Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?

Самонивелиране на пода

Когато става дума за довършване на пода, всичко зависи от равномерността и здравината на повърхността. Сега е доста лесно да се постигне това. Най-лесният начин е да попълните замазката. Вярно е, че думата "излее" не е толкова подходяща. Има много други технологии. Например инсталиране, инсталиране или монтаж на покритие. Ще се интересуваме само от един от модерните варианти - полусух подова настилка.

Много потребители такава фраза поставя задънена улица. Но думата "полусух" точно описва състоянието на това решение. Това означава, че не е вид замазка, в която се излива вода в необходимите количества, така че разтворът да стане еластичен и пластмасов. Полу-сухата замазка е малко количество вода, необходима само за затваряне на циментната суспензия. За включването на циментови молекули в процеса на хидратация е необходима малка течност. Важно е да се образуват силни връзки между молекулите на всички компоненти на разтвора, което ще осигури силата на самия материал.

Предимства и недостатъци на полусухите връзки

Сега си представете решение, което съдържа малко количество вода. Първо, вместо течна маса, получаваме почти цимент. На второ място, без вода, теглото на материала намалява. Така че ще бъде много по-лесно да работите с него. Според нас това са двете най-значими предимства на материала.

Но има и други:

  • Хоросанът с висока плътност осигурява здрава подова основа.
  • Определено количество вода, което е достатъчно само за създаване на здрави връзки, избягва изпарението. И това решава проблемите, свързани с образуването на черупки, кухини, пещери и малки пори. Ние всички знаем как тези дефекти оказват отрицателно въздействие върху качеството на замазката. И колкото по-малки са кухините, толкова по-голяма е плътността на материала и силата на новата повърхност.
  • Намаляване на свиването, понякога достигайки нула. Това отново се дължи на липсата на кухини в вграденото решение.
  • Повърхността се изсушава много бързо, тъй като няма изпаряване.
  • Почти няма влага, която мократа замазка създава. Между другото, става дума за това предимство, което трябва да се споменава поотделно.
Полусуша механизирана замазка

Полусух подова настилка

Фактът, че мокрото потапяне по време на сушенето дава огромно количество пари, които оказват неблагоприятно влияние върху инсталираните вътре в конструкцията. В тази връзка особено уязвими дървени изделия - прозорци и врати. Те събират влага и след това изсъхват, което води до изкривяване и разваляне. Ние добавяме, че правилата за съхранение на строителни материали не се препоръчват за използване като складове за помещения, заедно с кои изравняващи процеси се извършват с помощта на мокър стенък. Освен това тази версия на подравняването е твърде мокра и мръсна.

С полу-сухата замазка няма да има такива проблеми. Нивото на неговата влажност е такова, че ви позволява да извършвате свързани процеси на изграждане или ремонт. И това е голям плюс.

Няколко примера ще покажат превъзходството на този вид привеждане в съответствие преди да са остарели:

  • След 12 часа на полусуха замазка вече можете да ходите.
  • За един ден можете да се справите с украсата на стените и тавана.
  • Същото покритие на пода може да се започне в зависимост от използвания довършител. Например, керамични плочки или порцеланови каменинови изделия могат да се подреждат след два дни. За една седмица е позволено да се полага линолеум. Но с инсталирането на ламинат или паркет борда ще трябва да чакат. По-добре е да изчакате 28 дни за пода, за да приемете реколтата си.

Обърнете внимание! В Интернет има информация, в която псевдомайсторите уверяват, че е възможно да се започне почти веднага да се довърши полумесената замазка. Не забравяйте, че полу-сухата замазка е решение, в което навлиза вода. Така че влагата ще излъчва пода за един месец. Вярно е, че не в същия обем, както в случая на мокра опция.

недостатъци

Screed играе важна роля в структурата на пода

Височина на замазката 30 мм

Недостатък на това решение също е. Разбира се, достойнствата ги обхващат, но е по-добре да имаме представа за тях:

  • По-горе ние приписвахме голямата плътност на решението на плюсовете. Но има и недостатъци тук. Решението е плътно, така че не се разпространява. Има проблеми, когато се прилага близо до стените. Той създава кръгла форма, така че не се вписва плътно до стените. Същото важи и за ъглите на стаята - решението просто "не иска" да ги запълни. Този проблем може да се реши чрез добавяне на пластификатори към сместа. И ъглите ще трябва да бъдат запълнени само чрез удари - няма друга възможност.
  • Полусухия подова замазка със собствените си ръце не е лесен процес, затова не се препоръчва да я изнесете, ако площта е над 100 м². В този случай е по-добре да се използва механизиран метод. Трябва да се обърнете към майстори, в арсенала, на който има оборудване за полусух замазка - специална апаратура-пневматична платформа. Това ще бъде не само по-лесно и по-бързо, но и по-евтино.
  • Напълнете полусухия разтвор може да бъде само с определена дебелина. Минималният размер е 30 мм. Просто няма да е по-лесно.

Има смисъл да се обсъжда по-подробно дебелината на слоя подреждане, който трябва да бъде положен.

Оптимална дебелина

Спомнете си, че в полу-суха замазка влагата не е толкова много, така че втвърдяването се случва много бързо. Ако поставите разтвор с дебелина, по-малка от 3 см, тогава замазката ще изсъхне толкова бързо, че няма да има време да хване повърхността, която да бъде подрязана. В резултат на това ще имаме ефект, когато на пода ще има ехо, когато ходим.

Ако е необходимо да намалите височината на тавана, не поставяйте голямата дебелина на замазката. Съдия за себе си - с дебелина на слоя само 5 см, масата на един квадратен метър ще бъде 90 кг. При дебелина 7 см - тегло 120 кг. Можете ли да си представите какви натоварвания ще повлияят върху настилката?

Какво предлагат специалистите в този случай? Има две възможности:

  1. Да заспиш под полусухи разклонители.
  2. Изсипете глина.


Това означава, че е необходимо да се използват материали с ниско специфично тегло.

Предимства на циментовата подова замазка

Нанесете върху топъл под

По този начин, оптимални връзки с дебелина от този тип. - 4-5 см Този индикатор се казва, че сам Бог е казал на styazhechnuyu дизайн прави плаващ под. Това означава, че не трябва да се свързва нито с стените на стаята, нито с гениталната основа. Ето защо, преди полагане на полу-суха замазка върху грубия под монтиран хидроизолационен материал. Но за да защитите замазка от стените може да бъде специална полистирол лента.

Какво получаваме в резултат на това? Пълна липса на напрежение в хоросана. Между другото, той разкъсва дори и най-твърдия монолитен състав. Когато няма напрежение, в пода няма пукнатини, а основата е с много високо качество. В полусумарната смес се добавят непременно влакнести влакна, които в разтвор изпълняват функциите на подсилващия скелет. Това е друг фактор за увеличаване на здравината на полусухия замазка.

Между другото, тази армо-рамка е по-добра от мрежата, поставена на основата на основата, дори и да е метална. Защо?

  • Първо, фибрите влакна се намират в разтвора на случаен принцип. Това означава, че те свързват компонентите на сместа във всички посоки.
  • На второ място, не се занимавайте с мрежата, защото влакната се добавят по време на партидата.
  • На трето място, полусухото решение на мрежата се поставя на три етапа. Първият е основният слой, вторият е настройката на мрежата, третият е изравняващият слой. Защо всички тези трудности?

Технология на нанасяне на полусух замазка

Изглежда, че е прост процес, но без цялостна подготовка на основите не получавате качествен под. Ето защо, на първо място, ние разследваме основата за сила. За да направите това, имате нужда от обикновен чук, с който ще издърпате цялата площ на пода и ще определите местата с лошо качество.

  • Ако се намерят райони с крехка повърхност, незабавно се отърваваме от тях по всички налични начини. Жлебовете са изпълнени с циментова замазка.
  • Пукнатините се разширяват и се пълнят с разтвор.
  • Конвексирането се свежда до нивото на пода.

Не забравяйте да се отървете от мазнини и мазнини петна, премахване на боя и лак. След това подът трябва да бъде вакуумиран.

Моля, обърнете внимание! Независимо от наличието на пукнатини или не, е необходимо да се обработи интерфейсите на пода и стени с циментова замазка.

Разтвор за готвене

Полусуха машина за подготовка на замазки

Разтвор за готвене

Това ще изисква:

  • Портланд цимент клас M400 D20.
  • Измит пясък - река или кариера. Някои изисквания за този материал - размерът е не повече от 2,5, включвания на глина в пясъка не повече от 3.
  • Водата от водоснабдителната мрежа - по-добре е да не се взема вода от водните обекти.

Е, ако разтворът се смесва в бетоновия смесител. Но ако не съществува, можете да използвате всякакви капацитети и лопати. Формулата за сместа е три лопата пясък, една лопата от цимент. Но с вода е необходимо да експериментирате. В резултат на това трябва да се получи решение на типа пясъчна глинеста почва. Това означава, че трябва да са бучки от влажен глинен пясък, които не излъчват влага. Но когато разтворът се компресира в бучка, последната трябва да запази формата си. Така се случва окото. За съжаление, няма да работи по друг начин.

Между другото, фибри се изсипва в кофа с вода, където се разпределя в целия обем на течността. След това водното петно ​​с влакната се подава в сухата смес. Броят влакна на кофа е около 80 g.

Поставяме замазката

Механизираният начин да се постави полусух замазка е най-лесният. Трябва само да зададете дебелината на слоя върху стека. С ръчна опция всичко е много по-сложно. Този процес се състои от два етапа:

  • Полага се един слой с задължително подсилване на материала.
  • Има и втори слой - изравняване, и тук е необходимо да се работи по правило. Освен това повърхността веднага се смила.

Моля, обърнете внимание! Половин сухо решение "живее" не повече от час, така че ще трябва да разпределите правилно функциите между служителите. Някой трябва да го подготви, а някой незабавно изля. В този случай е необходимо да бързаме. В допълнение, не чакайте дълго между полагането на два слоя. На пръв поглед може да се появи закален филм, което ще отстрани слоевете и ще направи пода незадоволително.

Технология на полагане на замазки

Полу-сух циментово-пясъчен под

Така че, ние ще приемем, че всичко е готово. Можете да започнете основния процес:

  • Покриваме основата с хидроизолационен материал. Тя трябва да бъде повдигната по стените под формата на мъниста на 15 см.
  • Излагаме контурите на бъдещия етаж. Това може да се извърши с помощта на ниво лазер.
  • След това, по целия периметър по стените, инсталираме колан за амортисьори. Вземете Изолон, не се объркайте. Обърнете внимание на размерите - ширина 10 см, дебелина 1 см.
  • По стаята по земната повърхност лежахме на леглата от бетон. На тях инсталираме железопътни маяци от метален профил. Всички те трябва да бъдат разположени в една и съща хоризонтална равнина точно според установеното ниво. Обърнете внимание на разстоянието между маяците - трябва да бъде такова, че двата съседни елемента тихо да поставят правилото с два края. Разстоянието между екстремните маяци и стените е 20-30 см.
  • След това поставете разтвора в пространството между профилите и незабавно го удрете.
  • След това друг слой, който е в съответствие с правилото.
  • Незабавно провеждайте шлайфане.

След 24 часа направляващите метални маяци трябва да бъдат отстранени и местата за тяхното инсталиране трябва да бъдат запечатани с разтвор. Експертите препоръчват този етаж да бъде покрит с полиетиленово фолио от пет до шест дни. Ако топлината на улицата, тогава замазката ще трябва да се полива.

Заключение по темата

Това е всичко, което е полусух подова замазка. Правилният подход към описаните работи и точното спазване на технологията ще доведат до отличен резултат. Ако сте начинаещ в този бизнес, тогава ви препоръчваме да опитате ръката си при организирането на не толкова важни основания като домашни етажи. Например, можете да излеете половин сух съединител над градинските пътеки или малка площ пред къщата. Не е тайна, че опитът е един от компонентите на качествения резултат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Довършителни подови покритияДовършителни подови покрития
Груба подова замазка в частна къщаГруба подова замазка в частна къща
Полусухи подова настилка със собствени ръцеПолусухи подова настилка със собствени ръце
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Полусухи подова настилка и технология на складиранеПолусухи подова настилка и технология на складиране
Намажете пода с топла водаНамажете пода с топла вода
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Как да запълним подовата топла водаКак да запълним подовата топла вода
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?
» » Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?
© 2021 BggeHat.com