Как правилно да запълни подовото покритие видео, снимки и детайлна технология

Подова настилка

Днес строителите използват три основни вида замазки - мокри, полусухи и сухи. В този случай целта на всяка опция е да изравнява и втвърдява пода, независимо дали е бетон, земята или дървен материал. Нека разгледаме всяка опция. Нека да обърнем внимание на някои нюанси, които оказват влияние върху качеството на резултата, и ще анализираме как правилно да направим подовата замазка и видеото ще бъде идеално допълнение към теоретичната информация.

Технология на изливане на цименто-пясъчна замазка

Съвременните технологии в областта на строителството са далеч напред. И тези, които нямат време за тях, работят по стария начин, използвайки традиционни методи. Но, за съжаление, те не са с високо качество. Днес на пазара се появиха уникални материали, които подобряват характеристиките на крайния продукт, по-специално на замазката.

За да го готвя имате нужда от марката цимент е по-ниска от M400, семена пясък - чист, без камъни и глина, пластификатор и fibrovolokno. Това бяха последните две компоненти, които имахме предвид, когато говорихме за уникални материали. Пластификаторът е течност от различни производители, която се продава във всички строителни магазини. Например "Sika BV 3M" е отличен образец. Определяне пластификатор, за да се повиши разтворимостта на цимента, да се разпредели равномерно в сместа, като по този начин увеличаване на пластичността на масата, а оттам и неговата якост.

Този материал се добавя в количество от 200 грама на 50 кг цимент, така че неговата консумация е минимална. Обикновено се смесва с вода и едва след това се излива в разтвора. Затова, като го използвате, можете да намалите количеството вода в разтвора.

Влакът се добавя към сместа като усилващ агент. Тези синтетични влакна са покрити с разтвор, така че в резултат на изсушаване на дъската се получава много силен и силен слой. Тези допълнителни материали вече могат да се използват, за да се направи циментовата замазка няколко пъти по-силна. Разходите са минимални, а качеството на готовата замазка се увеличава много.

Цимент-пясък хоросан се подготвя доста просто. Важно е точно да изберете пропорциите на използваните материали. Ако стаята, където styazhechny слой се полага има голяма производителност, съотношението на циментова пясък трябва да бъде 1: 3, и ако производителността е малък, след това 1: 4. Влакната се добавят в количество 900 г на 1 куб. Метър разтвор. С вода и още по-лесно - 15 литра на 50 кг цимент. Първо пясък и цимент се смесват и сместа се добавя постепенно към съда с вода и след това се излива пластификатор и фибри. Всичко това се случва, когато хоросанът е добре смесен със строителния смесител. Както можете да видите, нищо не е сложно, така че можете да подготвите решение със свързващо вещество със собствените си ръце.

Моля, обърнете внимание! С течен разтвор е по-лесно да се работи, но след изсушаване е по-вероятно да се образуват пукнатини на пода. С гъсто решение е по-трудно да се работи, но това е гаранция за стабилна основа без недостатъци.

Подгответе сексуалната база

показващи фарове

Подготвителна работа

Преди да излеете замазката, трябва да прегледате основата за дефекти, които ще трябва да бъдат поправени. Ако току-що е построена къщата, тази стъпка е по избор. Но дори и на нова основа, може да има неприятни пукнатини и пукнатини, през които част от разтвора може да изтече. Най-лесният начин да се избегне това е да се покрие пода с хидроизолационен материал, например с обикновен полиетиленов филм с дебелина 0,2 мм. Моля, имайте предвид, че е необходимо да покриете не само пода, но и стените до височината на нивото на запълване на замазката. Това означава, че хидроизолацията трябва да бъде под формата на плитък басейн. 

За да се улесни работата на пода, трябва да се поставят няколко направляващи елементи. Те ще разделят самолета на секции и ще създадат ниво, на което ще бъде изравнена основата. За да направите това, можете да използвате дървени греди или метални профили. И тези, и другите елементи са изложени в същата равнина хоризонтално и са фиксирани към основата с гипсов разтвор. Той се втвърдява по-бързо и когато е необходимо да се извадят изравняващите елементи от замазката, лесно се демонтират.

Ако смятате, че вашият етаж трябва да се превърне в затоплена конструкция, то тогава то трябва да бъде изолирано с помощта на топлоизолационен материал. Полага се върху филма между водещите профили. Ако изберете пореста изолация, ще трябва да бъде покрита с друг слой хидроизолационна мембрана. След това можете да запълнете дъската.

Попълнете замазката

Крайният разтвор се излива между двата водача и се разпределя равномерно върху оградената площ. За това обикновено се използва правило. Важно е, че решението трябва да се намира гъсто и равномерно.



Когато подът е пълен по този начин, той ще изсъхне малко и ще бъде възможно да се върви по него, е необходимо да се демонтират водачите и да се излеят местата на тяхната инсталация със замазка.

Полу-суха технология за замазки

Полусухова версия на замазката

Разпределение на разтвора

Този вариант се различава от първия с по-малко количество използвана вода, така че разтворът на потапяне се получава полусух.

Какви са неговите предимства?

  • Първо, не е необходимо да се полага хидроизолационен материал под пълнежа на такава смес.
  • На второ място, терминът на втвърдяването му е много по-кратък, което позволява по-бързи процеси, свързани с завършването на основата.

Няма други предимства на тази технология. Ако говорим за вътрешните помещения, този вид замазка се използва рядко, тъй като не може да бъде потъмняван от тънък слой - силата му е твърде ниска. Но като слой за полагане на тротоарни плочи - това е идеален вариант.

Технология за сухо настилка

Този начин на изравняване на пода е известен от дълго време. Той често се използва при инсталиране на дървен под на изоставането. По това време шперплат, частици, дървесни частици или плочки за подова настилка са използвани като изравняващ материал. Днес, поради високата цена на нарязания дървен материал и изделия от дърво, потребителите са преразгледали своето отношение към такива строителни материали и са заменени от по-евтини варианти. Например, gipsovoloknistye листове.

В момента така нареченият супер-Кнауф е много популярен. Това са едни и същи листове gipsovoloknistye, само двойно и с фалц връзка помежду си. Двата листа са разположени с малък отместване един спрямо друг, така че от ръбовете се получава една изпъкнала част от листа, които са свързани заедно с лепило.

Механично изглаждане

Изглаждане и втвърдяване на повърхността

При инсталирането на такъв под, подготвителният етап е стандартен, както в случая на мокра замазка. Това означава, че дефектите на пода са фиксирани, полага се хидроизолационен слой и се монтират метални профили. Но в тази технология профилите не се отстраняват впоследствие, така че те трябва да бъдат здраво закрепени към пода с винтове или котви. След това подът между профилите се напълва с фина глина, която трябва да бъде натоварена с ръчна ролка. Тук е важно равномерно да се разпределя изолацията така, че нейният слой да не излиза извън ръбовете на водещите елементи. 

Сега, като се започне от входната врата, е възможно да се монтират и закрепят двойни панели на GVL. Започнете от всякакъв ъгъл и се преместете към противоположната стена, запълнете цялата равнина на помещението. Най-изненадващото е, че поставената подова настилка, можете веднага да ходи, като той получава подкрепата вече по време на инсталацията. Ако започнете полагане superfields от прозореца, след което положи керамзитова е необходимо да се разпръсне на панела за него това е възможно да се ходи и да не се развали слой затопляне.

Тази версия на изравняване на подовата повърхност е най-простата и най-надеждна. Някой може да се съмнява в силата на такъв пол. Тя, разбира се, е по-ниска от циментовата замазка, но силата й е достатъчна да издържи на битовите товари под формата на тежести на мебели, движение на хора и домашни любимци. В допълнение, германците са изобретили суперполата, а преди да пуснат материалите на пазара, те проверяват и тестват няколко години. Така че гаранцията е сто процента.

сравнение

Безупречно плоска повърхност

Подът е готов

Възможно ли е да се сравнят всички тези технологии един с друг? Правенето на това не си заслужава, защото всеки има положителни и отрицателни страни. Но всички прогресивни постепенно заместват старите. И така, с връзки - циментови колеги постепенно отстъпват място на своята напреднала позиция, и те са заменени с нови и по-евтини методи, които в своите технически характеристики не е по-лошо от първото.

Няколко думи за мокрите замазки. Това са нови технологии, базирани на самонивелиращи се решения. Техните два вида - на полимерни компоненти и цимент. И двата варианта се използват често, те са с високо качество и се инсталират лесно. Освен това, те не трябва да излагат водачи, въпреки че за позоваване се използват малки маяци под формата на самонарезни винтове.

Така че, вие сте били в състояние да се уверите, че строителната сфера по отношение на материалите не стои неподвижна. Всяка година има нови неща, които ни освобождават от трудности и ни позволяват да правим някои операции сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Как се извършва цименто-пясъчна замазка на етапи на изливане на изравняващия разтворКак се извършва цименто-пясъчна замазка на етапи на изливане на изравняващия разтвор
Как да изберем подходящата смес за подравняване на подаКак да изберем подходящата смес за подравняване на пода
Ние разглобяваме устройството на подови настилки и технологии за тяхното изгражданеНие разглобяваме устройството на подови настилки и технологии за тяхното изграждане
Проучваме сместа за изравняване на подаПроучваме сместа за изравняване на пода
Проста инструкция за това как да направите подовата замазка със собствените си ръце видео и фото…Проста инструкция за това как да направите подовата замазка със собствените си ръце видео и фото…
Как конкретната замазка за пода се подлага на техни типове, формулировка и приложениеКак конкретната замазка за пода се подлага на техни типове, формулировка и приложение
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзерТова, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
» » Как правилно да запълни подовото покритие видео, снимки и детайлна технология
© 2021 BggeHat.com