от кофраж, издутини и издутини;
  • основен ремонт за довършителни работи;
  • премахване на пукнатини;
  • Почистващи повърхности.

Най-труден и скъп е вторият вид ремонт.

Какво ще бъде необходимо за ремонт на замазката със собствените си ръце?

Ако решите сами да коригирате всички дефекти, първо трябва да се погрижите за инструмента и необходимите материали.

инструменти:

  • перфоратор с пробиващ бит с малък ъгъл на наклон;
  • ренде;
  • като цяло;
  • мистрия;
  • валяци, четки;
  • равнище;
  • Български език.

материали:

  • вода;
  • цимент;
  • грунд;
  • специална смес за замазка;
  • къси обезмаслени пръти от армировка (диаметър 12 мм).

Ремонт и укрепване на слаба замазка

За да се справим успешно с този вид ремонт, е направен ударникът, споменат по-горе. Пробийте отворите с форма на чаша (20 мм), а горната част е 2 пъти по-широка от дъното до основата на всеки 25 см. Дълбочината е 0.5 пъти дебелината.

Пукнатините се почистват максимално от прах. Пръчки с еднаква дълбочина се поставят в пробити отвори, предварително напълнени с епоксидни за бетон и се изсипват напълно. Добре е да добавите кварцов пясък като пълнител за тази смес. След тази процедура се получава повърхност, подсилена с епоксидни щифтове.

Малък ремонт на шахти и пукнатини

Малък ремонт на шахти и пукнатини

Малък ремонт на шахти и пукнатини

За да успеете да се отървете от ямите, първо трябва да се погрижите за вашето оборудване. Не са излишни часовници и слушалки, а по-скоро и дихателен апарат. Дрехите трябва да бъдат направени от плътна тъкан и напълно да покриват тялото от прах.

Това ще отнеме един българин да изреже дупките. Трионът е направен под формата на правоъгълник + 20 мм отстрани. Удължава се в цялата обшивка + 20 mm. В зависимост от плътността на пода +10 мм, ако подът е стегнат и + 20 мм, ако се разхлаби с много прах.

Изпъкналостите трябва да бъдат счупени с помощта на перфоратор за образуването на яма, която се превръща в правоъгълник с вдлъбнатина.

Изпъкналостите трябва да бъдат счупени с перфоратор

Изпъкналостите трябва да бъдат счупени с перфоратор

За малки размери на дефекти, препоръчително е да използвате чук и длето, като избягвате пукнатини. Тогава валът се обезпрашава с прахосмукачка.

Тогава валът се обезпрашава с прахосмукачка

Тогава валът се обезпрашава с прахосмукачка

След това се обработва с всеки конкретен грунд. Веднага след като грундът изсъхне, жлебът се напълва с тиксотропно съединение и с помощта на правилото се изравнява и се оставя да изсъхне.

С пукнатини дойде същото. Разфасовките се правят по дължината до дълбочина 20-50 мм и ширина 10-20 мм. В зависимост от състоянието на пода се избират параметрите за рязане. Целият прах е отстранен. Пукнатината може да бъде запечатана с домашна смес, ако няма прах и подът е здрав. За разхлабено прахово покритие е по-добре да вземете добър грунд и тиксотропия.

Уплътняване на фрактури

Уплътняване на фрактури

Много малки пукнатини просто се обработват с грунд и се изсипват с тиксотропия.

Тиккурила Емайла MIRANOL тиксотропия

Ремонт на замазка с ексфолиация

За начало е необходимо да се установи къде се извършва ексфолирането. За тази цел повърхността е залепена и така чувате, че е възможно да се разбере къде са празнините в пода. Потупването трябва да се извършва внимателно, като се използва чук.

Признаци на ексфолиация:

  • заглушен звук;
  • прах фонтани по пукнатините и по краищата.

В хода на проучването са посочени графично места, за които има съмнение. Ако има надраскване на повече от 1/3 от общата площ, тогава е по-добре да подновите изцяло дъската.

В областта на лющенето се пробиват отвори (20 мм) на разстояние 25 см една от друга. С помощта на конструктивна спринцовка в отвора се поставя разреден с течност ризопокс.

Направете това инжектиране, докато не се напълни напълно. След известно време трябва да погледнете по-отблизо, възможно е флуидът да изтече частично, затова може да са необходими няколко такива инжекции. След изсушаване, обикновено всеки ден, трябва да завършите финала.

С помощта на конструктивна спринцовка, разреденият с течност ризопокс се вкарва в отвора

С помощта на конструктивна спринцовка, разреденият с течност ризопокс се вкарва в отвора

Както беше казано, има и основен ремонт на замазката. Това е почти еквивалентно на изцяло нова настилка, така че трябва да се обсъжда отделно.

Отстраняване на замазката

Отстраняване на замазката

Отстраняване на замазката

Често се случва пода да е напълно равномерно и да няма очевидни дефекти под формата на ями и пукнатини. Въпреки това, от него твърде много прах, което, разбира се, много неприятно. Прах е резултат от повърхностно износване, което да се направи в този случай, няма да бъде голяма работа.

За тази цел се използват специални съединения. Има много от тях и изборът до голяма степен зависи от това къде. В каква стая е проблемен етаж. За грубия под или за нежилищни сгради са подходящи пластовете Neomer-LP (Русия), Elakor-PU (Русия) или Ashford-формула и др. Слоят се увеличава с 150 μm поради тях.

За помещения, където живеят хората и по-голямата част от времето им, GruntElast-PU, Retroplet, Elakor-ED са подходящи. Те дават слой от 250 μm. След обезпрашаване с помощта на прахосмукачка, един от изброените състави се нанася върху повърхността. За тези цели е подходящ валяк. По отношение на показателите им и цената на съединенията, те са приблизително еднакви.

Поправете замазката със собствените си ръце е напълно възможно. В някои случаи това може да стане бързо и евтино. В други това може да отнеме много време и да струва малко. Почти винаги е възможно да определите правилно какъв вид ремонт е необходим за пода и да го изпълнявате сами.

Видео - Поправете подовата замазка със собствените си ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе сиВсичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Укрепване на подовата замазкаУкрепване на подовата замазка
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Потапя се върху дървения подПотапя се върху дървения под
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
Разширена глинена замазкаРазширена глинена замазка
Подова настилкаПодова настилка
» » Ремонт на подова настилка със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com