Как да изравняваме бетонния под по различни начини

Подравняването на бетонния под е сложен и отнемащ време процес и ако нямате възможност да потърсите помощта на специалист, опитайте се да го направите сами.

Подравняване на бетонния под

Правилно извършената процедура ви позволява да постигнете гладка повърхност, за това трябва да използвате специални инструменти и да имате търпение, ще бъде удобно. И сега нека да разберем как да изравним конкретния етаж, какви са начините и какви инструменти са необходими за това.

Какво ви е необходимо

За да подредите пода, трябва да придобиете всички инструменти и материали, те ще ви бъдат полезни в процеса. Описът, който трябва да бъде във вашия арсенал:

  • фаровете се строят, за тях ще се движите и изравнявате бетонната повърхност. Те трябва да бъдат разположени на 1-3 метра една от друга, най-често са изработени от нишка или гипс. Ако не използвате маяци, няма да можете да направите плосък под;
  • съдове, в които ще смесите бетона;
  • смесител, с който можете да се намесвате в бетоновото решение;
  • ниво - обект, в който има няколко съда с течност. В случая на всеки конус се отбелязват специални тирета, наричани "рискове". Ако балонът е разположен между "рисковете", той ще покаже отклонението на бетонната повърхност.

Когато смесвате сместа в грешни пропорции, не можете да получите желания резултат. При голямо количество вода повърхността ще се счупи и ако течността е малка - сместа няма да бъде прекалено неудобна за работа. Внимателно прочетете всички препоръки, посочени от производителя, които ще намерите на опаковката.

Насипни от цимент и пясък

Той се използва най-често при извършване на работа по изравняване на пода. Тяхната тайна е, че такъв материал е евтин и осигурява отличен резултат. Благодарение на използването на този вид замазка, можете да изравнете разликите във височината от 3 см.

Първо трябва да премахнете стария настил и да оставяте почистения бетон. Необходимо е да се провери нивото на влагата на пода и да се разгледа повърхността му за наличие на празнини или пукнатини. След това се извършва грундиране на повърхността за третиране и подготовка на целия субстрат. Този процес включва уплътняване на отворите с помощта на суха смес. След това трябва да настроите маяците, което ще ви помогне да определите отклонението от нормата.

Изравняване на пода с цимент и пясък



Пригответе хоросана в съответствие с инструкциите и нанесете пода. След като разтворът на цимента се изсуши, грундирайте повърхността отново, след това нанесете саморазливна смес и го залепете. За да подредите пода, не можете да използвате самонивелираща се смес, този компонент не е задължителен.

Нивелиране на пода със самонивелиращо се съединение

Саморазливната смес е течен разтвор, разпространява се лесно и бързо, равномерно се разпространява по цялата площ на помещението, като по този начин образува равна повърхност.

Сместа трябва да бъде приготвена като се използва миксер, използван в строителството. Работете възможно най-бързо, тъй като сместа бързо изсъхва и се втвърдява. Когато се препоръчва голяма площ от стаята, разделете помещението на няколко секции. Сместа се разстила чрез шпатула с бързи движения и се оставя да изсъхне за 30 минути.

Ако имате време, добре е да изчакате няколко дни до окончателното втвърдяване и изсъхване. Не се препоръчва самонивелираща настилка да остане без покритие, нито пък да бъде боядисана. При приготвянето на сместа следвайте инструкциите, които са на опаковката и не се отклонявайте от посочените пропорции. За да напълните голяма стая, подгответе много смес, така че да има време да се изравни.

На подравнения етаж можете да поставите плочката след три дни, всички други видове покритие - само след седем дни. Що се отнася до окончателното сушене, този процес отнема 25-28 дни. Използвайте. Полагането на пода със самонивелираща смес отнема 2-3 часа, което ще ви спести ценно време.

Инсталиране на дневника

В някои случаи не е възможно да се изравнят напълно бетонните подове със замазка, така че да се използват регулируеми отклонения. Първо, подът се почиства от предишното покритие и отломки. Преди да извършите работата, непременно проверете цялата основа и запълнете пукнатините с шпакла. Преди да се закъснее, не забравяйте да поставите един слой от полиетиленово фолио, това е необходимо, за да се осигури хидроизолация.

Изравняване на пода с изоставане

След това можете да продължите към инсталационния регистрационен или конвенционални греди на бор, подходящия размер. - 4 до 10 см греди трябва да се определят на стъпки от 30-60 см, понякога 80 см За да регулирате височината на дневника, прилага клинове от дърво или части от покривен материал .. МИГ необходимо да се открие с помощта на анкерни болтове допълнително да ги изолира, се използва като изолация от минерална вата.

Както можете да видите, има няколко начина, които се използват за изравняване на пода от бетон. Всеки метод има свои собствени характеристики и предимства, така че човек да избере - да избере само вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подредите пода със собствените си ръцеКак да подредите пода със собствените си ръце
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Как да изравним конкретен подКак да изравним конкретен под
Как да подредите пода под плочкатаКак да подредите пода под плочката
Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в домаКак да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома
Бетониране на подаБетониране на пода
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Какво е включено в комплекта за монтаж на ламинатКакво е включено в комплекта за монтаж на ламинат
Три начина за подравняване на пода в апартаментТри начина за подравняване на пода в апартамент
» » Как да изравняваме бетонния под по различни начини
© 2021 BggeHat.com