Как да се изгради пещ за казан от тухли, метал и други предмети

Заедно с тайните на рецептите на ориенталската кухня получихме някои адаптации и инструменти. Сред тях, казанът, който служи като контейнер за приготвяне на различни ястия. Това е чугунен съд, чиято черта е сферичната форма на долната част. Такава сфера позволява равномерно разпределяне на топлината, затопляне на стените на котела и не концентриране на температурата в непосредствения фокус на пламъка. В резултат на това храната, приготвена в котела, е със специален вкус.

Сферичното дъно означава, че котлето не може да се постави върху плоска плоча, за да готвите да търсите източна рецепта, все пак ще трябва да изпиете котел от тухли или метал.

Неговата структура не съдържа мъдрост, така че всеки може да изгради такова устройство и по няколко начина. Основното е да се осигури отоплението на стените на котела и фиксирането му в печката.

Селска къща за готвене
Оригинална къща

Странно, но можете да направите фурна за котел не само от тухли, но и от импровизирани средства, включително тези, които се намират в страната. Даваме само няколко примера, които ще създадат основата за творчество, и в способни ръце всички обекти могат да се преродят и да получат втори живот.

Тухлен вариант

Всички различни варианти на пещите могат да бъдат разделени на два основни вида.

  1. Най-простата пещ за казан от тухла е представена от пещ, в горната част на която е прикрепен котел. Системата се усложнява само от наличието на комин. Такава конструкция обаче води до факта, че пламъкът действа върху определена област на съда и стените се нагряват неравномерно.
  2. Вторият вариант предвижда сложни потоци горещ въздух, от който се извършва нагряването, а самият пламък се отстранява от повърхността на котела.

Двата начина за изграждане на пещта са придружени от изграждането на основата. Но в този случай, поради факта, че опростената тухлена конструкция има относително малка маса, няма нужда да се изгражда пълна основа. Тъй като е подходяща и стоманобетонна плоча. Ако няма такава възможност, табелата се излива самостоятелно.

Дизайнът включва използването на различни казанове
Система за казина с различни размери

В основата, дълбочина 30 см, се подрежда възглавница. За да бъде дъската здрава, е необходимо да се укрепи хоросанът, като се напълнят с подходящи импровизирани средства (пръчки, стек, листове). Едно от важните условия за изливане на основата е създаването на хоризонтален слой под формата на равномерна равнина.

Експертите препоръчват да не се чака разтворът да се втвърди и да продължи с изграждането на пещта. Вискозитетът на разтвора ще бъде достатъчен, за да издържи натиска върху страната на конструкцията, но в същото време ще бъде осигурено подобрено свързване на основата и стените на пещта.

Изграждането на тухла от тухла с ръцете в опростен вид се изпълнява в 13 реда според установената схема. Препоръчително е да се използват изпитани по време проекти, особено за начинаещи.

Малък строителен ред
Редът за малка печка

Първият ред е оформен като солидна основа. В редове 2 и 3 е поставен пепел с врата. Целта му е да събира пепелта и да осигури потока на въздуха. Четвъртият ред е покрит с шлакови тухли, а решетката е монтирана по средата, тя ще гори дърва.

Цялата сложност на изчисляването на серията 5-11 е, че е разположена цилиндрична пещ. За това тухла се обработва от българин. Това е доста труден процес, но не се опитвайте да го избягвате. Факт е, че някои господари разпространяват обиколката с необработена тухла, като добавят още хоросан в шевовете. Но изискванията за полагане на места, където се проявяват високи температури, е да се сведат до минимум ставите, особено при шахматните тухли. Повечето решение ще предизвика разрушаване на зидарията.

На 12-и ред има отвор под комина. Ние веднага отбелязваме, че в такива конструкции коминът първоначално е хоризонтално. Тогава тя трябва да се обърне строго под ъгъл от 90 °. След припокриването, плочата с изреза под котела е инсталирана на ред 13. Ако няма възможност да закупите такава табела, наличието на листов метал, български език, файл и въображение ще ви позволят да се измъкнете от ситуацията.

По-професионален подход се реализира в схемата с каналите за спускане. Тук стените се загряват от движещи се потоци горещ въздух.

Пещ с канали за движение на въздуха
Фурна с канали надолу

Въпреки сложността на идеята, не е трудно да се изгради такава фурна за казан от собствените си ръце.

Продуктът на дисковете на колелата



Дизайнът на пещта не винаги е важна естетика. Има моменти, когато курсът се прилага само за функционалността на устройството. Примерите за народно изкуство могат да служат като устройство, състоящ се от две колела. Разделянето на диска обикновено е предубедено в една посока. Долният диск е позициониран така, че дялът му да е възможно най-нисък. В горния диск тя се премахва напълно.

Прекъснете част от диска на автомобила
Отрязаната част на диска

Дисковете са коаксиално подравнени и свързани чрез заваряване. Долният дял действа като решетка. Кухината на двата диска е пещ. Остава само да изрежете отварянето на вратата в страничната част, заварете дръжките, краката и домашното устройство.

Просто конструиране на дискове
Прост и ясен дизайн

Пещи от листова стомана

Наистина, творчеството им е възможност да се покажат, като се направи структура от листова стомана. Металната фурна ще продължи по-дебелия материал, който ще бъде избран. Този вид работа обаче изисква способността да се борави със заваръчната машина.

Същността на идеята е, че върху правоъгълен лист метал се изрязва дизайн. Тя включва изводи за дим, отвор за вратата и комин.

Размерът на правоъгълния лист, особено неговата ширина, зависи от размера на котела. Измеряваме котела по протежение на обиколката в частта, където ще се държи в тялото на пещта, и отрязваме железния лист с ширина, равна на взетите показания. Височината на този лист ще съответства на височината на фурната. Въпреки факта, че разстоянието от ядрото до дъното на казана се регулира по време на монтирането на решетката, трябва да се избере височината на цялата конструкция, основана на удобство и здрав разум.

Образец на пещ от стоманена ламарина

За да извършвате по-нататъшни манипулации, ще ви бъде необходим асистент. Металният лист трябва да бъде сгънат, така че да се формира цилиндър с височина, равна на височината на листа. Конструкцията е заварена на шева и е допълнена от дръжки, решетка, стойка и комин.

Дизайн от празен цилиндър

Едновременното газифициране ни остави с памет на миналото под формата на празни газови бутилки, които ще се открият във всеки собственик на селска къща. Цилиндричната форма на този цилиндър може да се използва за направата на домашен продукт.

Преди да продължите работата, трябва да се уверите, че в резервоара няма остатъци от газ. Дори ако предварителната проверка е дала отрицателен резултат, се препоръчва да се отвори клапанът на цилиндъра и да се позволи остатъците от съдържащия се в него газ да бъдат ерозирани.

Фурна от стар газ цилиндър
Дизайн от стар цилиндър

Горната част на цилиндъра е отрязана от българския, а котелът ще бъде инсталиран на края. Естествено, идеята ще бъде реализирана, ако размерът на котела и диаметърът на балона са съвместими един с друг. Общата височина на пещта трябва да бъде три пъти по-голяма от дълбочината на засаждане на котела. В долната част на стената на цилиндъра се отрязва отвор за вратата на пещта. От освободеното парче метал тази врата трябва да бъде направена чрез заваръчни панти и дръжка към нея.

Като решетка можете да използвате дъното с пробити отвори или да инсталирате отделно произведена решетка. Цялата конструкция, ако няма пепелник, трябва да се монтира на краката. Този алгоритъм може да бъде използван при проектирането на пещ за изрязване на тръба с подходящ диаметър. В резултат на това ще се появи преносимо устройство, с което ще бъде удобно да инсталирате котела и да приготвите различни ястия в него.

Алтернатива при избора

С многообразието от начини за самостоятелно изграждане ще има алтернатива, състояща се в това, че някои производители са ангажирани в производството на модели, предназначени за монтиране на котли. Тези пещи са снабдени с горна плоча с подменяеми пръстени, които позволяват инсталирането на казина с различни размери. Те са изработени от дебел метал и са готови за употреба.

Фабрика пещ
Фабрика за производство на печки

Портативната фурна може да се инсталира на всяко подходящо място. Възможността за готвене в природата винаги е забавна група от приятели. Емоционалното настроение зависи от гостоприемството на домакина, а техническата част на въпроса е от нивото му на умение и от частта от душата, която инвестира в създаването и подреждането на уютен ъгъл.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Фурната за казан със собствените си ръцеФурната за казан със собствените си ръце
Кой подов газов котел е по-добърКой подов газов котел е по-добър
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
Отоплителни котли на дърваОтоплителни котли на дърва
Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкцияГотови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Парен котел със собствени ръцеПарен котел със собствени ръце
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
» » Как да се изгради пещ за казан от тухли, метал и други предмети
© 2021 BggeHat.com