Дебелина на подовата замазка

Ако подът ще закрепете под краката си, и се опитва да закрепи дъските до гредите с винтове към нищо олово, което означава, че е време да се мисли сериозно за пълната замяна на пода. В края на краищата, възможно е грубият под да е направен с нередности. В този случай, ламинат и паркет на такъв етаж ще бъдат разделени, линолеум и килим ще останат непокътнати, но постоянно надраскване няма да отида никъде. Освен това, ако дървесната система не е правилно изработена, тогава дървените паркетни плочи или плочите за частици могат просто да се изровят и да се повредят. По-добре е да не чакаме такива инциденти. Препоръчваме ви да отворите стария под, да извадите всички строителни отпадъци и да направите нова замазка със собствените си ръце. Така че можете да сте сигурни в качеството на ремонта на подовете и без страх да сте в състояние да поставите довършителни етажи.

Дебелина на подовата замазка

Дебелина на подовата замазка

Настилка - това е специален слой, който се намира между довършителния етаж и подовете. Този слой е необходим за постигане на добра топлина, звукоизолация и създаване на идеално плоска и солидна основа, върху която ще лежи довършителният под.

Препоръчителна дебелина на замазката

Препоръчителна дебелина на замазката

Видове замазки, техните свойства и характеристики

Видове замазки Свойства и характеристики
Твърда еднослойна замазкаЕднослойната замазка, както се вижда от името, се полага с един слой с необходимата дебелина. Многослойна замазка се извършва чрез наслагване на различни материали един върху друг. Предпоставка е да се осигури връзка между съседни слоеве. Все още трябва да се обмисли дали материалите се комбинират помежду си. Името на сглобяеми замазки говори за себе си, този вид се състои от отделни елементи.

Преди това основният материал за замазки, които се поставят в един слой, е решение на пясък и цимент. Несъвършенството на този материал се дължи на факта, че се нуждае от достатъчно дълго време за накисване, за да може разтворът да придобие сила и сухота преди полагане на довършителния етаж. Сега специални полимерни частици се поставят в такава смес, което скъсява живота на еднослойната замазка от два месеца до няколко дни.
Твърда многослойна замазкаМногослойните връзки са много често срещани. Най-често тази подова замазка е направена от два слоя: грубо изравняване и фино покритие. Важно е внимателно да се подхожда към подбора на материалите за всеки слой. Важно е да се вземе предвид основното свързващо вещество. На пазарите е възможно да се закупят смеси от цимент или гипсов свързващ материал с добавка на специални полимери.

За предпочитане е да се изберат смеси с полимерни частици, тъй като техните свойства са значително подобрени от усилията на технолозите. И е по-добре да изберете материали за многослойна непрекъсната замазка, на базата на едно стягащо вещество. В противен случай е необходимо да заземете повърхността на основния слой, което означава - да се харчат пари за грунда и времето за прилагането му.
Полимерите се добавят към замазките на циментовото свързващо вещество, за да се намалят свойствата им на свиване и напукване. Тези замазки могат да се използват в сухи, умерено влажни и влажни помещения. Гипсовите замазки не са свиваеми, те са екологични, те позволяват преминаване на пара и въздух, но са подходящи само за сухи помещения и помещения.
Свързани замазкиЗавързаните връзки са различни от останалите, тъй като са здраво свързани към основите. Когато се монтират, не се правят слоеве за отделяне. Този сорт може да издържи на голямо натоварване, но може да доведе до неравномерно свиване, поради което могат да се появят пукнатини в замазката. Друг недостатък на такива замазки е, че те абсорбират влагата от бетонната основа.
Намажете слоя за разделянеТози вид замазка се извършва, когато е необходимо да се предотврати навлизането на вода в пода в самата замазка. Между нивелиращия слой и бетонните плочи се прави специален слой за разделяне от полиетилен, стъкло или битумна хартия. Дебелината на тази замазка трябва да бъде най-малко 3 см.
Плаващи платнаТакива замазки лежат върху слоевете звукоизолационни и топлоизолационни субстрати. За подложката се използват листове от фибростъкло, корк, експандиран полистирол, минерална вата. Звуко-топлоизолационният слой се полага върху полиетилен, който изпълнява функция за хидроизолация. "Плаващите" замазки имат дебелина 5 см. Това е един от основните им недостатъци, включително факта, че той не е твърде силен за компресиране и необходимостта от подсилване на покривния слой. Предимствата са независимостта от влажността на бетонната основа, отличните топло- и звукоизолационни свойства.
Сглобяеми замазкиТози сорт се събира от отделни, готови за поставяне части, които се съединяват със специални шевове. Такива замазки изключват "мократа" работа от цикъла на полагане, тъй като за изравняване на повърхността се използва сух резервоар, който осигурява добра звукова и топлоизолация. На горната страна на облицовката горната облицовка е направена от ПДЧ, ПДЧ, шперплат или GVL листове. Монтажът на такава замазка може да се извърши дори и самостоятелно. Довършителният под може да бъде поставен в края на инсталацията. Прекрасно е да се ускорят ремонтите.
Течна замазкаУдобно е да се използва в случаите, когато има значителни неравности или височини на пода. Подравняването на пода с циментова замазка е лесно, но този процес ще изисква значително физическо усилие от ваша страна.
Цимент-пясъчна замазкаТози вид се използва за изравняване на тухлени и бетонни основи. За смесване на разтвора се използва цимент с маркировка M300 и пясък, като се смесват в съотношение 1: 3. За всеки килограм цимент се добавят 450-550 ml вода към сместа. Това решение съответства на марката 150-200.
Бетонова замазкаТакава замазка е направена от пенобетон с минимален клас B 3 и гъстота от 600 до 1000 kg / m 3. Може да се използва перлит или експандиран глинен бетон, наречен бели дробове. Бетонната замазка изисква допълнителен изравняващ слой, а пяната от бетон е склонна към напукване. Ето защо върху бетонната замазка се нанася циментово-пясъчен разтвор.
Саморазливна замазкаТова е специална смес от различни компоненти. Перфектно се разпространява на пода, създавайки равна повърхност. Обикновено използвайте слой от около 3 см. Може да служи като основа за всеки завършен под.
Полу-суха замазкаТози вид замазка е смес от цимент и пясък с ниско водно съдържание, понякога пясъкът в състава на полусух замазка се заменя с влакнести влакна. Намаленото количество вода в сместа може да намали риска от навлизане в пода на прекомерна влага или изтичане в съседство. За да нагласите повърхността на полусух замазка, използвайте мистрия или правило "Vertolet".
Суха замазкаТози тип настилка се основава на принципа на "сухи операции". Обикновено по такъв начин подът е изравнен, на който няма значителни неравности. За насипване се нанася глина, перлит, вермикулит. Като листов материал се използва GVL или "Knauf superpol".
Подравняване с листови материали (вид суха замазка)Този метод предполага използването на специална звукова и топлоизолационна облицовка, върху която се монтират шперплат или други плочи. Технологията е проста дори за хора без опит и не изисква значително време. Такава замазка може да има дебелина от 4 до 10 см.

Това, което може да доведе до грешки, направени по време на монтажа на замазката

При всяко нарушение на технологичната реализация, производителността на дъската е намалена. Изключително важно е да наблюдавате отклонението на нивото на пода, ако тази цифра надвишава 0,2, тогава покритието ще лежи неправилно.

При настройване на замазката е важно да се спазва нивото

При настройване на замазката е важно да се спазва нивото

Ако повърхността не се изравни достатъчно внимателно, между ламинатните пластове могат да се появят пукнатини. И наистина не искам да говоря за такива ужасни случаи, когато неграмотните работници излива цимент на пода и излива вода отгоре. Съобщения за това позор могат да бъдат намерени на специализирани форуми. Течната замазка, направена от неравномерности, започва да се разпада и никога няма да бъде надеждна база за покритие.

Неправилно напълнената замазка може да се счупи

Неправилно напълнената замазка може да се счупи

Такъв съединител трябва да бъде изрязан от ударник и спирачка, извършена от помещенията и направена нова разединител. Работата на неквалифицираните работници ви гарантира допълнително време и пари. Много по-добре е сами да направите подова настилка, като спазвате всички нюанси и тънкости. Особено важно е да се спазва препоръчителната дебелина на замазката.

За да сте сигурни, че замазката е равна и здрава, трябва да поддържате препоръчителната дебелина

За да сте сигурни, че замазката е равна и здрава, трябва да поддържате препоръчителната дебелина

Дебелина на подовата замазка

При изчисляване на необходимата дебелина на замазката е необходимо да се вземат предвид особеностите на Вашата база: разликата във височината, наличието на депресии. В никакъв случай не е необходимо да се мисли, че най-добрият разклонител е този, който се полага от най-дебелия слой. За да получите най-здравина, топло и звукоизолация, трябва просто да определите правилната дебелина правилно.

Стъпка 1.

Първо трябва да намерим най-високата точка на базата. За да го намерите, използвайте лазерно ниво или обикновено ниво на сградата. Фокусирайки се върху тази точка, маркирайте стените около периметъра на стаята.

Подова маркировка с лазерно ниво

Подова маркировка с лазерно ниво

Стъпка 2.

Поставихме сигналите, според знаците по стените. Сигналите обикновено се обслужват от дълги греда. Те се полагат на цялата площ на пода чрез всеки метър и в хода на работата те не се изместват и не трябва да бъдат заменени от алабастър или циментов разтвор. Понякога метални греди се използват като маяци. Но е по-подходящ за суха замазка с експандирана глина, тъй като премахването на металния профил от твърд разтвор от бетон, гипс или циментово-пясъчна смес не е много удобно.

Фарове

Фарове

Стъпка 3.

Ние проверяваме с помощта на нивото на водата дали маяците са правилно поставени. Излят бетон ще бъде изравнен точно от маяците, като по този начин ще се получи замазка с определена дебелина.

Проверка на инсталирането на маяци

Проверка на инсталирането на маяци

заключение

Както можете да видите, няма нищо трудно за определяне на дебелината на замазката. Въпреки това, в зависимост от вида на замазката, които имате, има няколко нюанса. Предлагаме ви да се запознаете с тях, за да ги вземете предвид в бъдещата си работа.

Характеристика 1.



Бетонната замазка не трябва да е по-тънка от 50 мм.

Бетонната замазка не трябва да е по-тънка от 50 мм

Бетонната замазка не трябва да е по-тънка от 50 мм

Характеристика 2.

Всички комуникации, минаващи под подова настилка, трябва да почистите защитните гънки. Минималният слой на замазката над гънките трябва да е най-малко 20 mm.

Комуникациите, които ще бъдат под замазката, е необходимо да се монтират в гофриране

Комуникациите, които ще бъдат под замазката, е необходимо да се монтират в гофриране

Характеристика 3.

В хола и в кухнята дебелината на течността трябва да бъде най-малко 70 mm. Намаляването на необходимата дебелина може да бъде чрез увеличаване на якостта на замазката. За тази цел в слоя на замазката допълнително се поставя укрепваща мрежа. Тази техника помага да се намали дебелината на течността до 40 mm.

На снимката подсилената замазка в комбинация с топъл под

На снимката подсилената замазка в комбинация с топъл под

Характеристика 4.

В детските стаи разклонителят трябва да има по-голяма дебелина, за да издържи на игрите на вашето дете. Използвайте замазка с дебелина 50 мм. И за да поддържате добри отношения със съседите от дъното, използвайте допълнителен звукоизолиращ слой.

Технология за подова звукоизолация

Технология за подова звукоизолация

Характеристика 5.

Дебелината на замазката във всички холове трябва да бъде еднаква. По-ниското ниво на пода е позволено в банята и в кухнята. Това ви позволява да ограничите разливането на водата в случай на авария.

Нивото на замазката трябва да бъде една и съща в цялата стая (апартамент, етаж на къщата)

Нивото на замазката трябва да е една и съща в цялата стая (апартамент, етаж на къщата). Изключение - баня и кухня

Характеристика 6.

Когато определяте желаното ниво на бъдещия секс, погледнете вратите. Ако направите прекалено плътна замазка, може да се наложи да поръчате нестандартни съкратени листа на вратите. Опитайте се да го избегнете.

Когато определяте желаното ниво на бъдещия секс, погледнете вратите

Когато определяте желаното ниво на бъдещия секс, погледнете вратите

Характеристика 7.

Използването на топъл под нанася собствени настройки на препоръчителната дебелина на замазката. Над електрически топъл етаж трябва да бъде слой от 30 до 50 мм, а над водата - от 50 до 70 мм.

Потавете под топъл под

Потавете под топъл под

Характеристика 8.

Минималната дебелина на запълването с глина при монтажа на суха замазка с използване на листове GVL е 20 mm.

Схема за монтаж на суха подова замазка

Схема за монтаж на суха подова замазка

Видео - Дебелината на подовата замазка

Видео - Потапяне по фарове

Видео - Видове връзки

Видео - Какви са подовите настилки?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Как да поставите DVD на подаКак да поставите DVD на пода
Как да направите плаващ под с вашите ръцеКак да направите плаващ под с вашите ръце
Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Как да изравним дъскатаКак да изравним дъската
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Шперплат на подаШперплат на пода
Какво е мобилното подово отопление?Какво е мобилното подово отопление?
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
» » Дебелина на подовата замазка
© 2021 BggeHat.com