Как да изравним пода за линолеум

В руски апартаменти, наклонени и неравномерни етажи, за съжаление, не е рядък феномен. За да се осигури дълъг експлоатационен живот и интериорът изглеждаше изискан, експертите препоръчват изравняване на повърхността, преди да се извърши подова настилка от балатум. За изравняване на пода има различни технологии, всяка от които има своите предимства и недостатъци.

Как да изравним пода за линолеум

Как да изравним пода за линолеум

Как да изравним бетонния под под линолеум

Това е доста просто и евтино за изравняване на бетонния под. За това ще ви е необходима конкретна миксираща смес, нивелири, гипсови плоскости, шпатули, както и стандартен набор от инструменти за ремонт и почистване.

Можете сами да подготвите бетона, като смесвате 3 части пясък с 1 част цимент и вода

Можете сами да подготвите бетона, като смесвате 3 части пясък с 1 част цимент и вода

Можете сами да подготвите бетона, като смесвате 3 части пясък с 1 част цимент и вода. Съставът често се добавя вар стъкло, чакъл или експандирана глина. В строителните магазини се представя широка гама цимент с различни свойства. За да се приготви бетонен смесител, контейнер за измерване и месене.

Количеството на бетонната замазка, което ще бъде необходимо за ремонт, зависи от състоянието на пода в апартамента или къщата. За да се изравни повърхността с наклон, не по-голям от 3 см, ще бъде необходим слой от 7-8 см, докато ще се наложи допълнително полагане на основата, за да се коригират по-сериозни изкривявания.

Преди всичко, трябва да освободите стаята, да се отървете от прах, отломки и останките от предходната замазка. След това трябва да намерите най-високата точка и поставете лазерното ниво върху нея. Това ще ви помогне да направите височини около периметъра на стаята и да настроите релсите на правилната височина.

За да получите най-точния резултат, можете да завиете подовата настилка на стъпки от 20-30 см и да ги свържете с въже на нивото на вашата нула.

Лазерно ниво

Лазерно ниво

За да не се повредят наемателите от долните етажи, е необходимо водонепропускливостта на помещенията. За тази цел подходящи материали като плътно полиетиленово фолио, рубероидни, полимерни мембрани или битумна хартия. Необходимо е запечатването на хидроизолационното покритие да се припокрие, свързвайки листовете със скоч лента. Posteliv като хидроизолационен изолатор в два слоя, не само предпазвате съседите от излишната влага, но и осигуряват топла подове в апартамента.

Gidrostekloizol

Gidrostekloizol

Увеличаването на здравината на пода ще спомогне за подсилване на окото, което се натрупва преди да се налива бетон. Решетки с клетки от 10x10 cm или 15x15 cm са идеални за тази цел. Можете да свържете листовете заедно с жица.

След това е необходимо да се организират маяци в помещенията, които да се монтират на пръти или винтове. След това можете да отидете директно на бетон. Първо, бетона се поставя във водачите с помощта на лопата, а след това повърхността се изравнява със скрепер.

Сместа се оставя да замръзне в продължение на 12 часа и след това се напръсква с вода за 2-3 седмици на ден, така че сушенето да става възможно най-равномерно. В резултат на това се получава твърдо монолитно покритие, което трябва да бъде полирано, след което можете да поставите линолеум.

Методи за изравняване на дървения под за линолеум

Методи за изравняване на дървения под за линолеум

Методи за изравняване на дървения под за линолеум

Дървени подове са често срещани в съветските апартаменти. Подовото покритие на дъските се инсталира точно над нивото на пода и осигурява допълнителна изолация от шум и студ. С течение на времето дъските се деформират, така че дори и дървеният под трябва да бъде изравнен преди полагането на линолеума. Можете да направите това по много начини.

Технологии на изравняване на дървени подове:

  • Циклене;
  • покритие с шпакловка;
  • монтаж на панели от шперплат;
  • използване на самонивелиращи се съединения.

Колоездене на дървени подове

Можете ръчно да подреждате пода с ренде, но е много по-лесно и по-бързо да използвате съединителна машина. Повърхностната обработка започва от далечната стена и "змията" постепенно стига до вратите. Подът в ъглите се обработва с равнина.

Колоездене на дървени подове

Колоездене на дървени подове

Контролът на циклонната машина изисква да се вземат определени предпазни мерки.

  1. Преди да започнете работа, трябва да освободите стаята от мебели и след това внимателно да проверите дали има гвоздеи и други метални предмети, които излизат от пода. За да предотвратите повреда на метала върху въртящите се колела на машината, всички нокти трябва да се задвижват колкото е възможно по-дълбоко.
  2. Когато работите, уредът произвежда много шум, затова извършвайте ремонт в часовете, разрешени от действащото законодателство. За да предотвратите увреждане на слуха, използвайте слушалки за уши или предпазни средства за ушите.
  3. Финият дървен прах може да причини много неудобства, така че да се постави върху респиратора за времето на колоездене и да се мотае мократа лист на вратата.

След първоначалното третиране, повърхността трябва да бъде покрита с шпакловъчен материал, за да се залепят всички отвори и повреди, след което, след изсъхването на съединението, отново да преминете през циклената машина. Преди да полагате линолеум, трябва да вакуумирате помещението, да отваряте пода с антисептични средства и лак и да изчакате, докато повърхността изсъхне напълно.

Пълнене на дървения под

Първият начин. За изравняване на повърхността на дървото се разработват специални формули за шпатлевки от дървени стърготини и лепило. Фината част от дървесните стърготини може да елиминира малки дефекти и неравности върху дървената повърхност и също така да повиши защитата срещу влага, шум и вредители.

Смес от дървени стърготини с лепило

Смес от дървени стърготини с лепило

Вторият начин. В продажба има суха замазка, която трябва да се разтваря отделно преди употреба. Плътността на сместа трябва да бъде приблизително същата като тази на заквасената сметана. Нанесете разтвора върху полираната повърхност, внимателно покривайки всички пукнатини, слой не по-дебел от няколко сантиметра. За да поддържате височина на един етаж, трябва да проверите с нивото.

Суха замазка

Суха замазка

Този метод е един от най-евтините, защото замазката се продава във всеки строителен магазин на достъпни цени. В същото време самият процес е труден, тъй като цялата работа се извършва ръчно. Само изсушаването на шпакловка ще отнеме около 24 часа, а старанието за изравняване на пода изисква много повече време и усилия. Много по-удобно е, макар и по-скъпо, да се използват самонивелиращи се смеси.

Филтър за дървесина

Филтър за дървесина

Пълнене на дървения под

Пълнене на дървения под

Самонивелиращи се подови смеси

Подът покритие със самонивелиращи се смеси ви позволява да скриете до 2 см наклон и да се отървете от различни дефекти на дървената повърхност. Тези съединения бързо се втвърдяват и правят пода перфектно равномерен и издръжлив. За грубо обработване се използват груби дебели слоести съединения, а крайните смеси могат да постигнат идеална гладкост. Предлагат се и специални видове самонивелиращи се стълби и обработка на големи пукнатини.

За да се подготви саморазливни съединение, той ще има нужда от смесване, бормашина с ниски обороти, стъргалка за дистрибуция, иглени и специални подметки игла, прикрепена към обувките и да се предотврати източване на състава в цялата стая.

Подготвителната работа включва почистване на помещенията, елиминиране на пукнатини в пода и, ако е възможно, прилагане на грунд. Грундиращият слой ще осигури по-голяма плътност и ще предотврати навлизането на състава в дървесната повърхност. След това на пода има подсилена мрежа, която ще направи повърхността твърда и равномерна.

Самонивелиращи се подови смеси

Самонивелиращи се подови смеси

Технологията на подовата настилка от саморазливна смес е проста. Смесената съставът трябва да се излее етаж лентите 30-40 см широки, намазани с стъргалка, и след това внимателно се излива върху да ходи на етаж смес иглен валяк, за да се отървете от въздушни мехурчета. Както и при извършването на други ремонтни и строителни работи е необходимо да се премине от прозореца, успоредно на стената към вратата. Работата трябва да е бърза, тъй като сместа незабавно замръзва. По стените е необходимо да се приложи слой уплътнител.

Моля, обърнете внимание, че работата трябва да се извършва в помещение с нормална стайна температура и влажност, като се избягват течения и пряка слънчева светлина. Допълнителните препоръки се определят от производителя на всеки конкретен състав на опаковката.

След изсушаване на първия слой е възможно да се нанесе покритието. Времето на сушене също е посочено върху опаковката на сместа.

Подово покритие с шперплат

Двата описани по-горе метода са добри, за да се отървем от незначителни дефекти в дървеното подово покритие, например, ако дъските "водят" от влага или температурни промени. Когато етажите първоначално са инсталирани хоризонтално, е необходимо да се изравнят подовете по други начини, например чрез монтаж на шперплат панели.

Отличен вариант, който ви позволява да приведете нивото на дървения под хоризонтален, е алтернативното полагане на два слоя шперплат

Отличен вариант, който ви позволява да приведете нивото на дървения под хоризонтален, е алтернативното полагане на два слоя шперплат

Тъй като планирате да покриете пода с линолеум, достатъчно листове шперплат FK дебелина от 10 мм. За нежилищни помещения е подходящ и класът PSF, но неговото използване е нежелателно, тъй като в производството на такъв шперплат се използват токсични лепила. Можете да използвате и двете полирани и неполирани листове, но първият вариант е за предпочитане, защото ви спестява време. Също така ще ви трябва ниво, лента, мозайка, отвертка и винтове.

шперплат

шперплат

Преди всичко, трябва да завиете винтовете на разстояние 20-30 см една от друга. Те ще служат като маяци. Шапката трябва да е на една и съща височина спрямо плоската равнина.

След това е необходимо да се отрежат листовете от шперплат на квадратчета с размери 60х60 см, внимателно да се проверят крайните части на получените бланки. Шперплат не трябва да има пукнатини, чипове и stratifications. Заготовките трябва да бъдат третирани с антисептично съединение.

На пода фиксирани лагери - подкрепа греди от шперплат - с ширина от три до четири сантиметра. За монтаж можете да използвате лепило за дърво, винтове или и двете. Ако има разлика между пода и лъча, поставете парчета шперплат, подходящи за дебелината под него. Пространството между гредите е запълнено с нагревател.

На пода фиксирани закъснения

На пода фиксирани закъснения

Когато поддръжката е готова, можете да започнете да инсталирате панели от шперплат. Той използва същия принцип, както при формирането на зидарията: прикрепените листове с отстъп 3-4 см и компенсирани за по-нататъшно тегло равномерно разпределени върху дъските шперплат. От стените също трябва да отстъпите на сантиметър. Листовете се фиксират върху дървените трупи с помощта на винтове, пролуките между заготовките се покриват с шпакловъчен материал.

За да се гарантира, че шперплатът не се отделя, първо подгответе дупките за дюбелите, монтирайте ги и след това завийте винтовете.

Когато поддръжката е готова, можете да започнете да инсталирате панели от шперплат

Когато поддръжката е готова, можете да започнете да инсталирате панели от шперплат

Покритието трябва да се шлайфа (ако сте избрали неполиран шперплат листа), а след това caulked шпакловка всички пропуски, а на пода - лак. За подобряване на износоустойчивостта, а също и за защита на помещението от шума и студа, можете да използвате специална подложка, която, от своя страна, може Спред балатум.

Полагане на линолеум

Полагане на линолеум

Монтирането на шперплата е доста труден процес, но ако работата се извърши правилно, ремонтът на пода няма да ви притеснява дълго време. Шперплат - евтин, екологичен, издръжлив и непретенциозен в употреба материал. Въпреки голямото количество работа, екип от специалисти лесно може да се справи с него и можете да се насладите на уют и топлина.

Видео - Как да изравним пода за линолеум

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на пода в частна къщаИзливане на пода в частна къща
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Подготовка на пода за линолеумПодготовка на пода за линолеум
Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в домаКак да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома
Бетониране на подаБетониране на пода
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Три начина за подравняване на пода в апартаментТри начина за подравняване на пода в апартамент
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
» » Как да изравним пода за линолеум
© 2021 BggeHat.com