Фурната за казан със собствените си ръце

Лятната почивка за даване е задължително придружена от подготовка на различни ястия. И за това можете специално да направите пещ за казан със собствените си ръце. Тя може да бъде изработена от различни материали: например облицована с тухли или заварена от висококачествен метал. Разбира се, това е добре, когато такава улична пещ има лесен мобилен дизайн, но всеки е свободен да избира това, което му харесва.

По-рано в древни времена Казан бил поставен на специален статив, който бил подгряван от огън от всички страни. Но по-късно хората осъзнават, че за да се използва най-ефективно пожарната енергия и същевременно се спазват основните предпазни мерки, е необходимо да поставите котела върху печка - тухла или метал. (Виж също: Външни печки)

Днес можете да си направите такава фурна за котел или да я купите в специализиран магазин. По-добре е, разбира се, да имате на вашия личен парцел стационарна печка, която равномерно загрява котела с храна, което прави храната по-вкусна. Материалът за такава конструкция обикновено е огнеупорна тухла. И в случай, когато фурната мисли за малък размер, е напълно възможно да се очертае през деня.

Фурната под котела


Няколко етапа от подготвителната работа


Преди започване на строителните работи е необходимо да се предприемат няколко предварителни стъпки:



  1. Трябва да изготвите на хартия всички ваши планове за проектиране на пещ за котел под формата на чертеж.

  2. След това трябва да зададете бъдещите си размери и да ги оправите върху завършения чертеж.

  3. И, разбира се, не забравяйте да се определи не само формата на бъдещата структура, но и нейният външен вид, по-специално декорация.
  4. (Виж също: Как да се изгради печка)

Ако решите да се изгради на фурна с ръцете си, но имате проблеми с подготовката на всички необходими документи за строежа, най-добре е да се обърнем към истинските експерти по otopimdom.ru сайта и да ги получите цялата необходима помощ. В този случай пещта ще се окаже не само функционална, но вероятно и ще се превърне в украшение на вашата градина.



Важно е да знаете: в никакъв случай - независимо дали това е улица сушилня в казан с ръцете си, построени или у дома - това е необходимо да се оборудват свой сграда добра система комин, който ще ти и домът ти от вдишване на вредни натрупвания на газ, които се разпределят в процес на всяка фурна спаси. Висококачественият комин често е изграден от камък или тухла и се превръща в предпоставка за сигурност за неговите собственици.



Как да направите тухли в собствената си къща?


Ако искате, можете не само да изградите печка под собствените си ръце, но, обратно, издигнете тухла котел. За да направите това, първо трябва да подготвите рисунка на такава структура и в нейния център да обозначите кръг - бъдещият котел. Дъното на този котел по време на строителството ще бъде заменено с метална мрежа, върху която ще бъдат инсталирани всякакви съдове. (Виж също: Карта на сайта)



Моля, имайте предвид, че цялата конструкция ще бъде изпълнена по такъв начин, че стените на тухленото котле да се нагреят равномерно и едновременно с желязното дъно. За това е необходимо да направите няколко произведения:



  • Много е хубаво да се изравнят почвата в мястото, където е изградена пещта. За да сте сигурни, че повърхността е плоска, трябва да използвате специално ниво на сградата. Ако има някакви недостатъци, те трябва да бъдат коригирани незабавно. В крайна сметка се нуждаем от надеждна и стабилна пещ за котел.

  • Дъното на бъдещата структура трябва да бъде циментирано с високо качество, като се използва армировка от 6 мм. То трябва да доведе до височината на основата около 6-10 cm с стъпка на усилване от 10 cm.
  • (Виж също: Пещи от тухли за лятна резиденция)
  • За да се подреждат тухлени редове, е необходимо съгласно следното правило: всеки следващ ред с тухлени шевове трябва да се премести по отношение на шевовете на предишния ред с половин тухла.



Печки под казан със собствените си ръце


Това, което е особено важно


Външна форма за вашето бъдещо пещ-казан може да бъде изобретана по желание. Тя може да бъде кръгла или квадратна. Въпреки факта, че собственикът на пещта мисли чрез появата на пещта, вътре в нея трябва да бъде поставен в кръг. И за тази цел е необходимо да се използват половинки тухли, за да се улесни работата и постигането им в резултат на желаната форма.

Недопустимо е да се избират произволно вътрешните стени на пещта. Те трябва да се поставят по следната система: след като три реда се поставят на половината от тухлите за котела и вече на 4-ти ред трябва да се монтира врата за камината. От друга страна, серията 5 и 12 се характеризират с факта, че когато са изложени, е необходимо да се оставят специални изгаряния на дупки със стандартни размери от 25 cm до 14 cm (виж също: Барбекю фурна от тухли)

Също така, когато изграждате пещ, трябва да спазвате определени правила. Например диаметърът на самия котел трябва да бъде точно равен на разстоянието между вътрешните стени на конструкцията. За да се направи добра печка-казан, брезар, достатъчно изградени 13 тухлени редици. Що се отнася до горната част на облицованата пещ, тя трябва да бъде покрита отвън с метални листове, които са прикрепени около периметъра по специални ъгли.


Как да направите метална фурна-казан


В допълнение към тухла пещ за котел, също е възможно, ако желаете, да се направи метален аналог на него. В същото време получената структура ще бъде достатъчно мобилна, което ще позволи всеки път да я прехвърлите и да я инсталирате на правилното място за готвене.



За да се изгради конвенционална камина-казан, мангал със собствените си ръце изработени от метал, трябва да използвате капацитет от 10 литра. Това ще бъде достатъчно, за да се осигури средно семейство с обяд. Дизайнът на бъдещата пещ е под формата на цилиндър, стоящ на доста стабилни крака. В резултат на това котелът трябва да бъде потопен във фурната с 2/3 от височината. И за да остане добър течение, е необходимо да се режат кръгли или триъгълни отвори по горния ръб на перката.

Печка-казан, барбекю със собствени ръце



Препоръчително е да направите метална фурна за котел съгласно следната схема. На първо място е необходимо да се свърже правоъгълен лист от метал с дебелина 3 мм, направен от желязо-въглеродна сплав, в цилиндър, използвайки готвене. Необходимо е да се вземе предвид факта, че едната страна на взетия правоъгълник трябва да е равна на височината на цилиндъра, а другата - на дължината на кръга.



След като цилиндърът е готов, от едната страна е необходимо да се заварява дъното, изрязано от същия метал. В случай, че е трудно да направите такъв цилиндър, е необходимо да използвате голяма тръба за вашата конструкция или метална цев.

Пещта за котел трябва да се окаже функционална. Ето защо от дъното на получения цилиндър е необходимо да се заварява вратата - височината й трябва леко да надвишава височината на самата пещ.

Ако говорим за вътрешното пространство на такава домашна фурна, тогава е напълно възможно да се постави тухла. Тази опция има своите предимства: тухла ще предпази железните стени от силно нагряване и те могат да се приближат спокойно, без да се страхуват да се изгорят.



ВНИМАНИЕ: Ако като заготовка за пещ се използва железен варел, в горната част няма дупка, след което трябва да се направи комин. Това е дупка с нарязана в нея тръба с диаметър около 15 см. В случай, че има отвор в горната част на цевта, дъното трябва да бъде направено от една и съща. Освен това е възможно да се осигури сцепление чрез просто отваряне на вратата на пещта.



Прости съвети за инсталиране на казан във фурната


Стандартният котел обикновено е направен от чугун и има кръгло дъно. Над огъня беше монтиран на триножник. Сега истината рядко се използва по този начин. В края на краищата, котелът се използва за готвене, затова пещта за котел е специално изработена за него. Най-често това е подобно в дизайна на фурната "Burzhuyku".

Казан

Можете да монтирате варени котли в вградена фурна по няколко начина. Например, можете да изрежете специална дупка в остъклицата под формата на котел и да го поставите там. Може да се монтира и върху печка и плоча от чугун със специална дупка за котела. Но най-удобният вариант е може би този, когато в пещта е сглобена завършена чугунена плоча, която има набор от концентрични пръстени за различни казина.

Сред всички такива плочи, специалистите специално подчертават онези, които се правят по метода на Castli Casting. В същото време повърхността на плочата не е покрита само с добра топлоустойчива боя, която след известно време няма да изчезне, но също така има и красив модел, който минава по целия й периметър. Обикновено в такава плоча има около 4 пръстена с различни диаметри: минималният е 38 см.

Ако говорим за най-простия начин да инсталираме котле, то е обикновен метален поставка или статив. Тази опция е добра, защото както котелът, така и стойката могат да бъдат взети заедно с вас за пикници, тъй като те са леки и мобилни. В същото време можете да ги инсталирате навсякъде. Основното е да се спазват правилата за противопожарна безопасност при използване на такова устройство. Всъщност в този случай е необходимо да се постави огън на открито място.

Такъв щанд може да бъде закупен в магазина или произведен самостоятелно. В същото време много занаятчии са готови да представят на публиката много интересни версии на такъв продукт. Например, някой прави такива опори от стари танкове от пералня. В този случай само 8 литра каучук могат да бъдат поставени на върха.

По този начин може да се заключи, че днес през века на инженерното мислене човек не бива да бъде изненадан от различни новости, които се появяват на пазарите или на рафтовете на частните работилници. В края на краищата най-важното е, че инсталирана пещ за казан трябва да изпълнява задълженията си и да угоди на своите собственици! За да направите фурна за котел във вашата дюша е отлично решение. Основното нещо в този случай е предварително да се изготвят всички необходими чертежи и да се извърши качествено строителство. Вярно е, че можете да използвате услугите на професионалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове печки и инструкции за тяхното полагане от собствените си ръцеВидове печки и инструкции за тяхното полагане от собствените си ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Външни печкиВъншни печки
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Как да се изгради пещ за казан от тухли, метал и други предметиКак да се изгради пещ за казан от тухли, метал и други предмети
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
Пещ с нагревателПещ с нагревател
» » Фурната за казан със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com