Как да направите насипно състояние - инструкции стъпка по стъпка!

Голям брой различни полимерни подове осигуряват възможност за решаване на различни задачи, които възникват при инсталиране на подови настилки. Преди да продължите с пълненето на пода, е необходимо да решите следните въпроси.

Изберете вида на покритието

Съставът на покритието зависи от следните аспекти:

  • Цел на функциониране на помещението.
  • Състояние, качество на пода, тип.
  • Определете степента на механичното напрежение, което ще бъде осигурено на този етаж.
  • Ефектът на различните химически елементи на този етаж.
  • Необходимо ли е да използвате декоративни елементи за този етаж.
  • Има ли конкретни желания за секс, например: противоплъзгащ, антистатичен и т.н.
  • Най-важният финансов въпрос. Всички необходими материали трябва да бъдат закупени само в професионални, надеждни фирми.

Основното предимство при доставката на материали е, че производителите доставят Технологията на "полагане на течни подове">самонивелиращи се подове На своите дилъри на фабричната цена. Ето защо трябва да се свържете с тези дилърски офиси.

По принцип цялата декоративна и защитна част на покритието се състои от полиуретан и епоксидна смола.

Високата устойчивост на механични и химични влияния се характеризира с полиуретанов материал.

Ето защо този материал се използва в тези части на повърхността, където има сериозна деформация на пода и има ударни натоварвания. Този материал реагира много добре на ниска температура.

Този материал, в съответствие с температурната му консистенция, може да се използва както в отопляеми помещения, така и на улицата.

Така например, един вид полиуретанова смес е насипен под, който се използва главно в стаи с постоянна мобилност или сексуални вибрации, както и със силно въздействие от абразивното свойство на тази стая.

Полиуретановите съединения се използват на следните места:

  • в жилищното строителство са: душове, тоалетни, кухни, джакузи, плувни басейни и т.н .;
  • всички сортове на производството на храни;
  • всички видове промишлено производство, с изключение на горещо;
  • обекти на селското стопанство;
  • складове, паркинги, търговски зали и други;
  • съхранение на различни видове.

Многослойни самонивелиращи се подове от каучукова композиция се използват за обекти със спортен характер. Тези подове се състоят от синтетичен каучук, който е полиуретан. Това покритие се нанася от два слоя чрез напълване. От 5-13 мм е дебелината на долния слой, съответно 2 мм, има горен слой.

След това поставете върху него каучукова трохичка с определен цвят. Тази технология позволява повърхността да бъде грапавана и предотвратява плъзгането по нея.

Най-добрите характеристики по отношение на устойчивостта на агресивни химикали са епоксидно покритие. Но в този случай е необходимо да се предвиди фактът, че тези подове са по-малко еластични и по-крехки от полиуретановите подове.

Ето защо тази подова настилка не се използва на места на повърхността на тежки товари и удари.

Прилагат се следните обекти:

  • ако говорим за жилищно строителство, то те се използват във всички отоплени помещения;
  • фармацевтичната, хранителната и химическата промишленост;
  • в различни търговски помещения, които не са предвидени за автоматично натоварване;
  • уъркшоп "мокро" назначаване;
  • всички домакински предмети: училища, детски градини, болници и т.н.
Важно: преди да започнете работа, можете да получите безплатна извадка от сместа за така нареченото пробно запълване от фирмата, в която ще закупите избрания тип настилка.

инструменти

  • Необходимо е да се намери чист контейнер с най-малко 30 литра под формата на кофа или резервоар, където ще подготвите сместа.
  • Електрическа бормашина с ниска скорост (около 300 оборота в минута). Тази бормашина трябва да има специална мивка, чиято дължина трябва да надвишава дълбочината на контейнера за смесване на сместа.
  • За да се разпредели състава на труднодостъпни места, като ъгли, врати, под акумулатори, е необходимо да има шпатула на разположение.
  • Скалата-ракля се състои от зъби с регулируема дълбочина. Този инструмент е предназначен за изравняване на покритието с равномерен слой.
  • За отстраняване на въздушните мехурчета е необходимо да има аериране (игла) ролка. 
  • За да се движите на прясно покрита повърхност, трябва да имате къси крака или т.нар.
  • За да почистите инструментите, се нуждаете от разтворител.

Някои инструменти могат да бъдат взети от набор от инструменти, предназначени да изравнят пода. Всички останали могат да бъдат закупени или взети назаем.



Преди да напълните пода, трябва да проверите отново подготвения субстрат. Ако има пори в основата на бетон или цимент-пясък, тогава качеството на покритието ще бъде ниско. Изравняване на сместа с шнорхел.

Самонивелиращи се подове и тяхното подреждане

Запълването на тези полове може да се класифицира в няколко взаимосвързани етапа. Основната част от този процес е да се подготви необходимата повърхност.

Тъй като бетонната основа се характеризира с деформации и термосвиваеми шевове, разкъсвания и пукнатини, е необходимо първо да се направи Настилка "под">подова замазка.

Има случаи, при които има твърде много повреди, тогава трябва да направите предварителна подова замазка например от фирмата Eunice: подовата настилка Horizon, състояща се от цимент и предназначена за изравняване на основите.

Свързването трябва да се почисти от прах с прахосмукачка, след което да се напълни и напълни с уплътнители. Ако има пукнатина и сълзи, те трябва да бъдат напълнени с дебела пясъчна смес, след това залепени със стъклена кърпа и поръсени с фин кварцов пясък. В края на деня излишъкът от пясък трябва да бъде премахнат.

Освен това е необходимо да се импрегнира основата. Този процес подобрява адхезията на бетона или замазката.

В края на тази работа отива на грундиране на пода. Към грунда се добавя кварцов пясък от пода на пълнежа. Това дава на повърхността широка гама свойства, което увеличава адхезията на основата и нейното покритие.

Благодарение на пълнителя, грундът спомага за изглаждане на малки разлики в основата на повърхността. Основата, след нанасянето на грунда, става по-груба, дебелината на която е равна на максималната част от агрегата. Грундът се извършва с ролка или пълнител.

В края на деня след грунд, можете да продължите да прилагате главния слой на повърхността. Всичко зависи обаче от температурата на въздуха в помещението, така че може да бъде повече от ден.

За да се увеличи дебелината на слоя, когато е необходимо, обикновено се използва сух фин кварцов пясък.

Този пясък се смесва в полимера или се поръсва върху новоподаваното покритие. Част от слоя поръсен пясък се удави, а останалата част се смила и се отстранява от повърхността след 24 часа.

Лопатка-стъргалка

Различни видове подови настилки са изравнени с rakley - това е специална назъбена мистрия.

След това отидете до финала на пода. По правило двукомпонентният насипен под е почти не се утаява, но в големи помещения все още е необходимо да се режат шевовете, тъй като тази бетонна основа преминава през определени линейни деформации.

Върху това покритие се нарязват шевове с деформация подобно на бетон, ако основата на основата е повече от една година. Шевовете се запълват по обичайния начин. Първо те са грундирани. След това запълнете с уплътняващи шнурове и специални уплътнители за фуги.

Има определени правила за извършване на работа върху бетон или циментова замазка.

  • Подовите насипни товари се монтират на бетонни или цименто-пясъчни основи. Бетонът трябва да бъде най-малко m200. Ако се използва бетон от по-малък клас, тогава е необходимо да се увеличи характеристиката на тази повърхност с помощта на втвърдяваща импрегнация.
  • Основната повърхност трябва да има съдържание на влага не повече от 4.
  • Необходимо е да почистите основата от прах и мръсотия. При почистване можете да използвате шлайфмашина.
  • За да се намали нивото на кондензация, при извършването на тези операции температурата трябва винаги да е еднаква.
  • Не трябва да има пукнатини, сълзи и дупки в основния под. При наличието на такива грешки е необходимо да се дезинфекцират тези щети и да ги налеят с полимерна смес.
  • Основи с пореста структура, е необходимо да се импрегнират с течни състави с втвърдяващ характер. Качеството на бъдещата ви повърхност зависи от това. Ако това е необходимо, почистете земята няколко пъти. Такива импрегнации ще изпълняват функцията на хидроизолация.
  • В зависимост от степента на грапавост на субстрата, наличието на цимент "мляко" и филми, се определя адхезия на полимерния състав. Поради това покритието може да се отдалечи от основата. Ето защо, когато изливаме пода, не трябва да пренебрегваме тези обстоятелства. Най-често такива грешки при изливането на пода възникват с малък опит в тази област на дейност.
  • Поради огромния брой разширителни фуги на пода на големи помещения е необходимо да се почистят тези шевове преди да се монтира този под.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Смесване на подаСмесване на пода
Типове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненетоТипове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненето
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Самонивелиращи се подове с 3D ефектСамонивелиращи се подове с 3D ефект
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Дървени подове, припокриващи се подовеДървени подове, припокриващи се подове
Самонивелиращи се подове идеално плоска повърхностСамонивелиращи се подове идеално плоска повърхност
» » Как да направите насипно състояние - инструкции стъпка по стъпка!
© 2021 BggeHat.com