Как да поставите основата под ламинатните върхове и инструкции

Поставянето на субстрата под ламинат със собствените си ръце е отговорен, но не много сложен процес, така че можете да се справите напълно с него. Това не изисква използването на специални инструменти, но тук е необходимо стриктно да се спазват конкретни правила. Но с компетентно полагане на основата под ламинат ще получите много предимства: високо ниво на шумоизолация, влагоустойчивост и топлопроводимост на подовата настилка.

Преди да се пристъпи направо към инсталацията, е важно да се избере самия материал, поради типа ще зависи не само от качеството на бъдещото повърхността на ламината, но и особеностите на процеса на подреждане.

Изборът на подходящия субстрат за вашия под

За да се определи точно кой субстрат да се постави под ламинат, е необходимо да знаете какво представляват в работата:

  • Пяна полиетилен - с такъв материал е лесно и удобно за работа, тъй като е много икономичен и на практика не дава отпадъци.
  • Корк - отличен избор за инсталиране на висококачествен трайни ламинат. Този материал е малко по-сложен в опаковането, но може да гарантира дълъг експлоатационен живот.
  • Пяна полистирол - предполага използването в помещения с висока интензивна употреба. Лесно е да се побере, тъй като не изисква специален подход към себе си.
  • Комбиниран - много гъвкав материал, който осигурява лесна инсталация във всяка стая.
  • Специално - самия материал, за да бъде успешна с тях изисква повече професионализъм, отколкото в предишните случаи, обаче, тя е два до три пъти намалява времето на полагане ламинат, благодарение на вградената в водоустойчив мембрана.

Подготвителна работа преди полагане

Преди да поставите основата под ламинат, трябва да направите подготвителна работа. Така че, в случай че дъската е камък, бетон или цимент, е необходимо да поставите цял слой полиетиленово фолио върху него. Този филм е необходим за хидроизолация. Дебелината на материала трябва да бъде малко по-голяма от традиционната пластмасова торба - около 0,2 милиметра.

Не забравяйте, че горният слой на покритието е покрит със защитен филм, който надеждно защитава покритието от възможно най-малко влага и поради това долната част на покритието трябва да бъде защитена колкото е възможно повече.

Също така, преди поставянето на субстрата под ламинат, основата трябва да се изсуши напълно. Това задължително трябва да е сухо. След това продължете да подготвите консумативите. Желателно е да се изреже основата с обикновени ножици или с нож за строителството. Предварителният маркер или молив с ръба трябва да се приложи към измерените линии.

За да се постигне възможно най-голяма гладкост на повърхността в процеса на работа, е по-добре да не се правят няколко слоя от субстрата. По-добре е да вземете материала, чиято дебелина е 2-3 милиметра. Ако изберете по-дебел материал за неравномерно покритие, блокиращите устройства на ламинатната повърхност може да се повредят поради натиск. Освен това ходенето в този случай на пода няма да бъде много удобно, защото панелите ще се огънат.

Процес на монтаж на основата

Всеки, който се интересува от това как да постави субстрат под ламинат, трябва да знае, че е желателно материалът да бъде разположен в посоката, в която ще бъдат инсталирани ламинатните панели. Необходимо е да се гарантира, че при най-малко небрежно движение парчето на пода не се движи. Но първо трябва да почистите повърхността на пода от остатъци.

Подготовка на подовата повърхност

Почистване на пода от замърсявания и прах

В процеса на полагане е абсолютно необходимо да се постави материалът върху стените - това ще осигури възможност за осигуряване на подови покрития със сигурност и издръжливост. В случай, че "облицовката" има някакви повреди, е необходимо да покриете всички нестандартни зони с допълнителен слой материал.

Изрязва всички ненужни елементи

Изрязване на корпусите на вратата

Ако стаята има ъгли, тогава субстратът трябва да бъде отрязан със склад (за влизане в стената). Маркирането е най-добре да се направи с квадрат и маркер, и отрязани с чиновник нож.

Работим с квадрат и канцеларски нож

Измерваме и отрязваме ненужните части от субстрата

Пръчките на основата трябва да бъдат поставени без припокриване, но един по един. Можете да закрепите лентите с обикновена лента или лента за боядисване.

Свързващи връзки

Залепете ставите с обикновена лента

Ако в работата се използва гофриран филм, тогава е желателно да се постави страната с изпъкналата повърхност надолу - поради това ще бъде възможно да се изравни базата качествено. Ако ковани материал с алуминиево фолио, втората трябва да бъде поставена нагоре.

В някои случаи листовият материал се поставя не перпендикулярно на посоката на ламината, но по стръмен начин, но също и без припокриване и също така е закрепен с лепяща лента.
След като са поставени ивиците и целият под, стилът може да се счита за завършен. След това можете да продължите монтаж на ламинат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как ламинатът се полага със собствените ти ръцеКак ламинатът се полага със собствените ти ръце
Звукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шумЗвукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шум
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Разберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видовеРазберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видове
Субстрат под ламинатСубстрат под ламинат
Не е лесно решение, което подложката да избере под ламинатНе е лесно решение, което подложката да избере под ламинат
Какво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете вниманиеКакво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете внимание
Корк субстратКорк субстрат
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
» » Как да поставите основата под ламинатните върхове и инструкции
© 2021 BggeHat.com